Nizip müftülüğü,yaz kur'an kurslarının sona ermesi dolaysıyla,kur'an kursları,merkez camiler ve köylerde açılan kurslarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler arasında bir bilgi yarışması düzenlendi.yarışmaya 50 ye yakın öğrenci başvurdu. yapılan test usulü eleminasyon sistemiyle bu öğrencilerin sayısı 12 ye düşürüldü.
Ardından bugün(23.08.2007)Nizip belediyesi nikah ve toplantı salonunda halkımızın büyük katılımıyla yarışma gerçekleştirildi.
yarışmaya katılan öğrencilere,itikat,İbadet,Siyer ve Ahlak dallarında toplam 20 soru yöneltildi.
Sorulan bu soruların 19 unu doğru cevaplayan Merkez Çarşı Camii kur'an kursu öğrencisi CELAL ÇELİK birinciliği elde etti.
2.sırada merkez müftülük kız kuran kursu ve Şahinbey kur'an kursu da 3. liği elde etti.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini,Nizip müftü vekili ve ilçe vaizi Şaban Anuştekin takdim etti.
Birinciye: 100 ytl,
ikinciye:75 ytl,
üçüncüye de :50 ytl para ödülü verildi.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Eski resim adresi geçersiz.
Bu arada şunu da ifade edeyim:
1.olan öğrenci,benim öğrencim.sitemizden yakinen tanıdığınız Orhan bey'in,yani Orhan çelik'in oğlu.Elde ettiği başarısı ve bize yaşattığı sevinçten dolayı Sevgili celal çelik kardeşimi tekrar tekrar kutluyor,başarılarının artarak devam etmesini yüce mevladan niyaz ediyorum.
Basından Nizip Haber
Nizip müftülüğünce bilgi yarışma yapıldı
Nizip müftülüğünün düzenlemiş olduğu yaz kur'an kurslarının sona ermesi dolaysıyla,kur'an kursları,merkez camiler ve köylerde açılan kurslarda eğitim ve öğretim gören öğrenciler arasında bir bilgi yarışması düzenlendi.yarışmaya 50 ye yakın öğrenci başvurdu. yapılan test usulü eleminasyon sistemiyle bu öğrencilerin sayısı 12 ye düşürüldü.Ardından bugün(23.08.2007)Nizip belediyesi nikah ve toplantı salonunda halkımızın büyük katılımıyla yarışma gerçekleştirildi.
yarışmaya katılan öğrencilere,itikat,İbadet,Siyer ve Ahlak dallarında toplam 20 soru yöneltildi.
Sorulan bu soruların 19 unu doğru cevaplayan Merkez Çarşı Camii kur'an kursu öğrencisi Orhan Çelik,in Oğlu CELAL ÇELİK 20 soruda 19 soruyu bilerek birinciliği elde etti.
2.sırada merkez müftülük kız kuran kursu ve Şahinbey kur'an kursu da 3. liği elde etti.
Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüllerini,Nizip müftü vekili ve ilçe vaizi Şaban Anuştekin takdim etti.
Birinciye: 100 ytl,
ikinciye:75 ytl,
üçüncüye de :50 ytl para ödülü verildi.
Ayrıca yarışmaya katılan tüm öğrencilere çeşitli hediyeler verilerek ödüllendirildi
orhan abi tebrik ederim....
Bende bir defasında kuran okuma yarışmasında 2. gelmiştim. Şıhlar camisinde... Bu arada Orhan abimin oğluna tebrikler...Helal olsun...
Bu Yarışmayı düzenleyen Nizip İlçe MüftüLüğünden ve sevgili camii ve kurs hocalarımızdan Allah razı olsun. Yarışmada Dereceye giren kardeşlerimizi Tebrik ediyorum. Rabbime HayırLı birer Kul olmamız dilegiyle
Organizasyona aracılık eden büyüklerime teşekkür ediyorum. Bu tür etkinliklerin sayısı artmalı.
çocuklarımıza dini yönden bilgiler vererek onları böyle bir etkinlikte mükafatlandırmak çok güzel bir olay...
Celal yeğenimizi kutlarım,
Resmi aç
Aslında çocuğumun bu başarısında sevgili Hasan hocasının payı büyüktür. Allah kendisinden razı olsun,emeklerinin karşılığını cennette almasını temenni ederim.
Güzel bir dayanışma örneği.Allah emeği geçenlerden razı olsun..
Hz Ali boşuna dememiş.
Bana bir harf öğretenin bin yıl kölesi olurum.
Vay celalime bak valla iftihar ettim.Benim yeğenlerimin bu yıl ikinci başarısı ve beni çok mutlu ettiler.Ablamın oğlu İngilizce dalında össden birinci oldu bu yeğenim dahada güzel olan bir dalda birinci oldu.Allah onları devamlı hayatta iyi organizasyonlarda birinci etsin.Amin.Yaf verdikleri parada azmış gibime geldi.Anca dişimizin kovuğuna yetti.
Yarışmaya katılan arkadaşları tebrik ederim.
Orhan abi Allah sizden razı olsun böyle bilgili bir çocuk yetiştirdiğiniz için.
Huzi şıhlar camiisinde yarışma katıldım diyorsun bak senin zamanında bende gittim hafız imama yoksa o 2. çocuk senmiydin benim 1.liğimi kıskanıpda ağlayan :D
Orhancım böyle evlat yetiştirdiğin için tebrikler. Celal efendininde gözlerinden öperim. Bravo valla.
İiyi niyet dileklerinde bulunan tüm arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum.
Helal sana Celal....Bazı çocuklar ibret alsın senden ( huzi) gibi metal gibi ...:)
Değerli dostlar,güzel yorumlarınız için teşekkürler.Elbette bu başarıda bizim payımız da var ama,Asıl büyük katkı sanırım öğrencimin ailesinden gelmektedir.zira celal,bana ilk geldiğinde ondaki bu azmi bu başarıyı sezmiştim zaten.kendisini derse varmesi,bilmediklerini,sorgulamadan çekinmemesi ve diğer arkadaşlarından farklı,ağırbaşlı tavırları ve masum duruşu bu başarılarının habercisi oldu.nihayet kendisini aday gösterdim.Hamdolsun bizi (çarşı camimizi)başarıyla temsil etti.
Bakıyorum Bazı arkadaşlar,ödülün azlığından bahsetmişler,aslında haklılar.
Ama bilmemiz gereken şu gerçek ki, kur'an başarısının ödülü tek taraflı değil,bunun bir de diğer tarafı yani ahiretteki kazanç yönü vardır.bu detayı gözden kaçırmayalım lütfen.
maddi ödülün az olduğu doğrudur.
Ama müftü bey,geçen cuma bu yarışmayı anons ederken,halkımızın verebileceği hertürlü desteği kabul edebileceklerini ilan etmişlerdi.Ama ne hikmetse insanımızın böylesi hayırlı bir etkinliğe karşı duyarlılığı ve bağışı bu kadarmış meğer.sağlık olsun.
kim ne dere desin.Nizip,pırıl pırıl,kendine güvenen,önü aydınlık olan,bir celal kazanmıştır gerisi nafile....Herkese iyi günler
ahmet budak kardeşim yegenime sahip çıkma birinci oldu diye yegenim demek zorunda değilsin kardeş bırak biz gururlanalım sende ondan çok ne de olsa saygılar --celal çeliğin amcası ekrem çelik
Ahmet bey miydi.ödül miktarını azımsayan.
Ama Ekrem bey,ifade ettiğiniz gibi,bu sevinci doya doya yaşamak dururken,ödül miktarına takılıp kalmak pek de doğru olmasa gerek.
fakat ahmet bey,illaki yiğenini sevindirmek istiyorsa,arada hiç bir engel yok ki.Buyursun o da celalimi sevindirsin.öyle değil mi?
sayın Hasan yazar hocama böylesine güzel bir haberi siteye aktardığı için teşekkürler!ayrıca öğrencisi Celal Çelik kardeşimizide bu başarısından dolayı kutluyor emeği geçen hocamada saygılarımızı sunuyoruz.
Yarışmacıyı tebrikler,hocasına teşekkürler,Allah devamını getirsin.
Mevlam cümlemizden razı olsun efendim.
Amiiin değerli kardeşim amin.
Sayın hocam ;
Müftülük bu tür yarışmaları rutün olarak her yıl yapacakmı ? Yoksa sadece bu yıla has bir program olarak kalacakmı ?
Bu tür yarışmalar Geleneksel hale geldi.geçen yıl da ayınsı yapıldı.Artık her yıl,kursların sona ermesiyle beraber,aynı şekilde bu yarışmalar yapılacaktır.ilgi ve alakanıza teşekkürler.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.