Sonrası
Sonra? Sonrasına ne gerek var dedim. Altı üstü bir hayat işte. Gelirsiniz ve gidersiniz. Köselerin oğlu Hasan gibi. Onun babası Ahmet gibi. Onların ar
007_Mehmet AĞPAK
Sonra? Sonrasına ne gerek var dedim. Altı üstü bir hayat işte. Gelirsiniz ve gidersiniz. Köselerin oğlu Hasan gibi. Onun babası Ahmet gibi. Onların ar
Şikayetim sana değil. Sana lafım da yok bilesin. Diyeceğim: Receplerin Oğlu Müslüm ile Sabahatlerin kızı Kezban Bacı, yaptıklarıma kafayı takmışlar. “
Culuk Salih’in oğlu Metin’in evlenmesinden sekiz gün sonraydı. Düğün gecesi yorgunluktan bitene kadar saklambaç oynamıştık. Atılan silahların boş kova
Tenhada bir yalnızlık. Biraz küllenmiş duygular, birazötesi eğreti bir yorgunluk. Suyun ötesinde ne var merakı içimde. Fırat kenarında bir yaz günü. A
O günden sonra yollarımız ayrıldı. "Sen bana göre değilsin, senden bir halt olmaz" dediği günden sonra yani. Aynen ve bizati böyle ifade etti.* Vakit
Artık uzun havaları sevmiyorum. Neden, niçin diye sormayın. Oysa uzun havalarla büyüdüm. Dağda, bayırda, harman yerinde, düğünde hep uzun havanın düny
Yapılan güzel. Çocuklara kalem ve açacağı taşıttırıyoruz. Kalem tamam. Açacak olması şart mı? Her sınıf duvarına monte edilen bu kalem açacağı süper b
Üşüyorum. Neft (bir tür yakıt; uçak yakıtı da olduğu söylenmekte) sobasını inadına yakmıyorum. İki gündür uykucu oldum. Yeni bir yatakla yeni uykulara
Ortaokul birinci sınıfta kitap okumaya Kerime Nadir ile başlamıştım. Bu arada Kara Murat, Tarkan ve Seksek dergileri işe okumalarıma ayrı bir sayfa aç
Ve aşk. Herkesin dilinde. Hak eden de etmeyen de kullanır olmuş bu kelimeyi. Aşkın sırrında dolaşıp kendini bulamayanlar. Aşkı uğruna -güya- çöller aş
Bu kış soğuk geçti. Üşümemizin en büyük sebebi bulunduğumuz evin arkasında inşaat yapmaları. Neredeyse adamların çalışmaları duvarımızı yıkacaktı. Çal
Sınıfta masam. Laptop, kamera, sinevizyon, kalem çantası, sözlük. Biraz dağınık olduğumu bu resimden anladım. Ceketim sandalye üzerine atılmış, ses si
Learning Center binası diyemeyeceğim. Bu binanın bir odacık kısmı şimdilik kullanılmakta. İçinde kitap okuma dışnda çeşitli faaliyetlerin yapıldığı bu
Teyze ihtiyarmış. Öyle diyorlar. Tıpkı bana takılan bu yafta gibi. Okul idarecileri onun sınır tanımayan çalışmasından rahatsız olmuşlar. Bir an bile
İki Günlük Türkiye Yolculuğu ve Dinlenilmeyenler Öğleden sonra dörte başlayan yolculuk ertesi sabah altıya kadar sürdü. Gece boyu yağmur yağdı. Öyle*
İnşaat esnasında korktuğumuz başımıza geldi. İşçiler nasıl ettiyse duvarı yıkmalarına ramak kaldı. Benim onlarla anlaşacak kadar dilim yok. Hanım epey
İşte o zaman bu zaman. Sesin soluğun çıkmadığı, sadece yaprakların seslerini hissettiğimiz o dem. Sonbaharı yazmak, sonbaharda başka alemlerin kucağın
Gaziantep'ten Amasya'ya doğru yola koyuldum. Çok iyi bildiğim yol. Nedendir, hangi sebepten dolayıdır yolumu bir karayolu görevlisi değiştirdi. Adana'
Kırmızı kuru biber dolmasını eminim siz de çok seversiniz. İşin erbabı birisi yaparsa daha bir seversiniz. Herkesin annesinin yaptığı yemekler kendine
O günden beri yolumuz kesişmedi. Bir yerde ansızın karşılaşmak ümidini her dem içimde taşıdım. O ümidin sahte ve yalan olduğunu bile bile dere, çay, p
Kütüphane, ödünç kitap almak, *bir araştırma yapmak ya da ders çalışmak için gidilen mekandır. Halk kütüphanelerinin, *okul kütüphanelerinin veya diğe
Winterberries in Ankara – 2012 Tea and Winter Ankara 2012 After a long trip, a new trip Kaynak...
İşim aslında eğitim. Veda şarkıları, bayram üzerine kinayeli yazılar yorumsuz bir hayatın yansımalarıdır. Yazılarımda sen dediğim insanlar bazen bir t
Aylardan kasım idi. Tıpkı bu ay gibi. O günlerde de aynı şarkıyı dinliyordum. Tual'ın Kasımını. Bilirsin: "Yine dalmışım, Aynada yüzüm ağlar. Yine ayl
Kapanmasın diye gözlerim inadına kahve üstüne kahve içiyorum. Böyle yazmanın içine, dışına kocaman laflar ediyorum. Kurumuş yüreğimin dağınık haline b
Ben o Bayramları hiç sevmedim. Hiç özlemedim. Avucumun içinde döndüre döndüre, okşaya okşaya bekletmedim. Beni sevip sevmediğini o Bayramların hiç bir
Bugünlerde proje tabanlı öğrenme/eğitim üzerine yoğunlaşmış bulunmaktayım. Kaçamak yazılar yazmakta zorlanıyorum (Bizim Bayramı bu yüzden küstürmüş ol
Kendine epeyce kızdığıma çok alınmışsın *Beni eve kapattın. Hatta* "proje" diye hazırladığım çalışmaya bile zarar verdin. Bilgisayarda "mavi ekran" be
Lastikçi Kemal ile dün gece kafamızı bozmuştuk. Reno Steyşin’i ile yola düştük. Ne o konuştu ne de ben. Kafamız bozuktu. O kafasını Kezban Ablaya bozm
Onların hiçbirisi yok. O köye belki bu yüzden gidemiyorum. Bu yüzden işi gücü bıraktım onları yazmak içimden geldi. Onlarla bahçelere şafak vakitlerin