007_Mehmet AĞPAK

007_Mehmet AĞPAK

Konular

368 konu
Bir Dosta Mektup

Bir Dosta Mektup

Biliyorum hepimiz zor günlerden geçiyoruz. Sizler daha çok ‘girdaplar’ yaşıyorsunuz. En yakınlarım da çok ızdırap çekiyor… Hem de detayı çok çileler.

mehmetagpak 0 cevap
Uzaktan Seviyorum Seni….

Uzaktan Seviyorum Seni….

Bazı şiirler vardır ki, *halinizi, sakladığınız açık-gizli duygularınızı seslendirir. Memleket hasreti, kokusuna hasret kaldığınız anne-baba sofrası *

mehmetagpak 0 cevap
Nizip ve Bahar

Nizip ve Bahar

Şimdi O Diyarda Bahar Bahara Durmuştur; Lâkin… Bahardır. Kayısı, erik ve armut ağaçlarının çiçekleri yanında, kurtlar, kuşlar ve kelebekler de arlıyı,

mehmetagpak 0 cevap

Hüzünlerin Hüznü

Bu akşam içinde bütün mevsimlerin olduğu hüzünleri dinlemeliyim. Biraz beni anlatan çokca da seni tarif eden hüzünlerin için de boğulmalıyım. O an saa

mehmetagpak 0 cevap
Dedem, kardeşim vesaire

Dedem, kardeşim vesaire

Dedemi kaybettiğim günden beri ve en küçük kız kardeşimin bizi terkedişi sonrası benim de (o şair gibi) canım çekip gitmek istiyor. Hoyratlığım, sertl

mehmetagpak 0 cevap
Duruşun

Duruşun

O hastahane merdiveni başında biraz daha dursaydın. Biraz daha bakışsaydık. Bileklerinde soğuk renkli çelik kelepçe. İki yanında iki sessiz jandarma.

mehmetagpak 0 cevap
Beş Dakika

Beş Dakika

Beş dakikalık görüşmelerimizde neler diyebilirim sana? Ah yüreğim ve o hasretler… Nasıl taşırsınız beni? Ah şu beş dakika. Kaybettiklerimiz. Gidenler.

mehmetagpak 0 cevap
Dedin, Demiştim, Diyorlar…

Dedin, Demiştim, Diyorlar…

Çoktan beri göremedik birbirimizi. Hayat işte deyip duruyordun. Bense ‘öyle de geçer böyle de demek olmuyor’ diyordum. Yıkılıyoruz diyor bazı dostlar.

mehmetagpak 0 cevap

Özlemek

Yani özlemek. Hiç gelmeyecek, yaşanmayacak günleri özlemek. Vurgun yemişiz; daha neyi özleyeceğiz? Güzel günler nedir? Biz güzel günleri yaşamadık ki

mehmetagpak 0 cevap
Kapi zirzasi

Kapi zirzasi

Biz ona zırza deriz. Kapı zinciri, sürgüsü, kapı rezesi, menteşesi diyen de olur.* Evimiz epeyce eski. Öyle diyorlar. 40-50 yıllık falan. *Verilen beş

mehmetagpak 0 cevap
Boyasiz oda

Boyasiz oda

Ev boyamak mesele. Yedi sene oturduktan sonra salonu, ‘yatakhaneyi’* ve mutfağı boyadım. Tam yatakhaneyi boyarken ‘Banyoyu ne zaman boyayacaksın?” sor

mehmetagpak 0 cevap
Iş gören tahtalar

Iş gören tahtalar

Altı sene önce okula gelen malzemelerin tahta sandıkları dağıtıldı. Epeyce almıştım. Bir kısmı ile kendime kitaplık yaptım. Gizerin (su ısıtıcısı) old

mehmetagpak 0 cevap
ömrümüzün merhabalari

ömrümüzün merhabalari

Sarsıntılı günlerden uzakta, toza-çamura bulanmadan *dostalara merhaba demek vardı. Tahta pencereden bakarken, bir teneke soba başında ısınırken gönlü

mehmetagpak 0 cevap
Çok şey oluyor

Çok şey oluyor

Çok şey oluyor Hüzün mevsimindeyiz. Hüzünler bir bir düşüyor. Hüzünler çok sessiz. Hayatında kitap kapağı açmamışların oranı yüzde 50’yi bulan ülkeler

mehmetagpak 0 cevap
Yağmur ve Şehir

Yağmur ve Şehir

Yağmur günlerdir yağıyor. Dün de bir başka yağdı. Dün hem dumanlar, hem de yağmurlar arasında kalmıştım. Üstelik kör bir kaldırıma çıkınca arabanın la

mehmetagpak 0 cevap
Dar Sokaklar

Dar Sokaklar

Solgun hatıraların serinliğinde kafamız demli.Hiç birşeye dokunmak istemiyoruz. Müzeyyen* bu dar sokaktan taşınmanın ötelerin de ötesine gitmenin plan

mehmetagpak 0 cevap
Makarna Muhabbeti

Makarna Muhabbeti

Naçarlık bizimkisi. Adını koyduğumuz ve koyamadığımı onlarca dert bizi soluk soluğa bırakıyor. Özeti, darası yok. Lafı evirip çevirmeye hiç gerek yok.

mehmetagpak 0 cevap
Özlenen Resimler

Özlenen Resimler

Dinlemesini bilmek, paylaşmak ve sonrasında üretmek.* Kaynak... Dinlemesini bilmek, paylaşmak ve sonrasında üretmek.*

mehmetagpak 0 cevap
Merak etmek 2

Merak etmek 2

Bükük boyunlarımız; hazandan değil. Yürek ürpertimiz karanlık geceleri deliyor. Öfkemiz ah o öfkelerimiz. Afyonun adını unuttuğum o mahallesinde, Anta

mehmetagpak 0 cevap
Merak Etmek

Merak Etmek

Oturup öyle uzun uzadıya yazamıyorum. Ama çok merak ediyorum. Hele bu sıralar; sisin, dumanın ve tuhaf bir soğuğun olduğu demlerde daha çok merak ediy

mehmetagpak 0 cevap
Böyle İşte

Böyle İşte

Bu kadarız işte diyoruz. Aslında biz böyle olmayacaktık diyenler de oluyor. Yazmalarımız-çizmelerimiz, planlarımızı-projelerimiz falan filan. Bir şeyl

mehmetagpak 0 cevap
Yaralıyız

Yaralıyız

Biliyorum yaralıyız. Muhabbetlerimizde sancılar konuşuyoruz. Sessizliklerimiz, yapraklarını kaybetmiş bir ağaç yalnızlığında. Gece yorganı başımıza ge

mehmetagpak 0 cevap
Üşüme zamanı

Üşüme zamanı

Bakmayın öyle üfül üfül estiğime. Aslında içimde her dem hüzünlü bir ney çalıyor. Anasını kaybetmiş bir kuzunun perişanlığı ile fırıl fırıl sağa sola

mehmetagpak 0 cevap
Yazmaya ne gerek var

Yazmaya ne gerek var

Hepimiz çok yorgunuz… Hepimiz yaralı… *Yazmaya ne gerek var.. Kaynak... Hepimiz çok yorgunuz… Hepimiz yaralı… *Yazmaya ne gerek var..

mehmetagpak 0 cevap
WhatsApp iletişim