Nizip Meslek Yüksek Okulu

Nizipli Üniversiteliler Dernegi Kuruluyor.

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

cengizkrbck Üye
Öncelikle hepinize selamlar sevgili kardeslerim ne zamandan beri hep aklimda olan bir konuyu size açmak istedim ama bir türlü firsat bulamiyordum. en son bizim yurttaki bir kaç kirikkaleli arkadasin ve üst devrelerinin yeni bir dernek kurmalari benide gaza getirdi. Ve dedim ki niye bizim de bir dernegimiz yok hem yeni gelen arkadaslara yardim edilmesi, hem urbettekiögrencilerin birbirine destek olmalari, büyük esnaf abilerin bu dernek sayesinde ögrencilerle iletisime geçmesi açisindan çok fonksiyonlu bir örgüt olacagina inaniyorum. Sagolsun abilerimiz sene basinda burada bayagi bir gayret etti ama bir çati olsa daha islek bir hale gelecektir. Öncelikli temennim bu örgütünNizipliler kültür ve dayanisma dernegibünyesi olusturulmasindan yanaydi fakatsagolsun abilrimiz bu konuda pasif kaldilar o kadar bir araya gelelim dedik dernekten cevap galmedi gerçi geldi de yerinden kalkan olmadi. Benim su anki dilegim sitedeki üniversiteli arkadaslarimin abilerimin bu baslik altinda kendilerini belirtmeleridir.egerRamazan abive diger abilerimiz ön ayak olurlarsa bu isi bitirelim.
Gökhan Dokuyucu Üye
Keşke Nizipte de böyle bir hareket olsa.:(
cengizkrbck Üye
sağolasın gökhan kardeş aslında ben bu başlığı açarak yanlış yaptım neyse kolay gelsin...
ahmetaksoy Üye
muhterem kardeşlerim, böyle bir girişime,şahsım,gazetem ve derneklerimiz topluca emrinizdeyiz. yeterki bizim üzerimize düşeni belirtin.sevgiler
cengizkrbck Üye
gerçekten bu kadar ilgisiz kalınacağını düşünmemiştim. Kırk yılın başında bir somut adım atalım dedik Ahmet ve gökhan abi dışında kimseden ses çıkmadı. Şu an sitede kaçtane ünili var bari onlar bia üye oluruz deseydi. Unutmayalım ha bizim birliğe ihtiyacımız yok diyorsanız da bari üniversiteye yeni giren arkadaşlara faydamız olsun. unutmayın hepiniz gurbete ilk gittiğinizde yalnızlık çektiniz....
admin Yönetici
Bence Derneğinin amacını, faaliyet alanını biraz daha açmalısın. Kimler nasıl üye olacak, aidat alacakmısın? bu konular sorulmadan cevaplarını geniş bir şekilde yazarsan ve sana ulaşabilecekleri adresleri, daha ciddi ve sağlıklı olur düşüncesindeyim.
guruguru Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Bu konuda biraz daha bilgi verirsen eminim daha çok destek alacaksın.ben de merak ettim yani nasıl bir şey diye.
Ramazan Tarhan Üye
Cengiz'in fikri gerçekten de çok güzel bir girişim. Konu açıldığından beri üzerinde kafa yoruyorum.Bu konu ile ilgili bir çok tecrübelerim var.Bunları buradan sizinle paylaşayım ki,yorumlarınızı buna göre şekillendirin.Bir çok şehirde buna benzer dernekler gördüm ve ziyaretlerde bulundum.Bir kere eger böyle bir dernek olacaksa bunun merkezinin Nizip olması gerekir.İstanbul,Ankara,İzmir ve diger şehirlerimizde bu iı yürümez.Dernek ismi ''Nizip Üniversite Mezunları Derneği'' (Kısa Adı:NÜMED) olması gerekir.Bu derneğe mezun olmak üzere olan 3-4 sınıfta olan arkadaşlarımızı üye yaparız.Bir tüzük ve kiralık bir büro şattır.Tabiki haliyle durum böyle olunca kira basta olmak üzere faturalar ve diger giderler için aylık sabit bir bütçe gerekecektir. Mezun olan ve iı sahibi olan kardeşlerimizden cüzzi bir aidat ile bu sorunun çözümü bulunabilir..Geriye faaaliyet noktasındaki çalışmalara destek aşaması kalmaktadır. Burada yardım toplama,burs organizasyonları,büyükşehirlerdeki bağlantılar ile okumakta olan örgencilerimize yardım ve yeni mezun olan arkadaşlarımıza da iş imkanlarını oluşturma çabaları kendini gösterecektir.Ben ıahsen Nizip'e olmayı ve böyle bir organizasyonu yapmayı çok isterdim.Kendi çapımda fert olarak bazı çalışmalara gönüllü olarak katılmaktayım.Bu kapsam da muhtaç sahibi bazı kardeılerimize burs ve barınma sorunlarına yardımcı oluyorum..Zaman zaman sıkıntılar da oluşmasına rağmen elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz.Bu fikir bu kapsam da somut adımlar atıldığı takdirde uygulanabilir diye düşünüyorum. Bize gönüllü katılımcılar lazım. Yoksa bu iş yürümez...
