Basından Nizip Haber

"Bu Kadar Kötü Olduğunu Bilmiyordum"

Thalep Üye
Resim kaynağı
. Günlerdir Gaziantep Kamuoyunu meşgul eden teşvik konusu sonunda Başbakan’a ulaştı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Gaziantep Heyeti’ni TBMM Makamında kabul etti. Erdoğan Gaziantep Heyetine sıcak davranarak “Biz çalışkan insanları cezalandırmaya gelmedik. Teşvik konusunda gereken her şey yapılacaktır. Bakanlarım çok kısa bir süre içerisinde Gaziantep’in sorununu çözecektir.” Dedi. Başbakan Gaziantep’in teşvikli iller kapsamına alınacağı şeklinde her hangi bir söz vermedi. Ancak ileri sürülen konuları haklı bularak “Ne yapılabilir?” araştırması istedi. Başbakan Erdoğan TBMM’deki makamında yapılan teşvik toplantısına Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başeskioğlu ve Hazineden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Babacan katıldı. Başbakan Erdoğan Gaziantep’e teşvik verilmesi konusunda AK Parti Gaziantep Milletvekili ve aynı zamanda Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen’i koordinatör tayin etti. Tüzmen Teşvik ile ilgili çok kısa sürede bir rapor hazırlayarak Başbakan Erdoğan’a teslim edecek. KİMLER VARDI? Başbakan Erdoğan’ın Ankara’da yaptığı teşvik toplantısında Gaziantep’ten Vali Süleyman Kamçı, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, Organize Sanayi Bölge Başkanı Cahit Nakıboğlu, Ticaret Odası Başkanı Mehmet Aslan, Ticaret Borsası Başkanı Ömer Çelik, Nizip Ticaret Odası Başkanı Mehmet Özyurt, İhracatçılar Meclis Başkanı Abdulkadir Çıkmaz, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Ahmet Uzer, Fatma Şahin, Nurettin Aktaş, Mehmet Sarı, Mahmut Durdu, Şahinbey Belediye Başkanı Ömer Can, Şehitkamil Belediye Başkanı Metin Özkarslı, AK Parti Gaziantep İl Başkanı Ökkeş Eruslu, İş Adamı Mehmet Mutafoğlu ve Mehmet Teymur katıldı. KOÇERDEN BRİFİNG Başbakan Erdoğan’ı teşvik toplantısında Sanayi Odası Başkanı Nejat Koçer 15 dakika boyunca teşvik ile ilgili sinevizyon gösterisi yaptı. Koçer Gaziantep’in teşvikte 50. İl olmasını istemediğini ancak bu tabloda durumun her geçen gün daha kötüye gittiğini açıkladı. Gaziantep heyeti ile yaklaşık 1,5 saat görüşen Başbakan Erdoğan, teşvik konusunda bir çok ilden kendisine taleplerin geldiğini ancak Gaziantep’in durumunun bu kadar kötü olduğunu tahmin edemediğini belirtti. Erdoğan Gaziantep Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinin Lokomotif kenti olduğunu ve aldığı göçten dolayıda haklı isteklerinin bulunduğunu ifade etti. NTO Başkanı Mehmet Özyurt Ankara’dan geldikten sonra Nizip Ticaret Odası’nda yaptığı basın toplantısında Başbakan ile görüşmelerinin çok iyi geçtiğini, Başbakan’ın Gazianteplilere söz verdiğini söyledi. Özyurt Gaziantep heyeti olarak Başbakan’dan iki şey istediklerini belirtti. Bunlardan birisi istihdamın üzerindeki vergi yükünün hafiflemesi ve ikincisi ise enerjide indirim olduğunu belirten NTO Başkanı Özyurt, Başbakan’ı bu konularda kendilerine hak verdiğini ve “Yakın bir zamanda Gaziantep’e gereken yapılacaktır” dediğini vurguladı. haber: www.Nizipdenge.com.
hazarfenx Üye
güncel haberlerin Nizip coma atılmasına çok sevindim bu fikrimi daha önce belirtmiştim Nizip com da haberlerin renk getireceğine inanıyorum.denge çalışanlarına teşekkürle.
ahmetaksoy Üye
evet,teşekkürler,bizim tüm gayemiz bu olsa gerek,kutlarım
akçakent27 Üye
guncel ve önemli bir konuyu Nizip com a taşıması sevindirici biz Nizipten uzakta olanlar icin dahada güzel teşekürler
ahsen27 Üye
işt böyle Nizip comda güncel haberlerin olması güzel gerçekten güzel olmuş teşekkürler
ahsen27 Üye
buraya haber atanlardan allah razı olsun bazı arkadaşlarımızıda harekete geçirdi vesile oldu allah razı olsun
Orhan Çelik Üye
İnşallah G.Antep lehine karar çıkar,Nizip organize sanayii de bu vesileyle bir işe yaramış olur..
admin Yönetici
Sn Özyurt’un çalışmalarını yürekten kutluyorum. Kendisi Ticaret odası Başkanı olarak ilçemize büyük bir kazançtır. Yerel yönetimle aralarındaki sıkı ilişkiler her geçen gün meyvesini vermeye devam ediyor. Eğer Gaziantep için önemli kararlar çıkarsa, bunda Sn.Başkanın hakkını takdir etmek gerek.
baraj_surgunu Üye
hükümetin teşvik politikası başlı başına yanlış..çalışan çocuk cezalandırıldı.çalışmayan ödüllendirildi..madem bişeyler yapacakmışssınız neden haksız rekabet ortamını oluşturdunuz.gaziantepin tüm çevre illerine teşvik verildi..antep HARİÇ..sebebp ne..siz zaten kendi kendinizi götürüyosunuz.tammada bana rakip çıkardın ama..onlar ucuza mal edecekelr.ben ise pahalıya.o halde bende kapatayımmı yani dükkanı..bi sonrakinede antepemi vereceksin..bu sefrede antep kalkınsın..olmaz böle bi icraat.kesinlikle yanlış..ülkede bölgeleri göz önüne alarak nerde hangi işletme eksik var veya o bölgede en çok işlenen sanayiürünü hangisi ise o yönde teşvik verseydiler..daha ii olmazmıydı..meselaKARS iline de zeytin desteği veriyosun akdeniz ikiminde olan bölgelerede..kars taki adam napsın zeytin desteklemesini.orda zeytin yetişmezki.bari hayvancılık alanında da oraya teşvik ver..o bölgede öyle kalkınsın..ama hükümet bazı destekelri verirken faydasız yere veriyor..verdiği yerlerde de bi gelişme elde edemiyor..

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim