Bir İki Not
Notlar: Ülkelerin, işletmelerin, ailelerin, kişilerin mutlaka ve mutlaka sevenleri ve sevmenyenleri olacaktır. Sevenlere eyvallah, sevmeyenlerin de mu
007_Mehmet AĞPAK
Notlar: Ülkelerin, işletmelerin, ailelerin, kişilerin mutlaka ve mutlaka sevenleri ve sevmenyenleri olacaktır. Sevenlere eyvallah, sevmeyenlerin de mu
Son On Dakika 02Eki Son on dakikanız olsaydı ne yazardınız? Vedalarınızı mı? Keşkelerinizi mi? “Tükendi nakdi ömrüm, dilde sermayem bir ah kaldı” diye
Bu böyle olmayacak diye yola düştüm. Çok gittim, az durdum.*Devamı Kaynak...
Davulcu Kazım’ı siz nereden bileceksiniz? Bir ben iyi bilirim bir de Üvez Sakıp bilir. Tanımaya çalışmayın. Hatta görünce yolunuzu değiştirin. Pazar y
Bazen ayaküstü yazı yazmak dahi kısmet olmuyor. Oysa söylenecek o kadar çok şeyler varken, bize sunulan bu hayat ve sığmadığımız dünya alemini anlatma
Canımı sıkan sen değilsin Fırıncı Hasan abi. Yemin billah ederim sen değilsin. Bizim çoluk çocuk da değil. Her sabah güler yüzlü olamıyorum işte.* Ark
Kaçamak yaşadık seninle. Ben senin içinde, yüreğinde, damarında avare, serserice dolaştım. Ben seni akşam güneşi mahcubiyetinde, yıldızların sessizliğ
Geçen gün Şahin Dayı’ya köy çıkışındaki yolda rastladım. İki eliyle kavradığı “zibil” arabası, dilinde eskilerden bir türkü yavaş yavaş gidiyordu. Gen
Duruşundan, yürüyüşünden, kaçamak bakışından ve sırıtık gülüşünden yorgunum. Çağdaşlarından, yaşıtlarından, dava arkadaşlarından, toplantılarından yor
En Büyük Yıkılışı Bu Mevsimde Yaşayan Dedem Hatırasına. O günden beri iki kelime laf etmedik. Harfleri yan yana getirip, kelime düzeyinde konuşmadık.
Kıymık Remzi Ütülü şalvar giyip giymediğini bilemediğim komşu köyden birisi, harman yerinde yaptığım bir konuşma esnasında kullandığım devrik, yapısı
Yollar uzun. Amasya - Erbil arası düştük yola. Bu yıl rotamız değişti. Can sıkıcı meseleler. İnsanların birbirlerine olan tahammülsüz halleri yönünüzü
Bayram sabahı ne yazılır? Ne yazmak istersiniz? Hasretiniz, huzurunuz, sevinçleriniz, sırlarınız ve biraz da kızgnılıklarınız varsa saklamayın usulünc
Ankara'da zaman yok; mekânlar kendini hissettiriyor. Tam tamına bir ay geçtiğini, kaybolan demlerin gölgesinde takvimler söylüyor. Yokuşların şehrinde
Ankara'da zamansız ve kendince haybeye geçen bir ramazan gecesinin koynundayım. *Bodrum katındaki soğuk mermerli yemekhanede dar vakitlerin iftar saat
"Şimdi mûcid-kâşif yetişmiyor. Taklitçi adamlar yetişiyor. Kısmen herşeyi değiştirecek, isyancı ruha ihtiyaç var. Herşey değişecek. Kitap-mektep-kapı-
Abdurrahim Karakoç'a Rahmetle, Sen beni terkettinde ne oldu deyip, bu satırlara ucuz ifadelerin sıcak gölgesinde başlamak istemiyorum. İçimde koşan at
BÖLÜM 2 Okula başlarken gri renkli bir elbise ile başlamıştım. Onunla bitirmek üzereyim. İki pantolonumun biri okul için birisi de okul sonrası için.
BÖLÜM 1 Okulların kapanmasına kala kala iki gün var. Babam çalışacağım yeri çoktan ayarlamış. Sadece benim değil, kardeşlerim Hamdi ve Zeki’nin de yer
* Behzatların Yılmazı ile Hikmet Dayının İsmailinin gidişine epeyce oldu. Bugün nereden estiyse ikiside geldi aklıma. Evelsi gün de Şekirlerin Ömeri i
Yolda kalmışım. Canım da bir acı çekmişti ki sormayın gitsin! Çoluk çocuk da yanımda yok. Olsalar şöyle ağız tadıyla en acılısından bir çiğ köfte sofr
Yavaş yavaş tırmandığım hayat merdiveninin sonundayken gönlüm yine belada desemde geçen yıl "vay halime" diyen bizim Çoban Halil ile yolculuklarımız b
Uzun süreden beri yazmıyordum. Detay işler. Ama şu haberi okuyunca yazamadan duramadım ve sadece şunu ifade etmek için yazıyorum. Yazıklar olsun size!
Çoğu zaman tekdüze bir hayat yaşıyoruz. Tarla-ev. Okul-ev. İşyeri-kahvehane-ev. Diğer detayları olanlar beni ilgilendirmiyor. Hep mücadele ediyoruz. H
Zemheri Yazılar yazmamak ne derece doğru veya onları tamamen bu siteden silmek verilen emeğe yazık olmaz mı? Yapılanlardan neden pişmanlık duyarız? Ke
İnsanlar mutlu ve başarılı olmak için çırpınmakta haklılar. Ömür kısa, bizi saran meseleler çok. Büyük çoğunluğumuz şehirlerde yaşıyoruz. Tarlaya tohu
O benim tam yanımdaydı. Güzel mi, yakışıklı mı, *çirkin mi umrumda değildi. Sadece yandan gördüm. Ne o benim yüzüme baktı ne de ben onun. *Ben onun yü
-Şu FCE FAST kitabının Writing kısmı inanılmaz yoğun.. Ne bu kardeşim. Devamı… Kaynak...
Oxford Trinity Üniversitesindeyiz. Oxford şehrinin tarihi bir kenara koyalım. Eğitim sistemi ve okulların yapısını ciddi anlamda incelemek lazım. -***
o Bazen yolculuklarınız ülkeleri aşar. IATEFL konferansı için yolumuz Glasgow'a doğru uzanacak. Glasgow İngiltere'nin kuzey batısında olan bir şehir o