Gaziantep Doğumluyum,orta Okulu Gaziantep'te Bitirdikten Sonra 1974 Senesinde Istanbul'a Eğitimime Devam Etmek Ailece Göçtük.
Babam Gaziantep M.rüştü Uzel Sanat Okulu Müdür Yardimcisi Olarak Görev Yapti.şu An 82 Yaşinda(1926 Doğumlu) Bundan Bir Kaç Ay önce Dedemin Keret Köyünden Geldiğini Söyledi.o Andan Itibaren Köklerimizin Nereden Geldiğini Ve Kim Olduğumuzu Araştirmaya Başladim.
önceleri Nizip'li, Kişilerle Temasa Geçmeye çaliştim,daha Sonra Nizip Com Sitesini Buldum.bu Da Beni Daha çok Heyecanlandirdi.sitede Mehmet Akpek Ve Hasan Deniz Isimleri Ile Karşilaştim Ve Taniştim.
Arzu Ettiğim Bilgilere Ulaşirsam Dahada Mutlu Olacağim.
Dedem: Keretli Memik'in Oğlu Imam Ali'dir.
Babam: Imam Ali Oğlu Kemal Akkaş'tir.
Imam Ali Dedem,gaziantep Ticaret Odasinda Memur Olarak Görev Yapmiş.
Keretli Memik Bildiğimiz Kadari Ile çiftçiymiş.
şimdiden Bana Ulaşacak Bilgileriniz Için Teşekkürler.
Her Türlü Benim Için çok önemlidir,bu Bilgiler Beni Ve Ailemi Siz Değerli Nizip'li Hemşehrilerime Daha çok Yaklaştiracaktir.sevgiler Ve Selamlar.
Sevgili Vedat Bey Kardeşim, Bende 1976-1977 M.rüştü Uzel Endüstri Meslek Lisesi Torna Tesviye Bölümünden Mezun Oldum, Yüksek öğrenimim Için Istanbul' A Geldim Ve Moda Da Oturdum. Tesadüfen Cincik Kebap' In Baban Ve Amcana Ait Olduğunu öğrendim. Değerli Müdür Yardimcim Kemal Hocami Ziyaret Edip Ellerinden öptüm. şimdi Yaşadiğini öğrenince Mutlu Oldum. Allah Uzun ömürler Versin, Sygi Ile Ellerinden öpüyorum. Bu Vesileyle Akkaş Ailesine De Sevgi Ve Selamlar. Mustafa çalişkan
Selam Mustafa Bey,1976-77 mezunu olduğunuza göre beni de tanıyor olabilirsiniz.Okul girişindeki lojmanda kalıyorduk hatırlarsanız.Bahçede koşuşturup duruyorduk,basket vs. ortalığı talan ediyorduk,müdürün oğlu ilyas,kardeşim Mehmet ve Durdu abinin oğlu ile.
Siz şimdi Nizip'te misiniz?Yoksa İstanbul'da mı?
Babama gelince,biraz yürüme zorluğu çekiyor,genelde evde.Amcam ise vefat etti.
Babamla irtibat kurmak isterseniz, ev tel:0.216.345.85.88
Yazımın sonunda sizinle irtibat kurduğum için çok sevindim,selam ve saygılar.
vedat akkas hemserim selam.bende keretliiyim.dedenin adini cok dinlerdim dedemden.dedem rahmetlik oldu o da 1926 dogumlu keretli hasan derlerdi dedeme.köyde ise bayram hasan derlerdi.keret hakkinda tarihi bilgiler buldum
ayrica cok ilginctir bizim köyümüz antep haveresinde barak dan bile önce kurulmus bir köy olup abbasiler zamaninda henüz islamiyeti yeni kabul etmis bir topluluk olarak bizans sinirina yerlestirilmisiz.keret ismi gagavuz türkcesinde tekrarlamak defalarca anlamina gelir.ve yine benim tesbitlerimle sabit ilginctirki.bizim köyün konusmasi yan köylere örnbegin binama salkima hic benzemez.direk nizip dilidir.yani söyle düsünüyorum ben nizipe gelen ilk topluluk bizle beraber gelmisti.onun icin yan köylerle hic dilimiz benzemez.örnegin salkimin dili cak kaba antep sivesine kacar binam kürt köyüdür.ama biz türk köyüyüz,köye adakli isminin verilmesine gelince (dedemden rivayettir )bizim köyde malum bilirsin kan davasinda cok adam öldürüldü.kan davali olanlar fistigin magalina(getirisine bakar)dermiski bu fistigin magaliyla $su düsmanimin $su adamini öldürcem.magali adak yaparmis.
köyümüzün isminin degistirlmesi tamamen arastirilmayip ,kürt ismi sanilip degistirlmistir ama tekrar diyorum bizim köyümüz harbi türk köyüdür.ben almanyada yasiyorum yasim 29 olcak :)evliyim
diger dedem 90 yasinda o da keretli ama telefonu agir isitiyor.ondan bilgi almam icin ancak turkiyeye tatile gitmem lazim.ondan sonra sizi bilgilendirebilirim daha net kökeniniz hakkinda .ayrica size istanbulda keretlilerin büyük ünlu bir lokantasinin ismini vereyim bagdat caddesinde siribom ankarada cok ünlü kizilayda bir baklavaci varr ankaranin en ünlü baklavacisi.nizipte dayilarim var baklavaci sabri usta kime sorsan tanir.sabri dayim arastirmayi cok sever yeterki bir hemserisinin kokusunu alsin.
babanizi aradim sizin ev numarasini vermek istedi yenge hanim falan cikar ayip olur diye almadim, is numaranizi aldim aradim bakan olmadi.tekrar sansimi denerim aramak icin
sevgili sakalli kardeşim,verdiğin bilgiler için öncelikle çok teşekkür ederim.bana ulaşman için özel mesaj yollayacağım.dedenin dedemi tanıyor olması ve bahsi geçmesi,beni çok sevindirdi ve duygulandırdı.sana kucak dolusu sevgiler.
kıymetli kardeşim keret köyü ile ilgili daha fazla bilgi istiyorsan istanbul güngörende SAN-İŞ iş elbiseleri yetkilisi İ SA kılıç ile görüşürsen umarım daha fazla bilgi sahibi olursun telefonu 054243418054 İŞ TEL 02126475961 YARDIMCI OLABİLDİYSEM SEVİNİRİM.
ben 17 yaşında gazianntep hasan ali yücel öğrencisisi ökkeş keretli adında bir gencim bizde keret köyünden gelmişsiz babam öyle dior babamda bu konuda fazla bilgili deil sadece rvayetlere dayalı dedemin babası galiba zorunlu olarak nedenini bilmiorum ama dülük köyüne göç etmiş ben tam olarak bilmiorum nasıl geldik nie geldik ama keret köyünün çok güzel olduğu söyleniyor görmek nasip olmadı antepte oturmama rağmen soy adımdan gururluyum çünkü eşi benzeri yok keretli deyince sdece biz varız o yüzden çok seviyorum keşke bende bilseydim kimlerden geldim ama bilmiyorum baznde üzülüyorum...