Geleneklerimiz Anılarımız

Geçmişe Bilyalı Yolculuk (Bilya BİLYA)

admin Yönetici
Bugün çok değerli arkadaşım tornacı Mustafa Gözey'in yanına uğramışken, bilyalı arabalara binen bu çocukları görünce sizlere aktarmadan edemedim. İki Sevimli delikanlı adayı bilyalı arabalarının üzerinde sanayinin altını üstüne getiriyorlardı :) Yanımda bulunan birkaç arkadaşla beraber şöyle geçmişe bir yolculuk yaptık ve zamanında bindiğimiz veya komşuda görüp imrendiğimiz bilyalı arabaları hatırlayıp çocuklara imrendik. Galiba en güzel çağlarımız çocukluğumuz sırasında geçmişde farkında değilmişiz. Sizlerde hatırlıyorsanız anılarınızı dinlemek isteriz.
admin Yönetici
Geçmişe Bilyalı Yolculuk (Bilya BİLYA) Yapılışı : Uygun bir zamanda yazarım veya bir arkadaş ayrıntılı yazarsa memnun olurum Geçmişe Bilyalı Yolculuk (Bilya BİLYA) Geçmişe Bilyalı Yolculuk (Bilya BİLYA)
avcı1973 Üye
evet çok bindik zamanında yarışlar bile yapardık zevklı bir maceramız vardı zamanında düzel bir anı admın bey tebrikler..
Cali Üye
içimdeki bir acıyı anlatmışsın mehmet abi :( büyük abimki vardı hatırlıyorum. düz yolda bana ittirir yokuş aşagı oldugu zamanda kucagına otururdum. bilye arabasını ailem hiç sevmezdi o yüzden kendi bilye arabam olmadı. Hep 6 tekerlekli koltuklu arkasındada 4 kişiyi bindirecek ektradan vagon gibi bilye arabam olmasını isterdim:( bizim cocuklugumuzda sokaklar yeni asvalt olmuştu o yüzden mahalle sakinleri ve belediyeci abiler yakalarsa bilye arabalarına el koyarlardı. bir bacagımız bilye arabasında bir bacagımızlada destek verip ittirirdik yarış yapardık. belkide senin dedigin gibi en güzel günlerimiz o günlerdi!.
admin Yönetici
Bilyanın iyisini almak için para biriktirirdik. Keleş amcanın oraya gidilip tek tek seçilmeliydi. Arabaya bir çift dublex lastik alacak gibi :) Birde bunların scuater tipleri vardı hani şu ayakta gidilen.
ahmetaksoy Üye
ben bügün bu bilya yi görünce tüm çocukluk anılarım bir anda canlandı.bi anda kendimi dostum gözey in çocuğunun yerine koydum. tabi ki,birlikte gördüğümüz arkadaşların hepisi benim gibi duygular içerisine girdiler. özeliklle bu bilyalı arabayi özenle yapan usta el,mühakkak ki çocukluğundan beri bunu iyi tasarlamış tır ki,herşeyi mevcut,kürüklü freni,çifte dingil ve güzel bir koltuk ile süslemiştir.gıpta ile bkıp dondum. bu arada Nizip.com üst düzey yöneticilerine bügün bir davet veren,sevgili mehmet gözey kardeşimize çok teşekkürler. aslında bu bilye arabasına sayin musa ekene versek tiyatro da iyi iş yapar.değil mi hocam? zaten bu düşüncenin patenti bana ait,sadece...unutmayin ha? anlamadım ,musa hoca mı arabayi kulanacak ki?
musaeken Üye
Gözey'e teşekkür ediyorum.Bizler alicenap dostumuzun yemeğine giderken ,beklemediğimiz bir başka olaya şahit olduk.Çocukluğumuzun güzel hatıralarına gömüldük.Bilyeli arabalarımızı hatırladık .hey gidi heyyy!
dervisdörtbudak Üye
Tahmin edersem AĞBALIK bilya arabasıyla sahneye giriş yapacak :)evet ahmet abiye ait patenti
Jachal_carloSss Üye
BİLYE ARABASI AH BE!! ALİ ALKAN OKULUN ORDAN SALDIK MI TAA ATATÜRK OKULUNUN ORDA DURURDUK. SARAÇ YOKUŞU ESKİDEN DAA DAR VE YÜKSEKTİ... ((:
27.cadde Üye
ah ah ne gusel gunlerdı onlar cocuklugumuzu bıze anlatan seyler sırf onun oturacagı o tahtalardan az ucurmadık ınsaatlardan sonrada bilye almaya kosardık ne gusel gunlerdı o gunler tşk admin abimiz gusel bir nostaljı gercekten...
mahmut Üye
bende zamanında babamın yanında tesise gittiğimde oto elektrikçinin yanında soluğu alırdım. orda eski bilyeleri toplar evde araba yapardım bende yeni çeşit yapmıştım o zaman ön bilyeye ip bağlayıp at şekline çevirmiştim ne de olsa çocuktuk o zaman
Orhan Çelik Üye
Evet ya istiklal mahallesinde büyüyenler bilir Batman Habeş'in deresi diye bir yer vardı güneydoğu birliğin arka kısmı, işte tam orada bilyalarla yapılmış arabalarımızla aşağıya doğru büyük bir hızla inerdik,vay beeeee ne günlerdi ya. :(
Cali Üye
Orhan Çelik;56379 wrote:Evet ya istiklal mahallesinde büyüyenler bilir Batman Habeş'in deresi diye bir yer vardı güneydoğu birliğin arka kısmı, işte tam orada bilyalarla yapılmış arabalarımızla aşağıya doğru büyük bir hızla inerdik,vay beeeee ne günlerdi ya. :(
orhan abi belediyeciler yine topluyormu bilye arabalarını:o
oktay.cankesen Üye
bizim zamanımızda nedense bilya arabalarına karşı zabıtaların alerjisivardı sanki her fırsatta gördükleri yerde alırlardı
başak Üye
:) :) :) ben hiç bilyalı araba görmedim. babamın ,çocukluğu aklına geldiği zaman o günleri heyecanla anlatır.
Yılmaz Korkmaz Üye
Abi bizde hiç bilyalı araba görmedik böyle mazide unutulmuş eğlenceleri bize hrtırlattığınız için sağolun abi be harbiden bu kadar eğlencelimi bu arabalar şimdi yaptırıp binsem beni kınamazlar değilmi?:):):):)

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim