Bir zamanlar Nizibimizde Yıldız sineması vardı.Yıldız hamamının ve eski karakolun arkasında olan güzel bir sinemamız vardı. Öğlenleri alt katında akşamlarıda damda yazlıkta sinema oynatılırdı. Sinemanın alt katında lobisi olan ailece izlenen bir sinemamız vardı. Bu sinemada güzel anılarım oldu. Karate filminin olduğu Wan Yu, Bruce Lee nin filimlerini az izlemedik. Bir kaç kez sinema perdesi kurşunlandı ise de :) Halen perdesinde kurşun delikleri duruyordu.Terörün estiği o yıllarda sağ sol çatışmalarının ayyuka çıktığı o dönemlerdede bir kaç kezde bombalanmıştı. Maalesef yangından sonra bir dahada açılmadı. Şimdi o sinemanın yerinde yeller esiyor.Yıllardır yangından sonra kapısına kilit vurulup kapalı kaldı. Keşke bir girişimcimiz el atsa o sinemayı açtırsa yeniden bizlere kazandırsa, yada Düğün salonu yada toplantı salonu olarak açılıp hizmet verse iyi olmazmı diye düşünüyorum. Ben o yıllarda en son Tarzan filmini seyretmiştim. Başrollerdede kötü adam karakterini canlandıran Çetin Başaran isminde aktör vardı 3 kez izlemiştim o filmi. şimdi o yıları nostaljisini burukta olsa tekrar yeniden yaşamak isterdim. İnşaallah yakın bir zamanda restarasyon çalışmaları yapılıp bizlere kazandırılır. Her şey GÜZEL NİZİBİM İÇİN...
Tarihimiz Kültürümüz
Yıldız sineması neden açılmıyor....
Görüntülenme: …
valla ben tam yerını anlamadım...ben görmedimmm....bi tarif etsene nerde idi..???
Gerçekten güzel Nizibimize, vizyona giren filmleri rahat bir ortamda izleyebileceğimiz bir sinema yapılması şart. eğer iyi bir girişimci bu projeyi hayata geçirirse hem ilçeye sosyal bir aktivite gelmiş olur hemde iyi bir yatırım yapılmış olur..
Çocukluğum Cumhuriyet mahallesinde geçti, şimdi isimlerini zikretmeyeyim o zamanlar mahallemizin sinema müdavimleri vardı annemlerle beraber çoluk çocuk yıldız sinemasına giderdik. Çok da güzel olurdu locası vardı beyaz gazoz ve çerez satarlardı.Orada geçen bir anımı paylaşmak istiyorum. dört, beş yaşlarında vardım, yine bir gün annemler ailece cümbür cemaat sinemaya gittik, ışıklar sondü sinema başladı perde açılırken ben korkup bağırmaya başladım, bir türlü susmuyorum annemler yalvar yakar teyzemle annemin halasının kızıyla kapıdaki görevliden izin alarak beni eve bırakıp tekrar sinemaya dönmüşlerdi.ama beni eve bırakırken bir görecektiniz birisi bir kolumdan diğeri öbür kolumdan tutup ayağım hiç yere değmeden koşa koşa eve getirip kapıdan içeri itip tekrar koşa koşa sinemaya gitmişlerdi ve bu anı aramızda hala anlatılır.
Nizip'e geçtiğimiz yıllarda özel bir sinema açılmıştı. Hatta belediye de bir ara sinema oynatıyordu. Ancak her ikisi de ilgisizlik nedeniyle bitti diye biliyorum. Orhan Çelik daha iyi bilgi verir diye düşünüyorum.
Tam olarak yeri nerdeydi bu sinemanın?
Sağlık eczanesinin yanından girerken sağ taraftaydı.
Hala yanık halide olsa duruyormu ki ?
Hala yanık halide olsa duruyormu ki ?
slm benim bildigim bir sinema vardi suan dugunsalonu olmustu eger yildiz sinemasi oysa
Eski karakolun üst köşesinden karakola kadar olan yer ile , oradanda elektrikçi Şadan ustanın dükkanına kadar olan yer YILDIZ sinemasıdır. Yangından sonrada bir daha açılmadı. Zaten karakolun üst köşe başından bakacak olursanız sinemanın bazı bölümlerini görebilirsiniz. İsterseniz sağlık eczanesine uğrayıp soracak olursanız size tarifde edebilirler. O sinemada karate filimleri izler, sonrada sokakta öğrendiğimiz teknikleri yolda birbirimize yapardık. Ne günlerdi o günler. Beni o yıllara götürdüğün için teşekkürler...
Burası olabilir mi
Sağlık eczanesinin arkasındaki kahveden çekmiştim bu fotoları.
Diğer bir tarifle şuanki Kütüphanenin arkasından çektim.

Sağlık eczanesinin arkasındaki kahveden çekmiştim bu fotoları.
Diğer bir tarifle şuanki Kütüphanenin arkasından çektim.
Gökhan kardeşim sen bir harikasın bu resim beni ne kadar mutlu etti bilemezsin. Evet tesbitlerin doğru bu resimler YILDIZ sinemasının arka tarafı oluyor. İkinci karedeki resimde 5 rakamı yazılı olan yerden en sağa kadar kadar olan yer sinemanın olduğu yer. Sinemanın arka tarafı olup Yıldız garajı içerisidir. Tekel bayisinin sağında bulunan tahta panjur olan yer sinemanın tuvalet aydınlatması ve havalandırmasıydı. O bölüm sinemanın alt katı oluyordu, üstte camı kırık olan kat ise sinemanın üst katıydı. En üst ise demirlerlerle çevrili olan yer ise yazlıktı. Sinema Yangında tamamen yok oldu . Keşke bir haftalığına ziyarete açılsa tüm www.nizip.com üyeleri ziyaret etse. Derviş Dörtbudağın abisi Hamza Dörtbudak ile o panjur olan pencereden demir cağdan (demir parmaklık) içeriye sinemaya biletsiz az mı geçtik. Çocuk olduğumuz için, bedenimiz cağ'dan kolay geçerdi. Bu vesileyle Derviş kardeşim, Hamza abine selam ve sevgilerimi iletirsen sevinirim...
A.S Abdurrahman Bey. Selamını ilettim. Valla abi unuttuğumuz anılarımızı bize hatırlattın. Bide teksas tommiks, çarşaf fırt günlerimiz vardı.Hatırladınmı?
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.