Zeugma Antik Kenti

Zeugma Tiyatrosunda Kazi Basliyor

admin Yönetici
Fransiz Nantes Üniversitesi'nden Prof Dr. Catherine Abadie Reynal 'dan aldigim bir emaile göre, Agustos 2004 ün sonunda, Zeugma antik kentinin tiyatro bölümünde kazi çalismasi baslatilacak. Ciddi ve planli sekildeki ilk kazi olmasi bakimindan önem arzeden çalismayi 7 kisilik uzman bir ekip yönetecek. Kazi çalismasinin önümüzdeki kazi takvimine yön vermesi ve bulgularin Zeugma antik kentinin önemini dahada arttirmasi bekleniyor. Kazi çalismasinin, hava sartlari müsait oldugu takdirde Ekim ayi ortalarina kadar sürmesi bekleniyor. Profesor Nizip ilçemize geldigi takdirde kendisinden kisa bir sempozyum talebinde de bulunacagim. Kendisine ve ekibine basarilar diliyoruz.
ateshan Üye
bu Nizipli hamserilerimiz icin cok sevindirici bir haber.umarim hersey yolunda gider ve Efes Antik Tiyatro gibi bizimde bir Antik Tiyatromuz olur.Böylece sevgili Nizip`imizde ülke turizminde kendine düsen payi alir.HAYIRLI OLSUN..!
cengizkrbck Üye
Ya her ?ey tamama da ama ben diyorum ki henüz kurtar?lan mozaikler tamamiyle tan?talamad? yada korunamad?.. kaz?dan sonraki tasnif s?n?f?nda da planl? bir çal??man?n olmas? gerekti?ini dü?ünüyorum... Tabi ki kaz? çal??malar? ?u anda daha ehemmiyetli fakat gerisi gelmezse on y?ll?k çal??mada helak olacak
cengizkrbck Üye
galiba antepte yap?lan müze bu konuda fazla yeterli de?il.... bu konuda görü?lerinizi almak isterim
HUN Üye
MERHABALAR; Açıkças? benim merak etti?im bir konular var, bu yap?lacak kaz? çal??mas?nda Türkiyeden kimler görev almakta ve çıkan buluntuların envanter çal??mas? ilk olarak hangi dilde yay?nlanacak? E?er Frans?zca ise buna cevap, gerçekten çok utanç verici bir durum.Nizipliler N?Z?PZEUGMA MÜZES?N? kendi insiyatifleri ile in?a etmeliler,Nizipte maddi durumu yeterli birçok fabrikatör ve gönüllü çıkaca??ndan eminim bunlar biraraya getirilmeli,ayr?ca kaz? çal??maların? kim yaparsa yaps?n,bu konuda ki bilgilerin ilk olarakTürkiye`de veTürkçe olarak yay?nlanmas? sa?lanmal? konu hakk?nda en ufak bir fikri olmayan bir Frans?z?nbui? için emek sarfetmi? insanlardan daha önceemeksiz bir ?ekilde bu çal??maların bilgisinden faydalanmas? san?r?m hiç birimizin i?ine gelmez!..Bir kez daha hat?rlatmakta fayda görüyorum veNizip dahilinde ki yetkilileri göreve ça??r?yorum,Türkiye ekrem akurgal hocalar? yeti?tirmi? bir ülkedir,lütfen milli kimli?imize sayg?s?zl?kta her f?rsatta ihmalde bulunmayan Frans?zların tekelinden bu i?i kurtarın,say?n admin sizden ricam odur ki herhangi birba?l?k alt?nda bu konu hakk?nda detayl? bilgi vermeniz ve dün ki çal?nan mozaikler hususunda gösterdi?iniz hassasiyeti,bilginin kayna??na ait olmas? hassasiyeti ile de göstermeniz bunun d???nda ki her davran?? reklamdan ziyade sömürülmek anlam?na gelmektedir,lütfen bu konuyu tart??al?m.
cengizkrbck Üye
Gerçekten tam da güzel bir noktaya de?indiniz. Bari kendi elimizdeki de?erlere sahip çıkal?m Herkesi bu konuda duyarl? olmaya ça??r?yorumm..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim