Tarihimiz Kültürümüz

Nizip'te lakabıyla tanınmış Hemşerilerimiz. Lakap

sevilmarket Üye
İBRAM27 HACI MÜÜSLÜM EKMEKÇİ YE DEMİ,ŞSİN Kİ ALLAH TAKSIRATINI AFFETSİN NİYE BU ADAMIN ÇOK MU GÜNAHI VARDI HA BİRDE UNUTMADAN KÖR VEYSEL VARDI
karam2727 Üye
7arkadaslar bunuda unutmayın birde ökkeş bey (beyamca) vardı rahmetli
acun27 Üye
İtfayeci KELEŞ
ibrahim utkan Üye
14.Kör VEYSEL: VEYSEL BİLGİN: Veysel amca Nizipte yaşardı işi manavçılıktı. işini iyi yapardı fakat bazen insanlarla kızardı neymiş efendim ufak meyve ve sebzeleri almiyorlarmış. En meşur sözü Valla efendim estefurulah.yinede İYİ BİR İNSANDI ALLAH taksiratlarını af eylesin. 15. Dürümcü emmi: MEHMET CAN KESEN: Yılarca Nizipte çiğerçilik, kebapçılık,lokantaçılık yaptı sonra istanbula giti ALLAH ya kulum dedi istanbulda sayılı iş adamları arasına girdi.Bu arada nizibi unutmadı nizibe rahmetli abisi ve kardeşinin anısına büyük bir acil ünütesi açtı kendisini tüm Nizipliler adına kutlarım.açil ünüte için. 16.DİŞÇİ ZEYDAN: ZEYDAN CIKIN: Yılarca Nizipte dişçilik yaptı ve yapmayada devam ediyor.gece gündüz demeden Niziplilerin emrinde.şimdi Nizip devlet hastanesinde diş polikıliniğine bakıyor.Hayırlı görevler dilerim. 17.BAHRİYELİ MEMET: MEHMET DENİZ: Yılarca Nizipte kebap ve lokantaçılık yaptı.En çok kara Haçının yanında çaalıştı dürümçü eminin yanında çalıştı,istanbulda sinama filimlerinde figiranlık yaptı. şimdi Nizipte gerçekten bir kebapçı ustasıdır canı isterse ustalığını konuşturur.hata kebabın üstüne kuş bile kondurur. Almanyadada üçbin kişili lokantada başaşçı olarak çalıştı çalıştı HARAN LOKANTASI İYİ BİR DÜNER USTASI.ALLAH iyi bir insan olmasını nasıp eylesin.
ibrahim utkan Üye
18.DELİ ABİD HOCA: ABİD TAŞDEMİR: Abid hoca rahmetli hayır sever bir insandı Nizip te doğdu Nizip te öldü.Yılarca imamlık yaptı. İrşat gücü çok yüksekti.Hata görenler anlatı kabe'der bir vaz vermiş inanın tüm ordakiler ağlamış bunu kulaklarımla duydum.Ve her kes elini öpmek için sıraya girmiş.Birgün bir hayır işine rastladım fevkani mahalesinde fırının yanına oturmuş sabah ekmek almaya gelen tüm insanların ekmek parasını o verdi.fırn durana kadar milete bedeva ekmek dağıtı.çok iyilikleri olan bir insan ALLAH RAHMET EYLESİN. 19.ÇOLAK MÜSLÜM: MÜSLÜM BAŞEĞMEZ: Yılarca Nizipte esnaflık yaptı.diğer bir namı MÜSLİMİ ŞEĞE olarakta bilinir ekseriyetle doğu ilerine vana,hakariye,muş,bingöl,tatvan,şırnağa,diyarbakıra gıda,sabun götürür ve gönderirdi.kendi capında sevilen bir insandı.ALLAH Taksiratlarını af etsin. 20.ŞÜKRAM MAAMET: MEHMET SÖYLEMEZ: Yılarca Nizip te şef garsonluk yaptı.en çok kara haçının yanında çalıştı ordan emekli oldu.Şu anda bağ bahçe işleriyle uğraşi.Merkez kahvesine gelir orda kapının önünde oturur cayını içer ve gider. GÜLERİMİZ DEMET DEMET HOŞ GELDİN SEN ŞÜKRAN MAAMET.Espiriside boldur.ALLAH TAKSİRATINI AF ETSİN İYİ BİR İNSAN OLARAK YAŞAMAYI NASİPETSİN. 21.KELEŞ İBRAM: İBRAHİM ŞAVAK: Nizipte yılarca şöförlük yaptı.Belediyede itfayeçiydi. Hata halk hızlı iş yapanlara,ve yürüyenler geç ordan keleş ibram geli diye espirilere bile yaparlardı.ALLAH Rahmet eylesin.
ibrahim utkan Üye
Nizipli_mamet;69464 wrote:nıye hep yaslılar yazılıyor bırazda genclerı yazsanız olmazmı?
KARDEŞ ORADAN BAŞLADIK YAVAŞ YAVAŞ GLEÇEM GENÇLERE.
ibrahim utkan Üye
22.MÜDÜR SÜTÇÜ AHMET: AHMET İMAMOĞULARI: (BAŞKA LAGAPLARIDA VARDIR) Kendisi Niziplidir yılarca dışarda müdürlük yapmış emekli olunca nizibe gelmiş bir insandır.en büyük özeliği çocuklarının hepisini okutmuştur.Nizip te carşı camiinin yanında süt bir ara süt satıyordu.bende coçuklarımın sütünü hep kendisinden alırdım. Bir gün sütçü süt getirdi ahmet amca sütü dereçeye vurdu ve sötü adamın ve müşterilerinin yanında sokağa döktü bak kardeşim birdaha böyle söt getirirsen sütünü satmam dedi.ve ben orda kendisini taktir etim halende taktir ederim.ALLAH SELAMET VERSİN. 23.SÜTÇÜ HÜSEN: HÜSEYİN BEDİRÇİ Yılarca Nizipte esnaflık yaptı.belediye,nin altında büyük bir lokantası vardı her gün kazanla süt bişirir saat10 kadar bitirirdi. Belediye oradan çıkarınca lokantacılığı bıraktı. ve sadeçe süt satmaya başladı.bazen yanına uğrardım haçı amca nasılsın dediğimde sağol hoca iyiiz elhamdullilah derdi veşu espiriyi yapardı hoca ben görmeden şu suyu süte dök ve deki gönahı bana karı haçı amcaya de derii hep beraber gülüşürdük ALLAH GÜNAHLARINI af eylesin.
Mustafa KANAL Üye
KARA MUSTAFA KOM KEMAL KÖR AHMET
sütcühössün Üye
canım dedeciğim seni göremedim ama senin sevgini tadamadım ama seni çok özledim seni seviyoruzzzzzzzzzzzz... Dedem sütcü hösün
polar Üye
dahada genişletilirse iyi olur
pirate382 Üye
TIRTIR HABEŞ VARDI HOCAM BUNUDA AÇIKLAMASINI YAPARSINIZ
pirate382 Üye
ahmetaksoy;70195 wrote:TİMURLENK KİM?
YOKSA BUDA SE MİSİN.. TAZI MUHARREM.CULHA BAYRAM,ENİK ÖMER,HASPALI HASO,KUZU DAYI,ÇAMUR ŞEVKET
Mustafa Bilici Üye
eli büyük seyit (s.ahmet berdici)kalıpçı ustasıydı şimdi şura mobilyada çalışıyor
saldiray27 Üye
SEVGİLİ DEDEM RAHMETLİ KÜÇÜK HACİ...NUR İÇİNDE YATSIN...
fsoyarik Üye
EDİP DOKTOR: NİZİBİN İLK PRATİSYEN HEKİMLERİNDEN İLÇEMİZİN ÇOK KAHRINI ÇEKMİŞTİR İNNECİ ALİ TÜRKMEN: EDİP BEYİN YANINDA ÇALIŞIR KENDİSİ ZERGİLLİDİR İĞNE VURMADIĞI VARMI BİLMEM. DİŞÇİ CELAL: NİZİBİMİZİN DİŞ HEKİM OLMAMAKLA BİRLİKTE İLK DİŞÇİLERİNDEN,BİR HEKİMDEN FAZLA HAKKI GEÇMİŞTİR.SELAMLAR
ömer_kısa Üye
PALA CEVDET :ATTARALİDE FIRIN İŞLETMECİLİĞ YAPAN ABİMİZ.. TEK TELLİ İSMAİL :YUKARI OBADA KAMYON ŞÖFÖRÜ LİNEKIR OSMAN : PETEĞİN KARŞISINDA MARKETÇİ YÜLÜK YILMAZ :RAHMETLİ KAMYON ŞOFÖRÜ SÜLLÜM HÖSÜN : SHELL PETROL SAHİBİ
GÜNEY Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
TAZI HASAN : İNTERNETCİ HASAN AVCI PUF MAMET : KAMYON ŞÖFÖRÜ ANEZEALİ : KAMYON ŞÖFÖRÜ
zeynocan Üye
Hoca Fevzi Fevzi Öztürk Gavur Ali Kamyon şöförü Ali YILDIRIM Ülkü Maamet Mehmet Bilgi
babayigit Üye
kakkonun delisi ekmekçinin delisi boklu hösün cenderme iclal kel fazıl tenekeci ökkeş jilet bilal ustura mesut hassikey karadayı motor abit arabacı yegen geçi habeş sosyete mamet sülali sülalinin delisi(Rahmetli cevdet alkan) doktor şakir çolak mustafa
keleş_027 Üye
ibram27;70028 wrote:18.DELİ ABİD HOCA: ABİD TAŞDEMİR: Abid hoca rahmetli hayır sever bir insandı Nizip te doğdu Nizip te öldü.Yılarca imamlık yaptı. İrşat gücü çok yüksekti.Hata görenler anlatı kabe'der bir vaz vermiş inanın tüm ordakiler ağlamış bunu kulaklarımla duydum.Ve her kes elini öpmek için sıraya girmiş.Birgün bir hayır işine rastladım fevkani mahalesinde fırının yanına oturmuş sabah ekmek almaya gelen tüm insanların ekmek parasını o verdi.fırn durana kadar milete bedeva ekmek dağıtı.çok iyilikleri olan bir insan ALLAH RAHMET EYLESİN. 19.ÇOLAK MÜSLÜM: MÜSLÜM BAŞEĞMEZ: Yılarca Nizipte esnaflık yaptı.diğer bir namı MÜSLİMİ ŞEĞE olarakta bilinir ekseriyetle doğu ilerine vana,hakariye,muş,bingöl,tatvan,şırnağa,diyarbakıra gıda,sabun götürür ve gönderirdi.kendi capında sevilen bir insandı.ALLAH Taksiratlarını af etsin. 20.ŞÜKRAM MAAMET: MEHMET SÖYLEMEZ: Yılarca Nizip te şef garsonluk yaptı.en çok kara haçının yanında çalıştı ordan emekli oldu.Şu anda bağ bahçe işleriyle uğraşi.Merkez kahvesine gelir orda kapının önünde oturur cayını içer ve gider. GÜLERİMİZ DEMET DEMET HOŞ GELDİN SEN ŞÜKRAN MAAMET.Espiriside boldur.ALLAH TAKSİRATINI AF ETSİN İYİ BİR İNSAN OLARAK YAŞAMAYI NASİPETSİN. 21.KELEŞ İBRAM: İBRAHİM ŞAVAK: Nizipte yılarca şöförlük yaptı.Belediyede itfayeçiydi. Hata halk hızlı iş yapanlara,ve yürüyenler geç ordan keleş ibram geli diye espirilere bile yaparlardı.ALLAH Rahmet eylesin.
sevgili kardeşim güzel bi konuya değinmişsin ama başta yazdıkların doğruda burda yazdığın biri var onu yanlış yazmıssın itfayici keleş olan ibrahim değilde '' mehmet keleş '' tir bunuda herkes bilir bu zamana kadar kimse bişey yazmamış onada şaşıyorum ama neyse biz düzeltelim Nizip belediyesinde yıllarca itfayecilik yapmıştır ve büyük emekleri geçmiştir Nizip halkına bunuda burdan duyuralım
reis bey Üye
hamamcı hössün:hüseyin özdere reis:mustafa özaslan çiko:m.özyurtseven eksik:f.polat polat alemdar:adem kalkan miroğlu:uğur şahin laülü polat:gökan samet değirmenci yakomoz bekmez yusuf iboder koca oğlan ruhi utkuuuu
murnes Üye
pirate382;70190 wrote:TIRTIR HABEŞ VARDI HOCAM BUNUDA AÇIKLAMASINI YAPARSINIZ
nur içinde yatsın benim dedemdi tırtır habeş:( saol kardeş dedemizi unutmadığın için.senle benim gibi torunu olduktan sonra öbür tarafta bile zorluk çekmez:)
ercanaslan Üye
çavuş gerçek adı mehmet allah rahmet etsin çok hayır sever insandı yıllrca köyümüze su verdi. hössün hasan-esas adı hasan lakabını babasından kalmış rahmetli yoldan geçeni misavir edermiş.çok misafir perver bin adammış .bütün barakta tanınır.hössün hasan deyince mekani cennet olsun.
ahmetaksoy Üye
tazı kim?...............
ahmetaksoy Üye
ya pirate ödük kim idi?

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim