Nizip.com
Üye ol

007_Mehmet AĞPAK

007_Mehmet AĞPAK

Konular

369 konu
Rızanın İtleri

Rızanın İtleri

Karaların Rıza'sı itlerini serbest bıraktığından beri içimden bir türlü dağa bahçeye gidesim gelmiyor. Sadece ben değil 'it' endişesi olan neredeyse b

mehmetagpak 0 cevap
Bahara Merhaba Derken

Bahara Merhaba Derken

Şehir olabildiğince sessiz. Şehir dediysem bir milyon iki yüz binlerle telâfuz edilen insan sayısının yaşadığı mekân. Kızgınca, hiddetlice ötürülen ko

mehmetagpak 2 cevap
Maziden Notlar -2005

Maziden Notlar -2005

F. yeni hazırlık hocasıdır. 2005 yılının mezunudur. Memleketi Manisa. Dünyanın en harika babasına hasreti her gün yaşadığı, şebnem düşmüş gözlerinden

mehmetagpak 0 cevap
Gitmeler Üzerine

Gitmeler Üzerine

Yıllar önce bir dost için yazdığım “Vedâ” yazısını çıkınımda buldum. Zamanlı ya da zamansız. VEDÂ Şimdi gitmenin tam zamanıdır, Hızır! Ardı sıra bakma

mehmetagpak 0 cevap
Erbil Notları (1)

Erbil Notları (1)

PARANIN KÖLE OLMASI.. Burada insanların fırınlarda kuyruğa girme dertleri yok; para sıraya giriyor. Hemen hemen her fırında elli santim uzunluğunda bi

mehmetagpak 0 cevap
İstemek (Peyami Safa)

İstemek (Peyami Safa)

Peyami Safa hayatımda önemli bir tutar. Daha orta ikinci sınıfta iken bir vesile ile onun birkaç kitabı ile tanışmıştım. Onun kitapları hayatıma giren

mehmetagpak 0 cevap
Şimdi (Peyami Safa)

Şimdi (Peyami Safa)

Eskimeyen yazılar, kitaplar, sözler vardır. Bunlardan bir tanesi de Merhum Peyami Safa’ya ait olan “Şimdi” makalesidir. Yazı 1936 yılında yazılmıştır.

mehmetagpak 0 cevap
Bugün ve Geçmişsin Saykileri

Bugün ve Geçmişsin Saykileri

28.2.2011- Erbil Buralar biraz karışık gibi. Rüyalar karışık, düşünceler karışık. Siyah, beyaz hayatlar çok. Annesini, babasını kaybetmiş gençler, çoc

mehmetagpak 0 cevap
Yazmanın Neresindeyiz?

Yazmanın Neresindeyiz?

Yazmak, tutkunun ötesinde bir beyin sancısıdır. Yazmak, bir duygunun, davanın anlatılmasının en keskin silahıdır. Fikirler, davalar ve gönül fırtınala

mehmetagpak 0 cevap
Eminin Ayakkabısı

Eminin Ayakkabısı

Vakti zamanında Amasya'dan bizim delikanlı Emin'e aldığımız bir ayakkabı var ki, ayağından çıkarmaz oldu. Okula, bakkala , cumaları camiiye giderken v

mehmetagpak 1 cevap
Çocuklarımız

Çocuklarımız

“Her yemek bir saygıdır .” Mümin – 3 yaş. “Oh be! Hayat ne güzel baba .” Mümin 7 yaş. “İnsan sevdiğini üzmemeli. “ “Hiç kimse ile dalga geçme!” “İçme

mehmetagpak 0 cevap
Bizim Bakkal Kayıplara Karıştı

Bizim Bakkal Kayıplara Karıştı

Bizim bakkal ansızın kayıplara karıştı. Bir buçuk senedir meyvemizi, sebzemizi ondan gönül rahatlığı ile alırdık. Temiz, güleryüzlü, tartısı sağlam bi

mehmetagpak 0 cevap
Hoşgeldin Partisi

Hoşgeldin Partisi

Buradaki üniversitelerde her okul açılışında olmazasa olmazlardan bir faaliyet vardır: Hoşgeldin partisi. Şayet okullar bu işi organize etmezseler öğr

mehmetagpak 0 cevap
Yazamadıklarım

Yazamadıklarım

“Bu günlerde hüzünler geldiğinde seni yazarım, Yazamadıklarıma inat, yazdıklarıma yanarım.” Eylül 2000- magpak foto: magpak – Süleymaniye (Irak) Kayna

mehmetagpak 5 cevap
O Dağın Yiğidi: Haluk Sadin

O Dağın Yiğidi: Haluk Sadin

O Dağın Yiğidi: HalukSadin İnsanın kendine ait onlarca dünyası vardır. Benim dünyamda ise çocukluğumu ve gençliğimi geçirdiğim dağlar, yollar ve yoklu

mehmetagpak 4 cevap
Köprünün üstünde

Köprünün üstünde

‎“Sancılı insanlar heryerde aynı. İnanç, sevda, yokluk konularında farklı ızdırapları ‎yaşayan insanoğlu, duygularını bazen müzik, bazen şiir ve çoğu

mehmetagpak 0 cevap
Önemlisin?

Önemlisin?

Önemlisin. Önem arz ettiğini sana bir otobüs terminalinde bana vedâ ederken söyleyemedim. Hasat ya da harman zamanı bana pınar suyu ikram ederken de k

mehmetagpak 1 cevap
WhatsApp iletişim