Nizipden Duyurular Etkinlikler

Bagbozumu Tiyatrosu Birecik’te

enes27 Üye
Resim kaynağı
Nizipte görev yapan ögretmenlerimizin kurdugu bagbozumu tiyatrosu 17 nisan da birecikte sergilenecek sandiktaki sir adli 2 perdelik oyun için birecik ve Nizip milli egitim müdürlükleri ortaklasa davetiye ve afis bastirdilar.Birecikli sanatseverlerin yani sira Nizip ten de katilimin beklendigi tiyatro için simdiden yogun ilgi var.17 nisan pazartesi saat 20-30 da oynanacak oyunla ilgili görüstügümüz Yönetmen M.Alaca amaçlarinin tiyatro sevgisini asilamak,gençleri sanatsal faaliyetlere yöneltmektir.Ben ve ekibim her oyuna yeni çikacakmisiz gibi hazirlaniyoruz.Hemen her aksam prova aliyoruz.keyif içinde geçen provalari Nizip ögretmen evinde yapiyoruz.gurup olarak provalara gelmek isteyen arkadaslar ögretmenevine gelebilirler.dedi.. ayrica oyunun birecikten sonra gaziantep merkez ile diger ilçelerde de oynanacagi müsdesi verildi.tüm ekibe basarilar diliyor ve Nizip imizin tanitimina katkisi olacagina inaniyorum.sanatseverlerden destek bekliyoruz..
Huzi Üye
Vaaaaaaaaay beeeeeee...!!! Ben daha izleyemden hocalarımız turne seferleri başlatmışlar... Ne diyelim..!!! Yolunuz açık olsun, Birecik'li sanatseverlere selam...... Ama G.Antep'te oynarsanIz muhakkak gelirim... Yo yo ciddiyim vallaaa gelirim...
ahmeter Üye
Huzeyfe birecik 10 km antep 60 km uzaklıkta.birecik'e neden gitmiyorsun da antepe gitmeyi düşünüyorsun?anlayalım yani..
aLoNe Üye
slm işşallah bu bir başlangıc oLur bağbozumu Nizip imizi guzeL bir şekiLde temsiL eder de rahatrLarız . . . bu sırada belediyemize de tesekkurler hocalarımıza oyrenciLere yardımcı oLmus her konuda arkası gelir işşallah
mazhar selçuk Üye
Bağbozumu Tiyatro topluluğu gösterimlerine başladığı günden beri tiyatronun konuşuluyor olması çok sevindirici.Aslında turneye Antep merkez ve ilçelerden başlanacaktı.Ancak Birecik ten okadar yoğun bir taleple karşılaştık ki ,turneyi Birecik ten başlatmak zorunda kaldık.Umarım onlara bir tiyatro keyfi yaşatırız.tesekkürler Birecik...İyiki varsınız.
ahmetbudak Üye
Hadi hayırlısı hocam.Eminimki biz Nizip'lileri Birecik dahil her gittiğiniz yerde en iyi şekilde temsil edeceksinizdir.Umarım ideallerinize kısa zamanda ulaşırsınız.
admin Yönetici
Eminim Birecik halkı tiyatroya, biz Nizip'lilerden daha fazla ilgi göstereceklerdir.
Ramazan Tarhan Üye
Orası Kesin...Birecik halkı kültür etkinliklerini sever,desdek verir.
Ahmet karadag Üye
Dostlar, Bir grup öğretmenimizin çıktığı bu yolda onlara destek verilmesi gerektiğine inananlardanım. Selamlar Saygılar
aLoNe Üye
Duyduğuma gore birecikten sonra adana , maraş faLna da varmıs listeLerin de nende giderLer işşallah ii oLur kendiLeri icinde Nizip icin de saygıLarımLa .
leylacan Üye
helal olsun öğretmenlerimize bravo vallah.demek isteyince oluyormuş.mutlaka gelecem oraya.
aLoNe Üye
Ben 1 gece yanlarına gitti calısmaları tamamem gurur verici cok calıstılar ama basardılar bence aynı basarıları herzaman surecek onLarın basarısı Nizip in basarısıdır
ibrahim şimşek Üye
Öğretmen arkadaşlarımı canı gönülden kutluyorum.Gerçekten çok sevindim.ONLAR SAYESİNDE TYATRO KONUŞULMAYA VE DE İZLENİLMEYE BAŞLANDI.BENCE TURNEYE BİLE ÇIKABİLİRLER. HER ZAMAN EMEĞİNİZİN KARŞILIĞINI ALMANIZ DİLEĞİYLE
benbaskan Üye
gurur verici bir olay ve onları alkışlıyorum inşaallah daha da geliştirirler ve başka oyunlarda sergilerler bu oyundan sonra
aLoNe Üye
Zaten Turneye CıkTIlAR İLK ONCE BİRECİK ,Sonra G.antep devam?ı geLecek inş.
enes27 Üye
merhaba arkadaşlar ilginize teşekkür ederim. Yeni aldığım bir habere göre oyunun oynanacağı belediye kültür merkezi 250 -300 kişi alıyormuş. Onun için Nizip ten katılacak arkadaşların saat 20 gibi hatta daha önce yerlerini almaları gerekir. Aksi halde yer kalmayabilir. Kanaatimce Birecikliler oyunu 2.kez oynatmak isteyebilirler. turne için ilk olarak Şehitkamil belediyesi ile irtibat kuruldu, yakında tarihi açıklanacakmış.açıklanırsa buraya yazar paylaşırım sizinle.sevgiler selamlar.
Huzi Üye
alıntı: "quote" ahmeter demiş ki: Huzeyfe birecik 10 km antep 60 km uzaklıkta.birecik'e neden gitmiyorsun da antepe gitmeyi düşünüyorsun?anlayalım yani.. G.Antep'te çalıştığım için Birecik'e gelmem çoooooooooooook zor, ama Antep'teki oyuna gelebilirim...Ayrıca Antep 40 km... 60 de?il...
leylacan Üye
harika bir şey arkadaşlar Birecik te izledim bağbozumu tiyatrosunu, inanın seyrine doyum olmaz bir oyun sergilediler sandıktaki sır nasılda güzel bir oyunmuş. bunu yazan İsa beyi,yöneten menzeher beyi candan tebrik ediyorum.bir Nizipli olarak gurur duydum.Birecik kaymakamı,belediye başkanı,savcı hakimler,m.eğitim müdürleri,İb.müdürleri,ve Nizip kaymakamı Mustafa Canarslan ,Milli eğitim müdürü Mahmut kurt ve çok seçkin davetliler baştan sona keyifle izlediler oyunu. Bizim kaymakam bey 2.kez aynı oyunu izliyormuş. ne güzel ama. oyunun final sahnesinde elektrikler kesildi. yaklaşık yarım saat sonra oyun aynı yerden başladığında sanki hiç bir şey olmamış gibi devam etti.aferin arkadaşlara,helal ı hoş olsun diyorum.hepiniz iyidiniz. iyi ki varsınız. Çabalarınızın karşılığını alıyor musunuz bilmiyorum ama izleyici olarak gönülden kutluyoruz takdir ediyoruz. Ne olur bu oyuna devam edin. sizleri seviyoruz. her nerde oynayacaksanız lütfen izleri habersiz bırakmayınız. saolun.sevgi ve saygılarla.
mazhar selçuk Üye
Sanat insan yaşamına estetik kazandırır. Toplumun inhasına katkıda bulunur.insanlık tarihinde yok olmuş failler bugün konuşuluyorsa bu durum,onların ortaya koydukları sanatsal faaliyetlerin tepkimeleridir.Bunun içindir ki varoluş her zaman sanatın zemininde filizlenir. Oyunumuzu Birecik te sergiledik çok keyif aldık, izleyiciler takdir ettiler.İşte o kadar.insanlar bir araya gelirler ve nasıl bir toplum arzuladıklarını konuşurlar, gençlere yardımcı olmaktan onları kötü alışkanlıklardan korumanın bin bir türlü yolunu bin bir türlü hikmetli sözlerle anlatırlar. Bulundukları noktadan yapabilecekleri bir şeyler varken , onlar ömür boyu kendilerini, küflü söylevlerini tekrarlarlar.Ya da daha kötüsü kişisel menfaatlerin kölesi olup bencilleşirler ya da meseleyi algılayamazlar.Bu da en az ilk ikisi kadar can sıkıcıdır. Biz ekip olarak önce ilkelerle sonrada büyük toplumsal ideallerle ve bunları destekleyen projelerle ortaya çıktık.Yoğun ve uzun çabalar neticesinde bir verim ortaya koyduk.Sizleri bu konuda düşünmeye davet ediyorum ,bütün bunlar NE ADINA....On iki kişilik ekip yazıyor, yönetiyor,oynuyor,müzik ,makyaj kendi yapıyor,hepsi güzel dekoru ,ışıkları ,malzemeyi sırtında taşıyor ,sahneyi kuruyor ,salon düzenini sağlıyor,protokole su alıyor,oyunu oynuyor bir iki tebrik ya sonra bu ekip evet oyuncu ekip,gün boyu yoğunlukla yorgun düşmüş bu ekip herkes gittikten sonra dekoru söküyor sırtında arabaya taşıyor vs. Peki bu bir şikayet mi arkadaşlar ,hayır katiyen..Peki nedir? Tek tek bireylerin algılama tarzını yeniden şekillendirip ,yepyeni bir toplum modelinin inşası sürecinde ,söylemle değil emekle, bedelle herkesin yerini almasıdır..
leylacan Üye
Sevgili mazhar Selçuk bey yazınız beni çok etkiledi. Ne yazık memlekette işler böyle oluyor. Çünkü tiyatro işi iyi bilinmiyor. pek çok kişi arkanızda muazzam bir maddi destek var zannediyor. Şahsen ben de bu yazınıza kadar böyle biliyordum. Doğrusu yakından tanıyıp konuşmak isterim. Hatta bir sanatsever olarak katkıda yapabilirim, yapacak çok arkadaşım da var. Ne olur hevesiniz kırılmasın. Devam edin kazanacaksınız ve destekleyeniniz her geçen gün artacaktır. Aksam gördünüz, belediye başkanını, bu gün sözlü destekleyen yarın daha farklı ve etkin olabilirler. ne olur heyecanınız bitmesin, ışıklar sönmesin
deli kadir Üye
Sevgili kardeşlerim, Tiyatro, hayata tutulmuş bir aynadır, diye düşünüyorum ve geçenlerde Nizip’te dün de birecikte oynanan "sandıktaki sır" isimli oyuna bu açıdan bakalım istiyorum. Bu oyun belki de hayatımızın büyük bir kısmını iıgal eden ve bunu yaparken de kendinden en ufak bir tavizi dahi vermeyen madde(para vs.) karışsında biz insanların nasıl bir duruş sergilediklerinin trajikomik bir yansımasıydı. Değerli Mazhar kardeşim zaten yeterince izah etmiş: oyun bin türlü zorluğa rağmen sergilendi. Ben şöyle bir fikir ortaya atmak istiyorum: Tarihi süreç içerisinde bir medeniyetin tevekkülün de madem sanat hep başrolü oynamış ve insanlar gelişimlerini bir yerde sanatla iç içe kaldıkları süre içerisinde devam ettirmişler ve de ettirmeye devam ediyorlar. Biz de sağlam bir kültürel gelişim için elele verip GÜZEL NİZİP' imizin her türlü sosyal ve kültürel faaliyetin yaşandığı bir şehir haline gelmesini sağlayalım. Tabi ki müştereklere saygılı olmak koşuluyla. BAĞBOZUMU yolun açık olsun. Bakın sandıktan altın çıkmaya başladı bile...
musaeken Üye
değerli dostlar bir kış gecesinde üç beş öğretmenle başlayan tiyatro sevdamız artarak devam edecektir.bunu bütün dostlarımızın bilmesini istiyoruz.Sıkıntılarımız elbette var,engellerimiz,açmazlarımız,handikaplarımız da...Ama en büyük gücümüz içimizdeki tiyatro aşkı ve bitmek tükenmek bilmeyen sahne heyecanımız,her zorluğun üstesinden çabucak geliveriyor.Bir bakıyorsunuz malzemeyi sırtlamışız hamallar gibi...bir bakıyorsunuz replikler elimizde profesyoneller gibi zman sınırı tanımaksızın ezber yapıyoruz...bir bakıyorsunuz açlığımızı bastırmak için ceplerimizdeki son kuruşları tümletip bir köşede dürümlere talim ediyoruz..her şey sanki bir film içerisinde geçip gidiyor ve....sanki ,sanki tarih oluverip akıyor önümüzde bir bir olup bitenler... içimizdeki sanat aşkı öylesine sarıp sarmalıyor ki bizleri bir an bütün dertlerimiz neıe,bütün zorluklarımız tatlı bir hatıraya dönüveriyor..inanın böyle.yapacağız bu işi,yapacağız.öğrene öğrene,öğrete öğrete devam edeceğiz.evet biz inanıyoruz.bize güvenin!.
Huzi Üye
[FONT=&quot]Eğer bu sefer de seyredemezsem tırlatacağım haberiniz olsun... iyice merak etmeye başlıyom.. Bir an önce G.antepte oynayın da seyredelim... Tamam mı, bekli yom ha...?[/FONT][FONT=&quot][/FONT]
musaeken Üye
Sevgili Huzeyfe senin gibi dostlar hatırına olsa bile inşallah bu oyun devam edecektir. Tam kesin olmamakla birlikte haftaya Nurdağı gündemde var. Sonra Şehitkâmil olabilir. Görüşmeler devam ediyor. İnanın maddi olarak çok zorlanıyoruz. Ama bu sevda burada bitmesin istiyoruz. ilginize teşekkürler.
deli kadir Üye
Huzeyfe kardeşim inan seni çok merak ettim.Tanışmak isterim.Bu oyun gösterime girdiği günden beri izlemek istiyorsun ama bir türlü kısmet olmuyor.Rabbim hayırlısını nasip etsin.Ama kısmetin de biraz dar mı be kardeş inşallah izleme fırsatını yakalarsın.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim