İlim ilim bilmektir İlim kendin bilmektir Sen kendini bilmezsin Ya nice okumaktırOkumaktan murat ne Kişi Hak'kı bilmektir Çün okudun bilmezsin Ha bir kuru ekmektirOkudum bildim deme Çok taat kıldım deme Eğer Hak bilmez isen Abes yere gelmektirDört kitabın mânâsıBellidir bir elifteSen elifi bilmezsin Bu nice okumaktırYiğirmi dokuz hece Okursun uçtan uca Sen elif dersin hoca Mânâsı ne demektirYunus Emre der hoca Gerekse bin var hacca Hepisinden iyiceBir gönüle girmektir
Mahmut bey şiirleriniz için sizi tebrik ederiim. Bi de üşenmeyip burada bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür eder,m umarım burayı bırakmazsınız... Şiirlerinizin devamını bekleriz...
miksam Yunus emrenin ilk şiiri için teşekkürler ben bu şiirin hastasıyım zaten imzadanda belli oluyor.. :)
cengizkrbck;82073 wrote:Mahmut bey şiirleriniz için sizi tebrik ederiim. Bi de üşenmeyip burada bizimle paylaştığınız için ayrıca teşekkür eder,m umarım burayı bırakmazsınız... Şiirlerinizin devamını bekleriz...
miksam Yunus emrenin ilk şiiri için teşekkürler ben bu şiirin hastasıyım zaten imzadanda belli oluyor.. :)
önemli deil bende yunus emre nin hayranıyım bol bol sizlerle paylasırım şiirleri ......:)
YouTube üzerinde aç
Sezai karakoc üniversite yillarinda sevdigi kiza bu siiri yazar..ve bir gün ders ortasinda kalkip onlarca kisinin önünde siiri kiza(monaroza) okur..ancak hic beklemedigi bir tepki alir..kiz onu asagilar..kösesine cekilir adam..okulunu bitirir..Elaziga yerlesir..ve yillar sonra kizla burda karsilasirlar..kiz evlenmistir..kocasinin tayini cikmistir buraya..o güne kadar hic konusmamistir kizla üniversiteden sonra..kiz siiri bir kere daha okumasini ister..Dayanamaz okur sevdigi kadina siiri tekrar..ve kiz bunalima girip intihar eder..
SENHer bir tomurcuk gül olur,Buna sakin kanma sen,Yillar sonra askimiz,biter sanma sen.
Kalbim nasil durdu bak,
Anar anmaz adini,
Seviyorsan eger beni,
Yillar sonra askimiz biter sanma sen.
Kalbimde esen kasirga degil ask meltemi,
Dünya güzelim esmer sevgilim,
Yillar sonra askimiz Biter sanma sen.
Hani dediğim bey erenler
Dünya benim diyenler
Ecel aldı yer gizledi
Fani dünya kime kaldı
Gelimli gidimli dünya