Zeugma Antik Kenti

Siz Müze Yapın Biz Size Mozaikleri İade Edelim

kızılaslan tıp merkezi Üye
Nizip Ticaret Odası 24 nisan 2007 salı günü saat 15.30 da Zeugma Konulu bir toplantı düzenledi. Ticaret odası toplantı salonunda yapılan toplantıya Gaziantep müze müdür yardımcısı Seval Tan, Nizip'li sanayiciler ve işadamları katıldı toplantıda bir konuşma yapan müze müdür yardımcısı Seval Tan Zeugma'nın asıl mirasçılarının Nizip'liler olduğunu söyleyerek. "Siz müzeyi yapın bizde Zeugma'dan çıkan eserleri size iade edelim" şeklinde konuştu..
Haber : Zeugma Gazetesi.
HOPDEDIKS Üye
çok güzel olur...
yalnız kurt Üye
mükemmel bir fikir en dogrusuda bu Nizipli yetkililer ve Nizipliler göreve
Gökhan Dokuyucu Üye
Artık Doğru söze ne denir ... Sıra bürokratlarımızla. Gerelki bağlantıları yaparak Nizipimize güzel bir müze yapılmalı ve ilçemizi turizme kazandırmalıyız...
fsoyarik Üye
Ticaret odası başkanlığımız, sayın kaymakamımızla görüşse,resmi işlemler başlatılarak belediyenin yer tahsisi ile yapılması için girişimler olsa çok iyi olur diye düşünüyorum.İkinci hususda , gelen yerli yabancı turisler Zeugmanın tarihi yerlerinide anında görmüş olurlar buna bağlı göl turizmi , otelcilik, lokanta hizmetleri,ulaşım hizmetleri v.s gelişmişde olur. Güzel Nizibimiz ziyaretçi akınına uğrar,zira ben şahsen Antebe kadar gittim amma şehrin trafik yoğunluğundan müzeye giremedim.Selamlar
admin Yönetici
Fatih abi, şuan fakülte inşaatının yanında çok geniş bir alan müze için tahsis edilmiş durumda. Sanırım Sn.Başkanlar önceden de yürüttükleri girişimlerini hızlandıracaklardır.
fsoyarik Üye
Gerçekten güzel Nizibimiz için çok iyi olur.Selamlar
avcı1973 Üye
bölgemızde turistlere acık olmuş olur yöremiz biraz daha kalkınır ekonomıye biraz da olsa yeşil Nizip in katkısı olmuş olur yabancıların gelmesiyle. umarım ilgili makamlar konuya el atarda önümüz yaz inşaat başlar ne diyelim hadi hayırlısı...
ahmetbudak Üye
Umarım sayın müze müdür yardımcımız gerçek manada söylemiştir bu sözleri.Yoksa ben bu kadar basit ve kolay şekilde verileceğini tahmin etmiyorum bu tür tarihi eserleri.Çünkü Antep müzesi sırf zeugmadan çıkan eserler için müzesini genişletti ve yüklü miktarda fondan para alarak yatırım yaptı.Ve bu yatırımların ardından adını tam olarak bilmediğim Türkiyedeki en iyi müze ödülünü almak için müracaatta bulunduğunu biliyorum.Keşke herşey bu söz kadir basit ve toz pembe olsa.Yoksa kim istemez kendi eserlerini kendi toprağında sergilemeyi.
evet sayın ahmet bey müze müdürü seval hanım söylediklerinde ciddi idi çünkü basının karşısında söyledi. açıklama..
admin Yönetici
Arkadaşlar müzenin deposundaki mozaiklerle 3 tane daha Mozaik Müzesi kurulur.
pirate382 Üye
KENDİMİZDEN KOPAN BİR PARÇAYI ALMAK İÇİN BÜYÜK BİR FIRSAT,YETKİLİLERİN BİR AN ÖNCE DEVREYE GİRMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ...
evet admin abinin dediği gibi yer olmadığından dolayı çıkan mozaiklerin çoğu ambarda olduğunu söyledi müze müdür yardımcısı seval hanım..
kadriye Üye
ya çok güzel bi fikir ama bence Ahmet budak kardeşimizin söyledikleri çok doğru bu konuda daha fazla bişeyler yapılmalı bence söz vermeyle olmaz ama bu söz tutulursasa NİZİP için çok ama çok güzel olur
peerless Üye
arkadaşlar iş artık ciddiye bindi. zeugma Nizip'e ait bunu herkes biliyo bu toplantı çok olumlu geçti ve Nizip ticaret odası bu konuda büyük adımlar atmak üzere zeugmayı kimse Nizip'e getiremedi bazı siyasetçiler ugraştı ama yapamadı bunu. ama Nizip ticaret odası bunu gerçekleştirecek ben buna inanıyorum çünkü yönetim bu olaya bu defa noktayı koyacak ben şimdiden hayırlı olsun diyorum. çünkü bu işi yapacak olanlar bu işin ehliler, buna güçleri var, şimdiden Nİzip Ticaret Odası Başkanı ve bütün yönetimine bu konu üzeinde başlattıkları çalışma va hassasiyet için TEŞEKKÜR EDİYORUM
acun27 Üye
evet arkadaşlar güzel bir atılım yetkililerden bu konuda ilgi bekliyoruz......
ahmetaksoy Üye
sevgili acun hg.sevgiler
dervisdörtbudak Üye
Seçim öncesi meydanlarda ve seçim sonrası Nizip'imizi sıkça ziyaretlerinde bizden biri olduğunu her defasında haykıran ve (4T) olayından sık sık bahseden Değerli Bakanımız Sayın Kürşat TÜZMEN bu işin muhattabıdır. Çünkü vaadettiği (T)'lerden biriside TURİZM dir. Bu nedenle Sayın TÜZMEN'in; vekilimiz Mehmet SARI'nın, Belediye Başkanımız Sayın H.Fevzi AKDOĞAN'nın ve tüm STÖ'lerinin müze konusundaki girişimlerine ön ayak olmalıdır. Her türlü bürokratik engelleri göğüslemeli,her türlü tahsis ve ödenek hususları ile bizzat ilgilenmelidir. Yoksa Nizip halkı turizm denilince, yelken sporu yada dalma sporu aklına gelecektir. Ancak Nizip halkı çok iyi biliyorki TURİZM sadece göle giripte DALGIÇLIK yapmak değildir. Bu nedenle vekilimizin, Belediye Başkanımızın ve NTO'nın bu konudaki girişimlerine Nizip'liler olarak tam destek olacağımızı ve bu yolda hiç bir zaman yalnız kalmayacaklarını bilmelerini isteriz.
Cali Üye
Eger böyle bir söz verilmişse ki verilmiş bunun arkasında durulmaLı ve bizim parcamız olan eserleri bir an önce Nizip imize getirmeliyiz. Sayın millet vekilimiz Mehmet Sarı bey Sayın belediye Başkanımız H.Fevzi Akdoğan Sayın Tic. Odası Başkanımız bu verilen sözün bir an önce gercekleştirilmesinde bize yardımcı olacak büyüklerimizdir. Sayın büyüklerimizin Bu konuda elinden gelceklerini yapacaklarından'da eminiz.Yasal olarak bize ait olan degerlerimizin verilmesi gercekleşirse müzemizinde Güzel ilçemiz NİZİP'in içerisinde olması daha faydalı olacağını düşünüyorum. Müzemizi gezen yerli ve yabancı turistlerin NİZİP'i yakından tanımaları hem kültürel hemde ekonomik acıdan faydalı olur.
Yılmaz Korkmaz Üye
Gerçekten çok güzel ve yerinde bir karar olmuş yani onlar sonuçta bizim hakkımız benliğimiz kimliğimiz gibi bir şey yani bir anlamda NİZİP kimliğine kavuşmuş olacak
MAVİ NET CAFE Üye
TABİKİ NİZİP'E AİT OLAN MOZİKLER NEDEN BAŞKA YERDE GÖSTERİLMELİKİ,BENCE BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇİLMELİ....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim