Arkadaşlar benim burada değinmek istediğim bir konuda Nizipteki işyerlerinde çalışşan işçi emekçi arkadaşlarımız.Maalesef işçi arkadaşlarımız emeklerinin karşılığını alamıyorlar buradan yetkililere sesleniyorum çıksınlar şu Nizipte bir denetim yapsınlar işyerlerinde çalışan işçilerimizin kaç tanesi siğortalı kaç tanesi siğortasız yaw yazık hemde çok yazık işçiye ortalama 300-400 ytl arasında ücret ödüyor birde sabah 7 den akşam 9 za kadar işyerinde dikiyor sanki işçi değil kendisinin şahsi kölesi.Şimdi sorarım değerli Nizip Com üyelerine bu yapılanlar allahtan revamı bu en büyük günahlardan bir tanesi olan kul hakkı değilmi söyleyin lütfen.Selam ve saygılarımı sunarım
Mustafa KANAL
018_Sizden Gelenler
NİZİPTEKİ İŞVERENLER İŞÇİNİN HAKKINI VERİYORLARMI?
kardesim miletii 3 kurusa çalıştırıyolar ondan sonra diyorlarki memlekette insann yok diyorlarrr tabiii
olmaz insanlar gelirleri daha yüksek yereler gidiyorrlar.rşini cocugunu buralarda bırakıp giden çokkkkk niçin gidyorlar pekiiiii
mustafa bey bu konuya sahip çıktığınız için teşekkürler. bölüşmeyi bilmeyen işverenlerimiz çoğunlukta malesef. bu konunun iki boyutu var. birinci boyutu işçinin de işverenin de eğitim ve davranış yetersizliği. mesela sigorta olayını lüks ve gereksiz masraf olarak algılayp günü kurtarmaya çalışma anlayışı. ikinci boyutu ise yasal boyutu . sigortasız işçi çalıştırmak yasak olduğu halde ilgili kurumların işyerlerini denetlemek istememesi.sorunun ismini koyarsak çzmek kolay olacaktır.
Bu konuda nedense kimse üzerine düşeni yapmıyor. Devletimiz bu konuda esnek davranıyor. Vatandaş ucuz çalıştığına mı yansın sigortasız çalıştığına mı yansın. yetkili kurumlar Bazı resmi kurumlara "sigortasız çalışma geleceğini karartma "diye yazı asmışlar. vatandaş ucuz çalıştığı yerde sigorta dediği zaman iş veren kapıyı gösterecek, o yüzden vatandaş evine bir ekmek götürebilme çabası için kabullenmek zorunda kalıyor.
DEVLETİN YETKİLİ KURUMLARI İŞ YERLERİNİ TEFTİŞE GİTTİĞİ ZAMAN İŞ YERİNDE ÇALIŞAN ELEMANLARI VEYA ORADA KAÇ İŞÇİNİN ÇALIŞACAĞINI BİLMİYOR MU? veya iş veren iş yerini başkasının adına kaydedip sadece formaliteler ve daha fazla kazanç için kendini sigortalı gösterdiğini yetkililer bilmiyor mu?
Bunların yanı sıra Nizip sanayisiinde faaliyet gösteren büyük iş yerlerinde atölyelerde çalışan elemanlar birçok iş yerinde 30'a yakın işçi çalıştırılıyor. Denetimlerde iş veren hepsini saklayıp iki tane sigortalı işçisini gösterdiğinde yetkililer diyemiyormu bu kadar büyük iş yerini bu iki kişi mi çalıştırıyor. diye...Vatandaş ne yapsın vicdanı sızlamayanların eline düşmüş....
Mehmet kardeşim maalesef biz söylüyoruz, geride biz dinliyoruz.Halen siğortasız işçi, çalıştırmaya devam ediliyor bu memleket.Sonuçta hepimizin gideceği yer bellidir bu kadar gözlerimizi para hırsı bürümesin.Kul hakkını yemeyelim.İşçinin hakkını alnının teri kurumadan verelim.
Devlet ve tüm işçi sendikalar işçi hakkını koruyor. Ya patronların hakkını kim koruyor.
Yürü be koçum kim tutar seni.Öpüyorum seni küçük patron:)HakanSahin;113022 wrote:Devlet ve tüm işçi sendikalar işçi hakkını koruyor. Ya patronların hakkını kim koruyor.
Mustafa Kardeş Haklisin. Sistem Ne Yazikki Böyle Işliyor. Nizip Ilçesinin Ekonomik Durumunu Da Göz önüne Aldiğimizda Ssk+maaş Verecek Firma çok Az. Bir Ssk çalişanin Maaliyeti 320 Ytl + Maaş Ta Verdiğinde Bu Rakam Ortalama 750-800 Ytl Yi Buluyor.
Az Da Olsa Yüksek Maaş Almak Için Ssk Istemeyen çalişanlarda Var. Birşeylerin Düzelmesini Istiyorsak Işveren Ve çalişanlar Bilgilendirilmeli. Iş Biraz Da Muhasebecilere Düşmektedir.
Devlet Asgari ücretten Aldiği %36,5 Prim Oranini Düşürürse Ve Aylik Olarak Aldiği 90.00 Ytl Gelir Vergisinden Vazgeçerse Inaniyorumki Işverende Rahatlar çalişanda.
Bağkur Primini Yatiramam Diye Bağ-kur A Kayit Olmayan Işverenler De çok.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.