Nizip.com
Üye ol

007_Mehmet AĞPAK

007_Mehmet AĞPAK

Konular

369 konu
Iraklar- Notları

Iraklar- Notları

Erbil/Iraklar Notları: Bizim bakkal söylemedi ama Ümid'imizle geçen yolculuk yaparken mevzu domatese geldi. Meğer K. Irak'a dışarıdan domates girişine

mehmetagpak 0 cevap
Bahçada Yeşil Çınar

Bahçada Yeşil Çınar

Bugünlerde Rahmetli Celal Güzelses'in yıllarca önce söylediği bir türkü ile yatıp kalkıyorum. *Türkünün sözleri bağdan bahçeden bahsetsede müziğin ken

mehmetagpak 0 cevap
Irak?ta ne oldu? - Ali Bulaç

Irak?ta ne oldu? - Ali Bulaç

Bölgeyi gezerken çok kötü ve yıkıntı görüntülerle karşılaşıyoruz. Zaman zaman birbirimize takılıyoruz, “Şimdi bir gazeteci olsaydı burasını çeker, üze

mehmetagpak 1 cevap
O Yazıyı Yazmak

O Yazıyı Yazmak

İç-dış rengine bakmadan, kokusunu hissetmeden, kadir-kıymet bilmeyenlere, gönlümüzde sürekli dolaşan o kelimleri, o yarım kalmış* cümleleri tamamlayıp

mehmetagpak 1 cevap
Bir Dalı Paylaşmak

Bir Dalı Paylaşmak

Bu sitede kendi çektiğim resimleri kullanmaya çalışıyorum. Bugün mailime düşen bu fotoğraf Bağdat yolculuğu sonrası kullanılması en uygun fotoğraf ols

mehmetagpak 0 cevap
Bağdat'ta Sancılı Ümitler (3)

Bağdat'ta Sancılı Ümitler (3)

Şehri Gezerken,* O eski şehrin sokaklarında gizli vakitlerin deminde gezdik. Güneş batımında, yol kenarlarında hurma ağaçlarının hem nazlı hem de yiği

mehmetagpak 1 cevap
Biz Başka Severdik

Biz Başka Severdik

Yolculuklara söz yok.. Haberlerinize, dizilerinize, alışverişlerinize, uyanıp* kahvaltı masasına oturuşlarınıza da laf yok. Ya bu efkârlı haller. Ya g

mehmetagpak 1 cevap
Bağdat'ta Sancılı Ümitler (2)

Bağdat'ta Sancılı Ümitler (2)

Bağdatlı Faysal'a, Bütün gariplikleri, hazanları Bağdat’tan içimde getirmişim. Öğrenciler görmüşüm; bize yakın, ilme susamış, öğrenmek için çırpınan,

mehmetagpak 0 cevap
Bağdat?ta  Sancılı Ümitler (1)

Bağdat?ta Sancılı Ümitler (1)

Bitti m’ola Şam ilinin hurması Gitti m’ola ala gözün sürmesi Bağdat’ın Basra’nın telli turnası Turna yardan haber geldi eylenme Aşına da Karac’oğlan a

mehmetagpak 0 cevap
Kıztaşı'ndan Bağdat'a

Kıztaşı'ndan Bağdat'a

İstanbul'da Kıztaşı'nın tam karşısında bir muhasebecide bulduğum işten ne de mutlu olmuştum. İş sahibinin gözü neredeyse tamamen görmüyordu. Ama adam

mehmetagpak 0 cevap
Sen Bana, Ben Sana

Sen Bana, Ben Sana

Her *sabah* laf olsun diye günaydın diyoruz. Yağmurlu zamanlarda iş olsun diye sokakları dolaşıp havadan sudan konuşuyoruz. Ben mahşeri dertlerimi* iç

mehmetagpak 0 cevap
Musul Kendine Sürgün Olmuş.

Musul Kendine Sürgün Olmuş.

Ulur aya karşı kirli çakallar Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa Mona Roza, bugün bende bir hal var Yağmur iğri iğri düşer toprağa Ulur aya karşı kirli

mehmetagpak 0 cevap
Kerkük?te Kaybolmak

Kerkük?te Kaybolmak

"İstanbul'da, Beyazıt akşamında" Kerkük'te kaybolacağımı nereden bilecektim. *Kerkük'te yolumuzu kayıp ettik. Her şehirde yolunuzu şaşırabilirsiniz. B

mehmetagpak 1 cevap
Bu Gece ? Aşık Sefai

Bu Gece ? Aşık Sefai

Seni sormak için otuz kapının Eşiğine varıp durdum bu gece Seksen üç haneyi gezip dolandım Viran oldu gönül yurdum bu gece Aradan da deli gönül aradan

mehmetagpak 2 cevap
Hepsi Gençtiler (Kerkük)

Hepsi Gençtiler (Kerkük)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * "Tut elimden, kalk gidelim, oy gidelim Zigana'ya" Hepsi gençtiler… Hepsi sancılı ve pu

mehmetagpak 2 cevap
Hergün Yollarda Olanlara

Hergün Yollarda Olanlara

* * **Sevdan ile düştüm yaban ellere * * * Dalıp çıktım ateşlere küllere * * * Giyin demir çarık düş ardım sıra * * * Dağlara yollara çöllere* * Tam d

mehmetagpak 0 cevap
Aşk Bitti

Aşk Bitti

Musul’da bir okulda genç bir hocamız kek getirdi. Kendi elleriyle yapmış. Özlemişlik mi, yoksa açlığım mı anlamadım. O kek bana ayrı bir lezzet verdi.

mehmetagpak 1 cevap
Musul?da Yazmak

Musul?da Yazmak

Herşeyi bir kenara bırakıp yazmak. Yakınında uzağında, olandan bitenden kopup gönlünden çıkan esintilerin peşi sıra koşup yazmaktan başka çare kalmıyo

mehmetagpak 0 cevap
Şifa Aramak ? Ninemin Şişesi

Şifa Aramak ? Ninemin Şişesi

"İnsan derde düşmeye görsün" diye başlar bir şiir. Yarım sene süresince hasta-hane odalarında kalmış birisi olarak bu sözü daha iyi anladığımı düşünür

mehmetagpak 5 cevap
Tarih Yazılıyor

Tarih Yazılıyor

Kerkük, Ramadiye, Basra, Bağdat… Şimdilik hüzün şehirleri. İngilizce'de öğrendikleri "zamanlarla" öğretim ve hatta eğitim yapmaya çalışan gözükaralar.

mehmetagpak 1 cevap
4yüz

4yüz

Hürriyet gazetesinde dört yazar bir araya gelip bir tartışmaya öncülük ediyorlar. Adlarınıda 4yüz koymuşlar. *Bu hafta Aziz Nesin'in yıllar önce söyle

mehmetagpak 0 cevap
Sorularla Öğretmenlik

Sorularla Öğretmenlik

Başarılı öğretmen nasıl olunurun cevabını kendi içinde sorularla aramayı hiç düşündük mü? Sınıf kontrolu daha iyi nasıl sağlanır? Öğrencilerin kalbind

mehmetagpak 0 cevap
Bir Bayram Böyle Geçti İşte

Bir Bayram Böyle Geçti İşte

Deprem hüzünleri, bir poşet verdiğimizde ikinci et poşeti isteyen keşfedemediğimiz fakir komşumuz, komşularımız. Bayramlaşmaya gidemediğimiz dostlar,

mehmetagpak 2 cevap
Bayramdan Öncesi?

Bayramdan Öncesi?

Yazmanın tam zamanı. Efkarlanmanın, söylenmişleri bir daha, inadına bir daha söylemenin tam zamanı işte. Yapraklara çiğ düştüğü, Karşıyakalı Simo Hüse

mehmetagpak 0 cevap
WhatsApp iletişim