Gecmisten Beri Ailemden Gordugum Bi Gelenekti Bu . Dugun Olmadan Bir Gun Once Kina Gecesi Bittikten Sonra Gece Yarisi Butun Aile Ve Akrabalarla Davul Zurna Esliginde Disariya Cikilir Tanidik Insanlarin Evlerine Gidilir Yiyecek Vb Seyler Alinirdi Biz Burda Hala Bunu Devam Ettirmeye Calisiyoruz Merak Ettim Acaba Hala Memleketimizde Bu Gelenek Surdurulebiliyormu ? Cevaplarinizi Bekliyorum Yanlisim Varsa Lutfen Duzeltin....
Geleneklerimiz Anılarımız
Sen! ilk defa duyun.Eğer eleyse sen nizipte yaşamin:)
Söhürcü adeti devam ediyor.Amma velakin söhürcü gezene artık kötek atılıyor:)
Admin bir, orhan iki. Buda duymamış söhürcü gezmeyi iyimi; siz nerede yaşısınız yoksa turist muristmisiniz Allah aşkına:)
Bizim ibonun kına gecesinde ilk senden, Admin'in evine geleceğim hazırla yiyecekleri ve paraları:) Az mazdan kurtulaman ona göre; elini cebine atacan elini cebinden çıkarırken ikinizinde eli dolu olacak ona göre:)
ben tsk ederım saoluın..
Ne !
Bayanlardamı geziyor.
Söhürcü Gezmek ??
Görüntülenme: …
Yaza benim kınamda söhürcü gezersin artık :)
İlk defa duyuyorum
admin;120566 wrote:İlk defa duyuyorum
Sen! ilk defa duyun.Eğer eleyse sen nizipte yaşamin:)
нαуαℓ;120557 wrote:Gecmisten Beri Ailemden Gordugum Bi Gelenekti Bu . Dugun Olmadan Bir Gun Once Kina Gecesi Bittikten Sonra Gece Yarisi Butun Aile Ve Akrabalarla Davul Zurna Esliginde Disariya Cikilir Tanidik Insanlarin Evlerine Gidilir Yiyecek Vb Seyler Alinirdi Biz Burda Hala Bunu Devam Ettirmeye Calisiyoruz Merak Ettim Acaba Hala Memleketimizde Bu Gelenek Surdurulebiliyormu ? Cevaplarinizi Bekliyorum Yanlisim Varsa Lutfen Duzeltin....
Söhürcü adeti devam ediyor.Amma velakin söhürcü gezene artık kötek atılıyor:)
hayal arkadaş yanlız bu adeti erkek tarafı yapar. istanbul da unutulmamışsa nizip'li heç unutmaz ellaagım
Evet önceleri söhürcü gezmeleri yapılırdı. 12 Eylül 1980 darbesi sonrası yasakları sonucu bu adet de unutuldu gitti. Şimdide yapmak isteyen kişilerde Mustafa Kanal kardeşiminde dediği gibi insanlar rahatsız olduğu için kavgalar çıkıyor. Sanırım yapanda kalmadı.....
Kına gecesi ilerleyen saatlerde, dümbelek eşliğinde kız evine gidilip birşeyler alınır. Böyle bir adet hatırlıyorum ama akrabaların evlerini dolaşmak falan bilemiyorum...
geçen sene büyük dayının oğlu evlediğinde kına gecesinden sora dümbelek ve zilli defle bizde söhürcü gezdik ilk önce kız evine gittik çiğ köftelik et ve tuzlu fıstık verdiler :)diğer akrabalar çerez,şeker,çikolata.cola ,çay ,kahvegibi yiyecekler verdiler saat gece 2 de dayının evine geldik damda çiğ köfte yoğurdular çok eğlenceliydi
mustafa kanal abi bize kötek atan filan olmadı:)
mustafa kanal abi bize kötek atan filan olmadı:)
bizde geceleri gidiliyor ama giderken bizimkiler götürüyo yiyecekveya başka bır sey
benım eniştemgılde yapmıstı bız onalrı dövmedik :D:D:D
Söhürcü gezmek...
Kına gecesinin ilerleyen saatlerinde (gece saat 1,2 hatta 3 gibi) akraba ve aile dostlarının evine çala oynaya gidilir. Zaten Söhürçü adının verilmesi de "Söhür" vakti yapıldığındandır. Ev sahibi o an evde ne varsa verir. Bu bulgur, sümüt, kola, et yani yenebilecek herşey olabilir. Birşey alınmadan kapıdan gidilmez. Daha sonra bu toplananlar oğlan evine götürülüp afiyetle yenir. Yukarı Oba'da hala uygulanır.
Kına gecesinin ilerleyen saatlerinde (gece saat 1,2 hatta 3 gibi) akraba ve aile dostlarının evine çala oynaya gidilir. Zaten Söhürçü adının verilmesi de "Söhür" vakti yapıldığındandır. Ev sahibi o an evde ne varsa verir. Bu bulgur, sümüt, kola, et yani yenebilecek herşey olabilir. Birşey alınmadan kapıdan gidilmez. Daha sonra bu toplananlar oğlan evine götürülüp afiyetle yenir. Yukarı Oba'da hala uygulanır.
Ya ben küçükdüm ama iyi hatırlıorum.Büyük dayıma söhürcü geziyoz.AMa herkesi dolaştık varya.Hiç unutmuom oo bi türbe vardı herkes gider taş maş yapıştırırdı.Orda bi akraba oturuo adam Hacı ama.Gece ilk önce onun evine gitmiştik.Kapı açılır açılmaz millet içeri girdi Hacı amcayı yatağından kaldırıp çiftetelli oynatmışlardı yha bazen aklıma gelince gülüom yha.Güzel günler cabuk gecti.Ama inşallah ibrahim abiye söhürcü gezecem bende darbukayı ben calıcam metalim benim:D
İlginç bir gelenekmiş ama ilk defa duydum.
Orhan Çelik;120711 wrote:İlginç bir gelenekmiş ama ilk defa duydum.
Admin bir, orhan iki. Buda duymamış söhürcü gezmeyi iyimi; siz nerede yaşısınız yoksa turist muristmisiniz Allah aşkına:)
Bizim ibonun kına gecesinde ilk senden, Admin'in evine geleceğim hazırla yiyecekleri ve paraları:) Az mazdan kurtulaman ona göre; elini cebine atacan elini cebinden çıkarırken ikinizinde eli dolu olacak ona göre:)
Mustafa Abi Admin'in ve Orhan Abi'nin evlerine birlikte gidelim. Artık nevaleleri şimdiden hazırlasınlar. :)
Mustafa KANAL;120779 wrote:Admin bir, orhan iki. Buda duymamış söhürcü gezmeyi iyimi; siz nerede yaşısınız yoksa turist muristmisiniz Allah aşkına:)
ordanda subutay gile geçerik :)
Sen önce datlımı yidir. Bak mevsimi geçerse pendirli del burma kadeyif isterim...
,
,
ibrahim;120869 wrote:ordanda subutay gile geçerik :)
slm arkadaslar yapılıyor ama emliyet teskiladı bence izin vermiyorlar
vay anam vayyy nizipli olupta bilmeyenler varmış daha bu geleneği mesela sayın adminimiz bide orhan abim
yaf bi kere şahit oldum da sadece baklondan bakakaldım sadece ama dümbelek falan güsel oluyooo
inşallahh İBRAHİM ABİMİZKİNDE GEZERİZ:D
yaf bi kere şahit oldum da sadece baklondan bakakaldım sadece ama dümbelek falan güsel oluyooo
inşallahh İBRAHİM ABİMİZKİNDE GEZERİZ:D
evet eski bir gelenek. Daha çok AKÇAKENT liler yaparlar diye biliyorum.Küçükken çok gezdik söhürcü.Yukarıda arkadaşların belirtigi gibi çiğ köftelik malzeme,fıstık,meyve ve para verirlerdi.Fakat zaman degişti artık nizip büyüdü yabancı şehirlerden gelen insanlar var şikayet ediyorlar.Ben kendi kınamda yaptırmadım bunun için.Bu gelenegimiz hatırlattıgı için arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.
mehmet abı orhan bey vallahı ılk defa duydum deyınce ıınan sok oldum :) ama ınsanların ılkk defa duyup ogrenmelerı benı sevındırdı bır kez daha hatırlatmıs olduk bu konuıyu...
mehmet karakas;120969 wrote:evet eski bir gelenek. Daha çok AKÇAKENT liler yaparlar diye biliyorum.Küçükken çok gezdik söhürcü.Yukarıda arkadaşların belirtigi gibi çiğ köftelik malzeme,fıstık,meyve ve para verirlerdi.Fakat zaman degişti artık nizip büyüdü yabancı şehirlerden gelen insanlar var şikayet ediyorlar.Ben kendi kınamda yaptırmadım bunun için.Bu gelenegimiz hatırlattıgı için arkadaşımıza çok teşekkür ediyorum.
ben tsk ederım saoluın..
canım bu güzel gelenegi hatırlattıgın için teşekkür ederim,çok kez söhürcü olarak gezdim eski günler aklıma geldi ahhh ne güzel zamanlardı ya
esera79;121372 wrote:canım bu güzel gelenegi hatırlattıgın için teşekkür ederim,çok kez söhürcü olarak gezdim eski günler aklıma geldi ahhh ne güzel zamanlardı ya
Ne !
Bayanlardamı geziyor.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.