ben Nizipli olmaktan nerdese utanacam?niye derseniz türkiyenin en güzel hastanesi bizde ama doktor eksik bazen hastaneye gidiyom kendimden utaniyorum neden derseniz doktorlar adeta insanlarla alay ediyor parasi olanlar zaten gelmiyorlar fakirler boyun büküyorlar bunlari masa basindan degil görerek yaziyorum istiyorsaniz bazen sizde gidin vegörün yetkililere seslenIyorum lütfen saglik sorununu cözün yoksa Insanlar fena seyler yaparlar olurmu demeyin nitekim gecenlerde nrt de gördüm hasta yakinlari doktordan sikayetci olmuslardi ve dahada olacaklar Insaalah baska seyler olmaz. acile gelen her hasta antebe sevk ediliyor bazen ambulansdahi verilmiyor ve ben bu konuyu siyasi ranticin degil gördügüm için yaziyorumibram27
Sorunlarımız Önerilerimiz
Nerdeyse kimligimden nizibi sildirecektim?
ibram27 kardeşim belkide Nizip' in en önemli sorununu buradan gündeme taşıdığın için sana tüm Nizipliler adına tesekkür ederim. fakat bunda ne doktorlarımızın, nede siyasilerimiz suçu var. tek suçlu tüm niziplilerdir.
arkadaşlar bende duydum; nizip devlet hastanesi'nin ülkemizin en güzel hastanelerinden birisi olduğunu,galibatse-İso 2001 belgeli ilk hastanelerden birisiymiş. fakat hastanenin temiz olması, cihazların yeni olması ve de iso belgeli olması bu vatandaşlara bişey kazandırmaz. bu hastane ancak içerisinde çalışan iyi niyetli,samimi ve işini severek yapan doktorlarıyla,hemşireleriyle ve personeliyle güzel olacaktır. ve işte o zaman gerçek tse-İso 2001 belgesini tüm Nizipliler kalplerinden söküp size verecektir.
evet bu suç galiba tüm Niziplilerin. herşeyde; bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyen Niziplilerin. fakat şunu unutmayalım kihastalık herkesin başına gelebilecek birşey .bu gün bu konuya sessiz kalanlar, yarın hasta olarak oraya gidipne gibi bir hizmet almayı bekliyorlar. lütfen tüm Niziplileri bu konuda daha hassas düşünmeye davet ediyorum. haaa şu an hastanemizde hizmet veren doktorlarımıza bi diyeceğim yok, hepside görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışıyorlar, ama sepetin içinde de çürük elma yok değil.......... fakat kim getirecekse getirsin, gerçekten nizibin 2 veya 3 tane uzman doktora ihtiyacı var. bak söylemedi demeyin, bu i?in çok vebali de var.
evet hastanemizin temizliği iyi, çalışan personel ve doktorları görevlerini en iyi şekilde yapmaya gayret gösteriyorlar. dediğiniz gibi sepetin içinde de çürük elmada yok değil. uzman doktor hususunda sizlere katılıyorum, nizibe çok acil olarak 2 tane uzman doktor lazım. İnşallah herkes üzerine düşeni yaparsa olmayacak birşey değil 2 doktorun gelmesi..
evet arkadaşlar sizlere katılıyorum. gerçekten belge temizlik hususu herşeyi halledemiyor, ancak buradagörev yapan doktoru,hemşiresi,yöneticisi ve kısacası personeli önce kendine çeki-düzen vermeli görev yapan herkesin bir şifa dağıtıcısı olması gerekir. önce bir psikolog olmalı sonra doktor sonra kendisini acı çeken hasta sahibi yerne koymalı.ancak bu şekilde insanlara şifa dağıtabiliriz. tabiki tüm insanların kardeş olduğu düşüncesiyle yola çıkarsak aksayan bir karıncayı bile incitmememiz lazım. bu şekilde kardeşlerimiz yolunu belirlerse umuyorumki herkes umutlu ve mutlu olacaktır. burada özellikle nizibin önde gelen siyasi simalarada söyylenecek tek söz ise sizi seçen halk kendi haklarına yasal çerçevedekavuşmaları için size yetki vermiştir. lütfen bu yetkiyi insanlarımızın rahat yaşamı için kullanın, aksi taktirde bu dünya sultan süleymana bile kalmadığı gibi sizlerinde birgün koltuklarınıza başkaları oturacaktır.lütfen birbirimize ayak yapmayalım. sağlık emekçilerine seslenmek istiyorum; lütfen hasta haklarına saygı duyalım yoksa biz size saygıyı öğretmek durumunda kalacağız. burada esas önemli olan değerli hemşerilerimizinde (halkımızında) hasta yakınlarının arkamda siyasi güç var diye tüm Niziplilere belirtmek istediğim bir hususta, bildğiniz gibi gazeteci olmamız vesilesiyle gazetemiz yeni oluşumun sütunlar tüm insanlık dostu kardeşlerimize açıktır. e-mail: [EMAIL="aksoy6666@mynet.com.."]aksoy6666@mynet.com..[/EMAIL]
allaha emanet olun saygilar ahmet aksoy
ailemizin görevi icb?yla Nizipte uzun süre bulundum, zaten Nizipliyimde ?uan d??arda ikamet edyom. Nizipte kald???m sürece o kadrda güzel deildi hastanenin hizmetleri. yine de??i?en bi?ey yok heralde. arkada?lar ayn? s?k?nt?ların devam etti?ini söylüyor site sahiplerinin bu i? için daha duyarlu olmas? gerekir..
size çok basit bir örnek vereyim yengem do?um yapacakt? hastaneye götürdük tabiki gece 2 de doktor yoktu(nerde kim bilir belkide eve gitmi? acil bir ?ey oldu?unda beni aray?n o güzel uykumu bölüp gelirim demi? olabilr do?rubence böyledir böyledir)ebe de uyuyorlard? gerçekten burdan o ebeden özür diliyorum çünkü han?mefendiyi uyand?rd?m diye bana demedi?ini koymam??t? bende i?te uykusunun en güzel yerine kald?r?l?r m?:) neyse ebe geldi yengem k?vran?yor ama ebe diyor ki götürün sabah gelsin bu do?urmaz ortan al?p bir evde yani devletten hariç çal??an ebeye götürdük ebe nerdese yengem kan kayp?ndan ölecekmi? dedi
i?te bu insan bu ebe hala o hastanede görev yap?yor .çok basit bir örnek daha nicesi ..........
ve idari kadronun bir k?sm? yenilendi kimler çalışıyor dersiniz ?imdi çıkanların yerinde bir dü?ünün bir siyasinin sorumlulu?unda olan bir hastane fazla söze gerek yok ben sizin hayal gücünüze güveniyorum.
arkada??m hiç mi müdür, ba?hekim yoktu sölesydin onlara..gerçii onlar neyapcakki
ben yetkilerle konu?tum, onlarda bürokratik engellerden ?ikayetçiler. bununla birlikte vatanda??n benlik tutumundan da onlar ?ikayetçi, yani k?s?r bir döngü. bir yetkilinin " vatanda? sadece sözlü ?ikayet ediyor, dilekçe veripte alt?na imzas?n? atan yok" demesi ilginçtir. sorunun çözümü birazda bizlerin elimizi ta??n alt?na koymam?zda yat?yor. nedersiniz ?
sevgili Nizipliler mesle?im itibar?yla söylüyorum, ?ahidiniz olmak kayd?yla(evrak en büyük ?ahittir) yeni t.c.kanunu çok a??r ?artlar getirdi hekimin yanl?? tedavileri ile meydana gelen zararlar ile di?er konularda do?rudan cumhuriyet savc?ların?n dava açma haklar? var.ayr?ca dava ile il?ilide tazminat davas? açabiliyorsunuz.
yaln?z en büyük mesele hekim ile hasta aras?nda para trafi?ini kald?rmak,hükümet ?u anda baz? çal??malara ba?lad? ancak en az on y?ll?k bir zaman laz?m.?lk etapta aile ve kurum hekimli?inin halledilmesi laz?m zira koruyucu hekimli?in yap?laca?? i?ler yatakl? tedavi kurumunda yap?lmamal? esas sebeplerden biride bu bu?ün hastaneler bir yatakl? tedavi kurumu olamaktan çok poliklinik hizmeti vererek koruyucu hekimlik yapan kurumlar haline gelmi?,
halbuki aile hekimli?i olsa hasta hastaneye ileri tetkik ve tedavi için gidecek böylecedoktor hasay? ister istemez kap?da kar?i?lamak zorunda kalacak çünkü devlet hastaneleri özel hastanelerle rekabet etmesi gerekecek. nerdede insan?n?na sevgi duyan bürokrat ile siyasetçi ,nerede üzüntüden ömer bin abdülaziz gibi uykusu kaçacak insan allah bu milletin sonunu iyi etsin
arkada?lar her yerde benzer s?k?nt?larla kar??la?mak mümkün ancak çözümü kendi içimizde aramak daha güzel.
ye?il kart çıkt? daha çok zenginler faydaland?. fakir insanların faydalanmas? gerekiyordu oysa. ??te ta?lar yerinden oynay?nca kar??kl?k çık?yor. f?rsatç?l?k hepimizi sarm??. f?rsat? olan zengin insan ücretsiz muayeneye gidiyor, f?rsat? olan doktor özel muayenehane veya hastaneye gidip çalışıyor. herkes bu karma??kl?k içinde nerede yanl?? yapt???n?n fark?nda bile olmuyor. bir doktor günde kaç saat çal??mal? onun fark?nda da de?iliz.ayr?ca Nizipte doktorlar büyük bir ço?unlukla Niziplidir. bu yüzden daha çok çal???rlar. ülkemizin di?er yerlerinde durum böyle de?ildir. ço?u zaman hiç doktor yoktur. Nizipte hemen hemen her bran?ta doktor var.
genel anlamda var olan karma?a sebebi ise hepimizin s?n?rs?z bir ?ekilde kendi menfaatlerimizin pe?inde ko?mam?z. önce hepimiz menfaatlerimizden vaz geçelim hakk?m?z? isteyelim. hak kavram?n? her hareketimizde bir daha dü?ünelim. menfaatimiz için haklar?m?zdan veya ba?kaların?n haklarından vaz geçmeyelim. allah dosdo?ru olmam?z? istiyor öylemiyiz acaba?... kendi kendimize bir daha soral?m
selamlar ve sayg?lar
Edited by - felsefefe Tarih: 08 A?u 2005 17:01:28
bu konuyu gündeme ta??d???ndan dolay??bram27 beye sonsuz tesekkür ediyorum. ?unu belirtmek gerekirseinsan?m?z?n hastane kap?larında ma?dur olmas? yüreklerde bir faciad?r.
?nsam?z?n sa?l?k ba?ta olmak üzerehiçbiralanda de?eri yok ne yaz?k ki.. insan de?erinin hiç olmad??? birdünyada ya??yoruz. güçlünün zay?f? ezdi?i birdünya.. ?nsan?n insana kurt oldu?u bir dünya..
bir çok hasbi duygular?m?z? ve de?erlerimizi kaybettik.?yilik, do?ruluk, dürüstlük para etmiyorr art?k; tam tersine sahtekarl?k, düzenbazl?k iki yüzlülük para etmeye ba?lad?..
hastanelerde "kalite belgeleri" nin olmas? bir ?ey ifade etmiyor benim için.o belgeler, olsa olsa ancak duvar kalitesini ölçern belgelerdir, diye dü?ünüyorum. önemli olan insan?n kalitesidir.
türkiye''de sa?l?k ba?l? ba??na bir problem... bunu kabul etmek gerek.sadece Nizip'' has bir olgu de?il.
merkezine insandan çok menfaatleri almay? tercih edenlerdenkaynaklan?yor bütün mesele."paran kadar konu?" mentalitesibizleri buralara getirmi?tir.
kalbi muayene etmektense, önce cebi muayene eden bir anlay??tan do?acak olan budur..
sonsuz sayg?lar...
Edited by - osmanutkan Tarih: 08 A?u 2005 17:07:31
birazda suç bizde haklar?m?z? savunam?yoruz ama ?u da bir gerçek verdi?imiz dilekçeler ne kadar geçerli olacak doktora m? ceza verecekler personeli mi i?ten uzakla?t?racaklar ke?ke böyle uygulamalar olsa...... ama bundan sonra dilekçe vereçe?im ama i?leme gireçe?ini sanm?yorum......bu siteyi takip eden hiç mi Nizipli hastanesinde çal??lan ki?iler yok siznde yorumların?z? bekliyoruz bir de doktorlar?m?z?n gelen hastalar? azarlama hakk? var m? bu konuda da dilekçe verilenilir mi o gün doktora gittim muayene etmeden ilaç yazmaya ba?lad? te?hisiniz nedir diye sordu?umda ba??rmaya ba?lad? sizce suçlu ben miyim doktor mu ........genel cerrahi bunu yapan sayg?lar.
HER OLAYA FARKLI BOYUTLARDAN BAKAB?LMEL?Y?Z.B?RÇOK HASTANEDEN DAHA DONANIMLI B?R HASTANEM?Z VAR.B?RÇOK HASTANEDE OLMAYAN ANLAYI?LI SABIRLI HEM??RELER?M?Z VAR.TAB?K? EKS?KL?KLER MEVCUT NÖBETE KALMAYAN UZMAN DOKTORLAR POL?KL?N?GE GEÇ BA?LAYAN DOKTORLAR G?B?.VE EN ÖNEML?S? B?L?NÇS?Z B?R HALKIMIZ VAR.NEYE NASIL TEPK? VERECEG?N? B?LMEYEN KIZMASI GEREKEN YERDE SUSAN SUSMASI GEREKEN YERDE KONU?AN B?R HALKIMIZ VAR.ÖRNEG?N POL?K?L?KTE DOKTOR GEC?KT? D?YE HEM??REYE KIZAN AMA DOKTOR GEL?NCE KUL KÖLE OLAN HALKIMIZ ONLARA SESLEN?YORUM DOKTORLARA KIZAMAYIP HEM??REDEN TEM?ZL?K ELEMANINDAN HIRSINIZI ALMAKTAN VAZGEÇ?N.KONU?ACAK CESARET? GÖSTER?P DOKTORLA KONU?UN BU S?TEYE G?R?P OLAYLARI ABARTARAK ANLATIP GÖVDE GÖSTER?S? YAPMAYIN LÜTFEN
halk?m?za k?zmaktansa kendimizle ilgili k?s?mlarda düzeltmeler yapal?m. herkes kap?s?n?n önünü temizlerse bütün ?ehir temiz olacakt?r diye inan?yorum.
kimsenin ah?n? almamak gerek..yegane güç ve kuvvet sahibi Allah mazlumun yan?ndad?r; onların duaların? da ahların? da duyacakt?r.
hastaneye gelen ki?iler bizim annelerimiz ,babalar?m?z ,karde?lerimizdir.biziz ,hepimiziz. hastane görevlilerine dü?en: sanki kendi e?leri ,dostlar? ,akrabalar? gelmi? gibi davranmalar?d?r.
konyal? güzel bir insan ?öyle diyordu:
her gördü?ünü h?z?r bil
her geceyi kadir bil
her kim olursa olsun insan oldu?undan dolay? de?erlidir.dini, dili, cinsiyeti, ya??,me?rebi.. ne olursa olsun de?erlidir.
yunus emre:
Kur''an okuduk ötürü
pazar eyledik götürü
yarat?lan? severiz
yaratandan ötürü
demektedir.
çok selam...
Edited by - osmanutkan Tarih: 16 A?u 2005 16:13:03
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.