abi dışardan gelen arkadaşlara geneleksel olan yemeklerimizide tattırmak niyetimiz.zaten hep dostuz,dosta kalacağız...felsefefe;66626 wrote:Değerli kardeşim derviş gibi Derviş bunlar sana şaka yapıyorlar. Hiiç alınma hatta yemek memek yok de Önemli olan bir araya gelmek o güzel havayı his etmek. Bak bir çok dernek kuruluş dernek duyurularını burada yapıyor. Hızla daha da etkin olmaya başladık. Nizip gençliği ençok Nizip.com la ilgileniyor. Her uğraşımız Nizip halkına hizmet etmeye çalışmak. İnterneti halkımıza nasıl faydalı yaparızı, sıkıntısı olanlara çare oluruzu bulmak.
Nizipden Duyurular Etkinlikler
18 Ağustos'da Nizip.com Toplantımıza Bekliyoruz
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.
Sevgili dostlar, gönül ne kahve ister, ne kahvehane , gönül muhabbet ister kahve (YEMEK) bahane.
Allah'ın izniyle orada oluruz İnşaallah, şimdi aklımdan geçen yemekleri burada saysam, destan yazmam gerekir, ama PATLICAN KEBABI'nın yeri bambaşka (Felsefe'den kurtarabildiğimiz kadar atıştırırız)
Pala abi siz isteyeceksiniz, bizler görev bölümü yapacağız. Tamam emrivaki yapmış olmayın anlıyorum ama en azından tüyo verin yahu :)
abow abow kurban olim admin senin agzindan bal damliy yorum.allah kismet ederse 7 ayin 27 de Nizipte olacam...alah nasip edersede geceye katilcagim tabii...yaw admin ben diyorum ki bide davul zurna olsada söyle iki halay ceksek iyi olma mi yaw :)
Sevgili Admin, bizimki emrivaki veya rica değil, bizimki zoraki dayatma balcanlı olmazsa olmaz (İLLEDE BALCANLI )
Gelince sebze hali'ne gider bir-iki MAHRA Berecik balcanı alırız kafanı yorma, yanına Nizip balcanından YOORTLU SÖÖRME, Maraş biberinden AŞAĞIOBA SALATASI
Yav ağzımızın suyu klavyenin üstüne aktı
sevgili pala,siz de benim özel davatlim olursunuz.pala;66922 wrote:Sevgili Admin, bizimki emrivaki veya rica değil, bizimki zoraki dayatma balcanlı olmazsa olmaz (İLLEDE BALCANLI ) Gelince sebze hali'ne gider bir-iki MAHRA Berecik balcanı alırız kafanı yorma, yanına Nizip balcanından YOORTLU SÖÖRME, Maraş biberinden AŞAĞIOBA SALATASI Yav ağzımızın suyu klavyenin üstüne aktı
Derviş baba, 20 kişilik dolmayı hangi ölçülere göre hesapladın, Felsefe ile ben o nun yarısını götürürüz, geriye kalanlar ne olacak. Hepinizin samimi duygularına minnettarım, sağolun varolun.dervisdörtbudak;66563 wrote:kim ne yapacaksa şimdiden duyuruda bulunsun, kafamızdan bir sorun kalksın. 20 kişilik KARIŞIK DOLMA benden 1 TULUK MEYAN ŞERBETİ de Ömer KISA'dan.. evet arkadaşlar bu şekilde çok önceden menümüz ve yapacaklar belli olmuş olur..
Sevgili Aksoy, yemek konusunda hiç mütevazi değilimdir, bak yeminle gelince çok başını ağrıtacağım bu yemek hususunda, Allah eksikliğinizi vermesin.
Pala abi sen gel gerisi kolaydır. Ana yemek olarak patlıcan kebabı olacaksa da, kalabalığın çeşitli ihtiyaçlarını düşünerek azar azar farklı çeşitlerde koyalım istiyorum.
sevgili adminin çok güzel düşünceleri var.............
PALA ABİM ve OSMAN abim sizlerin varlığı yeter..Amacımız elimizden geldiğince sizleri şöyle NİZİP'in 20-30 sene öncelerine götürmek ve azda olsa eski anılarınızı tazeltmek..Sizlerin istediği ve özlem duyduğunuz daha farklı şeyler varsa siz onları yazın..Emirlerinize AMADEYİZ
İBOCAN, istersen Birecik'ten bir kemancı getirebilirim..Sade keman ne hoş olur!..İyi olmaz mı PALA ABİ!..ibocan;66246 wrote:yaa aramızda söyle saz calabilen abimiz yokmu orda çalsaydı bize, değişik bir hava olurdu. benim bildiğim admin flüt çalıyormuş :D
Babanıza rahmet, İYİKİ VARSINIZ.
Derviş'im artık o ince detayları gelince görüşürüz.
Ben yine söyliyorum.Böyle güzel dostluklara bir kurban şart.En azından bir kuzu kesip keyifle orada tüketebiliriz.Hem kan da akıtmış oluruz.Böyle dostluklar çabuk nazara gelir..Bak 3 defadır söyliyorum..yine de siz bilirsiniz... :))))))
SAYIN ADMİN DÜN HANEK LE BİRLİKTE SİZİNLE KONUŞTUK BEN ÖZELDEN SİZE NE YAPACAĞIMIZI YAZARIM BİZDE KATILIYORUZ. DIŞARDAN GELEN NİZİP LİLER NİZİP YEMEKLERİNİN ÇEŞİTLERİNİ DE TATMIŞ OLUR GÜZEL BİR ETKİNLİK HAYIRLARA VESİLE OLMASI DİLEĞİYLE.......
İlgine teşekkür ederim. İki çeşit yemek sözü aldık
tarhan bey olmasa çiflikten bir inek alıp getir.onu keseriz. olmasmı!...:)Tarhan;68346 wrote:Ben yine söyliyorum.Böyle güzel dostluklara bir kurban şart.En azından bir kuzu kesip keyifle orada tüketebiliriz.Hem kan da akıtmış oluruz.Böyle dostluklar çabuk nazara gelir..Bak 3 defadır söyliyorum..yine de siz bilirsiniz... :))))))
Şöyle hem fırezde (anız) yayılmış hem de arpaya doymuş hakiki barak haliği bir toklu kesersek Allahın izni ve rızası ile çok güzel olur. Eğer kabul buyurursanız bu da benden olsun : )
Ayrıca başka çeşit yemek yapılacaksa daha doğrusu sulu yemek olacaksa içerisine konulacak yağ kesinlikle zeytinyağı olmalı Allahın izni ile zeytinyağı da benden...
mademki ısrar edisen kasım bey,
sizi kıramik.çok sağolasın...
Ahmet abi sende kapıda bekliyormuşsun yahu :) insan bir Eyvallah Kasım bey ama gerek yok buda benden olsun der
ahmet bey bu konuları kaçırmaz sayın adminim!..ortalığı bulandırmayı acip becerir:)admin;68515 wrote:Ahmet abi sende kapıda bekliyormuşsun yahu :) insan bir Eyvallah Kasım bey ama gerek yok buda benden olsun der
:)
İlk konuya görev dağılımlarını yazıyorum. Eklemek isteyenler, yapmak istediklerini buraya yazarlarsa ilk mesaja yazalım, görev dağılımını yapmış olalım.
AHMET ABİ YE DE PIRPIRIM SALATASI GÖREVİ VERELİM.
Sevgili arkadaşlar yukarıda yazılanların tümünü okudum,inanın şu anda nasıl bir duygu içerisinde olduğumu bende pek bilmiyorum.Belki bizi sadece resimlerimizden tanıyan arkadaşlar bile bir telaşın içerisine girmiş,işte dostluk,arkadaşlık,kardeşlik budur.Ama inanın bunların hiç birisine gerek yok,18 Ağustos akşamı biyerde toplanıp bir çay içsek bile yeter,amacımız tanışıp kaynaşmak,18 Ağusta Allah'tan bir mani gelmezsse inşallah oradayız,selametle kalın.
Orhan abi ile ibocan (:D) abi babama derlerse ben de gelebilirim inş...
Bu konu yeni yanıtlara kapalı.