Sorunlarımız Önerilerimiz

Nizipte İşsizlik Sorunu Nasıl Çözülür?

cetinyildiz Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828
Nizip İlçemiz Güneydoğunun en sevimli ve sıcak insnlarıyla tanınan bölgesidir.Bu insanlarımızın başlıca sorunlarına değinen az olmuştur.Toplumdaki en büyük yara eğitimsizlik ve fakirliktir.Bunlar olduğu sürece hiç bir yere varamayız.İlçe olarak öncelikle fakirliğin önlenebilmesi için insanlarımıza iş ortamının sağlanması gerekmektir.Nizip gerek alan gerekse işverenin yeterli olması nedeniyle ortam buna müsaittir.Ayrıca Belediyemizin Toplu konut hamlesini başlatıp hem belediyeye gelir hemde işsiz insanların durumunun iyileştirilmesi çözüm olunabilir.Nizip yatırım bölgesi olamaz mı? Bu güzel İlçenin insanları her şeye değer.
avcı1973 Üye
güzel kardeşim güzel bır konuya degınmişin işallah Nizip ve Nizipli için gereken ler yapılır saygılarımla....secım zamanı öyle konular ön plandadı ama daha bır varlık göremedık toplu konutlar ve inşaatlar başlamadı hala beklemedeyız....
kılıçbalığı Üye
sayın çetin yıldız kardeşim .sosyal projelere duyarlı biri olarak size teşekkür etmeliyim. en büyük sorun işsizlik tabi ki. bu konunun enine boyuna tartışılması ve çözüm yollarına gidilmesi şart. teşekkürler.
kubulay Üye
ÇOK ÇİDDİ BİR KONUYA DEGİNDİGİNİZ NİZİBİMİZİN SORUNU YATIRIMA ELVERİŞLİOLMAMASI VEYA YATIRIMCININ OLMAMASI DEGİL DAHACOK KARİÇİN YATIRIMCILARIMIZIN BÜYÜK ŞEHİRLETRE YATIRIM YAPMASI .SANAYİÇİLERİMİZ YATIRIMLARININİZİPTE YAPARİSELER İŞSİZLİK SORUNU NİZİPTE SIFIR NOKTASINA KADAR İNECEGİNİ DÜŞÜNÜYORUM BUBENİM GÖRÜŞÜM SAYGILAR
kılıçbalığı Üye
doğru . Nizipli yatırımcılar Nizipe yatırım yapsa bu iş tamam.
cıglık Üye
cok guzel bır konuya degısmıssınız ama ne yazıkkı nızıpte olesıne gonlu bol iş adamlarımız warda hemen bıseler yapıolarmıs kardesım bızler kendımızı yoruyoruz burda kım ne yapacak ıssızlık sorununu ya ama az kaldı secım zamanı gelıyor goruruz o zaman partı yetkılılerını we ıs adamları dedıklerımızı beklesınler bakalım bu kadar ınsanı ıs waadıyle kandırıolar ıste yıne gelecekler ama bu kez ellerıne kocaman bır HİÇ gececek onlar daıma kendılerını dusunurler ne yapacaklar ıssızlerı kımsesızlerı bız allahın yardımına sıgınalım oda bıze yeter
nizipli_mehmet Üye
çğlık çok acık sozlusun senı tebrık edıyorum
kılıçbalığı Üye
işadamları hep bana hep bana diyor. çoğu imkanı varken sigortasız işçi çalııştırıyor. sonra da ödül alıyor. denetim yok.
Mustafa Bilici Üye
büyük işadamları Nizip dışındaki yatırmlarını Nizipte yapsalar baya bi çözülür...
dervisdörtbudak Üye
ÇETİNbey açmış olduğunuz konu için teşekkürler. Bende işsizlik ve çözümü hakkında bir iki şey diyeceğim. İlçemiz o kadar sulak bir bölgeki,eğer biraz bilinçli ziraatçılık yapılsa inanın ÇUKUROVAYI gerilerde bırakırız. Eke eke çukurovanın toprağı kararmış artık, Benim önerim sadece 500.000 veya 600.000 YTL tutarında bir proje Belediye varsa kendi arazisinde tanesi4.000 ytl den 100 adetsera kuracak, başınada ANTALYA yada MERSİN’den seracılıkta deneyimli iki tane mühendis getirtecek.Seralarda çalıştırılmak üzere öncelikle özürlü vatandaşlarımızdan arta kalırsada gerçekten ihtiyaç sahibi kardeşlerimizden işçi alımı yapacak, yaklaşık olarak 100kişiye bir istihdam alanı sağlanacaktır. Bu projenin getirisi olarak; her işde çalışamayan ve her gittiği kapıdan geri çevrilen özürlü kardeşlerimiz bir işe kavuşmuş olacak ayrıca sosyal belediyecilik açısındanNİZİP BELEDİYEMİZseracılığın teşviki açısından çiftçilerimize baş öğretmenlik yapacak ve onlara cesaretverecektir.. Ben inanıyorum ki SERACILIK belediyenin bu projesi üzerine NİZİP’te büyük bir patlama yapacaktır. Bu arada belediye ben serayı kurdum, işçileri aldım, malı ürettim bu ürünleri ne yapacağım diyorsa,merak etmesin o ürünlerin müşterisi hazır. Ayrıca ben hesabınıda yaptım sezon sonunda tüm masraflar çıktıktan sonra belediyeyede kayda değer bir para kalıyor. İsterlerse hesabını beraberde yapabiliriz.. Çiftçilerimize cesaret,özürlüve işsiz kardeşlerimize iş olanağı sağlayacak bu UCUZ PROJE için belediye ne düşünür bilemiyoruz. Bizimki sadece bir öneri..Saygılar.
puşur Üye
sayın dervisdörtbudak size ve konuyu açana katılıyorum tşk
taşkesen Üye
bu nizibin değil türkiyenin sorunu...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim