Basından Nizip Haber

Saadet Partisi Seçim Bürosu Rahmetle Açıldı

kızılaslan tıp merkezi Üye
Saadet Partisi Nizip seçim bürosu yağmurun altında açıldı.Cumartesi günü saat 18 de Olimpiyat halı saha karşısında açılan Nizip ilçe seçim bürosuna Saadet Partisi Gaziantep İl Başkanı Mehmet Bozgeyik.S.P.Gaziantep kurmayları Milletvekili adayları ve çok sayıda Partili katıldı. Nizipte seçim bürolarının tek tek açılmasıyla Saadet partisinin açılışında yağan Rahmet yağmurunun altında yapılan açılış vatandaşlar tarafından hayır olarak değerlendirildi.
dervisdörtbudak Üye
Allah hayırlı ugurlu etsin.HAKKIMIZA HAYIRLISI NEYSE ALLAH ONU NASİP ETSİN.
admin Yönetici
Eski İmam Hatip Müdürümüz Raif Bozgeyik beyin okulumuza çok emekleri geçmiştir. Bu kutsal yarışda kendilerine başarılar dilerim.
mehmetoguz Üye
Saadet Partisi Seçim Bürosu Rahmetle Açıldı 1994 yılı Mart ayını çok iyi hatırlıyorum. Gazete ve televizyonlarda anket üzerine anket yayınlanıyordu. Bu anketler öylesine pespaye ve amatörce takdim ediliyordu ki aklınız durur. Bir parti anketin birinde birinci gösterilirken diğer ankette ancak beşinciliğe talim ediyordu. Ama tüm anketlerin adeta tek bir ortak noktası vardı. Bu anketlerin hemen hemen hepsinde Refah Partisi ilk üçe dahi giremiyordu. Seçim sonuçlarıyla anketler arasındaki büyük çelişkiler sonucu seçim dönemlerinde anket yapılması çıkarılan bir kanunla yasaklandı. Refah’ın geliyorum diyen seçim zaferi Türkiye’de birçok kamuoyu araştırma şirketini adeta “madara” etti. O dönemde Milliyet’ten Hasan Pulur’un çaresiz çıkışına hepimiz tanık olduk. Pulur anketlerle ilgili yazısında “Halk yanıltıldı. Zülfü birinci diye ona yüklendiler. RP’yi hemen hiçbir kuruluş dikkate almadı. Bakalım gelecek seçimlerde kimler, milyonları, bu paralı pompacılara kaptıracak? Her seçimin galipleri, mağlupları vardır. Bu seçimin en büyük mağlupları da bazı kamuoyu araştırma şirketleridir ve elbette ekranlarda ‘al gülüm ver gülüm’ oyunu oynayan bazı medya bülbülleridir.” Sabah Gazetesi’nin British Gallub’a hazırlattığı anket en komik olanıydı bence. Seçimden bir gün önce yayınlanan bu araştırmada SHP’yi üç büyük şehirde de favori gösteriyordu. İstanbul’da SHP adayı Zülfü Livaneli yüzde 25.7 ile en önde gösterilirken seçimden birinci çıkacak olan RP adayı R. Tayyip Erdoğan yüzde 16.7 ile ancak dördüncü sırada yer alabildi. Ankara ve İzmir’de de durum ayniyle böyleydi. Gazete anketleri ise seçim sonuçlarına teğet bile geçememişti. Peki bu koskoca, anlı şanlı araştırma şirketleri neden bu trajikomik duruma düşmüşlerdi? Bunun en güzel cevabını Türkiye’de bu işin duayeni olan KONDA Araştırma Şirketi’nin müdürü Tarhan Erdem şöyle veriyordu: “Siyasi parti liderlerinden bir kısmı, hile yapsın diye birçok kamuoyu araştırma şirketini finanse ediyorlar.” Bu iddianın sahibi yalnızca Tarhan Erdem değil. Pazarlamacı ve Kamuoyu Araştırmacıları Derneği Başkanı Nezih H. Neyzi’de aynı suçlamayı yöneltiyordu: “Siyasi partilerden aldıkları direktif doğrultusunda araştırma yayınlayan şirketlerin varlığını biliyoruz. Biz onları, kendi içimizde kalmak suretiyle şimdilik uyardık. Yani para alarak birinci göstermiş. Olmaz böyle birşey.” Ben naçizane, 22 Temmuz Seçimlerinde de aynı manzara ile karşılaşacağımızı öngörüyorum. Türkiye’de faaliyet gösteren adına araştırma şirketi diyen bu şirketlerin çoğunun yeterli ve tarafsız olduklarına; gerekli eğitimi almış yeterli sayıda personel çalıştırdıklarına ve ideal örneklem sayısı ile bu işi yaptıklarına inanmıyorum. * * * * * Seçimlere dair kişisel kanaatim Milli Görüş tabanı ve partisinin bir kez daha bu yanlı ve kifayetsiz şirketleri “madara” edeceği yönündedir. Sokaktan aldığım izlenim budur. Tahminime göre tıpkı 27 Mart 1994 Yerel Seçimlerinde hatta Aralık 1995 Genel Seçimlerinde kendisine asla şans verilmeyen Refah Partisi’nin yaptığının bir benzerini Saadet Partisi yapacak ve bu seçimin sürpriz partisi olarak Meclise girecek. AKP tabanı şu anda özellikle muhtıra sonrası izlenen tutarsız ve teslimiyetçi siyasetten, kendine benzeyen iki yüze yakın milletvekilinin bir kalemde ıskartaya çıkarılmasından, cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde izlenen ketum ve akim stratejiden, ülkeyi yangın yerine çeviren terörü yeniden Irak’ın kuzeyinde hortlatan ABD ve uşağı Peşmergelere sert cevap verilmemesinden ve en önemlisi 84 yıllık cumhuriyet tarihinde zinanın bu iktidar döneminde suç olmaktan çıkarılmasından bir hayli rahatsız. Ben şahsen 2002 seçimlerinde ödünç olarak AKP’yi destekleyen Milli Görüşçü “main stream” kesimin yeniden kendi partilerine döneceğini, bunun yanında seçimlere katılmayan BBP ve ANAVATAN’ın muhafazakar tabanının da Saadete oy vereceğini düşünüyorum. Bu gerçekleşirse Saadet Partisi fazlasıyla barajı aşar. Şimdilerde yayınlanan SONAR anketi gibi anketlerin doğruluğuna asla inanmıyorum. SONAR zaten hiçbir seçimde sonuca yaklaşamamıştır. Anladığım kadarıyla SONAR’a bir ihale verilmiş ve Demokrat Parti, Genç Parti ve MHP’nin barajı aşmaları için bir ittirme yapması istenmiş. Bunu yaparken de en son Yerel Seçimlerde % 5′i aşmış olan Saadet Partisi ancak ve ancak % 1.9′luk diğerleri içinde gösterilmiş. Buna kargalar bile güler. Bu tür yönlendirme anketlerinin en büyük amaçlarından birisi de, “aman oylarınızı zayi etmeyin, israf etmeyin ve barajı geçemeyecek olan partiye oy vererek AKP’nin iktidarını engellemeyin”dir. Yani iktidara gelecek olanı ve barajın altında kalacak olanı belirleme gayretidir, toplum ve siyaset mühendisliğinin bir parçasıdır. Bekleyip göreceğiz. 23 Temmuz sabahı değil, 22 Temmuz saat 18’de anlayacağız neyin ne olduğunu. Bunun için biraz daha zamana ve sabra ihtiyacımız var.
Mustafa KANAL Üye
YERİ GELDİĞİNDE HEPİMİZ MİLLİYETÇİYİZ DEMOKRATIZ AK'IZ HALKÇIYIZ CUMHURİYETÇİYİZ VATANSEVERİZ YANİ KISACA BİZLER BU VATANIN İNSANLARIYIZ NEYİN TARTIŞMASINI YAPIYORSUNUZ ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL BIRAKIN BU YERSİZ TARTIŞMALARIDA TÜRKİYEMİZ İÇİN NELER YAPABİLİRİZ ONU DÜŞÜNELİM BİR AN ÖNCE BAŞTA TÜRKİYENİN VEDE İLÇEMİZİN BU KADAR SORUNLARI VARKEN GELİN BİRLİK OLALIM ANLATALIM MEHMET SARIYA MEHMET ÖZDEMİRE HEP BERABER ÇÖZÜM ARAYIŞINA GİRELİM BIRAKALIM BU YERSİZ ATIFLARIDA NASIL ÜLKEMİZİ SÜPER GÜÇ YAPACAĞIZ ONU DÜŞÜNELİM.ÇOCUKLARIMIZA YARINLARIMIZA DAHA İYİ DAHA MÜREFFEH BİR TÜRKİYE BIRAKALIM.
HakanSahin Üye
hayırlı uğurlu olsun başarılar.
Cali Üye
Hayırlı Ugurlu Olur İnsallah... Hangi parti Hayırlı ise o Olsun... amin
niziplifenerbahceli Üye
Necmettin ERBAKAN hocamızı üstün düşünce kabiliyeti ve olayları değerlendirme yeteneğinden dolayı kutluyorum. Gelmiş geçmiş önemli siyasetçilerimizden birisidir. Ben kendisinin tek bir hatasını gördüm daha doğrusu buda hata sayılmaz. Hatası şudur; Kendisi gibi bir düşünceyi yetiştirememek. Yani kendisine bir mürid yetiştirememek birini yetiştirdi kendisini topuklarından vurmaya çalıştı (Beceremez ayrı konu). Türkiye'nin kafa kısmını oluşturan bir siyasetçidir bana göre. Bakınız gövde ve ayaklar kollar demiyorum Kafa yapısını
yasar Üye
hıhıhı senin bu söylediklerine gülerim ben sadece o yazdıklarınla ne demek istediğini açıkça söylede bilsinler kardeşim saklamanın gereği yok halkıımıza hayırlısınhı dileyelim hayırlısı olsun
niziplifenerbahceli Üye
Anlayana sivrisinek saz, Anlamayana davul zurna az
ibrahim Üye
Başbakanlığı elinin tersiyle itti Saadet Partisi lideri Recai Kutan, 1999 seçimleri sonrasında bir parti liderinin Başbakanlık teklifini geri çevirdiğini söyledi. Kutan, iddiayı reddeden lidere bir de öneride bulundu. İşte Kutan'ın açıklamaları: Recai Kutan ortaya bir iddia attı 16 / 07 / 2007 14:12 Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, turktime.com haber sitesine verdiği demeçte, 1999 seçimleri sonrasında Bahçeli’nin Başbakanlık teklifi geri çevirdiğini söyledi. TURKTİME: 1999 seçimleri sonrasında MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye Başbakanlık teklifiniz oldu mu? RECAİ KUTAN: Evet, Sayın Bahçeli’ye başbakanlık teklif ettik. TURKTİME: Ama Bahçeli geçenlerde bana böyle bir teklif olmadı dedi… RECAİ KUTAN: Biz ona şu çağrıda bulunduk. Dedik ki; neden Ecevit’in arkasına düşüyorsun? Bunun alternatifleri var. Yani MHP, FP ve DYP bir araya gelince hükümet oluyor. Verdiği cevap şu oldu: “Onlar yoruldular, azıcık dinlensinler.” Gerek bizim, gerek DYP için. Dedik ki; “Başbakanlık senin önünde.” Ama başbakanlığı kabul etmedi. Eğer Bahçeli böyle teklif olmadı diyorsa açsın o zamanki gazetelere baksın. Öyle bir teklif yapılmış mı yapılmamış mı?
ibrahim Üye
Bu karikatür her şeyi anlatıyor :D
Resim kaynağı
zeynel1982 Üye
Resim kaynağı
Resim kaynağı
SÖZDE DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMAN VE TÜRK OLMAK GEREK SÖZDE DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMAN VE TÜRK OLMAK GEREK SÖZDE DEĞİL ÖZDE MÜSLÜMAN VE TÜRK OLMAK GEREK
işte o Üye
mhp li milletvekili adayı ne diyor... MHP adayı Gündüz Aktan başörtülüleri ‘sıkmabaş’, ‘kadere iman’ı ahlaklı olmaya engel, Kuran’ın bazı ayetlerini de laikliğe aykırı olarak niteledi 17 Temmuz 2007 Salı 13:37MHP yönetiminin parti vitrinine yerleştirdiği isimlerin başında gelen emekli Büyükelçi Gündüz Aktan’ın dini konularda ileri sürdüğü birbirinden uçuk fikirler parti yönetiminin başını ağrıtacak gibi görünüyor. BAŞ ÖRTÜ DEĞİL ‘SIKMABAŞ’ MHP’nİn ağır toplarından Aktan ilk olarak baş örtülü kadınları, ‘sıkmabaş’ olarak niteledi. MHP adayı olmadan önce yaptığı bu niteleme nedeniyle milliyetçi-muhafazakar kesimin tepkisini çeken Aktan, şimdilerde de dini konularda ortaya attığı uçuk fikirlerle partisinin başını ağrıtıyor. Aktan’ın kadere iman ve Kuran’ın laikleştirilmesiyle ilgili önerileri partisinin başını uzun süre ağrıtacağa benziyor. ‘KADERE İMAN’I İNKAR ETTİ MHP’DEN aday olmadan önce köşe yazdığı Radikal gazetesine önceki gün bir röportaj veren Gündüz Aktan, imanın 6 şartından biri olan ‘Kadere İman’a karşı çıkarak kader inancının sorumlu ve ahlaklı birey olmaya engel olduğunu iddia etti. Yani Aktan’a göre kadere iman etmek ahlaklı birey olmaya bir engeldi. Aktan bu iddiasını büyük İslam düşünürü İmam Maturidi’ye dayandırdı. MATURİDİLİĞİ DE ÇARPITTI TÜRKİYE’DE dindarların Selefiliğe yakın olduğunu ve siyasal şartlar yüzünden Hanefi-Maturidi çizgiyi benimsemediklerini ileri süren Aktan’ın sözleri, ilahiyatçılar tarafından ‘bilgisizlik eseri’ olarak yorumlandı. Aktan’ın Maturidilik üzerine yaptığı yorumlara cevap veren Prof. Dr. Abdülaziz Bayındır ‘Aktan saygın ve değerli bir insan. Doğrusu şaşırdım. Üzülmesini istemem ama doğruların söylenmesi lazım. Kur-an’da Allah insanları yarattı. Sonra kaderi belirledi. Ama Maturidi mezhebinde önce kader belirlenir sonra insan yaratılır. Bir insanın yapacağı şey önceden belirlenmiştir.’ ‘BAZILARI DEĞİŞTİRİLMELİ’ MHP adayı Aktan’ın asıl şaşkınlık uyandıran ve tepki çeken sözleri ise Kuran’da bazı ayetlerin değiştirilmesini istemesi oldu. Radikal gazetesinde 27 Mayıs 2007 tarihinde yayımlanan köşe yazısında Aktan şunları yazmıştı: Laiklik yorumunu değiştirme talepleri, Kuran’ın muamelat (medeni hukuk) ve ukubat (ceza hukuku) ayetlerini yani şeriatı uygulamak istendiği kuşkusunu yaratıyor. Bu ise laiklikle bağdaşmaz. 1000 yıl öncesinin büyük müçtehitleri, bu ayet hükümlerinin dini değil, tarihi-sosyolojik nitelikte oldukları ve değişebilecekleri yolunda fetva vermişlerdi. Cumhuriyet bunu yaptı. Buna karşılık dinin özü olan Kuran’ın ibadet ve ahlaka ilişkin hükümleri hiçbir değişikliğe uğramadan devam ediyor.
HOPDEDIKS Üye
işte zeynel gör senin ne mutlu türk islam ülküsü dediğin kişileri...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim