Nizip.com
Üye ol

007_Mehmet AĞPAK

007_Mehmet AĞPAK

Konular

369 konu
İşi Bilmek: Dut Kurutmak

İşi Bilmek: Dut Kurutmak

Bahçedeki dut çok bereketli. Dört-beş defa astarvari bir mavi çarşafa çırptık. Çocuklar dut çırpmanın zevkini yaşadılar. “Sağa doğru kay, portakal ağa

mehmetagpak 0 cevap

Üzerime Gelin

Sen de gel üzerime. Şarkılar, şiirler de üzerime gelsin. Bu baharsız, beyaz arabalarla yolu dolu şehir de üzerime gelsin. Öyle tek tek gelmeyin. Hepin

mehmetagpak 0 cevap
Cümleler

Cümleler

İçimde her dem söylenen bir uzun hava gibisin. Hep hüzün ve hüzün. Yok ötesi işte. 500 defa söyledim: Sen bu sevdadan anlamazsın! Aşktan başka bir der

mehmetagpak 0 cevap

mola vermek gerek aşka

bazen mola vermek gerek aşka aşk ta yorulur bıkar birden bir nefes almak derinden gözlerine bakıp elveda gibi durmak bazen koşmayı bırakmak ardından k

mehmetagpak 0 cevap
Notlar

Notlar

- Birgün vedamızı yaptığımızda ne sen beni duyacaksın ne de ben seni. Nasıl yaşadığımızı bilemeyecekler; öylesine yaşadılar diyecekler. - Bazen mesele

mehmetagpak 0 cevap
Politika

Politika

- Politikanın ahlakla alakası yoktur. Niccolo Machiavelli… Başka söze ne hacet. Gerisini düşünün gayri. -Bir siyasetçi mevkiini kaybetmemek için herşe

mehmetagpak 0 cevap
O İnsancıklara

O İnsancıklara

Yaşanılmış ve yaşanılacak bütün duru, arı, sarı, pembe ne kadar sevda varsa bir kenara; bendeki sevdanın kıyısından geçemezsiniz diyebilmek, siyaseti

mehmetagpak 0 cevap
Herkes Gittiğinde

Herkes Gittiğinde

Herkes gidecek ve ben yine kendi odamın sessizliğine gömüleceğim. Gidenler yuvasına kavuşmanın lezzetini yaşarken kendi yalnızlığımla beraber sahil ke

mehmetagpak 0 cevap

Sivas Yolunda

Eskisi gibi bakışlarını süzerek baksan. Sadece baksan. Bakıştığımızı bir biz bilsek, sadece biz hissetsek. Bu bizim kaderimiz deyip başımız önünde, iç

mehmetagpak 0 cevap
Biz Erzurumda 33 Kişiydik

Biz Erzurumda 33 Kişiydik

Erzurum bugünlerde yine gündemde. Tıpkı bu olayın geçtiği gün gibi. :* Yıl 25 kasım 1925. Şapka Kanunu çıkarılır. Dini kıyafet yasaklanır. Millet tepk

mehmetagpak 0 cevap
Eskiden Kar Yağardı Erzurum

Eskiden Kar Yağardı Erzurum

Eskiden kar yağardı Erzurum’a Toprak damlarda sırt sırta yaşardık Sabahnan kalkar damlarımızı kururduk ya,, Allah Kardan tayalar olurdu, mehlerin önün

mehmetagpak 0 cevap
Laf Olsun Diye Yazmak

Laf Olsun Diye Yazmak

“Bazen laf olsun diye yazmalı, laf olsun diye yemeli *ama asla laf olsun diye sevmemeli ve en önemlisi de laf olsun diye hizmetin delisiyim dememeli.”

mehmetagpak 0 cevap
Sensiz nefes almak

Sensiz nefes almak

İkindi serinliği. Yağmurun yağması az önce durdu. İçimde sancısı devam eden bir derdin ısmarlama kasırgası durmadan esiyor da esiyor. Aylık suskunluğu

mehmetagpak 0 cevap
Açma Ekmek

Açma Ekmek

Çocukluk ve gençliğimde evimizin tek ekmeği açma ekmekti. Şimdi adını lavaş koymuşlar. “Google” amcaya sordum “Nedir bu lavaş?” Cevap çoktan hazırdı:

mehmetagpak 16 cevap
Gitmek – Can Yücel

Gitmek – Can Yücel

Gitmek – Can Yücel Kas 27 Bugünlerde herkes gitmek istiyor. Küçük bir sahil kasabasına, Bir başka ülkeye, dağlara, uzaklara… Hayatından memnun olan yo

mehmetagpak 4 cevap
Diyemiyorum işte. Diyemedim.

Diyemiyorum işte. Diyemedim.

Sosyal Bilgiler imtihanında çömelik vaziyette yere oturmuşum. Sınavı dizim üstünde yapıyorum. Bu uzun boylu ve gri takım elbiseli ve hatta memleketini

mehmetagpak 1 cevap
Akşam Vakti Esintisi

Akşam Vakti Esintisi

Dar zamanın kıyısında sıkıştırılmış duyguların esirliğinden kurtulmalı. Bu ateşin küllerini bir yana savurmalı ve ötelerin de ötesine senden de uzak d

mehmetagpak 0 cevap
Sonbahar Gelince

Sonbahar Gelince

Bazen derin ve anlamlı vadilerinde at koştursam. Bazen sesini duymak için Aşağı Mahalleye insem, pınar başına gelişini seyretsem. Bahçemizde yeni olgu

mehmetagpak 2 cevap
Sadin Kardaşımın Hasreti

Sadin Kardaşımın Hasreti

"Dün Nallı Dere'de yaşıtım, kardaşım Sadin'le karşılaştım. Epey dertleştik. Hanımı Saliha Bacı 12 yıl önce vefat etmişti. Hala onunla yatar, onunla ka

mehmetagpak 1 cevap
Mevsimde Nar Var

Mevsimde Nar Var

Mevsimde nar var. Bahçe yolları toz duman. Ayak izlerim çiğnensin diye, başkalarının ayak izlerine basıp tozuta tozuta yürüyorum. Arı kuşlarının sesle

mehmetagpak 0 cevap
Bakışın Bende Kaldı

Bakışın Bende Kaldı

Ömrümün yarı parçası. Yolum. Fikrimden atamadığım. Bu sabah yine sendeydim. Küçük havuzlu bahçendeki ışıklardayım.* Işıkların su üzerindeki raksını ke

mehmetagpak 0 cevap
Sen Olsaydın- Endülüse Özlemle

Sen Olsaydın- Endülüse Özlemle

“Andalusian Arabic Music from Spain Lamma Bada Yatathanna by Juan Martin” müzik eserini dinlerken…. Her gün yazılan şiirim olsaydın; seni okusaydım. S

mehmetagpak 1 cevap
Yasak

Yasak

Hatırlamanız yasaklanmış. Onunla uçmanız, yürümeniz, koşmanıza maniler var. “Desem ki” şiirini de dinlemeniz, hiç bir hükmü olmayan satırların içinde

mehmetagpak 0 cevap
Bu Sevda

Bu Sevda

Sen bu sevdayı anlamak istediğin kadar anlıyorsun. Karaladığım birkaç satıra kafayı takmışsın. Sitemin de epeyce okkalı olmuş. Aklına gelen ne varsa s

mehmetagpak 1 cevap

Mihribanla Ayaküstü Hasbihal

Eskisi gibi o yazılar ve şiirler artık yazılmıyor be Mihriban! Sana yanan ve seni bir başka türlü seven O şair de gittikten sonra artık yapılan bestel

mehmetagpak 0 cevap
WhatsApp iletişim