31 MART ta TekrarGösterimde
Arkadaslar sosyal faaliyetlerde sanki bir kipirdama oluyor nedir.önce bizim altinbas lisesi gazete çikardi.diger okullar da çikarmaya basladi.sonra da tiyatro.ilçemize gelen tiyatrolari izliyorum.pek zevkli degildiler. geçenlerde oynayan ve yüzde yüz yerli olan tiyatro yanilmiyorsam bagbozumu adini vermisler çok çok iyi imis.seyretdemedigime üzüldüm.insallah 31 martta izlerim böyle gayretli insanlarin elinden tutmak lazim.dikkatimi çeken hem gazete isinde hem burda belli ögretmenler var mesela isa hoca gibi .inanin çok gururlaniyoruz ögretmenlerimizin çalismalarindanbu konuda yazalim emi.
Nizipden Duyurular Etkinlikler
Nizip Sosyal Faaliyetlerinde Kimildama Var
Kültürel Etkinlikler ile ilgili sitemizde duyuru ekranı mevcuttur.
Bu duyuru ekranı tüm Nizip halkına aittir. Duyurularınızı bize
ulaştırmanız halinde ilgili kısımda bir iki hafta öncesinden
tanıtım ve reklama mı nı yapmamız mümkündür. Bu şekilde
katılımcılarında çoğalmasını sağlamış oluruz
Hakikaten Nizip'te kültürel bir görevdeşlik(sinerji) yakalandı gibi. Aslında yıllarca biriken bir enerjinin açığa çıkması diyebiliriz buna. Özellikle son tiyatro hamlesi Nizip te kültürel aktivitelere bir kalite getirdi. Sanırım bağbozumu tiyatro adıyla bir topluluk nev zuhur etmiş. Çok sevindik. bu tiyatronun çok ilgi görmesi, desteklenmesi kültür tirendiniz yükseltiyor.geçenlerde sergilenen sandıktaki sır adlı oyu yoğun istek üzerine 31 martta yeniden sergilenecekmiş.
Nizip e ,siz altından tepsi sunsanız yine boş
bugüne kadar 100.lerce tiyatro geldi,ilçeye bakıyorum da ,çok ilginç oyunda oynayan vatandaşlar,kendi kendilerine,reklam yapıyorlar ve de başka sanat severleri hemen eleştiri veriyorlar bu hiç te hoş bir şey değil
yok efendim isa sı,musa sı iyi oynamış ta,şudur budur geçin bunlar lütfen ,gören görmeyen acaba bu arkadaşlar UZAYA mı çıkmış zannederler oysa bu oynayanların çoğu hazıra konmuş ve üzerine düseni yapamamışlar.
''Sandıktaki Sır'' Tiyatro oyunu ile ilgili detaylı
bilgi verirseniz ana sayfadaki ilan panosundan
duyurusunu yapabiliriz.Kim düzenliyor,nerede
sergilenecek ve saat kaç gibi bilgiler gerekli..
alıntı:
ahmet budak demiş ki;
Dün aksam belediye nikah salonunda gösterime sunulan "SANDIKTAKI SIR" adli tiyatroyu seyreden varmi bilmiyorum ama, hayatimda seyrettigim en güzel tiyatro idi diyebilirim. Zengin bir kadro, harika bir dekor, ve müthis espiriler... Ve bu tiyatroyu oynayanlar ve yazanlar tamamen Nizip'li ve hepsi ögretmen. Altinbas lisesi ögretmenleri. Sayin belediye baskanimizda orada bulunuyordu ve müthis gösteriden sonra yanlarina gidip,kendilerine her konuda destek olacagi konusunda söz verdi. Tüm Nizip'lilere sesleniyorum;
Bu kardeslerimize destek verelim,onlari istersek Türkiye çapinda tanitimina yardimci olabiliriz. Tekrar ediyorum; Hayatimda seyrettigim en güzel tiyatro idi.
BRAVO SIZLERE
bu tiyatroda rol alan biri olarak iddia ediyorum: seyre değer bir oyun
bütün ekipman mükemmeldi. Oyun kurgusu çok güzeldi. Yönetmen arkadaş süperdi. herkes oyuna adeta yüreğini koydu ve sonuçta Nizip için bulunmaz bir fırsat çıktı.
Oyun kadrosunu vereyim:
senaryo:İsa avcı
yönetmen:menzeher alaca
yrd.yön.Mehmet kankaya
meddah:Mahmut alagöz
bu arkadaşlar aynı zamanda rol de aldılar
diğer oyuncular:Mehmet ağbalık,deniz çelik,pınar ervan,hasan kara,Mehmet doğanay ve nalkapon
oyun ile ilgili fotoğraflar: Nizipmeb.gov.tr adresinden alınabilir.
31 mart cuma saat:20:30 da yeniden sahnelenecek.
bütün tiyatro severleri bekleriz.
Doğrusu adı hasret olan arkadaş olaya çok farklı bir telden bakmış. Böyle eleştirmek kolay. Zannederim bu arkadaşları da tanımıyor. Oyunu izleyip teknik olarak bir eleştiri ortaya koyabilmek size de bize de faydalı olurdu.
Neyin reklamını yapalım anlamak zor. yani bir iş ortaya koymadan sağa sola gidip yalan sözler mi verseydik bazıları gibi… sonuçta sessiz sedasız çalışıldı ve bir eser ortaya kondu. eser güzel olmasaydı bu kadar olumlu tepki gelirmiydi hasret kardeşim hazıra konmak ta neyin nesi.kim kimin hazırına konmuş varsa bilginiz bizimle paylaşır mısınız? lütfen biraz makul olalım.sizin gibi arkadaşlarda proje varsa onu gelin konuşalım.yoksa eğer o zaman yiğidin hakkını verelim
Ben başarının her türlüsünü takdir ederim. Musa kardeşin de dediği gibi eleitirmek kolay yapın bakalım sizi de görelim. Her şey nizip için...
ya ancak bu kadar olur, vallahi tebrikler menzeher bey, İsa bey neredeydiniz şimdiye kadar. elinize sağlık.
sakın kimseye kanmayın. yolunuza devam edin
haa bir de 25 yaşına uygun rolünüz varsa seve seve oynarım
deli, kadire selam
Nizip'te bir ilki gerçekle?tiren "Ba?bozumu" tiyatro ekibini kutluyorum Nizip ?lçe Milli E?itime ba?l? ö?retmenler olarak harika bir oyun sergilediler.
Yo?un ilgi nedeniyle 31 Mart ak?am?nda oyunu tekrar sergileyecekler.
Burada tiyatro seven ve gönül veren arkada?ların biraraya gelerek daha harika eserler olu?turacakların? temenni ediyorum.
Amaç Nizip'tekendi ekibimizle güzel kültürel etkinlikler olu?turmak.Bu konuya ilgi ve sevgisi olan tüm arkada?lar? ayn? çat? alt?nda birlikte daha güzel eserler çıkarmaya davet ediyorum.
Çünkü birlikten kuvvet do?ar.....
emreye katılıyorum.her şey Nizip için.
Üyelerimizin böyle kardeşce mesajlaşmaları ve anlaşmaları ne güzel. Bu tür etkinliklerin devamını diliyorum.
Nizip'te bir kültürel etkinlik olarak amatör bir ruhla Niziplilere Sandıktaki Sır oyunlarıyla keyifli dakikalar geçirmelerini sağlayan arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Mahalli ve amatör bir anlayışla yapabileceklerinin en iyisini yapmaya çalışan bu arkadaşlarımıza yeni gösterimlerinde basarılar dilerim. Tiyatroda bir takım teknik eksiklikler göze çarpmaktaydı. Bunlardan birisi baba ile oğlun şive farklılığıydı. Ama buna rağmen iki arkadaşta rollerinin hakkını vermeye çalıştılar. Bir de finalde sandıkta o kadar eşya yerine bir Mushaflı bir bayrak çıksaydı daha etkili olurdu.
bir de mektup çok uzundu. Oyunun sonunda bitişteki coşkuyu gölgelendirdi gibi geldi.
Oyunda emeği geçen bütün arkadaşlara basarılar dilerim. Ve ikinci gösterimde en azından benim dikkatimi çeken eksiklerin giderilmesiyle daha da güzel bir sonuç elde edeceklerine inanıyorum.
İşte yapıcı eleştiri budur. Umarım arkadaşlar istişare ederler.
Anlatılanlara bakılırsa cuma günü bu tiyatroya gitmek şart oldu... Diğer forumda da belirttiğim gibi, ben yorumumu tiyatrodan sonra yapacağım. Ayrıca sevgili kumralım; beraber izleyelim demiştin,girişteki koltuklara yakın oturup seni bekleyeceğim....
Tamam dostum....
Anlatılana göre sandıktaki sır tiyatrosu baklavanın en tat verici kıvamı var ya öyle birşey heralde
Önemli olan bazı başarılara imza atabilmektir. Öyle veya böyle nasıl olursa olsun. Ama yapılacak olan Nizip için elele vermektir. Yoksa başka Nizip varda biz mi bilmiyoruz. Bence emeği geçen herkesi kutlamak gerekir. Emeğinize sağlık. Çalışmaların devamını bekliyoruz..
Tiyatro tek kelimeyle muhteşemdi. Öğretmenlerimiz çok iyi rol sergilediler. Geçmiş yıllarda sanatçılar çıkaran Nizip’te bu tiyatro grubundan neden bir ünlü sanatçı çıkmasın ki
Nizip'te bu tür sosyal aktivitelerin olması gerçekten gurur verici bir olay. Belediye Başkanımız Belediyenin sosyal etkinliklerinde katkıda bulunmaları açısından bu arkadaşları destekleyeceğini umarım
Yahya Altınbaş Lisesi Edebiyat Öğretmenimiz Mehmet Göral Hocamız bu konularda bilgilidir. Bundan sonraki çalışmalarınızda hocamdan da faydalanmanızı tavsiye ederim.Oyun çok güzeldi
Saygıdeğer Nizip Halkı ;
Ben Bağbozumu tiyatro grubunun 22.03.2006 tarihinde sahneye koymuş oldukları oyunu izleyene kadar onlar hakkında hiçbir reklam duymadım. Yürekli bir grup sahneye çıkıp amatörde olsa Nizip'te güzel bir tiyatronun sergilenebileceğini ispatladılar ve hiçbir şekilde yaptıkları oyun hariç kendilerini insanlara sergilemediler.Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyorum.Sayın ısa Bey kaleminize sağlık.Sayın Menzeher Bey yüreğinize sağlık. Oyunda emeği geçen tüm oyuncu ve ekipmanlara sonsuz teşekkürler. Basarılar...
Not: Tahsin rolünü üstlenen top sakallı arkadaş ismini bilmediğimden dolayı özür diliyorum. Bence sen sanatçı doğmuşsun.Seni Nizip adına çok güzel yerlerde görmek isteriz.Yüreğine sağlık
Niziplilerin ilgilerinden dolayı herkese ayrı ayrı teşekkür ederim.
Lüzumsuz tartışmalara girmeyip, medeni insanlar gibi tartıştığınız için teşekkür ederim. Sizin de bildiğiniz gibi buraya her yaş ve kültürden insan girip, mesajları zevkle okuyor. .
Saygılar sunarım
İlaç gibi tiyatro. Morali bozuk olan, gülmek isteyen, ders çıkarmak isteyen herkes gitmeli
Her zaman bu kalitede tiyatro seyredemezsiniz. İnanın seyrettim cuma günü gene seyretmeye gideceğim. Gelmeyen çok şey kaçırmış olur
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.