Genç Muhabbet

ŞİİR SEVER NİZİPLİLER BURAYA...

fsoyarik Üye
ayriligin bedelini binlerce kez ödedim. bu sehri bu sokaklari adim adim milim milim boynu bükük gezdim su an ne haldeyim ne dertteyim nereden bileceksin, onun için en son güleyim seni son kez ölmeden bir göreyim. yar yar yar yar vurma beni derinden zor zor zor zor vazgeçip kopmam senden bir sor haber ver gittigin o yerlerden yanar yanar tutusurum habersiz kalsam senden cankan (pop) benim için bir dinle sevgili kutr,gökhan ve nurullah. güzel söz su gibidir.nasil yumusacik su sert kayayi deliyorsa güzel sözde kalbi inletir gözleri yasartir selamlar
Gökhan Dokuyucu Üye
beklenen ne hasta bekler sabahi, ne taze oluyu mezar, ne de seytan bir gunahi, seni bekledigim kadar. gecti istemem gelmeni, yoklugunda buldum seni; birak vehmimde golgeni, gelme, artik neye yarar? necip fazil kisakürek
Gökhan Dokuyucu Üye
anneme mektup ben bu gurbete ile düstüm düseli, her gün biraz daha süzülmekteyim. her gece, içinde mermer döseli, bir soguk yatakta büzülmekteyim. böylece bir lâhza kaldigim zaman, geceyi koynuma aldigim zaman, gözlerim kapanip daldigim zaman, yeniden yollara düzülmekteyim. son günüm yaklasti görünesiye, kalmadi bir adim yol ileriye; yüzünü görmeden ölürsem diye, üzülmekteyim ben, üzülmekteyim. necip fazil kisakürek
Gökhan Dokuyucu Üye
bana söyledi uzun bir siir yazmak istedim sevgimi herkese anlatmak bu sevgiyi herkesle konusmak yagmurla birlikte sarki söylemek rüzgarla birlikte fisildamak dogan günesle aydinlatmak çikan ayla tekrar dogurmak ve bu sevgiyi hep yasatmak her yeni dogan günle onu yasamak sevda degimliydi bu satirlari yazdiran sevda degimliydi bana askimi unutturmayan o yok olsa da bu dünyadan . bana söyledi her dogan günle beni bastan yaratan hiç eksilmeden hep doldurarak bu sevdayi nesilden nesile aktaran bir hikayeydi bizi burada gönüllerde tutan. mese agacindan da öteye tasiyan söylemekten korkmayin bu efsane bizi hep koruyan. saygilar... bu siir yarismasi ne oldu.
Subutay Üye
su misali akti ömrüm, ben ne sevgiler gördüm. ilk degil son olmaz ama, ben sende çok kördüm..." diyor orhan ölmez.gerçekten duygu yüklü, hos bir parça. tavsiye ederim...
fsoyarik Üye
daha senden gayri asikmi yoktur nedir bu telasin vay deli gönlüm. hele düsün derinden ademden beri neler gelmis geçmis say deli gönlüm. anomim selamlar
nurullah Üye
artik inan bana muhacir kizi, dinle ve kabul et itirafimi. bir soguk, bir garip, bir mavi sizi alev alev sardi her tarafimi, artik inan bana muhacir kizi.
Subutay Üye
ey veli! insan nasil olmali söyle? son nefeste nasil olacaksa öyle... n.f.k.
fsoyarik Üye
ete kemi?e büründüm yunus diye göründüm yunus emre
Gökhan Dokuyucu Üye
yalniz Ilk insan, adem; yeryüzünde yapayalniz. rabbim can verdigini birakirmi? hava'siz. yalnizlik allah'a mahsus.dogru, lakin. Insani yaratmis, yüce rabbim. neden? yalniz degildir; yaradan halik'i , bilen. Inançsiz; dünyada hem ahirette , yalniz kalan.
fsoyarik Üye
b e z m ? ? ? m bu gidi?le aram yok yok böyle hedefi olmayan yoldan bezmi?im korkar?m felaket hak bundan böyle ?blise dost olan kuldan bezmi?im * * * nas?l mutlu olam viran halinden mazlum sille yerken zalimden sahte kör beylerden sahte alimden riyakar konu?an dilden bezmi?im * ** ?arlatanlar i?kal etti meydan? kan?m?za girdi soysuzun kan? s?r?tan k?r?tan sard? dötr yan? bald?rdan bacaktan belden bezmi?im * * * mutlu az?nl??a çanak tutulur anadolum lokma lokma yutulur bu pazarda ?eref namus sat?l?r ars?zdan h?rs?zdan elden bezmi?im u?ur i?ilak
nurullah Üye
10-15 gün içinde nasipse askere gidece?im , hakk?n?z? helal edin.. ayr?l?k üzerine güzel ?iirler yazabilrseniz sevinirim , herkese tesekkürler .. Nizipe selamlar , in?allah bir kere daha gelmek nasip olur ,. bü?ra sokaktaki herkese ayr?ca selamlar...... . Edited by - nurullah Tarih: 29 Tem 2005 18:24:54
Subutay Üye
ruhu muhabbet mührüyle damgal?, kalbi kutsal dava ile sevdal?, sinesi his ve heyecan kokan güzel insanlara selam...
fsoyarik Üye
ho? geldin sevik tama yorum, öyle olamad?k amma aleyküm selam sevgili karde?
Subutay Üye
olsun abi, o da yeter.bu ?iiri dün gece kaleme ald?m. güzel bir akrosti? oldu san?r?m.platonikcanana arma?an olsun (her ne kadar beni duymasa da...) commercialscript="" gizledim senden hislerimi, . . . commercialscript="" ?stemedim bilmeni, . . . commercialscript="" zikrediyorum her an ismini, . . . commercialscript="" ellerimde hayal ediyorum hep ellerini. . . . commercialscript="" masals?, destans? bir a?k benimki… . edited by - Nizipli_kurt tarih: 03 a?u 2005 10:57:23 Edited by - Nizipli_kurt Tarih: 09 A?u 2005 16:40:37
nurullah Üye
gül gülse derim a?lasa hep bülbül acep de?il zira kimine a?la demi?ler kimine gül.... Edited by - nurullah Tarih: 03 A?u 2005 19:50:11
Gökhan Dokuyucu Üye
duyduk duymad?k . ?çinde adam olmayan elbiseler...
Resim kaynağı
. . . mevlânâ’n?n sözü inci gibidir. . her cümlesi deryalara dald?r?r insan?.. demi? ki “nice adamlar gördüm, üzerinde elbise yok. ve nice elbiseler gördüm, içinde adam yok ...”. ah cân?m efendim! . yâ hazreti mevlânâ!. biz çar??da pazarda neyleyelim?. ?çinde adam olmayan elbiseler aras?nda kald?k.... elbiseler, elbiseler, elbiseler.... model model, desen desen elbiseler!. elbiseler krall???nda ya??yoruz.. elbiseler elimize, aya??m?za, hatta gönlümüze ve akl?m?za dola??yor.. yâ hazreti mevlânâ, . “gel! gel! gel! ne olursan ol yine de gel! mecûsî de olsan, putperest de olsan gel! yüz bin kere tövbeni bozsan da gel!” demi?tin ya.... ?imdi ayn? sözleri s?k s?k duyuyoruz.. “gel! gel! gel! ne olursan ol yine de gel! memur da olsan, i?çi de olsan gel. yüz binlerce lira borçlu da olsan gel! kredi kart?na dokuz taksit! borç gömle?ini giy de git!” diyorlar.. vitrinlerden ve ekranlardan uzanan ruhsuz manken elleri “giyin!.. giyin!.. giyin!..” diyor sabah ak?am.. “kanaat? b?rak, sadeli?i b?rak, giyinmene bak!”. “hayây? çıkar! ahlâk? çıkar! bunlar? giyin!” diyor binlerce ses binlerce kez.. o elbiseleri giyinsek, içinde adam olmayan bir elbise daha ortal?kta fink atmaya ba?layacak.... o elbiseleri giyinmesek, kimse bizi adamdan saymayacak.... bu yüzden yar? ç?plak, yar? giyinik dola??yoruz ortal?kta.. biraz adam oluyoruz, biraz elbise.... yâ hazreti mevlânâ... budur hâl-i pür melâlimiz.. .
Subutay Üye
fsoyarik abi, ?iirime yorum yazmad???n için seni esefle k?n?yorum :'(
fsoyarik Üye
sevgili kurt çok özür dilerim üç dört gündür ?ehir d???ndayd?m,bu gün döndüm ?iirini okudum güzel ançak platonik a?k hallerin beni üzdü,seni üzen seni tan?mayan k?za allah ak?l fikir versin,o zavall? ömründe hiç bukadar hisli bir genç tan?m??m? acaba?s......r.et eski dost dü?man olmaz seni seven pi?man olmaz. senin can?n sa? olsun yeterki. barakl? bir arkada? vard?,ni?anl?yd?,ni?anl?s?n?n ad? *ava?'d?.geceleri içi yanar. ava?,ava?, gel yava? yava? diye inlerdi zavall?.selamlar
Subutay Üye
ne yapal?m i?te, hani demi? ya yunus: "güzelli?in onpara etmez, bu bendeki a?k olmazsa. e?lenecek yer bulamam, gönlümdeki kö?k olmazsa..." biz de kendimizi böyle avutuyoruz.ama in?allah ciddi bir?eyler olacak.hay?rl?s? olsun.selamlar.
Subutay Üye
"title" dalg?n ak?amüstü ?zmir’de alsancak ?skelesi’nde ayakların kordon boyu’nda avare dü?lerin harbiye’de tramvaylara as?l?r gider . baki süha edipo?lu . Edited by - Nizipli_kurt Tarih: 09 A?u 2005 16:33:30
fsoyarik Üye
gönül evin virane ötecek bir bayku?un yok, zaman boynumda halka ipi yok ilme?i yok. fsoyar?k
fsoyarik Üye
neredesin sevgili dostum, sevgili kurdum. ben bu sitede dünyam?, bir kaç dost üstüne kurdum. fsoyar?k
nurullah Üye
bir bahar ard?nda kald? dü?lerim, ötesi cans?zl?k anl?yormusun , günyüzü görmeden öldü dü?elerim , ötesi sonsuzluk anl?yormusun ,... hepinize elveda , askerlikten sonra görü?mek üzere , allaha emanet olun... Edited by - nurullah Tarih: 10 A?u 2005 17:38:48
Gökhan Dokuyucu Üye
http://papisss.com/images/ekart [Eksik eski medya kaydı] ’Ö?REND?M’’ ?nsanlara kendimi zorla sevdiremeyece?imi ö?rendim. Yapabilece?in tek ?ey sevilebilecek biri olmak; Gerisi onlara kalm??... ?nsanlar? ne kadar dü?ünürsen dü?ün, Onların seni o kadar dü?ünmediklerini ö?rendim. Güven elde edebilmek için y?lların gerekti?ini, Ama yok etmek için saniyelerin bile yetti?ini ö?rendim. Önemli olan?n hayat?ndaki e?yaların de?il, Hayattaki ki?ilerin oldu?unu ö?rendim. ?nsan?n ancak 15 dakika çekici olabildi?ini, Ondan sonra al???ld???n? ö?rendim. Kendimi kar??la?t?rmak için, ba?kaların?n en iyi yapt?kların? de?il, Kendimin en iyi yapt?kların? k?stas almam gerekti?ini ö?rendim. ?nsanlar için olayların de?il, onların daha önemli oldukların? ö?rendim. Her ne kadar ince kesersen kes, Kesti?inin her zaman iki yüzü olaca??n? ö?rendim. Sevdi?in ki?ilere sevgi dolu sözler söylemen gerekti?ini, Belki bu son defa, son görü?ün olabilece?ini ö?rendim. Her ne kadar onu çok dü?ünsen de, Yine de gidebilece?ini ö?rendim. Kahramanların, yap?lmas? gerekenleri ne pahas?na olursa olsun, Yapanlar oldu?unu ö?rendim. ?nsanların seni hep hesaps?z sevdi?ini, Ama bunu nas?l göstereceklerini bilemediklerini ö?rendim. Sinirlendi?imde gerçekten buna de?se bile, asla ac?mas?z olmamam gerekti?ini ö?rendim. Gerçek dostlu?un ve gerçek a?k?n, aram?zda uzak mesafeler olsa bile, büyüdü?ünü ö?rendim. Birisinin seni istedi?in gibi sevmemesi, Onun seni tüm benli?iyle sevmedi?i anlam?na gelmedi?ini ö?rendim. Bir arkada??n ne kadar iyi olursa olsun seni üzece?ini Ve senin yine de onu affetmen gerekti?ini ö?rendim. Bazen ba?kalar? taraf?ndan affedilmenin yetmedi?ini ö?rendim. Kendini de affetmeyi ö?renmelisin. Kalbin ne kadar k?r?lm?? olursa olsun, Dünyan?n senin ac?larından dolay? durmayaca??n? ö?rendim. Geçmi?imiz ve durumumuzun oldu?umuz ki?ili?i etkiledi?ini, Ama olmam?z gerekene kar?? sorumlu oldu?umuzu ö?rendim. ?ki ki?inin tart??mas?n?n, birbirlerini sevmedikleri anlam?na gelmedi?ini ö?rendim. Ve tart??mad?klar? zaman da sevdikleri anlam?na gelmedi?ini. Bazen ki?ili?ini eylemlerinin önüne koyman gerekti?ini ö?rendim. ?ki ki?inin tamamen ayn? olan bir ?eye bakt?klarında bile Farkl? ?eyler görebildiklerini ö?rendim. Hayatlarında her zaman dürüst bir ?ekilde daha ileriye gitmek isteyen ki?ilerin, Sonuçlar? önemsemediklerini ö?rendim. Seni do?ru dürüst tan?mayan ki?ilerin, Hayat?n?, birkaç saat içinde de?i?tirebileceklerini ö?rendim. Verebilece?in bir ?ey kalmad???nda bile bir arkada??n a?lad???nda, Ona yard?m edebilecek gücü bulabilece?ini ö?rendim. Yazman?n, konu?mak kadar duygusal gayret gerektirdi?ini ö?rendim. En fazla önemsedi?im ki?ilerin, benden hep uzakla?t?r?ld?kların? ö?rendim. ?nsanlar? üzmeden ve duyarl? olarak kendi fikirlerini söylemenin Çok zor oldu?unu ö?rendim. Sevmeyi Ve sevilmeyi ö?rendim... Ö?rendim...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim