Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

haziran Üye
Çok güzel bir arşiv olmu? eme?i geçenlere tesekkürler
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
iki ray? gibiyiz bir tren yolunun, yak?n olmas? neyi de?i?tirir ki ilkistasyonun....
Gökhan Dokuyucu Üye
Fark?ndam?s?nz akhentonun yazd??? ?iirle benim yazd???m ?iirini ?ari ayn? orjinali Akhenton çok sa?ol ;) Ayr?l?k iki ray? gibiyiz bir tren yolunun yak?n olmas? neyi de?i?tirir son istasyonun SunaY Ak?n Edited by - gokhandokuyucu on 26 Mar 2006 20:12:13
Gökhan Dokuyucu Üye
Beni yanl?? anlad???n belli karde? ben sadece benim yazd???m ?aairin ayn? ?iirrini yazd?m dedim bu yaz? nerden çıkard?n e?er k?rd?msa özür ben o ?airin ?iirlerin sevdi?im için kar??l?k yazd?m yanl?? anlamk bu kadar kolay net ordam?nda:( Fark?ndam?s?nz akhentonun yazd??? ?iirle benim yazd???m ?iirini ?ari ayn? orjinali Akhenton çok sa?ol ;) Bak dikkatli oku sana bir minnet borclu oldu?um gösteriyor neyse yine özür dileyen ben olay?m. sayg?lar. .
Subutay Üye
Arkada?lar bu Türk Sanat Müzi?i eserini geçen gün dinledim. Sözlerini ve yorumu çok be?endim, sözlerini payla??yorum.. Makam: Acema?îran . Usûl: Sofyan . Beste: Sâdeddin Kaynak . Güfte: Hulûsi Demirelli . Gönül sana tapal? kap?n bana kapal? . ?a??rm???m yolumu bu sevgiye sapal? . Susayan ?rmak arar, olmaz sevende karar . Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar . Geceme güne? olsan, kalbimi görmü? olsan . Unuturdum cihan? bana birgün e? olsan . Susayan ?rmak arar, olmaz sevende karar . Güzelleri olmasa bu dünya neye yarar . . . . --------------. "sevik tama yoorum...". Edited by - gokhandokuyucu on 30 Mar 2006 01:45:16
Gökhan Dokuyucu Üye
Azraile ?iir . Ey Azrail ! Bilirim, bu sözlerim çok yersiz,Neden böyle ans?z?n, geliverdin habersiz ?... Ne olurdu üç be? y?l, önce haber verseydin. Hiç de?ilse rüyama , bir kerecik girseydin... A?k,me?k,derken, dünyadan bir türlü kopamad?m. Senden özür dilerim, hazırl?k yapamad?m... Görüyorsun yan?mda , ne valiz var, ne bavul. Uykum öyle a??r ki ; ne zil duydum, ne davul.. Ya??m yetmi? olsa da, gör ki; f?k?r f?k?r?m. Bu cümbü?lü âlemi , ben nas?l b?rak?r?m?.. Hani bir söz vard?r ya ; ''Ya? yetmi?, i?i bitmi?.'' ?nan ki, bu bir yalan , bunu diyen halt etmi?... Ey Azrail ! Dur biraz , sana yalvar?yorum . Yasal haklar?m için ; bir avukat ar?yorum... Hayallerim, dü?lerim, yar?m kalan i?lerim. Estetik yap?lacak, daha burnum, di?lerim. Elli ya??mda ancak, voleyi vurabildim. Hortumlar sayesinde, holdingi kurabildim... Gerçi ucuza verdim, ?erefin kilosunu. Ama böyle kazand?m, ?u uçak filosunu... Ey Azrail ! Ne olur, bozulmas?n pazar?m. Sana ?öyle yüklüce, bir çek bile yazar?m... ?u masmavi havuzlu, saray?ma baksana. O darac?k mezarda, yaz?k olmaz m? bana?.. Bazen çoluk çocu?a, içimden k?z?yorum. Ölmemi bekliyorlar, inan ki; seziyorum... Arkamdan göstermelik, iki damla gözya??. Bir de ?öyle büyükçe, yald?zl? mezar ta??. Tahmin ediyorum ki; mevlid de okuturlar. Ortal??? birazc?k, gülsuyu kokuturlar. Araya reklam konur; bir ilahi aryas?. Mevlid bitince ba?lar, dedi-kodu furyas?. Etlerim, kemiklerim, didik didik edilir. Ben az gelirsem e?er, köklerime gidilir... Ey Azrail ! ?nan ki, hazırl???m yok daha, Hele ?u din konusu, çok kar???k bir saha. Baz? büyük abiler, kö?eleri tuttular. ?rtica diye diye, beni de korkuttular. ?lâhiyat ad?na ; ekranda iki kaçık. Kimlerin kuklalar? olduklar? apaçık. Alim zalim kar??t?, renkleri seçilmiyor. Velisiz kald? sokak; deliden geçilmiyor. Bu cinnet kervan?na, kocaba?lar dahiller . Tuz bozulmu?, ne yaps?n bizim gibi cahiller ?.. Henüz daha gündemde, ne oruç var, ne zekat. Ne Kur'an'la tan??t?m, ne de k?ld?m bir rekat. Gönül desen, henüz genç, daha hacc?m duruyor. Nerde bir taze görsem, kalbim küt küt vuruyor. Edemedim bir türlü, ?u nefsimi terbiye. Ortal?kta ne görse; tutturuyor ver diye. Ey Azrail ! Bilirim, gelince beklemezsin. Tükenen vadelere, saniye eklemezsin. Bu sat?rlar bo? geçen, bir ömrün hikayesi. ?bret alanlar için, son pi?manl???n sesi... Bilmem ki, bir duvarda, bu mütevazi çaba; Bir küçücük pencere, açacak m? acaba?.. __________________ Edited by - gokhandokuyucu on 30 Mar 2006 01:46:12
Subutay Üye
Karde? güzel ?iir, ?airini biliyor musun?
Gökhan Dokuyucu Üye
Y?NE SEN?NLE Minik bir atom çekirde?iydin yüre?imde, Füzyon reaksiyonlarından önce. Ortaya çıkard???n enerjiyi görünce Karar verdim, senden ayr?lmamaya kendimce. *** Sen ne soy gaz gibisin, ne aktif metal gibi Dü?ünüyorum seninle kuraca??m termel dengeyi Sabun molekülünün lipofilik taraf? m?s?n, hidrofilik mi? Buna göre hazırlayaca??m çözünece?in hali. *** Atmosferine al??maya çalışıyorum her günümde Troposfer gibi so?uk oldu?unu bile bile Aktivasyon enerjisini sende buldum bir kere Merhaba dedim, seninle birlikte gelecek günlere... ruhan arkada?lar bu ruhan bizim hoca oluyor...
şair Üye
?iirlerimi buraya yazsamm?...? yazmasamm?..? karars?z?m..
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
Geli?iyle tüm karanl?klar? ayd?nl??a çeviren, mazlumlara?efkât dolu bak??lar?yla kucak olan, zalimlere heybetiyle korkulurüya olan, etrafa yayd??? gül kokusuyla aleme amber olan, muhammedi muhabbetle yanan kalplerin tek arzusu olan, Alemlere rahmet olarak gönderilen efendimiz, sultanlar sultan?, nebiler serveri, rasûller ?ah?, hz. Muhammed(s.a.v.)' e varl?klar zerresince selam olsun..... Allah'a emanet olun.. gökhan karde?ime sevgilerimle.....
Subutay Üye
Yazmaman?zdaki amac? anlat?rsan?z belki ayd?nlanabiliriz. Aram?za ho? geldiniz... al?nt?: "quote" ?air demi? ki: ?iirlerimi buraya yazsamm?...? yazmasamm?..? karars?z?m..
Subutay Üye
"?air" adl? üyemizden: Apans?z Sessiz ve sakin günde, Apans?z çık?yorsun kar??ma, Çal?yorsun kalbimin kap?s?n?, Madem gelecektin böyle....? Tutsakm?yd?n ba?ka yerde..? Karanl?k gün ve gecelerimin, I???? olsayd?n, her günümün. Bu ?iire cevaben "ahmetaksoy" adl? üyemizden: sevgili ,?A?R, bu yazaca??m ?iir nacizhane sizlere? UNUTMA.....Sevgi Her Engeli A?AR................ bende bir zamanlar ko?up oynard?m, arkada?lar?mla türlü türlü oyunlar oynard?m. en çok severdim? KIR Ç?ÇEKLER?N?... UNUTMA....ben de sa?lam bir ?NSANDIM............ evet özürlüyüm ama,?NSANIM.. ellerini korku ile uzatma, sende mi sakat s?n diye sorma? UNUTMA,ben de sa?l?kl? bir insand?m. ö?retmenim,sevgi ile sar?ld? bana, özrüme inatla ba?ard?m bir çok ?eyi, ?imdi hem kendimi seviyorum, hem de ö?retiyorum insanlara sevmeyi, farkl? da olsam sizlerden biriyim. en çok ben severdim? futbool,basketbool ve tenis oynamayi, UNUTMA...bende sa?l?kl? bir ?NSANDIM................. 01.01.1984.L?SE YILLARI .
Subutay Üye
Karde?ler, yeni bir ?iirle yine buraday?m.Yorumlara aç???m her zamanki gibi... BANA NE, SANA NE, K?ME NE . . Bahar m? geldi? . Uyand? m? do?a? . A?açlar çiçek mi açt?? . Ku?lar ?ark?lar m? söylüyor? . ?nsanlar sahilde mi geziyorlar? . Bana ne… . . Hiç umurumda de?il onlar; . Ne do?a, ne a?açlar, ne ku?lar. . Ne de insanlar… . Niye mi? . Sana ne? . . Benimle ilgilenmezmi?, . Çünkü kalbi ba?ka birindeymi?. . S?rt?n? dönüp gidermi?. . Ama gönül yine onu severmi?, . Kime ne? . . Kendi ?iirim, . Nizipli_kurt .
muharrem Üye
Saçlar?m? u?runa bo? yere a?artt???m vefas?za... Ben sevdam? kefenledim Ölsen de bir ölmesen de Gelsen de bir Gelmesen de U?ur I?ILAK Parçaland? sab?r ta?? Gelsen de bir gelmesen de Kurudu gözümün ya?? Silsen de bir silmesen de Ya?ad???m bir belad?r Failin gözü elad?r ?ahidim ar?-? ala''d?r Bilsen de bir bilmesen de Gâh a?lad?m gâh inledim Gönlün sesini dinledim Ben sevdam? kefenledim Ölsen de bir ölmesen de ?ster parla ister sabret ?ster bo? ver ister cebret Olan oldu art?k ibret Alsan da bir almasan da Bilmedin kâr - zararın? Bugüne satt?n yarın? Pi?man olup saçların? Yolsan da bir yolmasan da . Edited by - muharrem on 07 Nis 2006 22:00:36
ahmetaksoy Üye
al?nt?: "quote" Nizipli_kurt demi? ki: "?air" adl? üyemizden: Apans?z Sessiz ve sakin günde, Apans?z çık?yorsun kar??ma, Çal?yorsun kalbimin kap?s?n?, Madem gelecektin böyle....? Tutsakm?yd?n ba?ka yerde..? Karanl?k gün ve gecelerimin, I???? olsayd?n, her günümün. Bu ?iire cevaben "ahmetaksoy" adl? üyemizden: sevgili ,?A?R, bu yazaca??m ?iir nacizhane sizlere?............ --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- BU ???R TÜM DOSTLARA,NAC?ZHANE KEND? KALEM?MDEN.......Ahmet AKSOY UNUTMA.....Sevgi Her Engeli A?AR................ bende bir zamanlar ko?up oynard?m, arkada?lar?mla türlü türlü oyunlar oynard?m. en çok severdim? KIR Ç?ÇEKLER?N?... UNUTMA....ben de sa?lam bir ?NSANDIM............ evet özürlüyüm ama,?NSANIM.. ellerini korku ile uzatma, sende mi sakat s?n diye sorma? UNUTMA,ben de sa?l?kl? bir insand?m. ö?retmenim,sevgi ile sar?ld? bana, özrüme inatla ba?ard?m bir çok ?eyi, ?imdi hem kendimi seviyorum, hem de ö?retiyorum insanlara sevmeyi, farkl? da olsam sizlerden biriyim. en çok ben severdim? futbool,basketbool ve tenis oynamayi, UNUTMA...bende sa?l?kl? bir ?NSANDIM................. 01.01.1984.L?SE YILLARI........................sevgiler .
Gökhan Dokuyucu Üye
BANA NE, SANA NE, K?ME NE Bahar m? geldi? Uyand? m? do?a? A?açlar çiçek mi açt?? Ku?lar ?ark?lar m? söylüyor? ?nsanlar sahilde mi geziyorlar? Bana ne… Hiç umurumda de?il onlar; Ne do?a, ne a?açlar, ne ku?lar. Ne de insanlar… Niye mi? Sana ne? Benimle ilgilenmezmi?, Çünkü kalbi ba?ka birindeymi?. S?rt?n? dönüp gidermi?. Ama gönül yine onu severmi?, Kime ne? Kendi ?iirim, Nizipli_kurt Karde? takma kafana ya sana ba?ka k?zm? yok sen koskoca MOD'sun.... ?iirin çok karamsar yapma yaw:(
Gökhan Dokuyucu Üye
Bu ?iiri tüm bilgisayar tutkunlarına ve nette sevgilisi olanlara gelsin:)) Chat ?ht?mal?n? Sevd?m CHAT ?HT?MAL?N? SEVD?M Ben seni hiç sevmedim ki.... Ben seninle bir gün bizim lanet netcafede, Ben seninle kalabal???n ortas?ndaki masamda, Kendimi tren gibi hissetti?im o ortamda, Benimle chatte olma ihtimalini sevdim. Ne zaman kar??s?na otursam bilgisayar?m?n ICQ'da Online olma ihtimalini sevdim Password ü yazmamla ba?layan, Ömrümün en uzun, en k?sa, en çocuk... Ömrümün en ihtiyar zamanların? bekliyordum Çünkü sonunda sen orada oluyordun, Online oluyordun! Ben senin bana chat açma ihtimalini sevdim... "Tekrar merhaba" demeni, Yaz? rengini ye?il yapman?, Beni yaln?z b?rakmaman? sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki... Chat'te benimle ilgilenmeni sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki... Sorunlar?m? dinlemeni sevdim. Away oldu?un zaman, Yan yatman? sevdim... Klavyeyi sevdim döndü?ün zaman Gitmeni sevmiyordum; Korkuyordum sana k?r?lmaktan. Sen Online olmad???n zaman, Hotmail hesab?ma bakt?m; Ba?lant?m? kestim, Ekran filitresini k?rd?m. (ve dayak yedim babamdan https://www.dunyaforum.com/forum/images/smilies/smile [Eksik eski medya kaydı] Ben senden E-mail alma ihtimalini sevdim. Mail'ini gördü?ümde heyecanlanmay?, Okudu?umda gülümsemeyi sevdim. Ben seni hiç sevmedim ki.. Yorgun ak?amlarda yapt???m?z chat'leri sevdim Bir çiçek scriptini, bir gül scriptini sevdim. Bir de y?ld?zlar? sevdim, Sayfam? süsleyen y?ld?zlar... Ben seni hiç sevmedim ki... Kanalda "op" olman? sevdim. ?ktidara geçmeni, ?nsanlara hat?rlatman? ; Chat'in bir ad?n?n da "geyik" olmad???n?. Beni kickledi?inde auto join olmay? sevdim Ta?lar? sevdim ba??ma vurdu?unda A?lamay? sevdim disconnect oldugumda Yaln?z oldu?umu anlad???mda Odaya yeniden girmeyi sevdim Ben seni hiç sevmedim ki. Dü?tü?ün zaman, Dü?meni sevdim. Server'? sevdim geldi?in zaman... Kalman? sevmedim; Korkuyordum sana al??maktan... Yine de sevdim gülümsemeyi "bye" deyip ayr?l???n?n ard?ndan. Ben seni hiç sevmedim ki. Ben seninle chat yapma ihtimalini sevdim
Subutay Üye
Gökhanc?m bo? verdik zaten bizde, sevdam?z? kalbimize gömdük...Neyse art?k biz de zaten ba?ka deryalara yelken açt?k... Aç?ld?k denize yelkenler fora, Rüzgar nereye götürürse elbet ora...
şair Üye
Biz. Biz ikimiz dünyaya, Beraber gelmedik mi? Kan?m?z? bu vatana, Seve seve vermedik mi? S?ka s?ka s?k?lacak, Kemermi kald?, bak... Ha koptu, ha kopacak, Kalmad? s?kacak. Sen yerken abur cubur, Bende kalmad? göbek. Vaatlere kana kana, Gelin merhum namaz?na..
şair Üye
Habersiz. Gülmeye çalışıyorum, bedbah dünyamda, Sen mutlusun belkide bilmedi?im diyarda..? Ne ak?amlar?m belli ne de sabah?m, Sana sevdalanm???m, senden habersiz.... . Bana dünyan?n yaln?z kahr?m? kald?..? Gözlerin akl?m? al?p sarpa sard?. Odamda bo? çerçeve var, resimsiz... Seninle doldurmaya çalışıyorum, senden habersiz. . Galiba kendi kendime, gelin güve?i oldum. Bir hayalemi....? yoksa hakikate mi vuruldum..? Ba??m garip mi kalacak, gülsüz dikensiz.....? Sana sevdalanm???m, senden habersiz.....
Subutay Üye
?iirler size mi ait? Gerçekten derin ?iirlerekliyorsunuz.Ama daha karamsar olmayanlar? varsa onlardan da isteriz. Zira ?u günlerde baharın etkisinden midir bilmiyorum herkeste bir durgunluk var...
şair Üye
Kendi ?iirlerim efendim.tabiiki gönderebilirim. al?nt?: "quote" Nizipli_kurt demi? ki: ?iirler size mi ait? Gerçekten derin ?iirlerekliyorsunuz.Ama daha karamsar olmayanlar? varsa onlardan da isteriz. Zira ?u günlerde baharın etkisinden midir bilmiyorum herkeste bir durgunluk var...
şair Üye
Çiçe?im. Sar???n , sar? çiçe?im, Baldan alm??s?n rengini. Kendin tatl? ad?n gibi, F?k?r f?k?r herbir yerin. . Bir kibrit çak,benide yak. Bende kalmad?, zaten hayat. Bir bana bak, birde sana, Sensiz hayat neme laz?m. . Gel beraber ya?ayal?m. Fele?i ?a??rtal?m. Kah orada, kah burada, Günümüze gün katal?m..
Gökhan Dokuyucu Üye
Sar???n , sar? çiçe?im, Baldan alm??s?n rengini. Kendin tatl? ad?n gibi, F?k?r f?k?r herbir yerin.Yüre?ine sa?l?k harika bir ?iir bizim üstad?m?z sizsiniz?A?R karde? Bende sizden ?öyle beni a?latacak bir ?iir istiyorum e?er iste?imi yerine getirirseniz çok minnettar olurum a?lamay? unutmu? her olaya gülen gözlerimizden bir damla ya? akmas? dile?iyle....
şair Üye
al?nt?: "quote" gokhandokuyucu demi? ki: Sar???n , sar? çiçe?im, Baldan alm??s?n rengini. Kendin tatl? ad?n gibi, F?k?r f?k?r herbir yerin.Yüre?ine sa?l?k harika bir ?iir bizim üstad?m?z sizsiniz?A?R karde? Bende sizden ?öyle beni a?latacak bir ?iir istiyorum e?er iste?imi yerine getirirseniz çok minnettar olurum a?lamay? unutmu? her olaya gülen gözlerimizden bir damla ya? akmas? dile?iyle.... Nerelerdesin..?. Bilmiyorum...! Kim bilir,?imdi nerelerdesin..? ?nanki kalbimde derinlerdesin. Ne güzeldi allah?m,gözlerine bakmak. Gülü?üyle beraber kahkaha atmak. Hele yan? ba??na, yan gelip yatmak, Cennet meyvesi vallahi, bu olsa gerek.... Yaradan her?eyi güzel yaratm??. Yeryüzünü çe?itli çiçeklerle donatm??. Bana özel çiçekte seni yaratm??. Güzellerden güzelsin, havam, suyumda sensin. Benmi çok a??k, benmi divaneyim....? Güne?im seninle do?du,seninle batt?. Nerelerdesin.... ey sevgili....? ayr?l?k yetti.. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim