Nizipde Spor ve Gençlik

NIZIPLI GENÇLER VE SORUNLARI

Gökhan Dokuyucu Üye
Sevgili NIzIp''''''''''''''''li hemserilerim; Bildiginiz gibi çagimizda en çok Istenen seylerden bir tanesi bir üniversiteye yerlesmek. Bunun Için ögrenciler gençliklerinin en verimli çaglarini, ders çalisarak geçiriyorlar. okul, ev, dershane üçgeninin içindebir hayat sürüyorlar. ü niversiteyi kazandiklari zaman her seyin bitecegini saniyorlar ama gerçek hayat orda basliyor. fakir ailelerin çocuklari ev sorunu gibi sorunlarla ugrasiyor ve hayatta kalmak Için birilerinin kendilerine yapacagi yardimlari bekliyorlar ama yardim yapacak kisi olmayinca!!? bazi akbaba misali gruplar, sanki bir tavsan misali ögrencilerimizinüstlerine üsüsüyorlar. burs vereceklerini ama karsiliginda datürlüfedakarliklarda bulunmalariniistiyorlar!!? maalesef bu gençlerimizbaska bir tercihleri kalmadigi Için, gelen her teklifi kosulsuzkabul etmek zorunda kaliyorlar. g ördügünüz gibi okula gitme amaci sadece okumak olan gençlerimize ne oldu !!!bazi gruplarin elamanlari oldular !!! bu böyle olacagina televizyonda bir acikli olay oldugu zaman gözleri yasaran siz Nizipli hayirsever büyüklerimiz, simdi birlik olma zamanidir. gelecegin aydin, hür beyinleri için bu gençlere sahip çikalim.. önerilerinizi veelestirilerinizi bekliyorum.. .
Gökhan Dokuyucu Üye
bu konu hakk?nda Nizip olu?um gazetesi ile görü?tüm söyledi?i kelime aynen ?öyle"biz elimizden geleni yapaça??z siz bize yapaça??m?z? gösterin Nizipin gençli?i için her ?eyi yapmaya hazır?m çünkü gençlik gelece?imizin teminat?m?d?r" ahmet abiye sadece helal diyorum.bir kurumun bu konu hakk?nda yard?m da bulunmas? çok büyük bir ?ey bende Nizipli gençler için elele yaz?s?n? gönderdim bundan sonra art?k tevekkül etmek kal?yor bize .sayg?lar..
ahmetaksoy Üye
sevgili gökhan karde?ime ve nice ayd?n görü?lü dostlar?ma,..bizler lafta degil gerçektende herkese yard?m etmeye hazır?z.çünkü temel görevimz ve müslümanl?k bunu gerektirir.tabi ki kom?usu açken kendin tok gezsen bu asla olamaz sen de aç gez..payla??mc? olmak laz?m..bize göre her kes üzerine dü?eni yapmal?..?öyle veya böyle...ben bugün mutluyum çünkü bursa dan ve Nizip te birer karde?le tan??t?m.bunlar mutlu etti..fatih bey ve gökhan bey .amaç ayn? insanlar farkl? biri gelecek için çali??yor digeri yard?mc? olmak için çal??iyor.kutlar?mm.binlerce selammlar...sizlere ne tahhüt etiysem aynen yerine getirecem..sevgiler.gazeteci ahmet aksoy...allah a emanet olun..
nurullah Üye
öncelikle merhabalar ; Nizipte ya?amayan biri olarak sorunların neler ve ne derece de oldu?unu sizin kadar bilmem mümkün de?il elbette , ama forumdan takip etti?im kadar?yla ciddi eksiklikler var . benim bu konudaki önerim bu i?le ilgilenecek ki?i gerçekten ne yapmak istedi?ini ve nas?l bir Nizip genci istedi?ini iyi dü?ünüp iyi planlamas? , yani önce hastal??? bulup sonra tedaviye el atmas?, ka? yapal?m derken göz çıkartmamak için altyap?y? ve temeli sa?lam atmal?y?z , in?allah gökhan karde? bu i?i en güzel ?ekilde yapacakt?r , fakat lütfen dikkat...
Gökhan Dokuyucu Üye
hastal?k derin gençimiz ki?ilik bunal?m?na girip kendine kendisine ait olmayan ki?ilikler ediniyor,bunun tedavisi bu gençlerimize kendileri olmak için f?rsat vermek laz?m onlara bu ya?larda neler yap?laca??n? içkinin,sigaran?n,örgütlerin amac?n? ö?retecek ki?iler laz?m benim ve sizin gibi ayd?n ve özgür beyinlerin bunu yapmas? laz?m benim bu i?te hiç bir çıkar?m yok biliyorsunuz bende bir ö?renciyim bir ö?rencinin yapaça??n? yap?p ö?renen birisi olarak sizden bilgi istiyorum içimizden birileri ö?retmen olmal? de?il mi Resmi aç .sayg?lar.
ciga Üye
ayk?r? ya?amak toplumların ayakta durabilmeleri ve geleceklerinin olabilmesi için muhtaç olduklar? tek unsur, tek yap?ta?? “gençl?k”tir. çünkü ya?am sürecinin en kritik basamaklar?d?r gençlik ya?lar?. ve sadece bu ya?larda edinilen olgunla?ma, i?letilen beyin, geli?tirilen yetenekler, ruhsal yap? ve bilinç hayat?n di?er kulvarlarına yön verecektir. bu sebeple gençler sahip olduklar? bütün enerjilerini, içinde bulunduklar? toplumun gelece?ini, di?erlerini, ekonomik ve sosyal hayat?n? en üst refah düzeyine ula?t?rmak için çal??arak , sarf etmelilerdir. üniversite y?lların? bo?a geçirmeden, çok iyi de?erlendirip toplumu daha iyiye götürmeye …vs…vs…vs. ne kadar klasik ve tan?d?k de?il mi? yine, genç olman?n ne demek oldu?unu anlatan s?radan bir yaz? ve içerisinde aktar?lan görevlerimiz. hepimiz okul y?llarında duymu?uzdur, bizlerin ileride bu ülkeyi en iyi seviyeye getirecek, teknolojinin geli?mesinde en önemli rolü oynayacak, bilimi, sanat?, felsefeyi ça??n ötesine ta??yacak ki?iler oldu?umuz söylemlerini. ve bu söylemler hiç eskimeden üniversite kap?larında da kulaklar?m?zda .ba?ka (!) bir sorumlulu?umuzun olmas? dü?ünülemezdi zaten. tabii ki bizlere söylendi?i gibi ya?ayaca??z. çünkü bizler genciz; yirmi ya? di?lerine gebe, dinamizm dolu, maximum kinetik ve potansiyel enerjiye sahip, fitil k?s?mlar?y?z dinamitle?mi? toplumun. umuduz, gururuz, gelece?iz; her?eyinizi emanet eebilece?iniz emanet depolar?y?z… bütün yapmam?z gerekenleri (ve yapmam gerekenleri)sayd???m için asl?nda yaz?m? bitirmeliyim. ama, maalesef bir de ya?amak diye, genç olmak diye bir görevimiz var bizim. hiçbir zaman hat?rlat?lmasa da, unutamad???m?z. kendimi biraz geriye çekip ?u ak?p giden okul y?llar?ma ve ya?ad?klar?ma bak?yorum da, ne kadar garip bir süreç bu. ?lkokuldas?n; alfabenin , aritmeti?in ve siyah önlüklerin gizemli dünyas?na dalm??s?n…üç numara saçların ve bir anne, bir baba olan ö?retmenin… ortaokuldas?n; kravat?n boynuna olan uyumu konusunda rahats?zl?kların , kar?? cinse ilk ilgiler, popüler olma gayreti ve k?sa saçların… lisedesin; iyi bir üniversiteye girme zorunlulu?un, yasaklara kar?? iyiden iyiye ba?layan ilgin, garipsedi?in “hocam” hitab?, idareye farkettirmeden uzatt???n saçların (ama yine de k?sa), ’disipline veririm”ler,”1 al?rs?nlar”, empozelere u?ram?? beynin, gereksiz veli toplant?lar?, k?s?tlamalar… ve ilk a??k olu?un , ön s?rada oturan saçlar? örgülü han?mefendiye… sonunda, en sonunda üniversitedesin… hayat?n?n bu an?na dek elinde kalanlar, nas?l ya?aman gerekti?ini ö?retenler, do?rular (!), yanl??lar(!), ay?plar(!), yap?lmas? ve yap?lmamas? gerekenler(!) , empozeler ve en orta yerinde yüre?inin kimli?ini bulma konusunda hep yaln?z b?rak?lm??, korkutulmu? bir tazelik. ve üniversite kap?s?ndan girdi?in andan itibaren yeni bir ça? açt???n hayat?n, bu senaryolara yeniden maruz kal?yor. sadece, ayn? y?pratmaların biraz daha üniversitelisi , biraz daha olgunla?m???, biraz daha ac?mas?z?,… dedi?im gibi çok garip bir süreç bu. bu sefer, idare mercii görevini, anla(ya)mad???m toplum kurallar? yükleniyor. yani, yine saçlar?m?z?n, sakal?m?z?n, k?l?k - k?yafetlerimizin, do?rular?m?z?n ve yanl??lar?m?z?n hesab?n? vermek zorunda kal?yoruz. bütün bunlar bir yana, en olmamas? gereken ?eyler oluyor biz gençlere. sorgulamaya ba?l?yoruz.“yahu iyi de; be karde?im, siz de genç de?il miydiniz zaman?nda? siz niye bize yükledi?iniz görevlerinizden kaytard?n?z?…” “tamam, varl???m?n ne anlama geldi?inin ve yapmam gerekenlerin fark?nday?m, ama sadece bu mu? benim hayallerim, benim dü?üncelerim, benim ideallerim ve en önemlisi benim do?rular?m var. bunlar ne olacak?” “toplum kuralların? kim koyuyor, nerede ya??yor merak ediyorum. hay?r , madem toplumlar de?i?ir, ilerler, geli?ir; ?u garip kurallar niye sabit acaba?” bütün bu sorgulamaların sonucunda, kan?nda hala ergenlik k?v?lc?mlar? dola?anlara, hala genç olabilenlere sonsuz bir minnettarl?k duyuyor; bizlere, saçlar?m?za, sakal?m?za, k?l?k ve k?yafetlerimize ve hepsinden önce özgürlü?ümüze kar??anlara isyan ediyor, küsüyoruz. tabii her zamanki gibi ayk?r? olan, de?i?ik olan yani normal olmayan bizler oldu?umuz için; bunal?ml? olmakla, ki?ili?imizi bulamamakla suçlan?yoruz. en ayk?r? yan?m?z, hayata bak?? aç?m?z olsa bile… ne mutlu ki bana , ben de genç bir insan?m. hayata ayk?r? bakanlardan biriyim yani. ve art?k benim de kendime ait do?rular?m, yanl??lar?m, gerek ve gereksizlerim var. kararlar?m var hayata dair. ya?am konusunda her?eyi ö?renmeye hazır?m ama nas?l ya?amam gerekti?inin ö?retilmesine asla… sayg?y? kitaplardan ö?rendim. a?k? ön s?ralarda oturan han?mefendilerden . de?i?ik olman?n zevkini , saçlar?ma dokunarak uzun uzun ve yeni günün bizler için do?du?unu bilerek çıkard?m. fakat hepsinden önemlisi, ya?amay?, yine ya?ayarak becerebilece?imi farkettim. dinleyerek de?il… merak etmeyin. bizler, o bize sayd???n?z görevleri zaten biliyoruz. ve bizler, bizden sonraki nesillere bunlar? anlatmak yerine, yaparak örnek olaca??z. çünkü galiba sizlerin de dedi?i gibi , bu toplumu daha iyi bir seviyeye ta??yacak ki?iler bizleriz. belki ayk?r?, belki de?i?ik… c?ga gökhan arkad?ima sonuna kadar destekç?s?y?m saygilar..
ibrahimher Üye
sayg? de?er arkada?lar! uzun süredir me?guliyetim nedeni ile siteye pek girmiyordum. ancak bir karde?imizin özel e-mail göndermesi üzerine konuyu gördüm. ?n?aalah k?sa zamanda sizlere açıklay?c? bilgilerle dönece?im. allaha emanet olunuz.
Gökhan Dokuyucu Üye
ça?r?ma kar??l?k verip bize bu ulvi mücadelede kar??l?k verdi?iniz için çok sa?olun sizn gibi büyüklerimizn aram?za kat?lmas? dile?iyle. . sevg?l? n?z?pl? hem?er?ler?m; ?u anda ülkem?z?n nüfüsunun yüzde 65 nüfusu gençlerden olu?uyor bu gençler?m?z?n ço?unlu?u okuyor bu gençler?m?z?n ?ç?n b?r dernek kurup burs barinak ?mkani sa?liyalim d?ye b?r makale yayinladik ama h?ç b?r dernek kurma g?r???m?nde bulunulmadi bulunanlar var ama bu ??ler b?r l?der olmayinca olmuyor. bu kadar ?lg?s?z oluyorsaniz gençl?kten em?ns?n?z gal?ba. bu kadar t?nerc? çocuklar var n?z?pte gün geçt?kçe e artiyor üzülerek söylüyorum artacakta çünkü gençler b?r bo?lu?a dü?üyor h?ç b?r k?msede yardimda bulunmuyor b?l?yorum k?mse böyle olmasini ?stemez ama bu k???lerle ?let???mde olup bu gençler?m?z? kurtaralim artik bu konu hakkinda emn?yet ,beled?ye ,s?v?l toplum örgütle?r ve hatta sokaklardak? ?nsanlarimiz bu gençler?m?z?n el?nden tutsunlar. e?er b?r yardimda bulunmassaniz n?z?pte artik geceler? soka?a çikilmaz olacak dü?ünüyorumda e?er okumasaydim e?er a?lemdende d?n? b?lg?ler almasaydim bende b?r t?nerc? olurmuydum bence s?zde dü?ünün ve ne kadar ?ansli oldu?umuza ?ükret?p bu ?nsanlara b?r ab? b?r ,baba g?b? kucak açalim . e?er b?r?m?z köprü olmazsa uçurum çok derın ........... lider olmaya gönüllü büyüklerimiz kendilerini göstersinler art?k..
fsoyarik Üye
sevgili gökhan üç ,dötr gün siteden uzakla?t?m ?ehir d???ndayd?m bu gün döndüm.say?? de?er ahmet beye yard?m edilirse bu olu?um olacak diye inan?yorum,inanan 10 ki?i bir araya gelsin yeterki gönüllü olan bir liste tanzim edebilsek,zaten ahmet bey karde?imiz bir dernek kurmu? ba?ka dernek kurmayada gerek yok yeterki yard?mla?malar ve insanlar? berirleyin arkas? kendili?inden gelir selamlar
ibrahimher Üye
gençl??e sah?p çikalim! çok açık ifadeler kullanmak istiyorum. beni mazur görünüz. ekmekten, sudan, havadan daha çok muhtaç oldu?umuz geçmi?ine ba?l?, manevi de?erlere sahip çıkan bir gençli?e muhtac?z. karde?lerimiz çok güzel ifade etmi?ler. gençli?e sahip çık?lmad??? taktirde; ilme ve imana sahip bir gençlik yeti?tirmenin derdi ve kayg?s?n? kalbinde ta??mayan bir toplumun sonu, elbette sesi kan, nefesi kana, gözü kan, dü?ünce ve inanac? kan kokan bir toplum olu?mas? kaç?n?lmaz bir hale gelir. y?llard?r asi gençlik, zamane gençli?i v.s. gibi sözlerle kendimizi avuttuk ve hep onlar? suçlad?k. gençlik büyü?ünü küçü?ünü bilmiyor diye onlar? suçlay?p duranlar bir de dönüp kendi kendilerini kontrol etsinler ve sorumlular? bir bulmaya çal??s?nlar. hep suçlu gerçekten gençlermidir. bütün iyiliklierin yanl??, kötülüklerin do?ru gösterildi?i bir toplum içerisinde ya??yoruz. ?u sitedeki formun içerisinde genç arkada?ların bahsetti?i buhran ve bunal?mların sebebi kimlerdir. ?u an çıkmam laz?m. devam?n? ve sorumlular? teker teker de?ifre edip hatay? bulup ona göre ayn? hatalara dü?meden sa?lam ad?mlar atman?n yöntemini beraber bulaca??z. allaha emanet olunuz.
