Vefat Eden Bir Öğrencimin Ardından
Ben gurbette iken, ansızın giden dedemin gidişi gibi herkesin gidişi kendincedir. Bir mektupla dedemin gittiğini anam yazmıştı. Nasıl üzüleceğimi bile
007_Mehmet AĞPAK
Ben gurbette iken, ansızın giden dedemin gidişi gibi herkesin gidişi kendincedir. Bir mektupla dedemin gittiğini anam yazmıştı. Nasıl üzüleceğimi bile
Bu işler, ah bu işler. Bitmeyen, yontulmayan ve bir türlü harmanı yapılmayan işler. Ne kadar da çokmuş. Başım belâsı duygularım da çok ki çok. Ama onl
Odam her gün senle bayram eder. Sahibinden yorgun bu koltukta, üstü karışık mı karışık bu ?masada, geç vakitlere kadar onsuz yapamadığım bu ışık altın
“Yaz geçti.. Hasat bitti. Harmancılar köylerine döndüler. Kurutmalılıklar sergilerden kaldırıldı. Petekler ince bulgur kalın doldu. Yaz geçti. Ama yaz
Tamirci çırağı iken ikindi vakitleri parasızlıktan yiyemediğim ciğer dürümleri hüznü bana tattırdı. Lise birinci sınıfta iken giydiğim siyah Trabzon l
Beş aydan beri kaldığım bu hastahane odasında gecenin dördü ve ben hala uyanıksam; yarı bedeni tutmayan hastaların ıstırabını yüreğimde hissetmekten b
Yaşım henüz on. Yıl, yıllardan biri. Köyümüze elektrik getirilmemiş. Radyo ise birkaç evde var. Biriside ?bizde. Tek bir istasyon mahkumuyuz ama güzel
Şair “Bağlanmayacaksın” der. Der demesine de bağlanmamak için güçlü irade ve terbiye edilmiş nefis lazım. Bağlanma ilgili binlerce misâl içinde yaşayı
Müzik hayatımın bir parçasıdır. Derste yıllardır kullanırım. Evde ise genelde şiir ya da damar parçalar dinlerim. Mutfakta ise İngilizce konuşan adaml
Biz seninle soğuk şafak vakitlerinde zeytin toplamaya ben yaya, sen eşek üzerinde gitmedik. Ellerimizi poflaya poflaya kırmızı topraktan zeytin tanele
(Yeni yıldan anlamam. Kutlamalar, eğlenceler, sevinçler. Bu anlar benden ötelerdedir. Çoğu zaman odam soğuktur. 2011′de yine soğuk ve tabii ki yalnızl
Söylenmemiş duygular, sağlaması bir türlü yapılmamış hesaplar , çok daha önemlisi harcanmış fikirlerimiz ne de çokmuş. Gökyüzünün mavi , zeytin ağacı
Şair, 'Bu aşk bitti' der. Şiirin gerisi de güzel gelir. Ama aşk nasıl biter? Aşk hakkındaki kitaplar ne der bilmiyorum ama sözün bittiği yerde aşk baş
Söylenmemiş duygular, sağlaması bir türlü yapılmamış hesaplar , çok daha önemlisi harcanmış fikirlerimiz ne de çokmuş. Gökyüzünün mavi , zeytin ağacı
Yaşım henüz on. Yıl, yıllardan biri. Köyümüze elektrik getirilmemiş. Radyo ise birkaç evde var. Biriside bizde. Tek bir istasyon mahkumuyuz ama güzel
Küçücük meselelerde nasıl da boğuluyoruz. Sığ sularda mücadele etmeyi ne kadar da çok seviyoruz. Birbirimizi kırmak, üzmek, daraltmak, köşelere sık
Aşağıdaki hikayede geçen karakterlerin hepsi birebir doğrudur. Geçen olay(lar) ise genelde kurgudur. Çoğu vefat etmiş bu karakterlere Allah’tan rahmet
K omşumuz Sabriye Teyze, dün yine yolumu kesti. Yorgundum. Altı saat dersten sonra bir an önce eve gidip dinleneyim diye acele ediyordum. Sabriye Teyz
Bayram. Evimiz yok. Bu ev bize ait değil, dedemlerin. Soframız, leğenimiz, paylaştığımız tahta yada demir kaşık bir. Bu evin avlusu kocaman. Defalarca
Yemek kültürüm anamın, komşuların ve bir de esnaf lokantaları yani kebapçılarda yediğim ve gördüğüm kadardır ki çeşitlerin bolluğunu söylememe hacet y
Hangisini anlatayım dostum? Hangi sabahı, senin dolu dizgin giden gönlüne hangi vurgunu anlatayım? Söyle sana neyi anlatayım? Sevda mı? Hüzün mü? Ayr
“ Ömrümdeki Hazan Mevsimine Bir Gölgelik Güzelleme” Sen yanımdasın. Bu bana yeter. Sen yanımda iken dağlarımdaki kekik kokusunu duyarım. Bir zamanları
H ayatın sessiz duruşunda, biraz kaygılı, başkalarından bir başka bir halde gözlerim derinlikleri süzerken yola düşmüşüm. Kardeş kavgalarının yaşandığ
Günler öylesine geçerken, yazmanın en uç noktasına varıp dönmeli. Arkaya asla bakmamalı. Uygulanmış uygulanmamış bütün öğretim-eğitim, çizim, kesim, b
Biraz meşguliyet, biraz tembellik, biraz kayboluş ve belki birçok şeyden uzak kalış. Adını ne koyarsanız koyun. Bugünlerde yazamıyorum. Yazmıyorum. Oy
Çocukluktan gençliğe adım attığım yıllardı. Evimizin yanında boş bir arsa vardı, çoğu zaman buraya traktörle inşaat artıkları ve hatta çöp bile dökülü
Mesleğim dolaysiyle ülkemizin birçok şehrinde kısa veya uzun süreli bulundum: Van’ı tanıdım, sabrı öğrendim, Bursa’da bir başka aleme daldım; Amasya’y
Kalemin yazmadığı, hislerin kendini kaybettiği anlar olur. Bu anlarda bir halden başka bir hale girer, hayata farklı bakarsınız. Yediğiniz yemeklerin
“Bana ne şehrin karmaşasından, siyasetin çıkmazından, magazin haberlerinin mide bulandırıcı ve iğrendirici haberlerinden. Şu şunla olmuş, şu şunu terk