Sorunlarımız Önerilerimiz

ESNAF SAHRESİ UYGULAMASININ KALDIRILMASI GEREKİRMİ..

baba_zula Üye
Sadece Nizipe mahsus olan esnaf sahresi uygulaması neden kaldırılmıyor..şu an fırınlar kapalı..lokantalar kapalı.bunu hangi mantıkla uyguluyorlar anlamıyorum.Nizip büyük bir ilçe.artık bu tür uygulamaların kaldırılması gerekiyor.birecikte böyle biir uygulama yok.vatandaşların temel ihtiyacı olan ekmek üreten yerler bile toplu halde kapatıp neymiş sahreye gidiyormuş.bu tür yerler devlet dairesi değilki.. İsteyen istediği zaman kapatıp tatiline gider..kapatmayacak olan işine devam eder.bunu neden zorunlu kılıyorlar.anlamak mümkün değil...
benbaskan Üye
geleneksel olmuş bir şey ama gerekli yerde gerekli önlemler alınırsa çözümlenmesi çok iyi olur
baba_zula Üye
gelenekler vatandaşı zor durumda bırakıyorsa gelenekten çıkarılmalı diye düşünüyorum.
ibrahim1015 Üye
SLM bence çok güzel bir uygulama herkes memnun sen diyorsun ki? fırınlar kapalı kardeşim fırınlar kapalıda franca fabrikaları açık yani sen içini rahat tut herşeyi düşünüp doğru bir uygulama yöntemi uyguluyolar. hem işçileri de düşünün biraz 1 yıl boyunca durmadan çalışıyolar vatandaşa hizmet veriyolar bırakalım 3 gün evet sadece 3 gün dinlensin onlarda yaşamın tadını çıkarsın gezsin eğlensinler. Düşüncem olarak çok güzel bir uygulama..Saygılarımla.. ibrahim SOYDAN
nizipli_mehmet Üye
bununla ılgılı bır konu daha war ama bence kaldırılmalı yanı gereksız bır uygulama
mehmet gül Üye
evet ibrahim kardeşim haklı yıllardan beri süregelen bir gelenek franca fabrikaları açık bırakın birkaç gün tırnaklı ve lavaş olmasın insanlar birkaç günde olsa tatil yapıp dinlensinler
baba_zula Üye
ben toplu halde kapanmalarına karşıyım.sonuçta isteyen istediği zaman işyerini kapatır tatiline gider.gereksiz bir uygulama..
asi_dvrmci Üye
bencede kaldırılmalı tatil yapmak isteyen esnaf arkadaşlar istediklerinde kendileri yapsınlar
OSMANLI TORUNU 2 Üye
Baba Zula'ya aynen katılıyorum.Hepsinin kapalı olma zorunluluğu bence çok saçma!!!!!!!! İsteyen kapatır isteyen kapatmaz.Olay budur. Zorunlu olarak diğer fırınların da kapalı tutulması insanları zor durumda bırakıyor. Bugün bir tanıdığın cenazesine katıldım.Taziye evi de kalabalıktı.Yemek yaptırmak için Birecik'e gitmek zorunda kaldılar. Onun için bu uygulamanın kaldırılmasını istiyorum.Çünkü bazı insanlar mağdur olabiliyor.
mehmetdemirbilek Üye
arkadaşlar böyle bir uygulama sadece ilçemize mahsusbirşey bu gelenek senede birde olsa aynı meslek ten olan esnaf arkadaşları bir araya getirip kaynaşmalarını saglar onun için çok yerinde bir uygulama ilçemize has böyle özel uygulamaları desteklememizlazım saygı ve selamlar
boroboro Üye
bu hafta sonu Nizip te idim...bi nphut dürümü yiyelim dedik..neymiş efendim esnaf sahresii..pretesto edfıyorumm..kınıyorummm.isteyen kapatır..zaten ekmek fırınları bır hafta kapalı bır hafta acık...kaldırılsınn..tembelıge alıştırılımısızz zaten..çok çalışmak gerk çokkk...
baba_zula Üye
yani toplu halde kapanmalarının mantığını lütfen oda başkanları çıksın anlatsın halkamıza...
Yılmaz Korkmaz Üye
Evet aslında doğru hem o kadar mantıklı ise neden sadece Nizip te uygulanıyor
baba_zula Üye
Çoğu esnaf belkide kapatmak istemiyordur..çünkü 3 günlük kapanmadan meydana gelen ciro kaybı belkide o esnafın hoşuna gitmiyordur..yada adam tatile gitmeyecek kardeşim..mecburmuyum dükkanımı kapatmaya..dinleneceksemde haftanın her pazar günü kapatırım.dinlenirim.işyeri benim işyerim değilmi.bunu neden zorunlu hale getiriyosunuz.. Ayrıca şu geliyor aklıma.madem toplu kapanıyosa bazı esnaflarda ihaleyle dükkanını açık tutmak için bağlı bulunduğu odaya belirli bir para yatırıyor..bu ne lahana bu ne turşu..demekki kapatmak istemeyen esnaflarımızda var...peki ben kışın tatile gitmek istiyorum..o zman kapatamazmıyım dükkanımı..demekki kapatmak istediğimde kapatırmışım.. KISACA SAÇMA BİR UYGULAMA. ZATEN BÜTÜN İCAT İŞLER NİZİPTE VAR.BİR GREV NİTELİĞİ TAŞIR GİBİ..HER YER KAPANIRMI YAHU..:)BUNUN BAŞKA BİR ÖRNEĞİ TÜRKİYEDE YOK.
nizipli_mehmet Üye
yilmaz_korkmaz;84094 wrote:Evet aslında doğru hem o kadar mantıklı ise neden sadece Nizip te uygulanıyor
yılmaz haklı YANI MANTIKLIYISA neden sadece Nizipte?
miksam1988 Üye
Nizipli_mehmet;84165 wrote:yılmaz haklı YANI MANTIKLIYISA neden sadece Nizipte?
bence kalkmamalı ama gercektende sadece Nizip temi var bu uygulama
nizipli_mehmet Üye
sadece Nizipte war mıksam
coskun Üye
Bence de doğru bir uygulama değil tatilini yapmak isteyen herkes istediği zaman gider tatilini yapar gelir. Bir çok esnaf da işyerini kapatıyor ama tatile felan giden esnaf sayısı öyle büyük bir oranda değil.
alakus Üye
Lüzumsuz bir uygulama. Tatil yapmak isteyen 2 3 gün kendi şahsına yapabilir. Şehirdeki bütün aynı iş kolundaki esnafın aynı anda kapanması saçma geliyor bana. Başka bir sistem deneyebilirler. Mesela sıralı bir şekilde yapabilirler.Sayılarınıda dernekler ayarlar.
Thalep Üye
Uygulama harika... Esnafımızın da ailesi var. Onun da gezmeye ailesi ile beraber tatil yapmaya hakkı var. Bir yıl boyunca bıkmadan usanmadan sabahtan akşama kadar hizmet veren esnafımızın yılda 3-4 günlük tatili çok görmemek gerektiğini düşünüyorum. Acaba bu konuda sıkıntılı olan arkadaş çalıştığı iş yerinde izin tatil bayram diye geceleri sayıklamıyor mu :D
Thalep Üye
Bu uygulamadaki amaç esnafın rutinini bozmamak.
baba_zula Üye
bu anlattıklarını esnaf kardeşimiz kendi işyerini kapatıp gittiğinde kapatı diye her hangi bir cezaya tabii tutuluyormuki.istediği zman yine kapatsın gitisn ailesiyle tatiline.kimse kendisine bişey diyecekmi ki.biz toplu halde kapanmalarına karşıyız..bunu anlatmaya çalışıyoruz.thalep kardeş.
ekselans_91 Üye
yok yaw nie kaldırılsın kii bırakından adam lar biraz tatil etsinler
boroboro Üye
allah allah yaw arkadaş zaten özel sektör degılmi bu esnaf ıstedıkleri zaman gitsin ler tatıle mecburi tatılmi olurmuş..kaldırılsın..
baba_zula Üye
ben bugün traş olucaktım.düğün vardı.bide gittimki BERBER arkadaşımızda esnaf sahresindeymiş..hadi anladım da başkasına gideyim dedim oda kapalı.mecburen birecik e gittim...bu ne yaa böyle toplu kapanma çağ dışı bir olay.bence kaldırılmalı..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim