Nüfusu 30-40 lerde olan illerde bırakın fakülte kurulmayı üniversite açıldı, neden nizipte bir kımıldama yok. Bir şehrin en büyük gelişimi üniversitelerle oluyor. Elimizde Zeugma gibi bir nimet varken bunu kullanmalıyız. Bu işin baraj kenarında kebap yellemekle olmadığını hatırlatır, başarının kıstasının üniversite getirmekte olduğunu söyleyebilirim.Nizipte o kadar lüzumsuz işler yapılıp lüzumsuz şeyler konuşuluyor ki anlamak mümkün değil. birileri bu siteyi birilerini övmek birkaç kurumun reklamı için kullanıyor. Bence nizip in en önemli sorunu olan işsizlik sorunu için birşeyler yapılmalıdır. Meydanlarda konuşulanlar meydanlarda kalmıştır. En önemli gerçek geleceğimiz ne olacak gerçeğidir.
Zeugma Antik Kenti
Zeugma üniversitesi
fakülteye sahip cıkıldıda üniversite acılsınn...
ilçeye büyük bir ekonomik katkıda sağlayacaktır...
nizip te bana göre bırakın üniversiteyi fakülte bile hayal
ne kadar acı değilmi eğitim yuvası olarak sadece ilköğretim ve lise görülmemeli ve fakülte binası da yaptırılmalı ki sözde bunun için destek te çok idi öğretim kadrosu için ama nerde
evet arkadasıma katılıyorum nizipe yüksek okul bile fazla...GencOoO;91803 wrote:fakülteye sahip cıkıldıda üniversite acılsınn...
biz elimizi sıcaktan soğuğa sokmayan bie şehiriz. biri ortaya çıkarda şunu yapalım destek olur derse SEN BİR ÇİVİ ÇAK BİZ DUVAR ÖRELİM derler
ekonomik katki bile kazandırcak fakülte varr 600 den fazla öğrencisi var bunun 100 bile nizipte ikamet etmiyor daha doğrusu edemiyorr... bunun 600 ve onadna sonrasını düşündün mü gercekten de büyük bir katkıı tabi anlayannaa... neden 600 den 100 bile kalmıyorr bunuda ben size soruyorumm
kardeş valla duyduklarım doğruysa Allah o öğrencilerin yardımcısı olsun.biz hemşerilerimizi çok övüyoruz ama sanırım öğrencilere karşı o kadar da iyi niyetli değillermiş
vallahi kardeşi sen ne zannettin biz öğrenciler bu nizipte perişan olduk ya ne yurt var ne otel var. kimse ev de vermiyor. nizip üniversteyi kaldırıcak kapasite de diill siz nizipi gözünüz de cok büyütmüşsünüz o kadar da büyük diil .Sonbahar;91861 wrote:kardeş valla duyduklarım doğruysa Allah o öğrencilerin yardımcısı olsun.biz hemşerilerimizi çok övüyoruz ama sanırım öğrencilere karşı o kadar da iyi niyetli değillermiş
bir konu da zeugma üniversitesi kurulsun diye bir yazı vardı. ama ben nmyo öğrencisi olarak nizipte henüz bir yurdun olmamasına tepkiliyim ben bu okula gecen yıl geldim ve okulda yurt yoktu ve nerde kalacağımı kara kara düşünmeye başladım bir an okula başlamadan bırakmayı bile düşündüm ama bırakmadım. kayıt yaparken bazı arkadasların ağlayarak memleketlerine gittiklerini gördüm ve bazıları da başlamadan bıraktılar okulu. bu okul 10 yıldır nizipte var ve hala bir yurt yok . sorun sadece yurdun olmaması değil ev arıyorum ve ev bulamıyorum daha doğrusu öğrenciye ev vermeme zihniyeti var malesef.biz nmyo öğrencileri olarak bizden sonra gelecek öğrencilerin bu sıkıntıları cekmesini istemiyoruz. ve yerel halkın bu konuda daha duyarlı olmasını istiyoruz.
neden kaldıracak kapasitede değil ünv. açmak aranan şartları biliyormusun ?
kardeşim sen belki bu okulu görmeden yorum yazıyosun aynı şeyleri sen ıspartada yaşasaydın o memlekete bir daha adımını atmazdın lütfen bırakın memleket korumayı ortada büyük bir sorun var sen nizipe böle bir yüksek okul yakıştırıyosan o senin düşüncen. şartlara gelince tek şart ilköğretim okulunu yüksek okul olarak kullanmakmıdır yurt ypmadan sosyal tesis yapmadan bu mudur şart tek şart dandik bir binanın olması mıdır?? nizipin kapasitesi 3 katlı ilk okulu yüksek okul yapmak mıdır??nizipli_mehmet;91874 wrote:neden kaldıracak kapasitede değil ünv. açmak aranan şartları biliyormusun ?
kardeş senini bulunduğun yer büyük bir ihtimal il senin ilinde kendi adına ünv. warmı?
bu sadece genconun yaşadığı şeyler değildir bunu dışardan gelen bütün öğrenciler yaşıyor. ve hala yasıyor gecen gün okula gitim yeni öğrenciler kayıt yapmaya geldiklerinde okulu görünce ağlayanlar oldu bunu kimsenin kimseye yapmaya hakkı yoktur. bu artık yetersizlik değil gerçekten de ayıptır.
bir de üniversiteöğrencisi olucaksın hala batmanın il olma ihtimalinden söz ediyorsun ben memleket kavgası yapmıyorum aynı şey batmanda da varsa bu da batmanın ayıbı olur. 2 sene sonra kendi adına üniverste acılıyo cok gec kalındı ama acılıcak. şimdiye kadar açılmamasın sorumlusu batman değil yöktür 500.000 e yaklaşan nüfusu var ve bu batmanın diil yökün suçu. su an batmanda da yüksek okul var 4 yıllıkta var ama orda yurtta var sosyal tesiste var. oraya kimse ağlayarak gelmiyo. dedğim gibi sorun memleket diil bir sorunumuz var ve lütfen bilmediğin konulara yorum yapma bırakta sorunumuzu ifade edelim.nizipli_mehmet;91876 wrote:kardeş senini bulunduğun yer büyük bir ihtimal il senin ilinde kendi adına ünv. warmı?
Arkadaşlar sizlere katılıyorum. Çok iş yaptığını söyleyen zavallıların hiç bir iş yapamadığını göstermek için bu forumu açtım. Bu şehrin kapasitesi bunu kaldıracak seviyededir. Yeter ki göz boyayıcı işler değilde planlı programlı işler yapılsın
Bu arada öğrencilere ev vermeyen tüm niziplileri kınıyorum
arkadaşlar elimizdeki meslek yüksek okuluna hizmet ti tamolarak veremedikarkadaşlarhaklı ne yurt var nede ögrenciye ev verme gelen ögrenci nasıl barınacak hiç düşünülmüyor önceliğkle bukonulara deyinmek daha mantıklı olur saygılar
Arkadaşlar bu forumu herkese duyurursak belki utananlar olur. Belediye başkanı yanlışlıkla size yurt yapar
gerçekten çok ciddi bir konu.ilçemize bi hevesle gelen öğrenciler bu durum yüzünden zor durumda kalıp hayal kırıklığına uğruyorlar.aslında bu konu başka başlık altında açılmalı yani ilçemizde otel ve konaklama problemi var....
kınamakla bu iş olmaz sizce niçin vermiyorlar hiç düşündünüz mü yeni öğrenciler bilmez yüksek okul ilk açıldığı sıralarda bazı pislik öğrenciler hepside evde bulmuştu kalacak yerde naptılar **********lik yaptılar eve kız getirmeler su elektrik borcunu ödemeden çekip gitmeler evi hor kullanmaları ve daha sayamadığım bir çok neden var nizipli kültürüne sahip çıkıyor bu yüzden erkek öğrencilere ev verilmiyor.. kimse şahaneyi bahane etmesin erkek öğrenciler için ilçede yurtta var pansiyonda kurallara uyulduktan sonra herkes kalabiliyor, ama nizipi beğenmeyenlerin işine gelmiyor yurtta kalmak çünkü belli saatte içerde olmak istiyor lütfen arkadaşlar bu güzel nizipimizi kötülemeyin nizipten başka yerde yok... laflarımı kimse yanlış anlamasın yarası olan gocunur ben söylediklerimi herkese söylemiyorum yani... sevgiler........:)keskinn;91895 wrote:Bu arada öğrencilere ev vermeyen tüm niziplileri kınıyorum
kardeş yurt yok diye birşey yok yurt var sayayım sana fatih talebe yurdu... fenerli futbolcu mehmet yozgatlının annesinin adını taşıyan sevim yozgatlı pansiyonu.. bi yurt daha vardı hayırsever biri evini yurt olarak bağışlamıştı ama gelen öğrenciler evi çok kötü duruma getiridikleri için artık vermiyor....keskinn;91906 wrote:Arkadaşlar bu forumu herkese duyurursak belki utananlar olur. Belediye başkanı yanlışlıkla size yurt yapar
kelle çok teşekkür ederim
kardeş sorununuzu anlıyorm...bende eskişehir de öğrenciyim ve öğrencilere sadece nizip'te değil heryer de kolay kolay ev vermezler...çünkü öğrencilere güven olmaz bu da bi gerçek yaniii...çünkü adamlar evi bıraktığı gibi almak ister ki bu da en doğal hakkıdır...ayrıca eskişehir i gidip görenler iyi bilir ev kiralarını...benim kaldığım evin aylığı 600 milyondu...bi de en düşük ev fiatı bunlar...buna rağmen ev falan vermiyorlardı sadece kız öğrencilere veriliyordu nedense...yurt konusunda haklı olabilirsiniz ama ev sahiplerini kınıyorum demekte ayıptır... bu arada kimse yanlış anlamasın benim öyle 2-3 tane evim falan yok sadece ailemin kaldığı ev var...keskinn;91895 wrote:Bu arada öğrencilere ev vermeyen tüm niziplileri kınıyorum
biz yanlış olanları söylüyoruz. ben bir öğretmenim ve ayrıca kendi evim de var. öğrenciler kötü kullanmış olabilir ama bunu depozitoyla halledebilirler. kötü örnek emsal teşkil etmez.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.