nizipli88 Üye
Bende Gurbette Okuyan Nizip' Li Bir üniversite öğrencisiyim.böyle Bir Sitenin Açilmasi Gurbetteki Bütün öğrencileri Kaynaştiracak Ve Bir Açidanda Fayda Sağlayacaktir.böyle Bir Sitenin Açilmasini Cani Gönülden Bende Isterim. Bütün Nizipli Hemşerilerime Cani Gönülden Selamlar..
Gökhan Dokuyucu Üye
Ramazan abiye canı gönülden katılıyorum ben her türlü fedakarlığa hazırım.. Siz sadece içeriği biraz anlatın yeter . Ben elazığa ilk geldiğimde çok zorluk çektim başka arkadaşlarında zorluk çekmesini istemem. saygılar.
ahmeter Üye
88 Abey,bu Abiler Dernekten Bahsediyor..internet Sitesinden Degil
cengizkrbck Üye
Abiler hepinize tesekkürler ramazan abiye her konuda katılıyorum. ben zaten daha istanbula geldim üstelik şu an hazırlıktayım ve gerçekten tüm zorlukları taze taze yaşadım ve yaşamaktyım. En azından buradan atacağımız tohumla derneğimizin ilk somut adımını atmş olalım. Bence bir temel oluştaracak potansiyel kadroda mevcut. Derneğin başlıca amacı veya amaçları genel taslak olarak şunlar olabilir: 1- Üniversiteyi yeni kazanmış arkadaşların gittikleri memleketlerde üst sınıf abilerle ve oradaki esnaf abilerle iletişimi sağlamak. 2-Bu iletişim çerçevesinde yeni giden arkadaşların kalacak yer sorununu, mali sorununu ve en önemlisi yanlızlık sorununu çözmek. 3-Üniversitede okuyan hemşehrilerimiz için birlik beraberliklerini sağlayarak bir güç olmalarını sağlamak, diğer hemşehrilerle iletişimi kurmak. 4-Mezun olan hemşehrilerimizin derneğin çevresi sayesinde kolayca iş bulmasını sağlamak. Ramazan abinin dediği gibi derneğimizin merkezi kesinlikle Nizip olmalıdır çünkü sonuçta üniversiteye herkes buradan dağılacak. Derneğin finansmanına gelince ilk kurulum aşamasında bayağı bir yük getirecektir. Çünkü henüz bir gelir tablosu oluşmamış olacak. dernek üyeleri yıllık bir aidata mahsus olabilir tabiki yine en büyük yük mezun abilere ve esnaf abilere düşecektir. İlk iki seneden sonra mali durumun sorun olacağını sanmıyorum. derneğin tüzüğünün hazırlanması gerekli yasal bürokrasinin aşılması konusunda Ramazan abi ve Ahmetabi üzerimize düşeni yaparız dediler. Büro ve şubelerin kurulmasına gelince belediyenin, kaymakamlığın, ticaret odasının hatta Nizipliler derneğinin destekleri bizden yana olacağını sanıyorum. abiler şimdilik düşüncelerim bu kadar . sadece şu an elimden geleni ve gelebilecekleri söyledim sizlerin destekleri doğrultusunda bu iş inşallah olacaktır. Unutmayalım bu bir kar kapısı değil tamamen bir hayır kapısıdır. Sonuçta faydalananlar yine Öğrenciler olacaktır....
ahmetaksoy Üye
biz yer konusunda yardımcı olabiliriz.arkada?lar,7.kişilik bir kurucular listesi ile yanıma gelmeniz yeterlidir.
cengizkrbck Üye
Evet arkadaşlar destekler tam üyeler nerede? Arkadaşlar her şey bir anda ortaya çıkmaz gayret gerekli...
Ramazan Tarhan Üye
Şimdi ben bu işe evet diyecegim ama Nasrettin hocanın fil hikayesine dönüşmesinden endişe ediyorum.Konuyu açmışken fil hikayesini de yazayım: Timur Anadoluyu işgal eder.Orduda bulunan Filler tek tek köylere dağıtılır ve beslenmesi için talimat verilir.Nasrettin hocanın köyüne de Timur'un Mamut fili verilmiştir.Köylüler Fili doyurmaya çalışır ama nafile..Fil bir türlü doymuyor. Sonunda Köylüler Nasrettin hocaya gelip''Timur’a gidelim durumu anlatalım.Biz fakir bir köyüz.Bu fili başka bir köye versin'' derler..Hoca da ''eger sizler de arkamdan gelirseniz ben Timur'a durumu izah ederim'' demiş.Köylüler tamam demiş. Hep birlikte Timur'un çadırına doğru giderken köylüler tek tek kaçmaya başlamışlar. Önde Nasrettin hoca Timur'un çadırına girdiğinde bir de bakmış ki arkasında hiç kimse kalmamış. Köylülerin hepsi Timur'un korkusundan tüymüşler. Karışsında bilge bir adam gören Timur buyurmuş:''Hocam emrinizi buyrun'' Nasrettin hoca da Timur'a demiş ki :''Sizin yapmış olduğunuz büyük iyiliklere karışlık bizim köye bir fil daha istemeye gelmiştim''
Gökhan Dokuyucu Üye
Üye olmak için can atan bir Nizipliyim Ve elazığı kazanan arkadaşlaraelimden geldiğikadaryardımıcı olacağıma emin olabilirsiniz.. Cengiz biz idealistiz Fili anlamayız dimi:)
admin Yönetici
Cengizinde dediği gibi belediyenin, kaymakamlığın, ticaret odasının hatta Nizipliler derneğinin bir elemanı derneğe de üye olmak kaydı ile yönetimde yer alır ve oradaki masasında işini yaparken aynı zamanda kurumunda izni ile derneğin işini yürütebilir. Bu konuda kurumdan da biraz destek alınırsa diğer kurumlarda bu işe sıcak bakacaklardır. Bence kurucu üyelerinizi oluşturup kulis çalışmalarına başlayın.
atabey Üye
Nizipli üniversitelileri bir arada toplamak iyi fikir bende istanbul üniversitesinde okuyorum... Bu konuda yardım edebilceğime inanıyorum... Ayrıca bide istenbulda yaşayan niziplileri bir araya getirmeyi başarabilsek ne kadar güzel olurdu gece şeklinde bir organizasyon iyi olurdu bence yoksa yanılıyormuyum...
cengizkrbck Üye
evet abiler hepinizin desteği için teşekkürler. Artık giderek gerekli altyapı oluşmaya başladı. Ahmet abi ve Derviş abi Nizip konusunda ellerinden gelen hatta gerekli tüm desteği verdi. Ama niye ortada üniversiteli yok unutmayın bu dernek bizim için. Arkadaşlar şimdi kurucu üye olmak isteyen arkadaşlar bildirsin ve adminin dediği gibi hemen kulislere başlayalım... ramazan abi merak etme bizim timurdan falan korkumuz yok... ulaşmak isteyenler cep no'm:546268 7121
meteor Üye
slm bende istanbulda okuyorum elimizden ne gelirse yaparız istanbula gelen arkadaslara yardımcı oluruz .
ali karabacak Üye
kardaşlar ben üni. li adayı olarak yanınızdayım
abdullahsungur Üye
Selam ben Elazığ makina öğretmenliği son sınıf öğrencisiyim. Nizip'li üniversiteliler derneği işin özüne bakıldığında çok parlak bir fikir. Böylesine güzel bir projeyi hayat geçirmeden önce projenin hedeflerinin derli ve toplu bir şekilde ele alınması gerekmektedir,aynı zamanda bu projeye destek vermesi beklenen kitleye karşı iyi bir sunumun yapılması gerekmektedir. Bahsini etiıim kitle gerek sanayiciler,gerek esnaflar ve eğitimciler açısından önem arz etiğinin vurgulanması lazım çünkü bugün güneydoğu bölgesinde meslek liselilerinde tek kimya bölümü Nizip'te yer almaktadır, bunun sebebi ise zamanın sanayicilerin teknik eleman ihtiyacını karşılamak için sanayicilerin talepleri üzerine bu bölüm Nizip'te açılmıştır. şimdide neden olmasın ki böyle bir dernekle sanayicilerle üniversiteli öğrenciler arasında bir iletişim olmasın, sağlayacakları bu iletişimle Nizipli sanayiciler geleceklerine yatırım sağlamış olacaklar. Sanayicileri htiyacı olduğu elemanı yetişmesinde destek olacaklarına inanıyorum. Bu projeye destek bulma açısından en basta Nizip'in kamu kuruluşlarına baş vurulmalı daha sonra bu gibi projelere sıcak bakan GENÇ iş ADAMLARI DERNEKLERİ 'ne baş vurulmalı. genç iş adamları gibi dernekler hemen hemen her il ve ilçelerde bulunmaktadır. Benim temenim böyle bir fikrin hayata geçirilmesi ile hedeflerine ulaşmasıdır böylece Nizip'in kalkınmasında önemli bir adım atılmış olacaktır.
nitro Üye
Öncelikle tüm Nizipli hemşerilerimize en içten selamlarımızı gönderiyoruz.Üniversite hayatının ne kadar çetin geçtiğini çok iyi biliyoruz.Bu nedenle üniversiteye yeni başlayacak Nizipli kardeşlerimize üniversite hayatlarında yardımcı olabilmek için biz de bu oluşumu tüm kalbimizle destekliyoruz ve bu yolda ne gerekiyorsa elimizden geldiği ölçüde yapmaya hazır olduğumuz bildirmek istiyoruz. Saygılarımızla, Dr.Mustafa ÇETİN - Türkiye Yüksek ihtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Murat ÇETİN - Anadolu Üni. Eczacılık Fakültesi 1.Sınıf.
Ramazan Tarhan Üye
Kurucu üye olmak isteyen arkadaşlarımız kimlik bilgilerini ve açık adreslerini buraya yazarlarsa daha somut bir adım atılmış olur.Liste tamamlanınca bu arkadaşlarımızla uygun bir tarihte buluşulur ve yapılacak işler kaleme alınır. Kurucu üye olmak isteyen her arkadaşımız aşağıdaki listeyi mesajına kopyalasın ve bilgilerini yazsın. Böylece son okuyacağımız mesajda kaç kurucu gönüllü üye olduğumuzu örgenmiş oluruz. Atacağınız her adım gelecekte hayırla anılmanıza vesile olacaktır.Kurucu üyelerimizin Üniversite mezunu olması gerekmektedir. Dernek kurulduktan sonra öğrenci arkadaşlarımızdan mezun olmak üzere olan kişiler de üyeliğe kabul edilecektir. Kurucu Üyeler: 1.Kurucu Üye: Ramazan TARHAN / Harita ve Proje Mühendisi / 1994 İ.T.Ü. Mezunu Görev Yeri:İstanbul Büyükşehir Belediyesi 0212.5689970/2862 2.Kurucu Üye: 3.Kurucu Üye: 4.Kurucu Üye: 5.Kurucu Üye: 6.Kurucu üye: 7.Kurucu Üye: 8.Kurucu Üye: 9.Kurucu Üye: 10.Kurucu Üye: 11.Kurucu Üye: 12.Kurucu Üye:
alakus Üye
Kurucu üye olmak isteyen arkadaşlarımız kimlik bilgilerini ve açık adreslerini buraya yazarlarsa daha somut bir adım atılmış olur.Liste tamamlanınca bu arkadaşlarımızla uygun bir tarihte buluşulur ve yapılacak işler kaleme alınır. Kurucu üye olmak isteyen her arkadaşımız aşağıdaki listeyi mesajına kopyalasın ve bilgilerini yazsın. Böylece son okuyacağımız mesajda kaç kurucu gönüllü üye olduğumuzu örgenmiş oluruz. Atacağınız her adım gelecekte hayırla anılmanıza vesile olacaktır.Kurucu üyelerimizin Üniversite mezunu olması gerekmektedir. Dernek kurulduktan sonra öğrenci arkadaşlarımızdan mezun olmak üzere olan kişiler de üyeliğe kabul edilecektir. Kurucu Üyeler: 1.Kurucu Üye: Ramazan TARHAN / Harita ve Proje Mühendisi / 1994 İ.T.Ü. Mezunu Görev Yeri:İstanbul Büyükşehir Belediyesi 0212.5689970/2862 2.Kurucu Üye: İbrahim Alakuş /Muhasebeci /1991 AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ Mezunu Görev yeri : NİZİP BELEDİYESİ 0 342 517 39 00/174 3.Kurucu Üye: 4.Kurucu Üye: 5.Kurucu Üye: 6.Kurucu üye: 7.Kurucu Üye: 8.Kurucu Üye: 9.Kurucu Üye: 10.Kurucu Üye: 11.Kurucu Üye: 12.Kurucu Üye:

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim