Berat Kandili
Kandiliniz Mubarek Olsun- 27 Ağustos 2007
Geceyi Nasıl İhya Edebiliriz?
Cenab-ı Hak buyuruyor:
'Apaçık kitaba yemin olsun ki, Biz Kur'an-ı mübarek bir gecede indirdik. Biz, gerçekten uyarıcıyız. O mübarek gecede, her hikmetli iş katımızdan bir emirle ayırt edilir...'(Duhan, 44/1-4)
Ayette geçen, 'mübarek gece'den maksat; Berat gecesidir. Kur'ânın bu gecede, Yedinci semadan dünya semasına indirildi. Kadir gecesinde ise ilk kez Peygamber Efendimize indirilmeye başlandı.
Bu gecenin, dört adı vardır. "Mübarek gece", "Berae gecesi" "Sakk gecesi", "Rahmet gecesi". Ve denildi ki bununla Kadir Gecesi arasında kırk gün vardır. Berae ve Sakk gecesi denilmesi hakkında da denilmiştir ki, haraç tamamen alındığı zaman beraetlerini (temize çıkmalarını) dile getiren bir sened yazıldığı gibi, Allah Teâlâ da bu gece mümin kullarına beraet yazar. Ve denilmiştir ki bu gecede beş özellik vardır:
Bu gecenin beş özelliği vardır:
1) Bu gecede önemli işlerin seçimi ve ayırımı yapılır.
2) Bu geceyi ibadetle geçirenlere yardımcı olması amacıyla Allah tarafından melekler gönderilir.
3) Bu gece bağışlanma ve af gecesidir.
4) Bu gecede yapılan ibadetlerin fazileti çok büyüktür.
5) Bu gecede Peygamberimize şefaat yetkisinin tamamı verilmiştir. Bu yetkinin üçte biri Şaban'ın onüçüncü günü, üçte biri Şaban'ın ondördüncü günü, geri kalan üçte biri de Şaban'ın onbeşinci günü verilmiştir.
Hazreti Âişe (ranha) bu gecenin fazileti hakkında şunları anlatıyor:
Günün birinde Hazreti Peygamber yanıma girdi. Elbisesini çıkardı. Aradan zaman geçmeden tekrar giyindi. Bunun üzerine beni şüphe, kıskançlık sardı. Ortaklarımdan birinin yanına gidecek sandım ve peşini takip ettim. Medine’nin kabristanı olan Bakîu’l-Garkad’da kendisine eriştim. Mü’minlere ve şehidlere istiğfar ve dua ediyordu. Kendi kendime: ‘Anam babam sana feda olsun! Sen Rabb’ının rızası uğrunda, ben ise dünya peşindeyim!’ diyerek döndüm. Soluk soluğa eve girdim. Arkamdan da Resülüllah (sav) girdi.
-Neden böyle hızlı nefes alıyorsun?’ dedi.
Ben,
-Anam babam uğruna feda olsun. Yanıma gelip elbisenizi çıkardıktan sonra tekrar giyindiniz, beni kıskançlık tuttu. Ortaklarımdan birinin yanına gideceğinizi zannettim. Nihayet sizi kabristana giderken gördüm,dedim.
Resul–ü Ekrem,
-Resülüllah sana haksızlık edecek diye mi korkuyorsun?’ dedi.
Ardından Cibril geldi ve şöyle dedi:
-Bu gece Şa’bân’ın on beşinci gecesidir. Cenabı Hak bu gecede Benî Kelb kabilesi koyunlarının sayısı kadar kimseyi cehennemden âzâd eder. Fakat bu gece Allah; müşriklerin, kincilerin, akrabalarıyla münasebeti kesenlerin, hayat ve ihtişamlarına mağrur olanların, ana ve babalarına isyan edenlerin, içki düşkünlerinin yüzlerine bakmaz.
Resul–ü Ekrem, elbisesini çıkardı.
-Bu gece ibadet etmeme müsaade eder misiniz?buyurdu.
-Evet, sana anam babam feda olsun, dedim.
Peygamber namaza kalktı. Secdeye kapanıp uzun müddet kaldı. Endişelendim, elimle yokladım. Elim, ayağının altına dokununca kımıldadı. Ben de sevindim. Secdede şöyle niyaz ettiğini işittim:
‘Allah’ım! azabından afvına, gazabından rızana sığınıyorum. Sen’den yine Sana iltica ediyorum. Şânın yücedir. Sana yaptığım senayı Senin kendine yaptığın senaya denk bulmuyorum. Sana lâyık bir surette hamd etmekten âcizim.’
Sabah olunca bunları Resul–ü Ekrem’e söyledim. O da,
- Yâ Âişe, bunları öğrendin mi? dedi.
-Evet yâ Resülüllah, dedim.
Resuli Ekrem;
-Bunları hem öğren hem de başkalarına öğret. Zira bunları bana Cibril öğretti ve secdede bunları okumamı ta’lîm buyurdu.’ dedi.”
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) buyuruyor:
"Her kim bu gece yüz rekat namaz kılarsa yüce Allah ona yüz melek gönderir. Otuzu ona cenneti müjdeler, otuzu ona cehennem azabından teminat verir. Otuzu da ondan dünya afetlerini savarlar, O'nu da ondan şeytanın tuzaklarını hilelerini savarlar."
"Yüce Allah bu gece ümmetine öyle rahmet eder ki Kelb kabilesinin koyunlarının kılları sayısınca."
"Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak kâhin, sihirbaz, yahut çok kin güden veya içkiye düşkün olan, yahut ana-babasını inciten, veya zinaya ısrarla devam eden müstesna."
'Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve; 'tevbe eden yok mu! Onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu, ona rızık vereyim, hastalığından şifa isteyen yok mu ona şifa vereyim. Yok mu şunu isteyen yok mu bunu isteyen' der. Bu durum, sabaha kadar devam eder'
'Ameller, bu ayda âlemlerin Rabb'ı yüce Allah'a arz edilir. Ben de amellerimin oruçlu iken Allah'a arzedilmesini isterim'
Rahmeti gazabını geçen Yüce Rabb'imizin hayır ve bereketini, af ve mağfiretini yağmur gibi üzerimize yağdırdığı bu mübarek geceyi fırsat bilip tevbe, dua ve niyaz ile geçirmeli; bu ilâhî ziyafetten faydalanmak için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz.
İnsanların bir sene içerisindeki rızıkları, zengin veya fakir olacakları ve ecelleri gibi mühim hususlar o gece içerisinde meleklere bildirilir. O geceyi ibâdet ve tâatla geçirmek ve nafile namaz kılmak sevaptır. Nitekim Peygamber Efendimiz bu geceyi ibadetle geçirmiş ve dua etmiştir:
Geçtiğimiz yıl, Berat gecesine erişip de ölümü akıllarından bile geçirmeyen birçok insan, dünyadan göçüp gitmiştir. Ölüm, herkes için mukadderdir. Hiçbirimizin, bir sene daha yaşayacağına garantisi yoktur. O halde, yüce Allah'ın bizlere bahşettiği Berat gecesi gibi mübarek vakitleri güzelce değerlendirelim. Bu vakitlerin, bir ganimet olduğunu bilelim. Yüce Rabbimizin, her zaman açık olan tevbe kapısına yönelelim. Bu geceyi, gafletle geçirmeyelim. Yakınlarımızı, komşularımızı, yoksulları görüp gözetmeyi unutmayalım. Birbirimize, sevgi ve saygı gösterelim. Hep iyiliğe yönelelim.
alıntı
Dini İçerikli Konular
Kandiliniz Mubarek Olsun
Berat Gecesini Nasıl İhya Edebiliriz?
--------------------------------------------------------------------------------
1-Yatsı ve Sabah namazlarını mutlak surette cemaatle kılmalıyız ki, geceyi sabaha kadar ibadet etmiş olalım.
2- Geceyi oruçlu olarak karşılayalım ve ertesi günü de oruç tutalım.
3- Bir günlük kaza namazı kılalım
4- Berâat Gecesi, bu gecede hiç olmazsa bir Tesbih Namazı kılınır.
5- Berâat gecesinde 100 rek'atlı Hayır Namazı vardır ki, kılan kimse o sene ölürse, şehitlik mertebesine nâil olur.
saolasın Mustafa abi. Herkesin kandili mübarek olsun..
SEMANIN KAPILARININ SONUNA KADAR ACILIP RAHMETIN SAGANAK SAGANAK YADIGI BOYLE BIR GECEDE,DUSEN DAMLALARIN YARARLANANLARI SIRILSIKLAM ETMESI DILEGIYLE.................
KANDILINİZ MUBAREK OLSUN.
Berat:borçtan,cezadan ve sıkıntıdan kurtulma manalarına gelir,aynı zamanda Mübarek ramazan ayının habercisidir berat gecesi.
Mustafa beyin de ifade ettiği gibi,bu geceden istifade etmenin yollarını aramalıyız.bu mühim geceden eli boş çıkanlardan olmamak için,gerekli çaba ve gayreti sarfetmeliyiz.bu itibarla efendimizin bizlere yol gösteren ve uyaran şu hadislerini tekrarlayarak sözlerimi noktalıyorum[/COLOR].
şöyle buyurur efendimiz s.a.v:"Yüce Allah bu gece bütün müslümanlara mağfiret buyurur ancak:
1-kâhin,
2-sihirbaz,
3-çok kin güden
4-içkiye düşkün olan,
5ana-babasını inciten,
6-zinaya ısrarla devam edenler"bu geceden istifade edemeyenlerdir.Ancak rabbimiz, bu günahlara bir daha dönmemek üzere tevbe edenleri rahmetiyle bağışlar.
Netice itibariyle bu mübarek gecenin değerli NİZİPCOM üyelerine,aziz milletimize,alem-i islama,hatta bütün bir beşeriyete sebebi hidayet ve vesile-i necat olmasını yüce Allahtan niyaz ederim.
hayırlara vesile olması dileğiyle herkesin duası kabul, BERAT kandili kutlu olsun
Sayin Hemşerilerim Bugün Bildiginiz Gibi Mübarek Beraat Kandili Tüm Hemşerilerimin Beraat Kandilini Kutlar Hayirlara Vesile Olmasini Dilerim Bugibi Güzel Gecelerde Bolbol Yüce Allah Tan Af Dileyelim Bolboil Tövbe Edelim Kisacasi Günahlarimizdan Temizlenmek Için Yüce Allaha Yönelelim Hepinizim Beraat Kandilini Kutlar Nice Güzel Gecelereçikmayi Yüce Allahtan Niyaz Ederim Herkese Selamlar
BERAT KANDİLİNİZİ kutluyorum.dostluğu ve kardeşliği beraberinde getirmesi dileğiylee
Sevmek Sevilen Için Yapilan En Güzel Duadir. Yağmur Toprağin, Güneş Gecenin Duasidir. Ey Yüreği Güzel Insanlar, Dualarin Güzeli Sizleredir....... Berat Kandiliniz ülkemize Ve Miiletimize Hayirlara Vesile Olmasini Cenabi Hak'tan Dilerim
Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun?
Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.
Mustafa KANAL
Tefsirlerde bu gece ile ilgili olarak şu şekilde izahlar yer almaktadır: Vergiödendiği zaman nasıl ki vergi borçlusuna borcundan kurtulduğunu gösteren bir belgeveriliyorsa, Allah Azze ve Celle de Berat Gecesinde mü'min kullarına berat yazar.Zaten bu gecenin dört adı vardır: "Mübarek Gece", "Berae Gecesi", "Sakk Gecesi.Belge ve senet. (Allah Teala bu gece mü'min kullarına beraet yazar)", "RahmetGecesi." "Berat, beraet" kelimesi "el-berâe" kelimesinin Türkçedeki kullanılış şeklidir. Beriolmak, aklanmak, temiz ve suçsuz çıkmak demektir. "Berâet" iki şey arasında ilişki olmaması, kişinin bir yükümlülükten kurtulması veyayükümlülüğünün bulunmaması anlamına gelmektedir. Mü'minlerin bu gece günahyüklerinden kurtulup İlâhî bağışa ermeleri umulduğu için de Beraat Gecesi denmiştir.Bir kısım âlimlerin, kıblenin Kudüs'teki Mescid-i Aksâ'dan Mekke'deki Kabeistikametine çevrilmesinin Hicretin ikinci yılında Beraat Gecesinde gerçekleştiğinikabul etmeleri de geceye ayrı bir önem kazandırmaktadır. Şöyle denilmiştir: Yeryüzündeki müslümanların iki bayram günü olduğu gibi,göklerdeki meleklerin de iki bayram gecesi vardır. Meleklerin iki bayram gecesindenbiri, Şâban ayının on beşinci gecesi olan Beraat gecesi; diğeri ise Kadir gecesidir.Müslümanların iki bayram günü ise; Ramazan ve kurban bayramı günleridir. Bu sebepleŞâban ayının on beşinci gecesi olan Beraat gecesi meleklerin bayram gecesi olarakisimlendirilmiştir. Beraat gecesine 'Kefaret gecesi' de denilir. Bir hadis-i şerifte, "Kim bayramgecesini ve Şâban ayının on beşinci (Berat) gecesini ibadetle ihya ederse, kalplerinöldüğü günde o kişinin kalbi ölmez" (İbn Mâce) buyrulmuştur. Bu gecenin bir adı da "şefaat gecesi"dir. Bunun delili şu hadis-i şeriftir: "Resûlullah (s.a.v) Şaban ayının on üçüncü gecesi ümmetine şefaat etmek için duaedip yalvardı; kendisine, ümmetinin üçte birine şefaat etme izni verildi. Ondördüncü gecesi yine dua edip yalvardı; bu sefer üçte ikisine şefaat etme yetkisiverildi. On beşinci gecesi bir daha yalvardı, bu sefer de, kaçak develer gibiAllah'tan kaçanlar dışında bütün ümmetine şefaat etme izni verildi." (Ebû Davud) Bu gecenin diğer bir ismi de "mağfiret gecesi"dir. Şu hadis-i şerif buna işaret eder: "Allah Teala (c.c) Şaban’ın on beşinci gecesi kullarına nazar eder veyeryüzünde bulunanlardan şirk koşanlarla haset edenler hariç, bütün müminlerimağfiret eder." (İbn Mâce) Diğer hadislerde, bu affın dışında tutulanlar içinde, haksız yere cana kıyanlar,anne babasına asi olanlar, sürekli içki içenler ve akraba ile hukukunu kesenler dezikredilmiştir. Beraat gecesi,Rabbimiz tevbe, istiğfar ederek pişmanlık duyan günahkârlarıncümlesini affedeceğini bildiriyor. Ancak şu sekiz sınıfın KESİN TEVBE ETMEDİKÇE buaftan istifadelerinin olamayacağını da işaret ediyor: 1-Allah'a şirk koşanlar. 2-Ana-babalarına isyan eden, onların kablerini kırıp gönüllerini yıkanlar. 3-İçkiye devam edenler. 4-Falcılık edip gelecekten haber verenler. 5-Din kardeşine besledikleri kinden vazgeçmek istemeyenler. 6-Adam öldürmekten pişmanlık duymayanlar. 7-Nikâhsız aile ile yaşayanlar. 8-Akrabalarıyla alâkayı kesip ihmal edenler. Şüphesiz ki bu günahların sahipleri bu gecede derin bir tevbe, istiğfarda bulunurda, kesin pişmanlık haline girerlerse ilâhi aftan yararlanırlar.İnsanlaraın aftanyararlanamama sebebi kesin, bir dönüş yapmayışları, ciddi bir tevbe, istiğfar halinegirmemeleridir. Beraat Gecesinin Özelliği ve Önemi: Nasıl dünya işlerimizde genellikle yıllık bir kar zarar hesabı yapıyor ve bu hesabagöre gelecekle ilgili plan ve program hazırlıyorsak ; ahiretimizle ilgili hesaplarıda yapmamız gereklidir.Bu muhasebenin vakti üç ayların içindedir. Beraat Kandili ilebaşlayıp Kadir Gecesiyle biten devreye rastlar. Duhan Sûresinin 2., 3. ve 4. âyetlerinin Beraat Gecesinden bahsettiğibildirilmektedir. Âyetlerin meali şöyle: "O apaçık kitaba and olsun ki, biz onu gerçekten mübarek bir gecede indirdik. Çünkübiz onunla insanları uyarmaktayız. Bütün hikmetli işler o gecede tefrik olunur." Bu âyetler hakkında iki görüş vardır. Çoğu tefsir bilginlerinin görüşüne göre, bumübarek gece Kadir Gecesidir. İkrime bin Ebi Cehil'in de dahil olduğu bir grup alimise; bu gecenin Beraat Gecesi olduğunu söylemişlerdir. Her iki tefsiri birleştirendiğer bir görüşe göre de, hikmetli işlerin ayırımının yapılmasına Beraat Gecesindebaşlanmakta ve bu işlem Kadir Gecesine kadar devam etmektedir. Bu hikmetli işlernelerdir ve âyetin mânası nedir? Yıllık kader programı: İbni Abbas'tan rivayet edildiğine göre, hikmetli işlerin birbirinden ayırd edilmesişu şekilde cereyan etmektedir: Bu seneden gelecek seneye kadar meydana gelecek olayların hepsi ayrı ayrı meleklertarafından defterlere yazılır. Rızıklar, eceller, zenginlik, fakirlik, ölümler,doğumlar hep bu esnada kaydedilir. O yılki hacıların sayısı bile bu devrede takdirolunur. Herkesin ve her-şeyin o sene içindeki mukadderatı kaydedilir. Rızıkla alakalı defterler Mikail Aleyhisselâma verilir. Savaşlarla ilgili defterler Cebrail Aleyhissalama verilir. Ameller nüshası dünya semasında görevli melek olan İsrafil'e verilir ki bu büyük birmelektir. Ölüm ve musibetlerle ilgili defter de Azrail Aleyhisselâma teslim edilir. Fahreddin er-Râzî"nin açıklamasına göre bu defterlerin düzenlenmesi Berat Gecesindebaşlar, Kadir Gecesinde tamamlanarak her defter sah***** teslim edilir.(Hülâsâtü'l-Beyân. 13:5251.) Kur'ân'ın bu gecede indirilmesi meselesine ise şöyle bir açıklama getirilmektedir: Beraat gecesi, Kuran-ı Kerimin Levh-i Mahfuzdan dünya semasına toptan indirildiğigecedir. Buna inzal denir. Kadir gecesinde ise Peygamberimize ilk kez ve parça parçaindirilmeye başlanmıştır. Buna da tenzil denir. Beraat Gecesi ibadeti: Bu geceyi ibadet ve taatle geçirmenin pek çok sevabı ve feyzi vardır. Bu konudaResul-i Ekrem (s.a.v) şöyle buyurmuştur: “Şaban ayının yarısı (Beraat gecesi) olduğunda, gecesinde kalkın ibadet edin,gündüzünde de oruç tutun! Muhakkak ki yüce Allah, o günde dünya semasına iner veimsak vaktine kadar şöyle der: "Affedilmeyi dileyen yok mu, affedeyim. Rızık isteyenyok mu, rızık vereyim. Şifa dileyen yok mu, şifa vereyim. Şunu isteyen yok muvereyim…” (İbn Mâce) Bu geceye mahsus belirli bir ibadet yoktur.Gecenin manevi değeri dolayısıyla çokçatevbe ve istiğfarla ,namaz, Kur'ân tilaveti, zikir, ve salavatla,hayır dualarlageçirilmesi, bu gece vesilesiyle muhtaçlara yardım ve benzeri hayırlı amellere özelbir önem verilmesi müstehaptır. Kaza namazının kılınması daha isabetli olacaktır. Beraat Gecesi Duası Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir: "Allahım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana ilticaederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibiyücesin. (et-Tergib ve't-Terhîb, 2:.119, 120.) Beraat Duası Bazı mâna büyüklerinin de şöyle bir duası vardır: "Allahım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimişakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz Onun katındadır. "( 12 Ra’d Suresi, 39; Mecmuatü’l-Ahzab, 1:597) Bu idrak ve şuur içinde ihya edeceğimiz Beraat Gecesinin hepimiz için hayırlaravesile olmasını Cenab-ı Haktan niyaz edelim.
HEPİMİZİN KANDİLİ MÜBAREK OLSUN..BİLGİLERİN İÇİN SAĞOLASIN Mustafa KARDEŞ.
Peygamber Efendimiz (s.a.s.) bizlere de şöyle buyurmuştur:
"Şaban ayının yarısı (Berâet gecesi) gelince: gecesini namazla, gündüzünü oruçla geçiriniz. Cenâb-ı Allah o gece güneşin batmasıyla dünya göğüne iner ve şöyle der: Benden af dileyen yok mu; onu affedeyim. Rızık isteyen yok mu; rızık vereyim. Şifâ dileyen yok mu;şifâ vereyim[/SIZAllah Teâlâ Şaban'ın onbeşinci geresi (Berâet gecesi) tecelli eder ve ana-babaya asi olanlarla Allah'a ortak koşanlar dışında bütün kullarını bağışlar. " (İbn Mace, İkametü's-Salât, 191; Tirmizî, Savm, 38).
E]
Tüm MüslümanLarın berat Kandili Mubarek Olsun...
Kandilin bütün müslüman alemine hayirlara vesile olmasini yüce mevladan niyaz ederim..
•Kim canı gönülden iman eder, kalbini her türlü günah, nifak ve bozgunculuktan temiz tutar, dili ile doğru ve tatlı konuşur, endişeye düşmeden haline razı olur, doğru ve güzel huylu olursa gerçekten mutluluğa erer.
.
•"Allah Teâla Hazretleri Şaban ayının yarısında dünya semasına nüzul eder ve Kelb kabilesinin koyunlarının tüyünün adedinden daha çok sayıda günahı, o kadar çok sayıda insanı af ve mağfiret eder." HADİS
•Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geri dönmez kabul olunur: Recep'in gecesi, Şaban'ın yarısında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan ve Kurban bayramı geceleri." HADİS
•Affımıza vesile olması dileklerimle miraç kandilinizi tebrik ederim.
•Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Kandiliniz mübarek olsun.
•Allah'ın adıyla başladığınız her işinizde başarılar dilerim. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
•Allah'ın aşkıyla yan bu gece, Mevlana gibi dön bu gece, secdeye varıp huzura erince, şu fakiride an bu gece. Hayırlı kandiller?
•ALLAH'ın daveti üzerine peygamberiz bir gece melekler tarafından mekkeden kudüse götürülmüştür. Burada cebrail ile birlikte bütün gökleri aşarak ''sidretül münteha'' denilen makama yükselmiş ve ALLAH ile görüşmüştür. Bu yolculuğun Mekke?den Kudüs?e kadar olan bölümüne isra Kudüs?ten ALLAH ile görüşmesine kadar ise Mirac denir. Bu görüşmede pegamber efendimize ümmet'i için vakit namaz ve Mirac hediye edilmiştir. Hayırlı Kandiller!
•Allah'ın nimet, rahmet ve mağfiretinin müminlere bol bol ihsan edildiği gece manasına gelen Regaib Kandili'nde, bir yıllık yaşantımızı, ibadetlerimizi ve iyiliklerimizi iyi düşünecek ve ona göre hayatımıza çekidüzen vererek samimi bir teslimiyetle nefis muhasebesine gireceğiz. Bu gece hayırlı bir gece, yüreklerimiz ibadetle çarpsın, gönüllerimiz bir olsun.. Kandiliniz mübarek olsun!
•Allah'ın rahmeti, bereketi sizinle olsun, gönül güneşiniz hiç solmasın, yüzünüz aydın olsun, kabriniz nur dolsun, makamınız Firdevs, dualarınız kabul olsun. Kandiliniz kutlu olsun..
•Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
•Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalpleri okşadığı, anın bir asra bedel olduğu bu gece dualarda birleşmek dileğiyle kandilinizi kutlarım.
•Avuçların açıldığı, gözlerin yaşardığı, ilahi esintilerin kalplerimizi okşadığı, bir anın bir asra bedel olduğu bu gecede dualarda birleşmek dileğiyle...
•Bakiler sevgiler adına nice dilekler vardır. Ölümü bile ayırır saymayan gönüller vardır. Mesafeler araya set çekmişse ne çıkar, dualarda birleşen gönüller vardır. Hayırlı kandiller..
•Beraat kandilin mübarek olsun. Allah sana sevdiklerinle beraber mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşamayı nasip etsin.
•Beraatin, hayatımıza yeni ufukların açılmasına vesile olması dileğiyle..
•Biçarelere, dul ve aceze hatunlara bakmak için çalışıp, çabalayan kimsenin; gece sabaha kadar namaz kılan, her gün oruç tutan, meydan-I gazada cihad eden gibi Allah yanında rütbesi vardır.
•Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle Miraç kandiliniz mübarek olsun..
•Bin aydan daha hayırlı bu mübarek gecenin büyüsüne kapılmanız dileğiyle, kandiliniz mübarek olsun..
•Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, kandilin mübarek olsun...
•Bin damla serpilsin yüreğine, bin tatlı mutluluk dolsun günlerine, binbir hayalin gerçekleri bulsun, her türlü duaların kabul olsun, Miraç kandilin mübarek olsun...
•Bir kandil gülü savur sevdiklerine, size onlardan gülücükler getirsin öyle içten öyle samimi ol ki göz yaşlarını bile tebessüme çevirsin. Kandiliniz mübarek olsun.
•Borçlarımızdan, ceza ve günahlarımızdan kurtulmak için bu gece dua edelim.. Allah affeden ve bağışlayandır, unutmayalım.. Eller semaya kalkıp, yürekler bir atınca bu gece, gözler sevinç yaşlarıyla dolacak.. Kandiliniz mübarek, dualarınız kabul olsun?
Bu gece beraat gecesi. Dua edelim.. Yürekler bir atsın bu gece, günahlarımız affolsun. İyi kandiller.
•Bu gece beraat kandili.. Günahtan kurtuluş gecesi.. Haydi dua edelim.. Temizlensin günah defterleri.. İyi kandiller..
•Bu gece Cenab-ı Hak?ın, kendisine yönelip af dileyen müminleri bağışlayarak kurtuluş beratı verdiği bir gecedir. Hepimiz için hayırlı olsun!
•Bu gece kulun yalvarış ve yakarışlarını Yüce Mevla'ya sunacağı ve O'nun sonsuz affından, merhametinden, iyiliğinden bol bol yararlanacağı umut, huzur ve müjde gecesidir. Regaip kandiliniz hayırlı olsun!
•Talihiniz gözleriniz kadar berrak, kaderiniz bakışınız kadar güzel, umudunuz yarın kadar yakın, yarınınız aşkınız kadar mutlu, aşkınız Miraç kadar mukaddes, dualarınız istediğiniz gibi makbul olsun.
•Tüm dualarınızın kabul olması dileğiyle.. Hayırlı kandiller..
•Tüm Müslüman dünyasının Mübarek Regaip Kandilini tebrik ederiz.
•Üç aylar olarak bilinen Recep, Şaban, Ramazan ayları manevi yönden daha önemli ve hayırlıdır. Recep ayının ilk Cuma gecesi Regaip kandilidir. Yani bu gece ALLAH'ın rahmet ve bağışlamasının bol olduğu gecedir. Edilen dualar, tövbeler bu gece kabul olunur. Yürekler binbir nurla doludur. Kandiliniz kutlu olsun..
•Ümit ederiz ki bu mübarek gece, zor günler geçirdiğimiz; fakat gelecek adına umutla dolu olduğumuz şu dönemlerde yeniden bir uyanışa vesile olur. Beraat kandiliniz mübarek olsun..
•Varlığı ebedi olan, merhamet sahibi, adaletli Yüce Allah kendisine dua edenleri geri çevirmez. Dualarınızın Rabbin yüce katına iletilmisine vesile olan Kadir Geceniz mübarek olsun.
•Bu günlerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretimize, sıcaklığı yuvamıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun..
•Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
•Bu güzel gecelerin feyzi üzerinize, rahmeti geçmişinize, bereketi evinize, nuru ahiretinize, sıcaklığı yuvanıza dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
•Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç, bugün günahlardan olabildiğince kaç, bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün Miraç kandili, kandilin mübarek olsun.
•Bugün ellerini semaya gönlünü Mevla'ya aç. Bugün günahlardan olabildiğince kaç. Bugün en gizli incilerini onun için saç. Çünkü bugün kandil Kandilin mübarek olsun.
•Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Kandiliniz mübarek olsun.
•Dertlerimiz kum tanesi kadar küçük, sevinçlerimiz Nisan yağmuru kadar bol olsun. Bu mübarek geceniz sevapla dolsun. Miraç kandiliniz mübarek olsun.
•Duanız kabul, ameliniz makbul hizmetiniz daim olsun. Saadetiniz kaim olsun. Kandiliniz kutlu olsun.
•Dul ve yetimlere yardım eden kimse, Allah yolunda cihad eden ve gündüzleri oruç, geceleri ibadetle geçiren kimse gibidir.
•Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin mevlaya yöneldiği bu mübarek geceni kutlar, hayırlara vesile olmasını dilerim.
•Gel ey Muhammed bahardır, dualar ardında saklı, aminlerimiz vardır. Hacdan döner gibi, Miractan iner gibi gel gel. Bekliyoruz yıllardır. Kandiliniz mübarek olsun..
•Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatın en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olması temennisiyle... İyi Kandiller..
•Gün vardır, bin yıldan uzun gelir bize, bir yıl vardır bir günden kısa gelir bize. Bire bin yazılan bu gecede dua edelim Rabbimiz'e. Hayırlı kandiller..
•Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, kandilin mübarek olsun.
•Güneşin güzel yüzü, yüreğine dokunsun, kabuslar senden uzakta, melekler baş ucunda dursun. Güneş öyle bir geceye doğsun ki, duaların kabul, Miraç kandilin mübarek olsun.
•Günler bize dostların güzelliği ile, geceler onların duaları ile mübarek oluyor. Umudumuz dostların hediyesi, duamız sizlerin sevgisi. Kandiliniz mübarek olsun..
.
•Regaip kandiliniz mübarek olsun! Kalpleriniz imanla dolsun!
•Regaip kelimesi bolluk, bereket, fazilet anlamına gelir. Bu gece Allah?ın lütuflarının bol bol verildiği bir gecedir ve üç ayların ilk kandil gecesidir. Hayırlı olsun..
•Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle kandilin mübarek olsun.
•Semanın kapılarının sonuna kadar açılıp rahmetin sağanak sağanak yağdığı böyle bir gecede düşen damlaların seni sırılsıklam etmesi dileğiyle Miraç kandilin mübarek olsun.
•Size karanfilin sadakatini, sümbülün bağlılığını, menekşenin tevazusunu, lalenin gururunu, leyleğın saadetini versek, bize de dua eder misiniz? Kandiliniz mübarek olsun..
•Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.
•Yağmur yüklü bulutlar gibi gelen, eteğindeki hayır cevherlerini başımıza boşaltan ve bizlere mutluluk veren kandilin, büyüsüne kapılmanız dileğiyle. Nice kandiller.
•Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle kandiliniz mübarek olsun.
•Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Miraç kandiliniz mübarek olsun.
•Yükü sevgi, özü saygı, gücü barış, süsü hoşgörü olan mübarek Miraç kandilinizi kutlarım Allah'a emanet olun. Güzel kandiller..
•Zâde duygular yükselsin göklere, yükseklerde hafakan, gözlerde yaşlar, ona susamış dudaklar kadar, açılan eller var. Kandiliniz mübarek olsun.
Tüm Nizip Halkinin Kandilini Kutlar Hayirlara Vesile Olmasini Temenni Ederim
tüm islam aleminin beraat kandili kutlarım
herkesın kandılı mubarek olsun
buradan bütün nizip .com üyelerinin beraat kandilini kutluyorum .
Bütün müslüman aleminin mübaraek berat kandilini kutlarım,Allahtan bugunun hürmetine bütüun islam alemine huzur barış sağlık getirmesini dilerim...
Hasan Hocam bugun için merkez camimizde bir program var mı? bilgi verirseniz seviniriz.
Tüm İslam Aleminin Berat Kandilinin Mübarek olması temennisiyle bu gecede boş durmamak gerek :)
teşekkürler abi ben de millete ne gönderecem diye düşünüyodum. bu arada kandiliniz mübarek olsun
Abi tekrar kandiliniz mübarek olsun.Bu geceki proğrama gelince: Evet,çarşı camiin de ilk olarak akşam ile yatsı arası,merkezi sistemde gecenin mana ve ehemmiyetine dair va'z edilecek. Yatsıdan sonra da mevlidi şerif okunacaktır.Halkımıza duyurulur.metal;89243 wrote:Bütün müslüman aleminin mübaraek berat kandilini kutlarım,Allahtan bugunun hürmetine bütüun islam alemine huzur barış sağlık getirmesini dilerim... Hasan Hocam bugun için merkez camimizde bir program var mı? bilgi verirseniz seviniriz.
Tüm müslüman aleminin berat kandili mübarek olsun, hayırlara, güzelliklere vesile olur inşallah.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.