Sorunlarımız Önerilerimiz

Havalimanini Nizip'e Kazandirmak

hazal1 Üye
Ülkemizde bulunan mevcut Havalimanlarindan Uluslararasi kapilara açilannadir kapilardan olan Gaziantep Uluslararsi havalimani son yapilan tadilatlarla modern bir yapiya ve büyüme gücüne kavusturulmustur.Dogrudan yapilan uçuslarla hem yurt içi hem de yurtdisi için büyük bir potansiyel olusturmustur.Bu durum hem bölge için hem de Gaziantep iç hacmi için önemli bir unsur olmustur.Böyle büyük bir imkan 100 bin nufusuna dayanan ilçemiz için de önemli güç haline getirilebilir diye düsüniyorum.Gaziantep üzerinden Nizip''e olam mesafesi 46+24=70 km olan mevcut ulusal karayoluna alternatif olarak patika köy yollarinin Nizip Belediyesi tarafindan asfaltlanmasi ile bu mesafenin Nizip-Havalimani arasini 35 km''ye düsürebilecegini hesaplamaktayim.Böyle bir girisim hem yasaldir,hem de önemli bir hizmet olacaktir.Ilçemize çok büyük kazançlar saglayacagindan eminim.Belediye''nin böyle bir girisimi ileri de Karayollari Genel Müdürlügünün de konuya el atmasina ve proje çalismalarinda altlik teskil edeceginden hiç süphem yoktur.Insanimizin alt yapi ile ilgili yapilan derin yatirimlari ve çevre ulasimi ile ilgili faaliyetleri uzun vadede ne derece ödüllendirdigi örnek yapilan çalismalarla ispatlanmistir.Yakin bir gelecekte Istanbuldan Gaziantep''e geldigimde evimin Havalimanina sadece 40 km mesafede oldugu mutlulugunu yasamak dilegi ile....
admin Yönetici
K?sa bir açıklama yapay?m, konu gerçekten tart???labilir. Bende o patika dedi?iniz yolu kulland?m ama s?k s?k ?a??r?yorum. Beyefendinin bahsetti?i yol, Nizip ten Gaziantep e giderken, Pamya? tesisinin yan?ndan Orul köyünün içerisine dönüyorsunuz, sonras?nda bir köy daha var ?imdi çıkaramad?m, daha sonrada O?uzelinin içerisinden geçip havaalan? yoluna daha k?sa mesafe ile ula?abiliyorsunuz. Fakat belirtildi?i gibi, yol biraz eski bak?m yap?lmas? gerekli, ?uan için bak?m yap?lamasa bile yola yönlendirme tabelelar? koymakta fayda var. Konuyu gündeme getirdi?iniz için tesekkür ederim.
Resim kaynağı
ahmetaksoy Üye
Umar?m bu isteminiz gerçekle?ir.eskiden olsa el atard?k.ama ?imdi ancak haber konusu olur.neden derseniz eskiden hem?erimiz mehmet kutlu devlet hava meydanlar? gn md muavini idi.?imdi bu agabeyimiz yok.o nedenle bi ?ey diyemim..gönül isterki siyasiler el ats?n..
Ramazan Tarhan Üye
San?r?m Havaliman? henüz aç?lmad?.Hem konum olarak hem de sosyal olarak Havaliman?n?n yerinin yaln?? seçildigi kanatindayim.Jeolozik konumundan dolay? baz? uçu? aksakl?klar? meydana geldi.Hem kalk??larda hem de ini?lerde bu sorun Gazintep Havaliman?n?n ad?n?n kötü yans?mas?na neden oldu.Gaziantep ve bölge insan?n?n uluslararas? yo?un talebi nedeni ile hem d?? hatlar terminali hem de pistlerdeki onar?mlar uzun bir süredir tadilat görmektedir.Ortado?u co?rafyas? üzerinde oynan oyunlar özellikle son zamanlarda Suriye'nin de en önemli uluslararas? d?? kap?s? konumuna gelmi?tir.Neredeyse Halep Havaalan? ulusal etkinligini Gaziantep'e kapt?rm??t?r.Yap?lan tadilat ve yeni ünitelerin çok yararl? hizmetler vereceginden eminim.Böyle bir tesisin Nizip için de çok ?eyler ifade etmesini ben de arzular?m.Büyük?ehirlerde 50 km gibi mesafeler ?ehir içi say?lmaktad?r.Nizip'e 30-40 km mesafedeki bir havaliman? Nizip havaliman? say?l?r.Umar?m bu konu yetkilileri harekete geçirir.Gündeme ta??d???n?z için de tesekkür ediyorum.
Ankaralı Üye
Sevgili Ahmet Aksoy'a kat?l?yorum. Bende bir karkam??l? olarak vede y?lard?r Ankara'da ya?ayan bir devlet memuru olarak Ankara'da ve di?er illerde üst düzeyde bir burokrat?m?z olmad??undan (mevcutlarda görevden al?nm??t?r.) hiçbir kurumda kendi yöremizle ile ilgili bir giri?imde bulunamaman?n ezikli?i içerisinde bulunmaktay?z. Ben kendimi bir karkam??l?dan daha fazla bir Nizipli olarak görüyorum,LiseyiNizip'te bitirdim hele y?llard?r Ankara'da ya?ayan tüm Niziplilerin hem?eri özlemini giderecek N?Z?PL?LER DERNE??N? ilk defa ben kurdum.Tabi ben bunlar? yazarken her?ey Nizip için,Nizip her?eyin iyisine lay?k oldu?unu dü?ündü?üm için yapt?m.Ahmet beyin bahsetti?i?ibi geçmi?te Sn.Mehmet Kutlu ve benzeri gibi hem?erilerimiz Devletkademesinin her biriminde bulmak mümkündü,dolay?s?yla hem memleketimize hemde memleketimizden gelen hem?erilerimize faydam?z oluyordu.Bu durum siyasilerimizin yükünüde bir nabze azalt?yordu.ama bu?ün maalesef çay?n? içece?imiz dahi bir kimse kalmad?. Ayr?ca,Nizip Com.un sürekli takipçilerinden biriyim,bence admin arkada??ndedi?i gibi biz Nizip d???nda bulunanların Nizipten devaml? olarak haber almak durumunda oldu?umuz bilincinde olamaların? Niziple il?ili geli?melerden bilgi edinmenin merak? içerisinde oldu?umuzdan Nizip'in daha ya?an?r bir yer olmas? için elbirli?i ile neler yap?labiliriz dü?ünce içerisinde olunmas? gerekirken k?s?r döngüler içerisinde olunmams? iyiye,do?ruya güzele gidilmesi diledi?iyle, HER GÜZEL ?EY N?Z?P ?Ç?N. HÜSEY?N YILMAZ .
ayferulu Üye
Ço?u zaman Adana'ya bile uçu? bulam?yoruz..Ya ?stanbul ya Ankara aktarmal? Gaziantep'e gelebiliyoruz.Bu uluslararas? haalan? aç?ld???nda acaba Kopenhagen'den da do?rudan uçu? bulabilecekmiyim?..Çok iyi olur valla...dileklerin gerçekle?mesi dilegi ile...
emrah63 Üye
Gerçekten de önemli bir konu...bu tip konular? halk?n bilgisine sunmak çok yararl? olacakt?r.Umar?m yetki sahibi insanlar da takip ediyordur..
ahmeter Üye
Ben hayat?mda hiç uça?a binmedim.Ama bu yol yap?l?rsa bizim de bir katk?m?z olsun diye özel bir siftah yapabilirim.
emrah63 Üye
Gül han?m, THY Bak?m departman?nda çalışıyorsunuz san?r?m...Olsa olsa gene sizin bir faydan?z olur...giri?imlerinizi bekliyoruz...
hazal1 Üye
Özkan bey,san?r?m Gül ÖZTÜRK ile beni kar??t?rd?n?z..2 y?l kadar önce HAVA?'ta çalışıyordu.?imdi nerede bilmiyorum.Bir yak?nl???n?z varsa lütfen adresini özelime atabilirmisiniz?
oktay2 Üye
Böyle bir yol ve ula??m imkan?n?n Nizip'in il olma yolundaki hedefine de katk? sa?layaca??n? dü?üniyorum.
emrah63 Üye
Özür dilerim..Evet Gül Öztürk sans?m..Gül Öztürk'ün mail ve telefon adresini özelinize att?m.iyi çal??malar.
cevher27 Üye
valla cok güzel dü?ünüyorsun ama su gercegi unutuyorsun. gaziantep havaliman? dogru duzgun cal?smaz iken Nizip biraz bana komik geldi. yinede dü?üncelerinin gerceklesmesi ümüdü ile sayg?lar?mla Al?nt?: "quote" Ülkemizde bulunan mevcut Havalimanlarından Uluslararas? kap?lara aç?lannadir kap?lardan olan Gaziantep Uluslarars? havaliman? son yap?lan tadilatlarla modern bir yap?ya ve büyüme gücüne kavu?turulmu?tur.Do?rudan yap?lan uçu?larla hem yurt içi hem de yurtd??? için büyük bir potansiyel olu?turmu?tur.Bu durum hem bölge için hem de Gaziantep iç hacmi için önemli bir unsur olmu?tur.Böyle büyük bir imkan 100 bin nufusuna dayanan ilçemiz için de önemli güç haline getirilebilir diye dü?üniyorum.Gaziantep üzerinden Nizip''''e olam mesafesi 46+24=70 km olan mevcut ulusal karayoluna alternatif olarak patika köy yolların?n Nizip Belediyesi taraf?ndan asfaltlanmas? ile bu mesafenin Nizip-Havaliman? aras?n? 35 km''''ye dü?ürebilecegini hesaplamaktay?m.Böyle bir giri?im hem yasald?r,hem de önemli bir hizmet olacakt?r.?lçemize çok büyük kazançlar sa?layaca??ndan eminim.Belediye''''nin böyle bir giri?imi ileri de Karayollar? Genel Müdürlügünün de konuya el atmas?na ve proje çal??malarında altl?k te?kil edeceginden hiç ?üphem yoktur.?nsan?m?z?n alt yap? ile ilgili yap?lan derin yat?r?mlar? ve çevre ula??m? ile ilgili faaliyetleri uzun vadede ne derece ödüllendirdigi örnek yap?lan çal??malarla ?spatlanm??t?r.Yak?n bir gelecekte ?stanbuldan Gaziantep''''e geldigimde evimin Havaliman?na sadece 40 km mesafede oldu?u mutlulu?unu ya?amak dilegi ile....
Ramazan Tarhan Üye
Türkiye'de siyasi bask?larla kurulan o kadar çok luzumsuz haalan? varki bunların ülke ekonomisine olan zararın? hesaplarsak herhalde iyi bir rakam çıkard? ortaya.Mesela Kocaeli havaaln?...Mesela Elaz?? Havaaln?..bunlar? ço?altmak mümkün..?stanbul'un Anadolu yakas?na Sabiha Gökçen Havaliman? aç?ld?..Kocaali havaalan? kapat?ld?.Yap?lan tüm masraflar topra?a gömüldü.Malatya gibi hem askeri hem de ulusal bir bir havaliman? olan Erhaç dururken 90 km ileride Elaz??'da dünyan?n masraf? yap?l?p havaalan? in?aaa edildi. Bunlar hep siyasi oyunlarla kurulan tesisler.Ama Gaziantep'in ki öyle degil..Gaziantep Türkiye'nin d??a aç?lan 4.kap?s? konumunda.Yani uluslararas? havaliman?na sahip.ve gerçekten de bir ihtiyaç eseri olarak kurulmu? bir tesistir.Son y?llarda özel uçakların uçu? olanakların?n geni?lemesi ve fiyatların dü?mesiyle bu tür haalanlar? daha da i?lek olmu?lard?r.Bu rüzgar? iyi kullanmak gerek..Neredeyse otobüs fiyat?na seferler düzenlenmektedir.böyle giderse otobüslerin saltanat?na son verilebilir....
ayferulu Üye
Acaba konu ile ilgili bir yetkili açıklama yapamaz m??Yani bu yol imkanl?m? imkans?z m??..Gazeteci arkada??m?z bizlere yard?mc? olabilir san?r?m..?mar müdürü veya ba?kanla direk konu?up buradan bizi bilgilendirse olmaz m??.
hazal1 Üye
Ayfer han?m tesekkür ederim..inan?n ben de ayn? yaz?y? yazmay? dü?üniyordum.Ahmet bey takip ediyor mu acaba?
ahmetaksoy Üye
evet,arkada?lar,malesef havaalan? yolu çok berbat ama?oguz eli Nizip aras? düzelebilir.yan? karayolların?n buraya el atmas? laz?m.bu çok önemli.bu sorun belediye degil.dostum vekilimiz say?n,Mehmet SARI YA bir iletim,bu konuda istem oldugunu bu yolun bir an önce yap?lmas? gereklili?ini isteyelim.mümkünmü.genelde kad?nlar?m?zdan ve genç kad?nlar?m?zdan iyi fikirler ortaya çık?yor.bu da memnunluk verici bir geli?medir.forum kat?l?mc?s? arkada?lara her konuda üzerimize dü?en oranda biz gazete olarak yard?mc? olmaya hazır?z.sizlere tesekür ederim.dostlar.sevgi ile kal?n ..konuyu ilgillilere iletecem
oktay2 Üye
Belediye'nin i?i zor valla...farzedelim ki yolu yapt?..Bu sefer de servis isteyeceklerdir garibim belediyeden....isteklerin sonu gelmez....
cimbomlu Üye
Havaalan? ile havaliman? aras?ndaki fark? hiç merak ettiniz mi?.Havaalan?,yolcu ini? çık??lar? için uçakların kulland??? aland?r.Havaliman? ise hem yolcu ta??ma hemde kargo uçakların?n ticari amaçla ini? kalk?? yapt?klar? yerdir.Gaziantep havaaln? tadilattan sonra havaliman? vasf?n? kazanacakt?r.Çünkü buradan ticaret yap?lmas? hedefleniyor.
Bilgin Üye
Arkada?lar, Havaalan?n? i?im dolay?s?yla s?k kullan?yorum. Son durum ?öyle. ?ki pist aras?ndaki kot fark? dolay?s?yla elektronik indirme sistemi konulam?yor ve k???n önemli bir k?sm?nda (havaalan?n?n yeri yanl?? oldu?u ve s?k s?k hava sisli oldu?u için) kullan?lam?yordu. Bu nedenle bak?ma al?nd? ve iki pist e?itleniyor. Ama en az?ndan 6 ay daha sürer. THY RJ 100 uçakların? günde iki sefer ?stanbul'dan getirtiyor. Uçaklar sadece 60-70 ki?i alabiliyor. Yani giden herkes ço?unlukla Adana'y? kullan?yor.Söylenen yeni pist ve terminal binas? yap?l?nca uluslararas? uçu?lara aç?lacak ama nereye uçulur bilemiyorum. Öte yandan, ben de arkada?lara kat?l?yorum. Nizip'e havaalan? gereksiz ve yolun köy yollar?yla birlikte k?salt?lmas? ?u anda hayal. Çünkü zaten yeni bir yol (otoban) yap?l?yor. Kilis'ten gelen çevre yoluyla bu yol birle?irse ?u anda 70 km olan yol çok daha k?sa olacakt?r. Fakat 1 milyonluk ?ehire daha çok uçu? konulmal?...
Ramazan Tarhan Üye
Merhaba arkada?lar Gaziantep havaalan?n?n son durumu ile ilgili bilgisi olan var m?? .... San?r?m henüz ula??ma açık degil ve s?n?rl? olarak hizmet veriyor. Bu k?sma bizleri yetkililerden bilgi alarak bilgilendiren olursa çok memnun oluruz...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim