Türkiye Büyük Millet Meclis'inde, İçişleri Bakanlığı'nda, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nda ve bazı kamu kurumlarında hazırlanmış olan "Hangi ilçeler il olabilir?" dosyasında 81 olan il sayısının 100'e yükselmesi ile ilgili çalışma tamamlandı ve basına sızdı.Aslında 2023 yılı için 100.yılında Cumhuriyetin 100 ili planı dahilinde olan bu çalışma biraz erkene alınmış oldu.Hazırlanmış olan listede ne yazıkki Nizip gözükmüyor.Sözkonusu çalışma eger Cumhurbaşkanlığına sunulursa ve onay alırsa aşağıdaki 19 ilçe yakın bir zamanda il olacaktır.
İşte İl olabilecek ilçelerimiz,
SUNGURLU
BEYŞEHİR
ÇORLU
ANAMUR
TARSUS
LÜLEBURGAZ
KOZAN
İSKENDERUN
SİVEREK
VİRANŞEHİR
KIZILTEPE
CEYHAN
İNEGÖL
NAZİLLİ
BANDIRMA
TURHAL
TURGUTLU
SALİHLİ
AKHİSAR
ALANYA
BAFRA
POLATLI
Aralarında yıllardır il olmayı bekleyen Çorlu, Alanya, İskenderun,Tarsuz, Nazilli gibi ilçelerin de bulunduğu liste, Cumhurbaşkanı tarafından da onaylanırsa kısa sürede hayata geçecek. İl olan ilçeye hemen vali ve kaymakam atanacak, Hazine'den pay almaya başlayacaklar.Haberin basına sızmasıyla birlikte başta Silifke,Nizip,Elbistan,Suşehri gibi büyük nufusa sahip ilçelerden yoğun tepkiler gelmeye başladı.Genelde ihtiyaçtan çok siyasi gerekçelerle yapılan bu tür çalışmalar her seçim öncesi mutlaka gündeme gelir.Umarız bu çalışma 22 Temmuz seçimleri için tasarlanan bir oyun degildir.Birçok kez gündeme getirilen Nizip’in il olması ile ilgili gerekçeler yukarıdaki listede yer alan birçok ilçeden daha önceliklidir.İlçemizin.Gaziantep’e yakın olması bu gerekçeleri olumsuz etkilemez. Zira Birecik,Karkamış,Halfeti,Arıl,Göklü gibi çevresinde ilçe olabilecek birçok yerleşim merkezi var.Ve bu merkezlerin çoğu zaten Nizip ile birçok ticari bağa sahip.Konu medya gündemine taşınmışken Niziplilerin de gereken tepkiyi göstermesi gerekiyor.Gerek medya ve gerekse yöneticilerin ses getirecek girişimlerde bulunması gerekir.
Sorunlarımız Önerilerimiz
19 İlçeyi İl Yapma Çalışması Yok
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, İlçeleri il yapma çalışmalarının olmadığını açıkladı.
Hilmi Güler, 19 ilçenin il yapılacağına dair basında yer alan haberlerle ilgili olarak, "Hükümetimizin böyle bir çalışması yok" dedi.
Memleketi Ordu'da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Hilmi Güler, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetede yer alan 19 ilçenin il yapılacağı haberiyle ilgili sorulan soruya Bakan Güler, "Hükümetimizin böyle bir gayreti yok. Kaldı ki biz nüfusu az olan belediyeleri bile kaldırmayı düşünürken, ilçelerin il olması konusu da bizim hükümetimizin gündeminde değil. Bunlar her seçim döneminde konuşulan şeylerdir" diye cevap verdi.
19 Yeni İl Listesinde Nizip Yine Yok
evet bu konu bugun ulusal basında yer aldı, ancak bizler olaya tepki göstermeden önce Nizipliler olarak il olmayı isteyip istemediğimize karar vermemiz gerekecek, bu konu forumumuzda da hep görüşüldü ama bu olayın ilçemize getirisi ve götürüsü ne olacak net bir sonuca ulaşılamadı.
özellikle ramazan abi sizden ricam il olursak veya olmazsak bunun ilçemize + ve - lerini belirtebilirmisiniz.
Nizipi bu hükümet ne zaman adam saydigda bu sefer saysin!!!
Bu Milletten nasil oy isteyecekler, Mehmet Sariyi aday göstermekle agzimiza bal sürüyorlar
Nizip İl olursa Fırat Mah. de ilçe olur...:D
hakkımıza hayırlısı olsun. ben Nizip in il olmasından yana değilim. şehir olarak ,halk zihniyeti olarak hazır değiliz.
biz bunu hak ediyoruz bir sorn bakalım mehmet sarının projesi ne ne yapmış ne yapmayı hedefleriyor. ben daha bir şey görmedim
ya aslında il olma gibi hakkımızın olması lazım gelir ama siyasi olarak hiç bi yerde nüfusu olmayan bir Nizipin hiç bir etki olmayacak ve hiç bir yatırımı tamamen alamayacak en azından kendi milletvekilimizi yani Nizipli olanı kesin mecliste olması lehimize sonuç çıkarır ve teşvik kapsamına alınabilecek bir il olmamızla sanayileşme hareketlerinin olacağınıda sanıyorum...
İl olmaya aday ilçeler ulusal basında şanslı iller diye söyleniyor, sanırım bu da ödenek konusunda öyle deniyor,ama bence il olması halinde ilçemizdeki hayat pahalılığı biraz artacak gibi...
Yaw oturun oturduğunuz yerde il olupta ne yapacağız.Biz memnunuz ilçe olmaktan.Ağrızız başımıza ağrılar sokmayalım..İyikide listede adımız yokmuş gerçi olsada şaşılırdı zaten..
ben ilçemizin il olmasının yanında değilim...belki il olursak bazı işler için Gaziantep'e gitmeye gerek kalmayacak ama sadece bunun içinde il olması gereksiz die düşünüyorum...ayrıca il olunca ne gibi avantaj ya da dezavantajlarla karşılaşacağımızı biliyor muyuz?
Bakanın böyle bir açıklama yapması doğaldır.Henüz proje aşamasında olan bu çalışmanın varlığı uzun zamandır biliniyor ve bizzat sn.Başbakan tarafından 100.yıl projesi olarak açıklandı.ama il yapılacak ilçelerin isimleri verilmedi.tabiki bu tür speküler haberler ciddi manada ilgi çeker ve gündem oluşturur.Ben Nizip'in il olmasını isteyenlerden birisiyim.ve bu hususta muhtelif defalar gerekçelerini yazdım.il olmak bir kimlik sorunudur.Nizip'in kimlik yapısı il olma yapısı ile çözüme kavuşacak ve Niziplilik ruhu canlanacaktır.Sanayii ve Tarım yapısı bu sayede ivme kazanacak ve turizm ve egitim gelieşecektir.hayat pahalılığı başka yerlerde olur ama Nizip'te olacağını sanmıyorum.Yani il olursa nohut dürümü 2 Ytl mi olacak?pala;77880 wrote: 19 İlçeyi İl Yapma Çalışması Yok Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, İlçeleri il yapma çalışmalarının olmadığını açıkladı. Hilmi Güler, 19 ilçenin il yapılacağına dair basında yer alan haberlerle ilgili olarak, "Hükümetimizin böyle bir çalışması yok" dedi. Memleketi Ordu'da seçim çalışmalarını sürdüren Bakan Hilmi Güler, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetede yer alan 19 ilçenin il yapılacağı haberiyle ilgili sorulan soruya Bakan Güler, "Hükümetimizin böyle bir gayreti yok. Kaldı ki biz nüfusu az olan belediyeleri bile kaldırmayı düşünürken, ilçelerin il olması konusu da bizim hükümetimizin gündeminde değil. Bunlar her seçim döneminde konuşulan şeylerdir" diye cevap verdi.
Buyrun size Sungurlu
Sungurlu’nun şimdiki nüfusu yaklaşık 40.000'dir. Köyleri ve beldeleri ile birlikte nüfusu 85.000 dir. bumu il olacak nizim merkez 90000 civarı köylerle birlikte 160000 civarı..
İl olmaya hiç gerek yok. Nizip il olursa ben de Gaziantep'e göçerim. Muhabbeti düşünsenize:
"Hemşerim memleket nere?"
"Nizip."
"O nerde?"
"..."
fatih sende abartma o kadar bence:D ben okuduğum yerde herkese Nizipi tanıttımm yaz sizzzzNizipli_subutay;78051 wrote:İl olmaya hiç gerek yok. Nizip il olursa ben de Gaziantep'e göçerim. Muhabbeti düşünsenize: "Hemşerim memleket nere?" "Nizip." "O nerde?" "..."
Sayın arkadaşım,BEN BAŞKAN. Fatihin abarttığını hiç sanmıyorum. Aksine doğru söylüyor. Ben şahsım olarak Türkiyenin % 90 yerini gezdim gördüm bu gezdiğim yerlerde Nizip in adını sadece yaklaşık % 10 nu ancak biliyor diyerleri Gaziantebi söledikten sonra tanıyorlar Nizip i.tavırları ise aynı şöyle ha demek Nizip Gaziantebin ilçesi ha. Oysa hemen yanıbaşımızdaki Bireciği ise bu yerlerdeki kişilerin % 60 şı biliyor. Hemde Şanlıurfadan bahsetmeden. Sayın arkadaşı sen okuduğun yerdeki 3-5 kişiye tanıtsan ne olur tanıtmasan ne olur.Biz halen Nizibimizin öz be öz malı olan Zeugmayı bile tanıtamadık sen neden bahsediyorsun sayın arkaşım BEN BAŞKAN.Yanlışsam yanlış deyin. İnanmayan varsa gelin beraber Türkiyeyi turlayalım görürsünüz o zaman anyayı konyayı.Bakarız tanıyanmı daha çok Nizibi yoksa TANIMAYANMI hodri meydan...benbaskan;78127 wrote:fatih sende abartma o kadar bence:D ben okuduğum yerde herkese Nizipi tanıttımm yaz sizzzz
Nizip il olması ilk bakışta kulağa hoş geliyor, bazı arkadaşların söylediği gibi "il olmanın" fayda ve zararlarını önümüze koyup tartmalıyız, çıkan sonuca göre de üzerimize düşeni gayretle yapmalıyız. Ancak hemen yakınımızdaki Kilis gerçeğini de göz ardı etmemek lazım, sık sık gittiğim Kiliste vatandaşlar il olmanın böyle olacağını bilseydik adını bile anmazdık diye şikayette bulunuyorlar.
Belki aynı etkiyi ilçemizde göstermez ama yine çok iyi tartmak lazım...
Ayrıca bu adı geçen 19 ilçenin içerisinde Nizip'in olmamasına üzüldüm.
Mustafa Abiye katılıyorum. Birecik bile bizden daha çok biliniyor. Eren Demir arkadaşım. Siz de haklısınız. Kilis'e bir gidin bakın hayat durmuş gibi. Nizip bana göre Kilis'ten çok daha hareketli bir şehir. Nizip, ilçe olarak kalsın. İnşallah Gaziantep bu seçimden sonra enerji teşviğine kavuşursa Nizip'i o zaman görün siz. Sayın Mehmet Şimşek'ten ve de Sayın Mehmet Sarı'dan en büyük beklentim budur. Ne de olsa Sayın Şimşek 1 ay sonra bakanlık koltuğunda inşallah.
Öncelikle herkese slmlar...Benim görüşüm Nizip il olmasın küçük şirin bi ilçe olarak kalsın yeter il olan yerleri gördük bu olaya tepki gösteren arkadaslarım iyi düşünüp ölçüp biçmek gerek il olmak yeni külfet demek il olmak demek cennet ilçemde fiyatların yükselmesi demek içinizde esnaflar da var ama ilçe olduğumuz halde gene unutulmuyoruz hizmetler gene ayağımıza geliyo tamam bazı iyi yanları olabilir ama bunlar o kadar kıymetli değil...örnek yanı başımızda Kilis il oldu da noldu ne değişti ki orda şimdi çok pişmanlar Gaziler diyarı ANTEBİM'den koptukları için...GAZİANTEP'in ilçesi olduğu için gurur duyuyorum kopmak değil ANTEP'le birleşmek gerek...slmları ve sevgilerimi sunuyorum...Kıbrıstan sevgiler NİZİP'imin güzel insanlarına....
Ama tanıtım görüşlerine canıgönülden katılıyorum...İl olmaktan çok İlçemiz iyi bi şekilde herkese tanıtmalıyız...Bizler Kıbrıs'ta okuyan öğrenciler olarak ilçemizi adanın her yerinde tanıtmak için elimizden geleni en iyi şekilde yapıyoruz...Gerek gelenek ve göreneklerimizi gerekse ilçemizin diğer önemli unsurlarını çok iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz...Tabi lehçemizi de öğretiyoruz...Özellikle yemeklerimize ve lehçemize bitiyolar...Sevgilerimi ve Saygılarımı sunuyorum...
ya arkaaşlar bence il olmasından önce gazi antepin teşvik kapsamına girmesi lazım bize bulazım bence
Nizip olmayı hak ediyor ama durumlar kötü il olması için çok önemli projelerin olması gerek. herşey eksik mehmet sarı bey 5 yılda ne yapmış nizibe kaç defa gelmiş hangi esnafın sorununu sormuş bırakın ya gidip oraya oturup para alacaksan vermeyin oyunuzu önce sizi adam yerine koysun sorununuzu öğrensin çaba göstersin boş boş olmaz bu işler. koyu ak partiliyim ama hiç taraftar değilim mehmet sarının yeniden mecliste olmasına. elenen millet vekili arasına girmesi gerek diye düşünüyorum. minlerce kişinin hakkını yeni diye düşünüyorum. çünkü bişey yapmadı. yıllardan berli bir fıstığınızın reklamını bile yapmaya yardımcı olan kim geldi. yanınıza unutmayın gün geçtikçe kötüye gidiyor. aç kalacağız aç. benim 1 ağaç fıstığım bile yok ama benim Niziplimin geçimi bu buysa yardımcı olmaları gerek. nerede eski turizm bakanımız otobüslerle turist getirirdi. allah rahmet eylesin adam gibi adamdı. ya işini yapacan helal paranı kazanacan yada çekip gidecen bence böyle. ses verin ses ezilen olmayın. sizide soran birleri olsun size kucak açan birileri varsa ona verin oyunuzu. birileri ilçelerini il yapmak için tasarı hazırlayıp bir yerlere sunuyorsa helal olsun. EE sizin başınızda sizden ilgilenen yoksa ne ili seni kim düşünür. seçim zamanı her yer bayrak dolar yazık bu masraflara yetime öksüze yardım et desen ederiz der. unutturmayı beklerler. Yazıklar olsun...Saygılarımla..
arkadaşlar ilçemizin yararına neyaparlarsa yapsınlar yeterki ilçemizi şuanki durgunluktan kurtarsınlar temgirişi hiç dikatinizi çekiyormu ilçenin girişinden deyil çıkışından verilmiş amç ilcedeki zaten işsiz olan esnafı dahada çökertmek benim kanım bu insanlar beş km geridönüp de iş yaptırmaz on kmdaha gidip birecikte yaptırır burdağaye Nizip li esnafı ve Nizipi bitirmek olarak düşünüyorum yanlış düşünüyorsam bilen arkadaşlar beni aydınlatsın lütfen selamlar
ben bir esnaf olarak şunu sölemek istiyorum. esnafin şu anki hali işler acısı iş yok satış yok kazanç yok masrafları bile çıkartamıyoruz bazen. bence önemli olan Nizip il olması veya olmaması değil önemli olan Nizipte ki bu piyasa durgunluğunu hareketlendirmek canlandırmak . o zaman il olmaya bile gerek kalmayacaktır saygılarımla
arkadaşlar bence çok faydası olur diye düşünüyoırum... bu benim görüşüm ben burda Nizip il olursa getireceği avantajları yazayım ters düşüncede olan bir arkadaşımda zararlarını yazssın....
Nizip İl olursa En büyük avantajımız ithal milletvekili değild ekendi vekilimizi seçeriz.
ehliyet sınavı için her sınavında yaklaşık 700 kişi araçlarla antepe gştmek zorunda kalmaz...
sabıka kaydı için belki 3 gün beklemeyizz.
kendi festivalimizi kendimiz yaparız...antep fıstığı yerine NİZİP FISTIĞI adı altında ün yaparız...( o zaman anlarlar fıstığın değerini antepteki büyüklerimiz. )
üvey evlat olmaktan kurtuluruz...( antep bizi saf dışı bırakmak zorunda kalmaz)
hazineden pay alarak daha güzel şeyler yapılabilir Nizip adına...
Festival için daha büyük etkinlikler yapılırda önceki ler gibi sönük geçmez...
kendimize ait bir müze yaptırarak antepteki eserleri tekrar Nizipe kazandırabilirz.
bunun gibi bit çok konu var bence olması lazım eğer ki o 19 listenin için Nizip girmesse il olmaya aday olmazssa ben derim ki BU MEMLEKETİN SAHİBİ YOK....saygılar
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.