Tarım ve Sanayi Konuları

Sigara Içenler:Sizce yasam bu kadar degersiz mi ?

Kumral Ada Üye
Sigaranin neden oldugu en önemli hastalik grubu kanserlerdir. Sigara, akciger kanseri basta olmak üzere soluk borusu, girtlak, agiz, dil, dudak, yemek borusu, mide, pankreas, mesane, böbrek ve kadinlarda rahim agzi kanserlerine neden olmaktadir. Tüm kanser ölümlerinin % 30 unun, akciger kanserinden ölümlerin ise % 90 inin nedeni sigaradir. Günde 1 paket sigara içen birinde akciger kanserine yakalanma riski hiç içmeyen birine oranla 20 kat fazladir. . Içtiginiz her sigara sizi kansere bir adim daha yaklastirmaktadir ! Solunum sistemi hastaliklarindan kronik bronsit ve amfizemin in önemli nedeni sigaradir. Kronik bronsitten ölüm orani hiç sigara içmeyenlerde 100 000 ''''de 3 iken, günde 1 paketten fazla sigara içenlerde 100 000 de 114 ''''e çikmaktadir. Sigara akcigerin dogal savunma sistemini de bozdugu için her türlü her türlü enfeksiyon riskini arttirmaktadir. ( Zatürree, bronsit vb. ) Yasaminizi soluk darligi içinde oksijene bagimli, yataga bagli halde tamamlamak ister misiniz ? Sigara içenlerde koroner kalp hastaliklari ve hipertansiyon daha sik görülür. Sigara içmekle kalp krizi riskiniz 3 kat artmaktadir. Sigara içenlerde kisirlik ve iktidarsizligin arttigi saptanmistir. Gebelerde sigara içilmesi ise düsük riskinin artmasina, erken doguma, dogum tartisinin azalmasina yol açar. Çocugunuza bunu yapmaya hakkiniz var mi ? Sigara yalniz içene degil, çevresindekilere de zarar vermektedir. Pasif sigara içimi de bu hastaliklarin riskini artirmaktadir. Sevdiklerinizin sagligi da sizin için önemli olsa gerek ! Tüm bunlara karsin sigara içmeyi sürdürmeyi düsünürseniz, sizin seçiminizdir.
Kumral Ada Üye
SİGARAYI BIRAKIN !.. Sigara Içenler:Sizce yasam bu kadar degersiz mi ? KARAR SİZİN Sigara içmeyenin Akciğeri Sigara içenin Akciğeri Sigara Içenler:Sizce yasam bu kadar degersiz mi ?
Huzi Üye
Sigaramı! Allah uzak etsin.
ergenekon Üye
İster zengin ol ister fıkara her yemekten sora yak bi cigara......
bilimsel Üye
İnsanları bir türlü anlayamıyorum.Kişi hiç bile bile intihar eder mi? İşin ilginç tarafı insan sağlığı üzerine eğitim gören doktorlarımız bile sigara içiyor.İçen arkadaşlara söylüyorum bu en büyük düşmanınızı öldürün. Silah hemen sigara yavaş yavaş öldürür .
noir doiser Üye
bir şeyin zevklimi yoksa zevksizmi olduğunu anlamak için tatmak gerekir... sigara içiyorum içmekten vazgeçmeyeceğim...yaşam benim içinde değerli ama sigara benim hayatımın bir parçası ondan geçersem zaten hayattan vazgeçmiş olurum...
astelya Üye
Kurtlar Vadisinin eski bölümünü seyrettim de tuhafıma giden birşey var.Her sahnesinde sigara içme var.Bu kadar beğeni ve ilgi ile seyredilen bir dizide sigaranın özendirilmesi çok yanlış....
astelya Üye
alıntı: ahmetaksoy: evet,kumral ada,sen çok ilginç konulara parmak basmışın,kutlarım. inan keşke bırakabilsek,nerde?günde 2 paket içiyorum.oysa sağlık herşeyden önce gelir. Bırak gitsin be ahmet abi..Sana bu memleketin çok ihtiyacı var
cengizkrbck Üye
Sigara iç dedeni gör... Sigarayı bırak torununu gör...
Kumral Ada Üye
alıntı: cengizkrbck: Sigara iç dedeni gör... Sigarayı bırak torununu gör... Ahmet Bey yoksa dedenizi mi özlediniz?
cengizkrbck Üye
alıntı: ahmetaksoy: keşke sigarayi biraka bilirsem.ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..............nerd e? ben bu sahneyi bir yerden hatırlıyorum...
eylül Üye
Ya sahiden geçenlerde bir arkadaşım tütün sarıp içmek, izmaritli sigaradan daha zararsız dedi.Arkadaşlar sorarım size nikotinin az yada çok zararlısı olur mu?
Kumral Ada Üye
Sigara her yerde yasaklanıyor TBMM Adalet Komisyonu, kapalı alanlarda sigara yasaşını genişletirken, konutlar kapsam dışı kald? Nerelerde yasak? Teklife göre, sigara içmenin tamamen yasak olduğu alanlar şöyle: Koridorları da dahil olmak üzere her türlü eğitim, sağlık, ticaret, sosyal, kültürel, spor, eğlence ve benzeri, birden çok kişinin girebileceği binaların kapalı alanları. Taksi hizmeti verenler dahil olmak üzere, toplu taşıma araçları. Okulöncesi eğitim kurumları, dershaneler dahil olmak üzere öğrenim kurumları. Çocuklara yönelik kültür ve sosyal hizmet binaları. Sağlık hizmeti verilen kurumlar ile ibadethanelerin açık alanları. .
Mustafa Bilici Üye
hazır yasaklar başlamışken gelin bırakın sigaraları...
mahsuni63 Üye
Bu çok ama çok önemli bir mevzu. Olaya basit bir şekilde yaklaşılmamalı ve çevremize, topluma etkileri ehemmiyetle düşünülmelidir. Sigarayı başlamış ve uzun zamandır içiyor olabiliriz. Ama bu sigaranın sadece içene değil etrafımızdakilere de ne kadar zararı olduğunu görmemize bir engel değil. Çocukların olduğu ortamlarda sigara içildiği zaman çocukların ne kadar zarar gördüklerini ve buna hemen fiziki bir tepki - örneğin öksürme- verdiklerini görebiliyoruz. Sanıyorum buna hakkımız yok. Onlara kötü örnek olmaya da hakkımız yok. Ben sigarayı bırakabilecek dirayeti kendisinde gören kardeşlerimizden sigarayı bırakmalarını, bunu yapamıyorlarsa da rahatsız olan insanların yanında içmemelerini rica ediyorum. Bunlar benim naçizane kendi fikirlerimdir. Saygılarımla...
boroboro Üye
bırakmay6acam inat değilmi...saygı duyun kimene...ıstedıgınız kadar yasak edın yınede içeçem...tekeel fabrıkalarının kapatın yasak edecegınıze...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim