Bu ceza işini halk yapmalı. Sabun alırken Nizip sabunu değil de Nizip’deki falan firmanın, falan markalı sabunu diye alırsanız hiç sorun yaşamayacağınıza eminim. Bence buradaki hassas nokta Nizip’de hala çok kaliteli sabun üretimi yapanlar var. Hepsi aynı değil
Nizip sabununu tekrar güvenilir hale getirebilme yolunda büyük adımlar atan antique sabunları üretim kapasitesi bakımından çok büyük ölçekli olmasa da kalite bakımından dev adımlar atıyor. Ürettiği sabunlar şu andabazı avrupa ülkelerinde ve uzakdoğu ülkelerinde ilaç kadar değer görüyor..
Tamamen doğal ve kaliteli, insan vücudunun PH’ına uyumlu ve değişiküretim tekniği ile kimyasal maddelerin zararını olabildiğince indirgenmiş, soğuk sistem üretiliyor, küçük bir örnek; üretim esnasında saf su yada kireç oranı çok düşük şişe suları kullanıyor, saf yemeklik zeytinyağı, palm olein, palm kernel gibi yağlar kullanılıyor ayrıca kekik, portakal yağı, ardıç katranı, bal, defne yağı gibi katkı maddeleri ile zenginleştiriliyor.
DOĞAL SABUN
DOĞAL sabun kavramı,değişik anlamlarda kullanılagelmektedir.Çoğunlukla, sabunu oluşturan yağların cinsine dayanarak-yanıltıcı olmasına rağmen-Doğal olarak nitelendirilmektedir, sıcak işlem ile üretilen sabunlar, koku,sertlik, köpük ve renk vermek için ilave edilen kimyasal maddeler göz önüne alınmadan Doğal veya Zeytinyağı sabunu adı altında satılmaktadır.
El yapımı ANTIQUE LIFE; doğal sabunlarında ise Sızma Zeytinyağı,Yemeklik Fındık Yağı,1.Kalite Defne Yağı,Gıda sektörü için hazırlanan Palm ve Palm Kernel yağları,Hint Yağı,Badem Yağı,koku için doğal Lavanta ve Portakal yağları,renk için bazı çeşitlerimizde zerdeçal ve lavanta tozu gibi bitki tozları kullanılmaktadır.
Sabunlarımız piyasaya sürülmeden önce 4-6 hafta uygun nem ve ısı koşullarında kurutulup dinlendirilmektedir.Bu süreç soğuk işlem sabunları için sabunlaşmanın devam edebilmesi için çok önemlidir.Bu olgunlaşma sürecinden önce kullanılan sabunlar,serbest alkali içermekte ve dayanıksız olmaktadırlar.
ANTIQUE LIFE; el yapımı doğal sabunlarında serbest alkali ve tuz oranlarının öngörülenlerin çok altında "sıfır" olduğu,TSE ve diğer bazı laboratuvarlarda yaptırdığımız tahliller ile belgelenmiştir.
Bulunduğum şehirde (İzmir) yeni tanıştığım biriyle muhabbet ediyorduk. Laf döndü dolaştı memlekete geldi. Bana nerelisin diye sordu. Ben de Gaziantep-Nizipliyim dedim. Nizip’i biliyormuş. Zamanında (1950-1970’ler), terzi olan amcası Nizip’le çok ticaret yapmış. Diktiği şapkaları Gaziantep ve ilçelerine götürür, yerine başka şeyler alıp İzmir’de satarmış. Nizip’ten ise sabun alırmış. Bu şekil çok para kazanmış. Ama bir süre sonra Nizip’teki sabunun kalitesi düşmüş ve dışarda talep görmemeye başlamış. "Sizin hemşolar sabuna hile katmaya başlamışlar." diyordu. Nizip’te bir kaç büyüğüme sordum. Arkadaşa hak verdiler. İnşallah Nizip bir zamanlar olduğu gibi Türkiye’nin sabun ihtiyacının büyük kısmını karşılamaya başlar.
Zeytinyağında tağsiş olayı zeytin ve z.yağı üretimi yapılan tüm bölgelerin çok ciddi bir sıkıntısı haline gelmiştir. Mehmet2763 kardeşim çok doğru söz sarfetmiş, .
Bakın ilçemizde tenekeli yağ satışı o kadar ciddi rakamlara ulaştı ki dudak uçuklatacak düzeyde çok değil daha bundan 4-5 sene evvel Nizip te üretilen z.yağı tankerlerle İzmir’e sevk edilirdi, bu gün ise üretim artmasına rağmen hemen hemen İzmir bölgesine dökme yağ hiç gitmiyor diyebiliriz üretilen yağın neredeyse tamamı bölgemizde tenekeli dediğimiz şekli ile tüketiliyor üstelik bu satış o kadar tuttu ki, zeytinyağında yaşanan fiyat gerilemesi bölgemizdeki tenekeli yağ satışına yansımadı bile....
bununla birlikte daha 20 gün önce Antakyadan ilçemize getirilerek piyasaya sürülmek istenen yaklaşık 1000 teneke tağsişli zeytinyağı tesadüfen tespit edildi (içerisinde en az %35 oranında soya yağı, %15 oranında muhtelif yağlar testip edildi).
Bundan dolayı zeytinyağı almak isteyen vatandaşların sadece güvendikleri ve tanıdıkları zeytinyağı üreticilerinden yağlarını almaları fiyat farklılıklarından şüphe duyarak kaliteli ve tağsiş yapılmamamış zeytin yağının hiç bir zaman ucuz olmayacağını bilmeleri gerekmektedir..
Kaliteli ve doğal sabun arıyorsanız üniversite onaylı saf zeytinyağlı Verdaa sabunlarını kullanmanızı öneririm. Detaylı bilgi isteyen
http://www.verdaa.com'u inceleyebilir.
Arkadaşlar
Sabun konusu aslında çok ibret alınması gereken bir sorun. Problemin asıl kaynağı için bir laf vardır "Bizim aklımız gözümüzde". Sabunun batırılışı işte bu cümleyle özetlenebilir. Nizip, o bahsettiğiniz ve hata olarak nitelediğiniz 50 'li yılların üretimini sürdürebilseydi şu an bırakın Türkiye'yi dünyanın sabunu meşhur belli başlı kentleri arasında yer alırdı. Keşke Nizip o 50'li yıllardaki üretim sistemine devam edebilseydi... Ama olmadı! Peki ne oldu, kendi görüşümü anlatayım:
Bizim Nizip'imizin kötü bir huyu vardır. Misal verelim, bakarsınız bir adam tutmuş atıyorum cam işi yapıyor. Nizip halkı bunu takip eder.. O adam yanılır, hatalardan ders çıkarır ve sonunda düzgün ürünü elde eder, işleri devam ettirir.. Eğer işi iyi giderse, bir anda Nizip 'te 50 tane cam işi yapan firma açılır, onlar ilk adamın tecrübesini izledikleri için, hazır pazar da olduğundan, risk almazlar.. Firma çokluğu yüzünden bir süre sonra bu 50 firma geçinemez. Kalitesiz üretim yapmak istemeyen kişiler işi bırakırlar, kalitesiz yapanlar bir süre daha dayanır, sonra artık kimse o malı almaz, tüm firmalar kapanır.
Nizip'li işadamları eğer yeni işlere girişmek yerine mevcudu taklit yoluna giderlerse diğer sektörlerde de sonuç değişmez. Sabunu yok eden bu zihniyet nedeniyle pek çok tanıdığım Nizip'li, yatırımını Nizip'e yapmaktan vaz geçiyor artık.
Nizip sabunu artık o 50'li yıllarınprina sabunu değil. Benim tanıdığım sadece bir firma var o da aynı olmasa da o eski kaliteye biraz yakın üretim yapıyor, onun dışında pek doğru düzgün imalatçı da kalmadı zaten.
Keşke o eski sabun olsa şimdi. Elimde Japonların saf zeytinyağlı birinci sınıf sabun talepleri var. Keza Avrupa ülkeleri de doğal sabun istiyor. Hani üretici?
Hayvansal yağlarla, deri kazıntısı yağlarla sabun yapanların gözü aydın, Nizip sabunu bitti!
Ordu Bilim ve Sanat Merkezi İlköğretim Okulu öğrencileri Şeyma Bilgin ve Eda Kazanç evde kullanılan kızartma yağlarından kolaylıkla sabun elde edilebileceğini keşfettiler
Bu yıl 15.si düzenlenecek olan Çevre Proje Olimpiyatında, Ordu Bilim ve Sanat Merkezi İlköğretim Okulu öğrencileri Şeyma Bilgin ve Eda Kazanç evde kullanılan kızartma yağlarından kolaylıkla sabun elde edilebileceğini keşfettiler !
Evlerde kullanılan kızartma yağları tekrar tekrar kullanıldığında insan sağlığına zarar veriyor. Bu nedenle çoğu zaman çöpe dökülüyor. Ayrıca kullanılan sabunlar da küçüldükten sonra çöpe atılıyor.
Şeyma Bilgin ve Eda Kazanç adlı ilköğretim okulu öğrencileri atık yağları ve sabun parçalarını birleştirerek herkesin kolaylıkla evlerinde sabun yapabileceği bir yöntem geliştirdiler. Öğrenciler icat yapmakla kalmayıp , İnsanları bu konuda bilinçlendirmek için buroşür hazırladılar, alışveriş merkezlerine stand kurdular ve yaptıkları sabunları sergilediler.
Henüz ilköğretim çağındaki bu öğrencilerin çalışmaları büyüklere örnek olacak nitelikte.
Bu ve bunun gibi birbirinden değerli 138 proje , 31 Mart- 1 Nisan tarihlerinde yapılacak olan 15. Çevre Proje Olimpiyatında sergilenecek.
Unesco’nun da desteklediği Çevre Proje Olimpiyatları; Türkiye’de ve Dünyada artan çevre sorunları konusunda gençlerin bilinçlendirilmesi ve çözüme ortak edilmesi amacını taşıyor.
nizip sabunu bitiren nizip sabuncularının teknolojiye yatırım yapmamaları sadece bu başka bi şey yok teknolojiye yatırım yapan nizip sabuncusu yok ben üst tarfdaki kişinin sizin gizli uyarı verdiğiniz arkdaşaın antakyada fabrikasını bizzat fakat bilmeyerek ziyaret ettim antik bir sabun tesiside şehrin içinde kalmış bir yerde sabun yapıyo ve teknoloji nizip şartlarıyla aynı fakat dürüstlük ilkeleri var bizim nizip esnafında bu yok biri bi iş yapıyo kalan kim varsa aynı işe yükleniyo ...
banka kredilerine başvurulabilir hiç bir sıkıntıda olmaz...Ama güvenimiyr ki kendine düsürt çalışsa kazanır ama dürüst çalışmıyor onun için kaybediyor malesef dürüst olan şimdi nerelerde görüyoruz.
vuslat;147276 wrote:sabuna kiremit tozu katanlar sabunun geleceğini mi koydu sanki
Tek kiremit tozuysa eywallahım var beyaz mermer tozunu sabuna koyup ağır olmasını sağlan tabii ki nizip sabuncusuydu amaç burada sabunu ağır getirmek bu tozuda sabun kullanılınca anlaşılıyordu fakat şimdi çok geri kaldı nizip sabuncusu ne yazık...