Yorgun Düşmemeli?
Teneffüs aralarında seni solukluyorum seni. Sesinin geldiği diyarların kokusunu içime çekmek istiyorum. Penceremin tek manzarası zeytin ağacının her b
007_Mehmet AĞPAK
Teneffüs aralarında seni solukluyorum seni. Sesinin geldiği diyarların kokusunu içime çekmek istiyorum. Penceremin tek manzarası zeytin ağacının her b
Seninle başladım bitsin seninle Bitsin seninle aşk mektupları Seninle başladı, bitsin seninle Ve gün be gün, ben seni düşünürüm. Sen benim herşeyimsin
Babalar hep kendi ardına saklanır Gizli gizli gözyaşı biriktirirler akşamlarında Herkesin uyuduğu vakitlerde Bilirim ki uzaklarda Yapayalnız bir çocuk
ERBİL GÜNLÜĞÜ* Kumaşçılar: Sokak satıcıları hala varlıklarını devam ettiriyorlar ki, burada elzem. Haftanın belli günlerinde kumaş satan bir araba sok
Erbil gecelerini bir başka yaşıyorum. Hava sıcak mı sıcak. Göksel Baktagir’i dinliyorum. Her dinlediğim eser benden lime lime parçalar söküyor. ‘Sevda
Bir Veda Zamanıdır Şimdi, Umutsuzluğa Direniş Bitti, Bahar bitti, ümit soldu gönlümde Hep hazan, hep hazan oldu ömrümde Hakka ' Merhaba! ' dostlar ' E
" Yalnızım çünkü sen varsın. " "gel" desen gelirdim gittiğin uzakta bendim dağ gibi bir ihanetten düştüm bu kendime son gelişim ölümbaz öpüşler kusuyo
Gurbetine dilenci niyetinde el açan sözleri.. Mızıkasından sevda sesleri çıkan birkaç iyi niyetim.. Ve kollarında saç ölüleri birikmiş çıplak nefesim.
“Benim de babam var. Onun da bütün babalar gibi olup olmadığını bilemiyorum ama gözümü açtığımda ilk tanıdığım adam o adamdır. Özentili çocukluk duygu
Bu yazıyı isterseniz okumayın. Çünkü Vanlı Recep bu satırları asla okumayacak. 27. Mart. 2004 Siz Vanlı Recep'i bilir misiniz? "Nereden bileyim; hem b
Dün bir dosttan, uzun bir mektup aldım Beni anlatmış sana ve sen ona "Unuttum artık onu" demişsin. Hem bu sözü gülerek, Medar-ı iftihar ile söylemişsi
Yaşım ilerledikçe daha çok anlıyorum Ne büyük nimet olduğunu ah ey güzel gün Boş yere üzülmekte mana yok, anlıyorum Kadrini bilmek lazım artık her aça
Üzülme!.. Dert etme can!.. Görebiliyorsan, dokunabiliyorsan, nefes alabiliyorsan,...yürüyebiliyorsan... Ne mutlu sana!... Elinde olmayanları söyleme b
Bugünlerde ‘eksik’ adlı şarkıyı dinleyip duruyorum. Yine hasretler, yine gitmeler, ayrılıklar ve ötesi. Oysa ben ne onu ne bunu yazacaktım. Bizi aldat
Yazılar silinirse okuyanlar öksüz kalır… Bazı yazarlar yazdıkları kitapları zaman zaman çöpe atarlarmış. Bazen de yayınlamaz bir köşeye bırakırlar; um
Bundan tam tamına 9 sene önce idi. Bir sınıfım vardı. İyi sahiplenmiştim. İçim dışım o sınıf olmuş, öğrencileri de içimde gezdirir olmuştum. Duvarlara
Yıllar önce bir dost yazmıştı, sanki bugünleri anlatır gibi. Neden yazdı, kime yazdıların cevabı çok uzun. Yazmak istiyorum ama…… Ümitler solmuş Bekle
gül gül dedi bülbül güle; gül gülmedi gitti bülbül güle gül bülbüle yar olmadı gitti... Kaynak...
2005 Bazılarımız on iki, kimimiz on ve kimimiz beş sene sonra oradaydık. Ömrümüzün en anlamlı zamanlarının geçtiği; davamızın ve derdimizin eğitim old
n e kadar da çok bahanelerimiz varmış. vakit ayırmadığımız çocuklarımız. büyük bir zevkle aldığımız kitapların raflarda tozlanması. yıllarca aynı maha
ben hüznümü ve seni yazamıyorsam, boşver. zamanmış, şiirin hasıymış, yazıların gergef gergef işlenmiş haliymiş kim okur? gurbet, mızrak olmuş gibi böğ
ben hüznümü ve seni yazamıyorsam, boşver. zamanmış, şiirin hasıymış, yazıların gergef gergef işlenmiş haliymiş kim okur? gurbet, mızrak olmuş gibi böğ
F. Soyarık Kardeşime, Ömrü hayatınızın sağında, solunda, önünde arkasında şöyle adam gibi adam dediğimiz kaç insan vardır? Sözü demir gibi, gülümsemes
Sen mutlu ol diye saçma sapan insanlarla yaşamaya katlandım. Bu da yetmedi çeşit çeşit varlıkların kaprislerini çektim. Yo yo hemen öyle yanlış anlama
Biz seninle yaralı iki serçe gibiyiz. Çöl ortasında, sussuz ve çaresiz. Bu bir arabesk şarkının sözleri değil, hakikatın tam kendisi. Ben kendimi yedi
Fadime Kardeşime, Sessizce yaşarız çoğu zaman. Bazen vurgunumuz amansız olur deniz ortasında. Çoğu zaman duman duman savruluruz sağa sola. Hikayesi bi
" Resimdeki zatın, uzun ve çetrefilli hayat hikayesinden bir başka bölüm . Aşağıda geçen olaylar yüzde doksan dokuzu yazarın hayal gücüyle yazılmış ol
Bugün birkaç densiz, kendini bilmez önümü kesti. Benden hesap sormaya başladılar. Vakit yatsıya yakın. Okuldan dönüyorum. Fırından bir sıcak ekmek alm
“ Resimdeki zatın, uzun ve çetrefilli hayat hikayesinden bir bölüm.” Yani sen ağlıyorsun da ben ağlamıyor muyum? Sen rüzgarın peşinde giderken sanki b
"Aşağıda anlatılan hikayedeki şahıs isimleri kısmen doğru olmamakla birlikte yaşanmış sayabilirsiniz." Bizim arvada bugünlere bir haller olmaya başlad