Gökhan Dokuyucu Üye
?brah?m hal?l erdo?an ab?m?z? tanimayanlar ?ç?n kisaca özgeçm???n? gönder?yorum çok de?erli bir abimizdir bize yard?mc? olaça??na kalbi gönülden inan?yorum birde ibrahim abiye site araç?l??? ile sesleniyorum bize nas?l yard?mc? olaçabilirsiniz.... ?.halil erdo?an 4 y?l hadis alan?nda ilahiyat fakültesini 1993 y?l?nda el-ezher üniversitesinde bitirdi.üniversite 3 ve 4 y?llarında m?s?r’?n ba?kenti kahire’de bilgisayar e?itimi ald?. bu arada 10 parmak arapça ve ?ngilizce daktilo kursların? bitirdi. 1994 y?l?nda türkiye’ye döndü ve burada 1994 ve 95 y?llarında Nizip’te çe?itli liselerde din kültürü, arapça ve kuran-? kerim ö?retmeni olarak çal??t?. 1995 sonunda askerli?ini k?sa dönem olarak yapt?. 1996 .y?l?nda gaziantep e?itim hizmetler vakf?nda genel müdür yard?mc?s? olarak görev ald?. 1997 y?l?nda diyanet i?leri ba?kanl??? merkez vaizli?i s?navlarına kat?ld? ve gaziantep merkez vaizi olarak atand?. 3 y?l gaziantep merkez vaizli?i yapt?ktan sonra ba?ka bir vilayete tayin edilmesi üzerine kendi iste?i ile istifa etti. 2000 y?l?nda Nizip bili?im center adl? bilgisayar firmas?n? kurdu. 2004 ocak ay?nda saadet partisi Nizip ?lçe ba?kan? oldu. 28 mart 2004 yerel seçimlerinde saadet partisinden Nizip belediye ba?kan aday? olarak seçimlere kat?ld?. halen Nizip ve çevresinde bilgisayar donan?m ve teknik servisi hizmeti vermektedir .
ibrahimher Üye
kizamik a?isi sayg? de?er arkada?lar: kuzey k?br?sl? bir karde?imizin gönderdi?i ac?kl? bir mektupun içerisinden sizlere bir bölümü sunmak istiyorum: diyorki; bir zamanlar çocuklar?m?z gece yar?larına kadar meyhanelerde konaklar, uyu?turucu kullan?r, kumar oynarlar borçların? biz öderiz. bunun ad?nada"amaaaaaaaaaan nolacak henüz gençler" derdik. biraz demokratik olal?m diye dü?ünürdük. aradan zaman geçti, bir de bakt?k ki lefko?e'nin cadde duvarlarına "defol t.c." yaz?lar? yaz?lmaya ba?lanm??t?. eyvaaaah dedik ama i? i?tende geçmi?ti. ?imdi tekrar bu i?in sorumluluarın? anlatmaya dönüyorum. zamane gençli?i deyip kendimizi temize çıkarmak mümkün müdür? gençli?in içine dü?tü?ü buhran?n bizi ilgilendiren yönü yok mu?. vallahi vard?r. billahi vard?r. hatta as?l sorumlu biziz.. gençlere dini ve milli terbiye veremeyen, onların gönüllerini ulvi gayelerle donatamayan biz. her kö?e ba??nda bir meyhane, her soka?a bir kumarhane açan biz. edep ve haya damarların? çatlatan gazete ve dergileri çıkaran biz. seviyesiz ilim ve oyunlarla onların beyinlerini uyu?turan biz. kültür, sanat ve müzik ?emsiyesi alt?nda gençlerin ?ahsiyetlerini eriten, taklitçili?e iten biz. do?rudan müslümanl??a hücum edemedi?imiz için, müslüman’?n namaz?n?, orucunu, sakal?n?, ba? örtüsünü gericilik ve yobazl?kla damgalama, irtica yaygaras? koparmak suretiyle gönüllere zehir saçan biz. ?çki içmemeyi, kumar oynamamay? ve faiz yememeyi ça?d??? olmakla yarg?layan biz. ?ki müslüman’?n bir araya gelip kitap okumas?n?, allah demesini vatan hainli?i olarak gören yine biz.. bu gün hemen her yerde gençlerin yolunu kesen ve onların ruhların? silindir gibi ezen, beyinlerine balyoz gibi inen bu sefil dü?ünce ve manzara kar??s?nda, kime uyaca??n? ve kimi dinleyece?ini ?a??ran, kafalar? alt-üst edilen gençlerimiz hakl? olarak diyorlar ki;. “herkes bizden ?ikayet ediyor, herkes bizi suçluyor. söyler misiniz? ?u meyhane ve kumarhaneler, ?u seviyesiz gazete ve dergiler, ?u kalitesiz filmler hep gençlerin eserimidir? y?llard?r gözümüzde dindar? ve din adamların? hep kötü gösteren filmler bizim eserimiz mi?. bu sorulara haks?z diye bilmek mümkün de?ildir. times new roman"; mso-fareast-font-family: "times new roman"; mso-ansi-language: tr; mso-fareast-language: tr; mso-bidi-language: ar-sa" çocuklar?m?z? k?zam?ktan, bo?macadan, çocuk felcinden korumak için milletçe a?? kampanyas?na gidiyoruz. gelin bu defa da gençlerimize bir a?? yapal?m. gençlerin bu feryatlarına, ac?larına ve hastal?klarına derman olmaya çal??al?m. bu a??y? tutturabilirsek i?te o zaman kar??m?zda gökleri çökertecek ve bütün dikeyleri yatay hale getirecek, dîninin, dilinin, beyninin, ilminin, ?rz?n?n, evinin, kininin, öcünün da'vâc?s? bir geçlik olu?acakt?r. . bu gençli?in olu?mas? için can?n? ve mal?n? harcayabilenlere allah?n selam?n? dilerken, hala zevkü sefans?n?n pe?inde ko?an, bu ?zd?raplar? duymayan, feryatlar? kainat? titreten bu gençli?i duymayanlar? da allaha havale ediyorum.. .
Gökhan Dokuyucu Üye
BEN K?M?M Bir zamanlar, büyük bir da?da kartallar yuva yaparlarm??. Bir gün bir deprem olmu? ve bu yuvalardan birinde bulunan bir kartal yumurtas?, yuvarlana yuvarlana vadide bulunan çiftli?e kadar gelmi?. Bu çiftlik bir tavuk çiftli?i imi?. Çiftlikteki tavuklar bu de?i?ik ve büyük yumurtay? sahiplenmi?ler. Ya?l? bir tavuk, kendi yumurtaların?n aras?na ald??? bu yumurta üzerinde kuluçkaya yatm??. Sonunda bir gün bu yumurtadan küçük bir kartal do?mu?. Ama çevresindeki tavuklar? görmü? ve kendisini bir tavuk zannetmi?. Bütün tavuklar da ona sanki bir tavukmu? gibi davranm??lar. Ailesini çok seviyormu?. Gerçi bazen içinden “Acaba ben kimim?” sorusu geçiyormu?, ama o bir tavukmu? ve bunu böyle bilip, böyle ya?amal?ym??. Bir gün çiftlikte dola??rken yukar?ya bakt???nda, birkaç kartal?n özgürce yükseklerde uçtu?unu görmü?. “Aman Allah’?m, ne güzel uçuyorlar. Ben de onlar gibi uçmay? çok isterdim” demi?. Ama tavuklar bu dü?ünceye hep birlikte gülmü?ler. “Sen bir tavuksun ve tavuklar uçamazlar” diye alay etmi?ler. Küçük kartal, art?k daha s?k gökyüzüne bak?yor ve kartallar gibi uçmak, özgür olmak istiyormu?. Ama ne zaman bu dü?üncesinden ailesine ve arkada?larına bahsetse, hep ayn? cevab? al?yormu?. “Sen bir tavuksun, b?rak bu hayalleri” Böylece zamanla küçük kartal da bu dü?üncesini unutmu?. Hayal kurmaktan vazgeçmi? ve hayat?n? bir tavuk olarak ya?amaya devam etmi?. Ve hayat?n?n sonu geldi?inde bir tavuk olarak ölmü?. “NE OLDU?UNU DÜ?ÜNÜRSEN O OLURSUN” E?er hayat?n?z?n herhangi bir zaman?nda kartal olma hayalini kurarsan?z; hayallerinizi takip edin, tavukların sözlerini de?il. B?ZDE KARTAL OLALIM KURTULALIM TAVUKLUKTAN B?Z?M DAMARLARIMIZDA GEZEN KAN OSMANLI KANIDIR UNUTMAYIN GENÇLER?M?ZE K?M OLDUKLARINI GÖSTEREL?M TEKRAR DÜNYAYA HAK?M OLALI B?L?M,TEKN?K,FEN.... ?LE BU DA ?Y? B?R GENÇL?KLE OLUR .........
Gökhan Dokuyucu Üye
selam Nizip.com misafirleri ben bu konuyu ço?u üyemize gönderdim ama cevap yazan ki?i say?s? çok az ben sadece sizden gençlik hakk?nda yorumların?z? istiyorum siz nas?l bir gençlik istiyorsunuz bu siteye Nizipli gençler giriyor onlara ne önerirsiniz bence siz bu kadar duyars?z olamazs?n?z ama her gün bir umutla bu sayfay? açt???mda yine yorumsuz .......diyecek bir ?ey yok ben burda hiç ideoloji savunmuyorum e?er yaz?lar?m? dikkatli okursan?z gençlik hakkk?nda yaz?lar yaz?yorum Nizipli hem?erilerimizin dü?üncelerini az da olsa de?i?tirmek istiyorum ..................bu konu bence yine yorum almayacak ama bir gün alacak o gün ne zaman?
admin Yönetici
Gökhan karde?, umutsuz olma, kendini bu kadar üzme :) gençli?i ve yeti?kinleri bir ç?rp?da düzeltemezsin. Bunu zaten sende biliyorsun, fark?nday?m.Do?rusu seninde yapt???n gibi tepkini dile getireceksin, sessiz kalmayacaks?n. Fakat yorumlar? beklemek sab?r ister, insanların hepsi bir de?il, herkes senin gibi dü?ünmeyebilir, herkes senin hassas oldu??n konuya önem vermeyebilir, önem vermezde ama y?lma ve sabret, zaman içerisinde sadece yazmak için yazmay?p, konuya gerçekten çözüm üretmek isteyen yeti?kinler veya senin gibi genç karde?lerimiz çıkacakt?r. Onlar yazd?kların?n içerisinde bir cümle seni daha derinlere sürükleyebilir. Yoksa her giren ziyaretçiden yorum beklemek yanl?? olur. Helede akl? sadece partner bulmakta olan veya mutlaka bulmas? gerekti?ini dü?ünen ?imdiki genç arkada?ların bu tür derin konulara mesaj yazmak için vakit ay?rmas?n? beklemek biraz hayalcilik olur. Zaten yazan da sadece kendisinin dedikleri do?rudur edas? ile yazaca??ndan yazd?klar?da ne kadar çözüm getirir bilemiyorum. Konunun aç?l?? mesaj? gerçekten derin ve kesinlikle do?ru mesajlar içeriyor. Dünya daki tüm davalar ve fikirler kolay kabul ettirilememi? ve kolay ya?at?lamam??, türlü fedakarl?klar istemi? ve hertürlü legal veya illegal yollaraba?vurulmu?tur. ??te senin de?indi?in konuda, bu yollardan biri. Üstad?n dedi?i gibi ihtiyaçlar geçmi?te bir iken ?imdi bine çıkm??t?r, maneviyat?m?za sald?r?lar geçmi?te d??ar?dan gelirken, ?imdi içimize girmi?tir. Bu nedenle daha çok kazanma ihtiyac? do?mu?, daha çok kazanamay?nca da gayrime?ru yollara ba?vurulmu?tur. Maddi imkans?zl?klar ve ömründe d??ar?ya çok az gitmi?,genç karde?lerin biyerlere s???nma ihtiyac? çok do?ald?r. Bir baban?n ?efkatli kanatlar? alt?nda kendini dünyan?n kurtar?c?s? olarak gören , bununla birlikte de okuyamam?? veya maddi yetersizlik içerisinde bulunabilen ailesini küçümseyen genç karde?imiz, gurbete gitti?inde hayat?n ac?mas?z yüzünü görür ve maalesef bu gerçektir. Asl?nda dediklerin ne kadar da do?ru. Bu genç karde? bu saatten sonra ne yapabilir ? Baba paras? ile kendi kendine ayakta durabilece?ini mi dü?ünecek ? Arkada?lar? ile ev tutup hayat? zaten bildiklerini dü?ünüp, kalan k?s?mların? ke?fetmeye mi çal??acaklar ? Yoksa hayat? zaten ke?fetti?ini dü?ünen, bu u?urda tüm zamanların? ve servetlerini harcayan gruplara m? teslim olacak ? ??te burada konu biraz daha hassasla??yor. Bu grupların hangisi do?ru ? kime göre do?ru ? Bunların do?ruluk kriterleri nedir ? falan filan....... Do?rulu?u bu saatten sonra o genç karde?e izah edemezsin, o küçük ya?tan itibaren ailesinin do?ru bildi?i fikirle ?ekillenmemi?se veya kendisini tamamen medyan?n, sanal alemin ve ergenlik ça??n?n egzotik kollarına b?rakm??sa !!! ona bu saatten sonra önerilerde bulunmak, haddin olmayarak ö?ütte bulunmak sana ve büyüklerine dü?müyor maalesef . O genç karde? kendi do?ruların? bulmu?tur, hayata ergenli?in atgözlü?ü ile bak?p, ac? gerçekleri görmemektedir. Görmekte istemez. Çünkü medya olsun, arkada? çevresi olsun hepsi, hayat?n p?r?lt?l? tarafların? göstermek isterler, sosyetenin ???lt?l? gece partileri ve sanat hayat?n?n ahlak d??? beraberlikleri reting u?runa örnek gösterilir ve hedef tayin edilir. Ya?amak zorunda oldu?u gerçe?i, hayatta herkesin çal??mak zorunda oldu?u gerçe?i veya tek idealinin okumak ve ba?ar?l? olmak gerçe?i o karde?ten ne kadar da uzakt?r. Her?eyin do?rusunu bildi?ini dü?ünen genç k?z karde?im, e?lence ortamlarına meze olan bayanlar? örnek almaktad?r. Ya erkek karde?im ? onunki daha da ac?, oda bunlara seyirci kal?p, her gördü?ü bayana ba?ka gözle bakmaya ba?lam??t?r ve art?k hayatta tek gayesi, do?rusu kendisine bir partner bulup havai adalarında sabah ak?am denize girmek, ferrariler ile gezip hava atmakt?r. Konuyu fazla da??tt?m san?r?m..... i?yerinden ara ara yaz?nca böyle oluyor, bir ara son k?sm? kafamda kurgulayabilirsem buraya yazay?m. Hem bu arada do?ru bildiklerim ne kadar do?ru imi? onuda gürürüz.
kenan evren Üye
mrb gökhan arkada??m ve nzizp in diger parlak kafalar? evet parlak kafalar? olarak n?telendiriyorum çünkü sizinde bahsettiginiz gibi bu kadar kötülükler içerisinde zaman?n? burada bi kaç bir ?ey yazmak için harcayan kafalar parlak kafad?r yaln?z ayd?nlatmaktan bizi mahrum ett?klerini de söylemeden geçemicem.gökhan karde?im degindi?in konu gerçekten çok guzel ve bende bi kaç ay önce bu konu hak?nda yaz? yazd?m fakat cevap gelmedi.Nizipteki ahlak? yozla?may? ve genel olarak gençlige hak?m olan kavram karga?as?n? görmemek mumkun deg?l öncel?kle bunların nedenlerın? ?y? ara?t?rmam?z ve çözüm üretmemiz laz?m.böyle bir çal??maya bir Nizipseverlikten ziyade bir vatansever gibi deginmeliyiz çünkü bugun turk?yen?n gel???m ivmesini dogudan yakalamal? çünkü güne? dogudan yuksel?r.bugun Nizip anadolu l?ses?n den mezun 115 k??iden sadece 20 ki?isi un?vers?teye gidebiliyorsa ve Nizip lisesinden un?vers?tey? kazanmak buyuk bir ba?ar? g?b? lanseett?r?l?yorsa muhakkak bi orun var.bu orunların ara?t?rmalar?mdan edindi?im kadar?yla a?ag?da bi kaç kalem ?ekl?nde yazacag?m: ?lk olarakinsan?m?z?n kulturel yap?s? ve geçmi?i geli?ime ve de?i?ime açık bir yap? arzetmiyor dogu ve guneyogu okulların?n genel?nde oldugu gibi Nizip okullarında da hocalar pek fazla ?evkle çal??m?yor çünkjü halk onlar? böyle çal??maya yöneltemiyor insanlar?m?z kolay yoldan para kazanman?n yolların?ara?t?r?yor kolluk kuvvetlerimiz ?iddet tekelini pekte etk?l? kullanam?yor biz biliyoruz ki huzuru saglamak uzere kullan?lan ve devletin elinde olan ?iddet tekel? kolluk taraf?ndan gerekt?g? g?b? kullan?lmazsa kotu sonuçlar dogurur ee bugun Nizipte gece rahat bi ?ek?lde yuruyememizin sebebi bu deg?lm?. Nizipte sivil toplum örgütleri etkin bi ?ek?lde çal??m?yor....... . . ve bir çok neden daha var ama sorununtemel?ne ind?imizde egitimsizlik ve bu egitimizlikten kaynaklanan örgütsüzlük ama biz biliyoruz ki doru l?derle eg?t?ms?z k?tlelerdek?sa surede orgutlendirilebilir.i?te ben bu y?l bunu yapmaya çal??t?m ve kendi arkada? çevremden ba?lad?m ama nafile tek bi destek bulamad?m vebunun sonucunda un?vers?temde örgutlend?kve bi kulup kurduk:sentez ögrenci kulubu ve bu kulubun ilk faal?yet? n?z?p tebir ilkögretim okuluna kutuphane açmak oldu. ben Nizipte siziltoplum ör?ütlerini tek çat? alt?nda toplamaya çag?r?yorum s?z? ve bu olmazsa n?z?pte bi gençl?k dernegi kural?m a?ag?da mailim var orada maille?elimtelefonumu da b?rak?yorum. evrenpasam@hotmail.com 543 508 7404 .
Gökhan Dokuyucu Üye
TÜRKIYE'DE ÖVÜNÜLEN GENÇ NUFÜS TOPLUMU! . . . . Yetersiz beslenebilen; sa?l?ks?z ve sorunlu geli?en; e?itimsiz, mesleksiz; dilenen; çalan; gasp eden; be?eri ili?kilerde duyars?z; çocuk yasta a??r islerde h?rpalanan; cinsel taciz edilen; ?rz?na geçilen; çöp art?klarından karn?n? doyuran; k?ç?n?, önünü k?v?rmay?, titretmeyi marifet sanan; tehlike çanlar? duyulan; özürlü ki?ilikli; topa, hapa özendirilen; ba??bo? çok genç toplumumuz ......!! . . . . Övünülen genç toplumlu büyük kentlerde, sayfiye yerlerinde bilhassa han?mlar ve ya??n? ba??n? alm?? insanlar b?rak?n gece karanl???nda gündüzleri bile soka?a çıkmaktan, trende seyahat etmekten korkuyorlar. Dünya kamuoyuna yay?lan bir iki kapkaçt? olay?ndan ve sinek gibi yap??an dilenci gençlerden ötürüde yabanc? turistlerde Türkiye’ye gelmekten çekinmektedirler. Büyük ?ehirlerdeki tinerci, kapkaçt? istilas?nda kurtulmak için hali vakti iyi olanlar kaç?yorlar. Neden m?! – Tinerci; kapkaçt?; topçu-hapç?-alemci bizin genç nüfusun korkusundan tabi ki, - çocuk ya?taki dilenci nüfustan tabi ki. çocuk ya?taki çete nüfusundan tabi ki... Ba??bo?, tehlikeli öyle bir gençlik yeti?iyor ki ileride Türkiye’nin en büyük sorunu olacakt?r . Türkiye’nin önemli bir potansiyeli ve gelece?i genç nüfus….. . . . . Bu sahipsiz genç nüfus ileride Türkiye’yi bunların ba??na çarpma?a kalk???rlarsa kimse ?a??rmas?n! . . . . Yahu! bu genç nüfus toplumla övünen, genç nüfusu Türkiye’nin en önemli kozu, büyük bir potansiyeli olarak de?erlendiren ve ekranlarda gevezelik eden, at?p tutan ?u bizim belli siyasiler, bürokratlar, menajerler, e?itimciler, ekran-bilim adamlar?, paranoyaklar, ara?t?rmac? gazeteciler, ucuz halk kahramanlar?, medyatik aslanlar, delikanl?lar gerçeklerden hiç mi hiç haberleri yok! Bunlar ya soka?a çıkm?yorlar yada bakarkör dola??yorlard?r. . . . . Bakin 3 qy önce, ö?len saatinde birderstenevedönerken, f?rat Üniversitesinin "SpellE" kampüsü içinde bulunan çöp bidonların? kar??t?ran iki k?z çocu?u tesadüfen dikkatimi çekti. 10 yaslarındaki bu iki k?z çocu?undan biri çöpleri kar??t?r?yordu, di?eri ise çöp kutusundan buldu?u karton tabaktaki atik yiyece?i parmaklar? ile s?y?r?yor sonrada parmakların? yalayarak yedi?ini gözledim. Bu manzara kar??s?nda yüre?im parçaland?. ?nan?lmas? güç fakat abart?lmam?? gerçek bu gördü?üm. Esas bu memleketi yönetme?e kalk??anlara siyasilere, bürokratlara, halk?n k?t kaynakların? savuranlara, çalan doland?r?c?lara daha çok çald?rtanlara, sorumsuz, aciz görevlilere lanetler ya?d?rd?m. . . . . Geçenlerde tesadüfen bir TV-kanal?nda Türkiye’de bilim ve teknoloji ile ilgili bir program? izledim. Orada bulunan iki seçme, suratlar? gülmez, koyu ve pahal? "SpellE" hintkuma?? elbiseli, haval? ö?retim üyesi Türkiye’de çok büyük potansiyeller mevcutmu? ve bunlardan en önemli olan? ise Türkiye’nin genç nüfusu imi?. ....Bak, bak sen, nelerde biliyorlarm??!. . . Onlarca y?l bilinen, devaml? söylenen bir sürü ipe sapa gelmez sözler. Örne?in Üniversite-Sanayi i?birli?i çok önemliymi?….. . . Benim bildi?im kadar bu zaten 30 y?ldan beri söylenmektir. Bak?n burada en önemli olan? uygumlad?r, buna katk?d?r. Kendileri ve ?efleri bu konularda ne gibi katk?lar? olmu?tur? Kendileri ve üniversiteleri bu konuda neler yapm??lar ve gerçekle?tirmi?ler ki? Ben size söyleyeyim bir hiç! Bu haval?, pahal? elbiseli yüzü gülmez, haval? torpilli meslekta?ların tek marifeti ve becerebildikleri her k?l??a, ki?ili?e girip s?v? ya? gibi suyun üstüne çıkmaktad?r ve f?rsat buldukça ekranlarda gevezelik etmektir. Daha dün bunlar üniversite d???ndakileri partner dize dikkate alm?yorlard?, onlara tepeden bak?yorlard?. Düne kadar bu ça?r?lar?, önerileri kulak arkas? ediyorlard?. …. . . Gelelim esas konuya bunların acaba üniversite d???nda olup bitenlerden haberleri var m? ki? Ba?? bo? gençlerden, günümüzün, genç neslin sorunlarından nerden haberleri olacak ki! B?rak?n sokaktaki gariban gençleri, kendi ö?rencileri ile do?ru dürüst ilgileri, ileti?imleri var m? ki? Mübareklerin yemekhaneleri bile ö?rencilerden ayr?! . . . . Türkiye’de gençlerin, tinerci çocukların, ba??bo? sokak çocukların sorunlar?, kriminel eylemleri s?k s?k kamuoyunun gündemine gelmektedir, tart???lmaktad?r.. Yetersiz olsa da baz? çal??maların yürütüldü?ü kamuoyunda izlenmektedir. Buradaki yaz?m?n esas maksad? bu konuya biraz fark? ?ekilde dikkat çekmektir. . . Say?lar? her gecen gün artan ba?? bo? sokak çocukların sorunlar? bu süre gelen anlay??la halledilmez. Bu gençlerin sorunlar? ne sivil örgütlerce nede yard?m dernekleri ile nede bir iki bayan?n inisiyatifleri ile halledilemez. Bu konuda devletin ciddi politikas? belirlenmelidir. ?lgili birim çal??malar? ve ara?t?rmalar? koordine edecek bir kurumun kazand?r?lmas? yararl? olur kanaatindeyim. Zaten artan say?lar? ve radikalle?meleri ve kullan?lmalar? bu gerçe?i gösteriyor. Toplumsal bir hastal?k olarak görülmelidir. Ortaya çıkmas?, herkesçe bilinen pek çok soruna dayanmaktad?r. En önemli sorunlardan biri Türkiye’deki i?sizliktir. Geçim s?k?nt?s?d?r. Ailesel ve toplumsal de?erlerimizin dejenere olmas?d?r, duyars?zl?kt?r. . . . . Bak?n yaz?l? ve görsel bas?nda hemen hemen her gün kapkaçt?, gasp olay?n?, uyu?turucudan sefil ve peri?an olmu?, fuh?a sürülmü? gençlerin haberlerini ben gibi sizlerde izliyorsunuz ve üzülüyorsunuz. Hiç bir ?ey yapamaman?n kahrın? da ya?ayabiliyorsunuz. (Kara kapkara kaderleri böyle imi? diye de bir birimizi kand?rmayal?m!) Esas?nda ferdi olarak yapabilecek çok ?ey vard?r. ?lk evvel suskun kal?nmamal?d?r.. Vergisini verdi?iniz bu devletten ve bu devleti yönetme?e çal??anlar?, ilgilileri, siyasileri. göreve ça??rın. Maa?ların? ödedi?iniz bu seçilmi? ve atanm?? görevliklerden iyi icraat aray?n. ?kincisi en ufak bir vukuatta, ?üphede ilgililere haber verin. Bilhassa uyu?turucu tacirlerini ilgili makamlara hemen bildirin. Emniyet birimleri ancak bizlerin yard?mlar? ile bu konuda da ba?ar?l? olabilir. Bu toplum içinde bana ne demeyin, yarın bu toplumsal hastal???n, çirkefin, pisli?in kurban? siz veya çok yak?n?n?z olabilir. . . . . S?ras? gelmi?ken parantez içinde bir konuyu yazmak istiyorum. Ailesel ve toplumsal de?erlerimizin yok olmas?nda pek çok etkenin oldu?u da herkesçe malum. Burada medya etkeni her nedense hala küçümseniyor ve buna kar??n reel önlemler al?nm?yor. Bak?n, bir sürü yar??ma programlar? ile, bir sürü top-hap-paparazzi programlar? ile çocuklar?, gençleri ba?tan çıkar?yorlar, yanl?? yönlendiriyorlar, evden kaçmalarına da neden oluyorlar! Onlar? toplara ve haplara özendiriyorlar. Ondan sonrada bu kurumların içinden baz? medyatik kahramanlar sokak çocuklar?, uyu?turucu ve fuhu? ile çok say?da ipe sapa gelmez programlar yay?nl?yorlar, Bu programlarda ona buna çat?yorlar, ak?l var?yorlar, suçluyorlar, havalara giriyorlar…. . . Bunlar ilk evvel kand? kurumların içinde ki pisliklerine baks?nlar! Bir pislik örne?i, çocuk yastaki güzel k?zlar? güzellik yar??malar?, daha sonra me?hur etme vaatleriyle ba?tan çıkar?yorlar. Bir süre sonrada baz? medyac?k me?hurlar bu güzel genç k?zlar? yatak odların?n, seksüel tatminleri için bir nevi çe?ni olarak kullan?yorlar. Heveslerini ald?ktan sonrada yenileri için onlara yol veriyorlar, soka?a fuh?a terk ediyorlar., sokakta bekleyen kad?n ve uyu?turucu tacirlerin pisliklerin azg?na at?yorlar. Medyat?k kahramanlar asl?nda günümüzün sokak çocukların?n, toplumdaki uyu?turucu müptelas?ndan gibi problemleri ile fazla duyarl? de?ildirler. Asl?nda onlar ünlerine ün katacak reyting programlar? ile ilgilenirler . . . (Di?er bir gerçek ise son y?llarda halkta görülen b?kk?nl?k nedeniyle, bu medyat?k kahramanlar kand? yazd?kların? kendileri okumaya ve kendi TV-programların? kendileri izleme?e ba?lad?lar. Bay?rl? ise seyirci kitlesine ula?abilmek içinde gençleri farkl? bir biçimde kullanma?a ba?lad?lar. Örne?in Okullardan ö?rencileri programlarına davet etmek, kampus içinden programların? sunmak, huzur evlerinden ya?l?lar? programa getirterek program sunma?a ba?lad?lar. Bir k?sm? ise magazin TV-program? ad? alt?nda devaml? ayn? toplar?,.haplar? göstererek ve bir iki ?efi de kafaya alarak "SpellE" reytinglerini savunuyorlar, programların?n süreklili?ini sa?l?yorlar.! . . Tabi ki, isteyen istedi?i, ho?una giden program? izleyebilir denilebilir. Tabi ki yolun ortas?nda ac?k b?rak?lan, ba??bo?, çevrilmemi? çukura dü?en çocu?a da gözün kör mü ula, burada ne i?in var ulan da deyip tokad? atamas?n?z, yada kaderi,ölümü böyle imi? diye ede ahmakl??? örtbas edemeziniz.. Gelece?imizi dü?ünerek gençler için abart?lmam?? faydal?, sa?l?kl? ya?amaya ve çal??ma?a motive edecek TV-programlar hazırlanmal?d?r dü?üncesindeyim . ) . . . . K?saca; Türkiye’deki genç nüfus büyük bir potansiyel olmaktan çıkm??t?r. Türkiye’yi tehdit eder boyutlara varmaktad?r. ??in üzücü taraf?; bu konuda uzman, yetkili bilim adamların?n bu tehlike ile kamuoyunun dikkatini çekmemeleri, ilgili bilimsel ara?t?rma ve çal??malar? ve de önerileri kamuoyuna iletmemeleridir. Sokaktaki ba?? bo? çocuklar, gençler için belli bir devlet politikas?n?n henüz belirlenmemesi üzücüdür. Sorunun çözümü siyasidir. . . . .
ahmetaksoy Üye
sevgili arkaa?lar öncelikle bu forma yaz? yazmak her babayigite k?smet olmaz,yinede dü?ünce yazan karde?lerimizi kutlar?m.evet S?V?L TOPLUM ÖRGÜTLER? görevini yapamiyor.kat?l?yorum.bu konu ile ilgili bu say?daki gazetemiz olu?um da görmek mümkün..tabi ki bu konu tart??ila bilinir.selamlar [email="yaz??al?m..aksoy66@aksoy.com"]yaz??al?m..aksoy66@aksoy.com[/email] veya 05445297605
EmilyTheStrange Üye
merhaba gökhan bey, yazin cok uzun...okumakda baya zorluk cekdim. ayrica tüm yazdigin seylerin sonunda siyaseti sorumlu göstermen beni acikcasi cok kizdirdi. egitim herseyin temelidir. eger gercek, kültürel, dini ve bilincsel egitime erken baslanirsa cocuklar isiltili, haha´li hihi´li hayata kanmazlar. orda gördüklerin gercek olmadigini söyleyen ana baba gerek. ama yok bizimkiler daha beter: "cocugumun sesi cok güzel, su superstara (yada bilmem neye) gitsene, arkandayim" yada kiza "cok yeme, basenlerin kalinlasmasin yoksa (bilmem kim) gibi manken olamazsin." git sokakdaki bir cocuga bir sarkinin sözlerini söyle, sana sanatcisini, dogum tarihini anasini babasini, hatta hayatarkadasini sayabilir.bu cok korkunc. politika evde egitim yoksa ne yapabilir ki? aile cocuklariyla ilgilenmezse basbakan kapiya dayanip : "oglum sokakda sakiz ciyneme. televizyonu kapat ve git düzgün bir kitap oku, sonrada bana okudugunu anlat. kendine bir sey aldigin zaman kimsenin boynu bükük kalmasin, paylas, yada alma. su an ceptelefonunu ne yapacan len" diyemez ki. eger aileninde bakacak durumu yoksa cocuk yapmamaya gayret göstersin. bu o kadar zor oldugunu sanmiyorum. sigaraya para varsa aylik alinacak antibebekhabina, yada üc ayda vurulacak igneyede para vardir. bence sorun bilgisizlikdendir, ileriye bakmamakdandir ve hayati kolaya almakdir. neden zengin olan insanlar cok cocuk yapmiyor? neden bizim mahalledeki o kadin yiyecek ekmegiolmadigi haldeonbirinci cocugunu karninda tasiyor? politikayi ve siyaseti suclamakdan ailelerin, gelecek analari ve babalarin bilinclenmesini saglayin.
Gökhan Dokuyucu Üye
Politika bir milletin ya?am tarz?n? de?i?tiren çok büyük bir unsurdur örne?in avrupan?n insanlara verdi?i f?rsatlar insanların ya?am kalitesini artt?r?yor e?er formun ilk yaz?s?n? okudu iseniz ö?renciler hep paras?zl?ktan kötü emellere alet oluyorlar yine sigara tiner çeken çocuklar hem ailenin hemde devletin varl?kların? kabul etmedi?i için onlarda kendilerini yok etmeye çalışıyorlar e?er Nizipin istasyon garın? biliyorsan?z gece orda tinerci çocuklar ile kayn?yor geçen gece çaml?k yolundan giderken yerde yatan bir çocuk gördüm ilk ba?ta tiner içip s?st??? akl?ma gelmedi hemen ko?tum bakt?m kendinden geçmi? halde idi kendine gelene kadar bekledim kendise niye tiner kulland???n? sordu?umda dünyadan kendisini soyutlamak için kulland???n? söyledi sebep nedir dedim ailem fakir askerden geldim hala i? bulamad?m bir mesle?i oldu?u halde i? bulam?yor zaten i?çiye verilen önem s?f?r haftal?k 15-20 milyona çalışıyorlar bu insanlar geleçe?in babalar? bu para ile çocuklarına ne alabilirler...... türkiyede hali vakti yerinde olan ki?i say?s?yüzde 10 civarında di?er insanlar hep fakir .. ülke kalk?nmad??? ve i? imkan? sa?lanmad??? sürece çocuk ya?ta suç oran? artar bu hepimizin bildi?i ancak kabullenemedi?i bir gerçektir ?imdi diyorsundur ki içmesinler sen onların yerinde olsan evde yemek yok ailende huzur yok cepinde bir çay içeçek paranda yok sen olsan ne yapard?n bu insanlar aileden hiç bir dini bilgi yada hiç bir bilgi alm?yorlar dünyay? kendileri tan?maya çalışıyorlar ortam bozulmu? zaten istemeyerek kötü al??kanl?klar ediniyor i?in özü bu insanların önce devlet baban?n kendilerine sahip çıkacakların? bilmeliler .
Gökhan Dokuyucu Üye
BASINDAN B?R DESTEK DAHA öncelikle mesaj?n için çok tesekkür ediyorum. Ben yakla??k 5y?ld?r Nizip'te muhabirlik yap?yorum. Benimde gençler aç?s?ndan büyük projelerim var ve bu projelerin hayata gweçirilmesi konusunda yetkililerle her zaman diyalog içerisindeyim. Sizlerden gelen talepler do?rultusunda da bu yönlerde de çal??malar yapaca??z. Nizipli gençlerin ne konuda sorunların varsa özellikle sizin bu konunun bizlere iletilmesini bekliyorum. Bizler sizlere elimizden gelen yard?m? yapaca??z. Bu konuda ku?kunuz olmas?n. Sevgi ve selamlar?mla Gazeteci Yazar Bekir ?en LÜTFEN ARKADA?LAR SORUNLARINIZI YAZIN.
EmilyTheStrange Üye
evet ilk mesajini okudum (akbaba elamanlari). parasizlik nedeniyle gencler kafalari dinc okuyamiyorlar. devlet babaya yapacagi seyleri söyledinizmi peki, akliniza gelen yöntemler ve fikirler varmi? burda olan bir burs yasasi var. her üniverstede okuyan ögrenci bu yasaya basvurup sansini deniye bilir. eger ailenin yeterince parasi yoksa, yani okutmaya yetecek kadar degilse, devlet aylik belirlenmis bir miktar para gönderiyor. önce tabiki hersey didik didik ariyor ve inceliyor, hesapliyor ondan sonra sana o belirtilmis paranin gönderilecegi yada gönderilmiyecegi söyleniyor. okul bitincede, is bulunca bu paranin yarisini geri ödüyorsun. ya tinerci cocuklara gelince onlar icin kalacak yurt falan yokmu? benim burda duyduklarima göre bu sokakda yasiyan insanlara yardim eli uzatilinca geri kaciyorlarmis. yani birde gurur yapip yardimi kabul etmiyorlarmis. ülkenin kalkinmasi ve is durumunu düzeltmek bizim elimizde. bunuda ekonomiyle ilgilendiyseniz bilirsiniz. ekonomi kendisine göre birseydir, devletin karismamasi gerek. eger devlet karisirsa ekonomi sosyal olamaz. zenginler yatirim yapmali ki bu yatirimdan dolayi insanlara is saglansin, onlar calissin, paralarini kazansin ve tekrar harcayipzenginlere dönsün veonlarda tekrar yatirim yapipiscilere baska imkanlar saglasinlar. bu gerci burda anlattigim kadar basit olmadigini biliyorum. bu yatirim olayi bence cok önemli. isadamlari yatirimlarini yanlis yerlerde yapiyorlardir belki. gerci bu konu hakkindada pek bilgim yok.
Gökhan Dokuyucu Üye
(formu soru cevap ?eklinde kullan?yoruz admin bizi affetsin Resmi aç ) öncelikle devlet baba dedi?iniz çok büyük bir güçtür e?er evimizde huzurlu güvende oturuyorsak bu devlet baban?n sayesindedir.Devletin her ?eyden haberi vard?r devlet bir ö?renciye ayda 110 milyon para verir kar??l?kl? olarak ?imdi hesaplayal?m bunlar? sadece bilginiz olsun diye yaz?yorum ev kiras? yada yurt :e?er do?uda bir yerde okursan?z 50-60 bat?da iseniz 80-90 aras? günlük yemek do?uda 3 milyon bat?da 5 milyon ayda 150-250 k?rtasiye ilk okul aç?ld??? s?rada 300 milyon zorunlu ihtiyaçlar günde 2 milyon ayda 60 milyon evet ve daha nicesi ?imdi hesaplayal?m isterseniz ben istemiyorum i?in do?rusu çünkü her ay bunun yapmaktan b?km??t?m ama sizin için hesaplayal?m 50+150+60 do?uda okuyan bir ö?renci için 260 milyon 260-110=150 80+250+60 bat?da okuyan bir ö?renci için 390 milyon 390-110=280 hadi yemekten k?st?n gidip bir ......... evinde kald?n minumum 200-250 aras? ayl?k harcama yap?l?r. BU TÜM ÜN?VERS?TE Ö?RENC?LER?N YAPTI?I AYLIK B?R HESAPTIR ??MD? ALMANYA ?LE TÜRK?YE ARASINDAK? FARKI GÖRÜNÜZ MÜ S?Z?N ORDA B?R Ö?RENC? HERŞEY?YLE DEVLET OKUTUR Ö?RENC??N?N TEK GÖREV? DERS ÇALI?MAKTIR AMA BURDA Ö?RENC? HEM DERS HEMDE EK ?? YAPAR BEN H?Ç B?R ZAMAN ?SYAN ETMED?M BU BEN?M ?Ç?N B?R HAYAT DERS? SEVEREK YAPIYORUM ÇÜNKÜ HAYAT HER ANI ?LE GÜZEL BU S?TEDE ?NSANLARIN ÜNV. Ö?RENC?LER?NE BAKI? AÇILARINI DE???T?RMEK ?Ç?N YAZI YAZIYORUM VE BUNDAN DA OLDUKÇA MUTLUYUM ÇÜNKÜ GERÇEK DOSTLU?U BU ADRESTE BULDUM S?ZDE GERÇEKLERDEN KORKMAYIN S?ZDE SIKINTILARINIZI YAZIN BU S?TE N?Z?P?N BU S?TEHEP?M?Z?N SAYGILAR.
fsoyarik Üye
SEvgili karde?lerim deveye demi?ler boynun niye e?ri demi? nerem do?ru ki,yine kurda sorarlar boynun niye kal?n demi? kendi i?imi kendim görürüm. Allah raz? olsun bizim büyüklerimiz cumhuriteti kurmu? amma bir arpa boyu öteye gidememi?ler.Ben hiç bir devlet bhüyügümü tenkit için yszm?yorum ancak baz? do?rular?da söylemek zorunday?m. Biz bir harf ink?lab? yapt?k bir gecede bir milleti cahil yapt?k biz talim terbiye ile u?ra??rken ba?kalar? uzay ca?? ya?ad?. ?nsanların kafas? yani ilmi seviyesi ile u?ra?aca??m?za ?apkas?yla u?ra?t?k.Atatürk gecesini gündüzüne kat?p u?ra??p didinmi? amma yalakalar bütün yap?lan cuhuriyet yani atatütkün muas?r medeniyet çal??mas?n? mahvedip atm??lar.Bir örnek verirsek uyu uyu yat uyu diye insanlar y?llarca uyutuldu.Ay?e at ali tut diye anca at?p at?p tutmay? ö?rendik. Ben devaml? söylerim Avrupal? veya amerikal? insanların idare edildi?i sistem yüzde elli (% 50) isalami bir tarz islam dini ile demokrasi ikiz karde? gibidiray?rmak çok zor.Ancak biri kalkar namaz k?larsa bir birinden ay?ra bilirsiniz. Biz gercekten çok garip bir ülkeyiz. Bugün devletimizin sisteminin ne oldu?u belli de?ilki fa?istmi, koministmi, ?eriatc?m?, turanc?m?,demokratm?? ki adam gibide bir milli e?itim sistemi kurulsunda insan yeti?tiri,lsin. Bir ülke dü?ünün ba?bakan? yök ba?kan?yla,yani ilim adamlar? ile,ilim adam?da dü?ününki ba?bakan? ile kav?al? böyle ülkede insan yeti?irmi allah için söyleyin.Ben isterdim ki bir yök ba?kan? çıks?n say?n ba?bakan?m belge getirmek kayd? ile bize ödenek verinde bizde kampüs kurup okuttu?umuz talebenin birinci derecedeki yeme barınma ve k?rtasiye ihtiyac?n? kar??layal?m di?er sosyal ihtiyac?n?da talebe kendi kar??las?n.Ö?renci sadece dersine kafa yorsun Say?n ba?bakan?m köyde kentte okuyan sekiz y?ll?k e?itime para ayr?l?yorda yarınlar? bu beyinler üzerine kuraca??m?z insanlara niye ayr?lm?yor diye hesap sorsun. Geçen biri az daha kimi?imden nizibi sildirecektim diyor.E?er allahtan korkup Pey?amberimizden utanmasam Ben Bu ülkeden kaçaca??m.Selamlar
EmilyTheStrange Üye
valla benim hic birseyimi devlet karsilamiyor, o bursdan ayri hic birsey almiyorum. ve bende (burdaki tüm ögrenciler gibi) kirami, yemegimi, kirtasiye masraflarimi, kitaplarimi ve diger harcamalari o parayla yapiyorum. bir kere aldigim bursun yarisi kiraya gidiyor... buda yurtda ufacik bir oda.. aylik otobüs biletine bir sürü para.. tlf faturasimi ararsin, haftasonu eve gitme parasimi (trende o kadar ucuz degil yani buralarda). yani anliyacaginiz burda oradan cok farkli degil. buranin terk farki hayatstandartlarinin daha yüksek olmasi ve insana daima birimkan taninmasi. ama yakinda buda olmiyacak... belki duydugunuz gibi artik her sömester icin bizden yaklasik 600euro almaya kalkiyorlar. simdi 13 sömester okumak zorunda oldugunuzu düsünün (600*13=7800euro) bir kere bu para garanti olarak bir kenarlarda yoksa bundan sonra almanyadada okumayi unut. bizim durumumuz yinede allah cok sükür türkiyede ögrencilerden cok daha iyi. peki türkiyede bu durumun nasil degisecegini düsünüyorsunuz? bana pek yakinda degisecekmis gibi gelmiyor, hatta bu günlerinden aranacagini saniyorum. digelim zar zor okudun, ailenin tüm yigdigi para senin okuman ve eline o diplomayi almana gitti. sende maalesef issiz kaldin. ne yapacan? aile bir yandan, kendi gururun diger yandan... kacacaksin yurtdisina. ama tüm bilim adamlarimiz, managerlerimiz, bankacilarimiz yurtdisina kacarlarsa ilerleme nasil olacak? yerinde sayacak heralde

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim