Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizipli Muhtarlardan Fabrika Kokularına büyük tepki

kızılaslan tıp merkezi Üye
Türkiye muhtarlar derneği Nizip şubesi Başkanı ve Nizip istasyon mahallesi muhtarı Dede Kılıç yaptığı açıklamada, Nizip sanayi bölgesinde faaliyet gösteren bazı imalathane ve fabrikaların çıkarmış olduğu pis gaz,duman,ve kokulardan dolayı sanayiye bitişik olan Mahallelerden İstasyon,Yeşilevler,Hafızpaşa,Saha,Kıbrıs,ve Namık Kemal mahallelerinde yaşayan vatandaşlarımızın biz muhtarlara sık bir şekilde şikayetler gelmektedir.Dede kılıç havaların sıcak olması nedeniyle buradaki vatandaşlarımız geceleri evlerinin damında yatmaktalar gece yarısı gelen pis kokular vatandaşları olumsuz bir şekilde etkilediklerini çekilmez bir hal aldığını söyledi. Kılıç, yetkililerin buna bir an önce bir çözüm bulmalarını söyledi
zeynel Üye
evet.bu konuda muhtara ve bazi ilgili mercilerin bir cok kez şikayet teşebbüsü olmuşsada her ne hikmetse duyarlı , sorumlu ,ilgili makamlar sessiz kalmayı,sadece dinlemekle yetiniyor kanısındayım.cünkü yıllardır faprika kokusu icin bi cok kez şikayet oldu. ama hale bi önlem alınmadı veya bi yetkili cıkıpta bu konuda görüşünü veya icraatını belirtmedi. gelsinlerde yetkilileri bi gece evimde yatılı misafir kabul edeyimde kokunun nasıl rahatsız ettiğini bizlerle beraber yaşasınlar. saygılar
Orhan Çelik Üye
Benim evim sanayi sitesine bitişiktir. Durumdan haberdarız ve konuya hakimiz. Yetkilerimizi aşmadan yetkilerimiz çercevesinde gerekli uygulamayı yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.
ahmetbudak Üye
Nizipde çalışan fabrika varmımış ki?
KEŞ Üye
bizler bu kokuyla doğduk,onların boru sesiyle uyandık,tabiki daha düzenli olunabilirdi ama biraz da idare etmek gerek diye düşünüyorum.eski işler yok allah(cc)yardımcıları olsun.güzellikle her şey hallolur.o arkadaşlarımızla konuşmakta yarar var.
firaset Üye
Dede kılıç havaların sıcak olması nedeniyle buradaki vatandaşlarımız geceleri evlerinin damında yatmaktalar gece yarısı gelen pis kokular vatandaşları olumsuz bir şekilde etkilediklerini çekilmez bir hal aldığını söyledi. Kılıç, yetkililerin buna bir an önce bir çözüm bulmalarını söyledi.((Alıntı)) zeugma gazetesi muhabiri arkadaşım tamam güzel bir konuyu ele almışsın ama bundan daha tehlikeli bir konu var mahallemizde sen bununda roportajını yaptın niye onda bu konuyu dile detirmedin.merak ediyorum. muhtarımız ilk önce şu açıktan hergün insanları zehirleyen BAZ istasyonunu halletsin.Belegeri var diyordu ama hala yayınlamadı int.Ya sayın abiler birini halletmeden diğerini nasıl halledeceksiniz.Akılsır ermiyor.Evet muhtar haklı akşamları damlarda yata mıyoruz yanı başımızda Bir çok bilim adamının üstüne tezler yazdığı bir kirlilik var.
firaset;85053 wrote:Dede kılıç havaların sıcak olması nedeniyle buradaki vatandaşlarımız geceleri evlerinin damında yatmaktalar gece yarısı gelen pis kokular vatandaşları olumsuz bir şekilde etkilediklerini çekilmez bir hal aldığını söyledi. Kılıç, yetkililerin buna bir an önce bir çözüm bulmalarını söyledi.((Alıntı)) zeugma gazetesi muhabiri arkadaşım tamam güzel bir konuyu ele almışsın ama bundan daha tehlikeli bir konu var mahallemizde sen bununda roportajını yaptın niye onda bu konuyu dile detirmedin.merak ediyorum. muhtarımız ilk önce şu açıktan hergün insanları zehirleyen BAZ istasyonunu halletsin.Belegeri var diyordu ama hala yayınlamadı int.Ya sayın abiler birini halletmeden diğerini nasıl halledeceksiniz.Akılsır ermiyor.Evet muhtar haklı akşamları damlarda yata mıyoruz yanı başımızda Bir çok bilim adamının üstüne tezler yazdığı bir kirlilik var.
arkadaşım bu sadece istasyon mahallesinde yok nizipin bir çok mahallesinde yaklaşık 12 tane baz istasyonu kurulmuş hangisinin haberini yapalım adamlar baz istasyonu yetkililerine tapu gibi evlerinin damını kiralıyorlar sözleşme imzalamışlar yapacak bişey yok ben en az 3 4 defa baz istasyonları haberi yaptım.
Gökhan Dokuyucu Üye
yapacak birşey yok demek idealist bir gazeteciye yakışmaz abim bizim görevimiz kalemimiz kırılıncaya kadar yazmak sesim kısılıncaya kadar bağırmaktır...
kardeş bağırmak diyorsun ben sizin mahalleye geldim resim çekmeye bir kaç mahallelei vatandaşın resmini çekeyim diye adamlar aman bizim resimleri çekme dediler çektirmediler vatandaşlar tepkili diye adamlar sözlerinin arkasında durmuyorlar hepside dağıldılar yanımızda kimse kalmadı hem baz istasyonlarına tepkiliyiz hemde kaçıyorlar böyle olmaz bizim görevimiz vatandaşaların seslerini duyurmaktır onlar konuşur biz duyururuz.
firaset Üye
Bak arkadaşım sen bizim mahalleye geldin tepki vermedi mahalleliler ama tepki vermediler diye ölmeye veya hastalanmaya mahkumu oldular onumu söylemeye çalışıyorsun.Birkaç kişi için birçok kişinin canını mı yakmak lazım. Gökhan nın da benimde savunduğumuz tek bi konuvar neden mahallenin en büyük sorununu değilde bi başka sorunu çözmeye çalışmak.Bu fabrika atıklatını geçen sene Gökhan dile getirmişti siteyi araştırır san var bak ordan ama konu bu değil.Biz sadece bir birey olarak düşüncemizi dile getiriyoruz.Getirmemiz bizim var oluşumuzu gösterir.Hayatta bundan ibaret değil mi düşünüyorum ozaman varım bazıları bunu önemsemesede Allah katın da varım ve düşünmek zorundayım. Gökhan nında söylediği gibi İDEALİST OLMAK GEREK
cerenn Üye
evet arkadaşlar benim teyzemin evide saha mahallesinde gece başlıyo o pis kokular sabaha kadar sürüyo yatamıyoruz resmen ya çok şikayette bulunduk ama ses çıkmadı malesef.. yetkililerin buna bir dur demesi lazım bence sadece koku değil yatak ve carsaflar simsiyah iis oluyo umarım burdan sesimiz duyulur..
cerenn Üye
Zeugma_Gazetesi;85199 wrote:kardeş bağırmak diyorsun ben sizin mahalleye geldim resim çekmeye bir kaç mahallelei vatandaşın resmini çekeyim diye adamlar aman bizim resimleri çekme dediler çektirmediler vatandaşlar tepkili diye adamlar sözlerinin arkasında durmuyorlar hepside dağıldılar yanımızda kimse kalmadı hem baz istasyonlarına tepkiliyiz hemde kaçıyorlar böyle olmaz bizim görevimiz vatandaşaların seslerini duyurmaktır onlar konuşur biz duyururuz.
ya sen bu hafta sonu gelsen saha mahallesine ben sana toplarım oradaki insanları şikayetlerini yeteri kadar dile getirirler... eger ok dıyosan msj at bana şimdiden tşkler
tikencan1 Üye
Hafta sonu memlekete geldik damda güzel bir uyku çekelim dedik ama nafile fabrikaların pis kokusundan yatamadık ve haftasonu damda yatmak zehir oldu yazık bu millete 3-5 kişi para kazanaçak diye yüzbin nüfuslu ilçe bunlara teslem edilmemeli biray sonra ramazan ayı başlayaçak oruç tutan insanlar bu kokuya nasıl dayanaçak bilmiyorum acil önlem alınması gerekir.
telefoncu fevzi Üye
muhtarlara sonuna kadar destek veriyorum.bir nizipli olarak geceleri nefes alamayacak dereceye kadar gelen bu pis kokuların nizip in adına pek yakışmadığı kanısındayım.dışarda gelen bir misafirin bu kokuları aldıktan sonra ay ne iğrenç bir koku hayatta bir daha nizipe adımımı atmam demesi ne kadar üzüntü verici bir olay.bence yetkililerin en kısa zamanda bu soruna el atması gerekiyor gereken yerleri uyarması gerekir.kışı beklemenin bir anlamı yok çünkü her yıl önümüze çıkacak en büyük sorunlardan bir tanesi
dedekılıç Üye
Değerli nizip.com üyeleri İstasyon Mahallesinde kurulan cep telefonu baz istasyonu ile ilgili belgeler İstasyon Mahallesi muhtarlığına gelmiştir.Bu istasyonun sağlığa zararlı olmadığına dair GÜVENLİK SERTİFİKASI ve diğer belgelerin hepsi mevcuttur.Ben Dede KILIÇ olarak çevre ile ilgili her türlü yararlı çalışmalara destek olmaya,zararlı çalışmalara ise her ne olursa olsun her zaman karşıyım.Saygılarımla.
telefoncu fevzi Üye
sayın muhtarım girişimleriniz için teşekkür ederim.nizip için en güzel şeylerin arkasında olduğunuz gibi tum nizip com üyeleride bu tür faaliyetlerde bulunan ve nizipe katkıda bulunan herkesin arkasında ve en büyük destekçisidirler saygılar HERŞEY NİZİP İÇİN
Mustafa KANAL Üye
Maalesef çok kötü bu durum bizler Nizipliler için hatta kötünün ötesinde ayıp bir durum..O kokan şeyler sabunun içine konan iç yağı, don yağı v.b maddeler hatta bazılarında calsid bile var
gerçeklerikonuşuyor Üye
Sayın yetkililer bu konuya eğilsinler olsun bitsin eğileçeklerinede inanıyorum.şimdiden tşk ederim. Sanki bugünlerde koku eksilmiş ama hala var.
Hasan Hoca Üye
Mustafa KANAL;86576 wrote:Maalesef çok kötü bu durum bizler Nizipliler için hatta kötünün ötesinde ayıp bir durum..O kokan şeyler sabunun içine konan iç yağı, don yağı v.b maddeler hatta bazılarında calsid bile var
Evet,mustafa beyin de ifade ettiği gibi,bu tür kötü kokan maddeleri,malesef biz her gece ciğerlerimize çekmek zorunda kalıyoruz.sanırım adı geçen bu maddeler,kötü kokmakla kalmıyor,belki de bir takım rahatsızlıklara da neden olabiliyor.bu itibarla yetkililerin halkımızın sağlığı sözkonusu olduğundan,gerekli adımları atmalarını acilen bekliyoruz.bu konuyu gündeme taşıyan arkadaşımıza da teşekkür ediyorum.
gönül yarası Üye
nizipte çalışan öyle pek bi fabrika yok ama dikkat edilmesi bir konu bence insan sağlığı için çok tehlikeli buna bir çözüm bulunması lazım bir an önce görüyoruz ki başka şehirlerde de cidii fabrika sorunları var ve ciddi sağlık sorunlaro ortaya çıkıyo bizim de onların durumuna düşmememiz için dikkatli olmamız lazım
mehmet karakaş Üye
Bu kokuyu yıllardır çekiyorduk.Nizip coma taşıdıktan sonra çözüm üretildi.Artık sanayi sitesinde koku yok.Yardımcı olan arkadaşlara teşşekkür ediyorum.
nizipli_mehmet Üye
muhtar abılerımızden bır rıcamız var nızıpte hangı mahallede hangı sokak war onların lıstesı lazım yardım edersenız sevınırım
kubiturk Üye
yani atom bombası bu kokuların yanında kolanya gibi kalır:))))öyleki ağır
miksam1988 Üye
nizipli_mehmet;91796 wrote:muhtar abılerımızden bır rıcamız var nızıpte hangı mahallede hangı sokak war onların lıstesı lazım yardım edersenız sevınırım
bi gün yanıma gel memet ben sana yardımcı olayım canım :)
miksam1988 Üye
şuan fabrikalardan yine kokusu aalınmayacak kokular geliyor buna çözüm nasıl bulunacak bilmiyorum dışarıya çıkılacak hal kalmıyor

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim