Birikmiş Birkaç Not
Birikmiş Iraklar Notları: Burada (Erbil) satılan limonlara bir hal oldu. Buzdolabında bile uzun süre dayanmıyor. Anlaşılan TR limonlarına da kısıtlama
007_Mehmet AĞPAK
Birikmiş Iraklar Notları: Burada (Erbil) satılan limonlara bir hal oldu. Buzdolabında bile uzun süre dayanmıyor. Anlaşılan TR limonlarına da kısıtlama
Düşlerimize inceden inceye usturublu laf etmişsiniz. Küsmüş, darılmış üstelik kapıları da sürmelemekle tehdit etmiş ve hatta rivayetlere göre darabayı
Orhan, Selim ve Benim tamirci çıraklığımız beraber geçmişti. Selim mecburiyetten çalışırken, Orhan ve ben okulu asan diplomasızlardandık. Orhan ne kad
Adını koyamadığımız sayısız vefasızlıklar, ayrılıklar yaşadık. Sebebsiz kardeş küsmeleri yanında dükkanımızın önünden geçerken selam vermeyen dostları
Yunus gönülleri barındıran Taptuk Dergahının yıkılalı asırlar devirmişken, yeni dergahların inşası için 1001 kapı dolaşıyoruz; bazen bulduğumuzu zaned
Bir-iki saatlik sandalye üstü uyuma ile yetindiğim okul dönüş sabahı, evin önünde kalabalığı görünce komşumuz yaşlı nenenin vefat ettiğini anladım. İk
Tıpkı senin yaptığın gibi bir karlı sabah vakti "Adio Kerida" dedikten sonra geri dönmemek. Sonrada gidilecek bütün limanlara, şehirlere, köylere uğra
* Eşinizle aynı masada yemek yerken tencere yanıbaşınızda* olmasına rağmen hanımıza, "Canım tabağıma yemek koyarmısın" diyorsanız, Hem hanımınız hem d
Kılıbık mısınız? Efendim, duyamadım? Değil misiniz? Yanlış anladanız galiba. Mesela siz hiç evde yıkanmış çamaşırları ipe sermediniz m? Hanımız hastay
Erbil Kalesinin hikayesi* derin. Orada yaşayanların hatıraları tarihin sûkütunda kayıp.* Asil duruşların sergilendiği düğünler,* bayramlar, güzel gece
Sana çok imrendiğimi bilesin. Oğlun-kızın yok. Eşin kimdir, onu da bilen yok. Mezar taşını dahi bilemedik. Saraylarda oturanlar sana bunu çok gördüler
Hayata dair fantazim olmadı. Hem fantazi nedir onu da bilmem. Kelimenen kökü Fransızca mı, İngilizce mi yoksa Soranice mi inanın araştırmaya vaktim şu
Demi ş ki: *… güzel ba ş layacak. … ufkum … aydınlanacak… toz olmayacak. Devam edin derim. Sevinirim. Yazınca yazılıyor, ötesini berisini düşünmeden y
İki günden beri sabah saatlerinde dışarıda sesler ayyuka çıkıyor. Yan sokakta iki tane okul var. Herhalde maç yapıyorlar; onların tezahuratı diye düşü
Soluğun… Kaynak...
Mevlid Kandili burada bir gece değil, tam tamına bir ay devam ediyor. Çocuklar tabak veya küçük naylon poşet içersinde şeker veya lokumları kapı kapı
Uzun zamandır iki site üzerinde çalışıyorum: Biri eğitim üzerine, diğeri gönülden nasıl esiyorsa öyle yazayım diye başladım. Gönül üzerine, kimseye bu
Saçlarının her bir telini bir şehre ve bazen de bir kasabaya hediye eden bu adamı yıllar sonra bu şehir tanımadı. Geride kalan saçları bembeyaz olmuş
Zihnimde cevabını bulamamış sorularla Amasya'ya veda zamanı. Kıymetini bilemediğimiz asil tarihimizden kalanların yalnızlığı yüreğimde, Amasya'da boyn
Amasya'da bir ayakkabı tamircisi. . Çantamın tamirini tek yapacak yer burasıymış. Ortada bir soba; yanık motor yağı ile kullanıyorlar. Bu sobayı pek k
Amasya’da Gamaşuk'tayım. Gamuşuk'a ister çayevi deyin ister kahvehane, ister sohbet mekanı. Bunların hiçbirine gerek kalmayabilir. Gamuşuk işte. Gamuş
Ruha kemal sadre şifa olacak eğitim*konuları bize yeter. ** A.Çavdar ******foto: magpak Kaynak...
Dün saat 14.30′da Ankara’dan hareket eden 34 AV 880 plakalı otobusünüzle seyehat ettim. Namaz hususunda (çok azda) hasasiyetim olduğundan muavin arkad
Buralara hemen hemen hiç kar yağmıyor. İki yıl önce iki dakikalık bir serpinti olmuştu. Bir dahada görmedik. Lenge Pazarı'na abone olmuş arkadaşlar va
Taksim sokaklarında ikindi vakti sonrası kendilerinden kaçanların peşindeydik. Sokak sokak geziyorduk. Çarşıları birkez daha keşfederken kimsenin umru
Bu tandırlar beni ısıtmıyor, üşütüyor. Oysa hava o kadar soğuk değil. Ocaklıktan annem bir saksı ateş getirip mangala koyduğu halde yine de ısınmıyoru
İlla birşey mi yazmak lazım? Ayrılıkların en alası yazılmadı mı? Sevda üzerine, kavuşmaları üzerine en derin ifadelerin yer alan türküleri her daim di
Türkçe adıyla "Esaretin Bedeli" filmini eminim* birçoğumuz seyretmiştir. 1994 yapımı bu filimin bir kaç sahnesi hariç temiz sayılır. İbretlik sahneler
Felçli insanlarla belli bir dönem hayatım kesişmişti. Onlar, hayatlarında şükür edecek noktalar bulurken, bazı sağlıklı insanların küçücük meseleleri
Karşımda çatalsız ve kaşıksız yemek yemeye çalışan yorğunluğu çehresindeki çizgilerden ve zaman zaman derinlere dalmasından anlaşılan bir adam. İçimde