Her yıl hemen hemen aynı senaryo ile film tekrar gösterime giriyor, bu konunun açılışı yaklaşık 1 yıl olmuş o günden bu güne değişen hiç bir şey yok sadece ''yörem'' kullanıcı adı ile mesaj yazan kardeşimizin belirttiği Ziraat odası üye sayısı 8500den 14000'e çıkmış(rakamlar doğrumu bilmiyorum14000 üye sayısı rakamınıda Sn. Aksoy yazmıştı)
değişen şeylerdenbiride şimdi durumdan Ziraat odası da şikayetçi !
Çözüm üretebilen yada çözüm yollarını hayata geçirebilen yok
bu gün itibarı ile (31/08/2006) yaş kabuklu antep fıstığının kg fiyatı 2,7-2,8 ytl
bir hafta öncesinde 3,6-3,5 ytl idi
gelecek haftanın beklentisi çok komik buraya yazmak belki daha çok zarar verir
acaba ne değişti bu 10 günlük süre içinde de böyle oldu
Güneydoğu birlik fıstık alacak mı? hiç sesi çıkmıyor alacaksa üretici fıstığını tüccara sattığı zaman ondan mı alacak
fındıkta yaşanan taban fiyat sıkıntısı Allah Korusun fıstık içinde ufuktamı yoksa
Ayrıca daha önce merkez kabul edilen Nizip Fıstık Hali,içerisinde faaliyet gösteren esnaflarının küçük ticari kaygıları nedeni ile durumunu koruyamayıp fiyat yönünden belirleyici niteliğini kaybetmek üzeredir, Birecik, G.antep bu konuda Nizip'in neredeyse önüne geçmiştir,
belki de bu konuyu burada değilde daha göz önünde olabilecek bir başlık altında yazmak daha yerinde olurdu ama önümüzdeki bir kaç gün içerisindeki gelişmeler neticesinde daha sağlıklı değerlendirmeler yapabiliriz diye düşüyüyorum
saygılarımla;
Tarım ve Sanayi Konuları
Antep Fistigi Üzerinde Oynanan Oyunlar
biz lahmacun yiyelim keyfimize bakalim, ordulular, samsunlular türkiyeyi findika destek yok diye ayaga kaldirsinlar
KARADENİZDE FINDIK FİYATLARI İÇİN NELER YAŞANDIĞINI GÖRDÜK. EN SON MİLLET VEKİLLERİ BİR ÇUVAL FINDIĞI BAŞBAKANLIK ÖNÜNE DÖKMESİYLE TEPKİLERİNİ GÜNDEME GETİRMİŞLERDİ.
ANTEP FISTIĞI İÇİN ATILMIŞ TEK BİR ADIM YOK. GEREK ZİRAAT ODASI VE GEREKSE SAYIN MİLLET VEKİLLERİMİZ BU KONUYA DUYARSIZ KALMIŞLARDIR. FISTIK ÜRETİCİLERİNE SAHİP ÇIKMAMIŞLARDIR. NİZİP'TE İSE SON 2 - 3 YILDIR ZEUGMAFESTİVALİ YAPILIYOR BENCE BUNUN YERİNE FISTIK FESTİVALİ YAPILMALI. ÇİFTÇİLERİMİZİ FISTIK İŞ HANINDAKİ YABANCI TÜCCARLARIN ELLERİNE BIRTAKMAMAK LAZIM. EN KISA SÜREDE ANTEP FISTIĞINA HAK ETTİĞİ DEĞERİ VERMENİZ ÜMİDİYLE...........
sayın abilerim bence bu konu da ilçemiz pasif durumda kalıyor eyer gıda dergilerine abone iseniz antep fıstıgının tanıtımı ve pazardaki durumu hakkında aylık dergiler var tatli hayat özellikle antep fıstıgı ve baklava pazarını konu almış bir dergi olup tüm fuarlardaki antep fıstıgı tanıtımı yapıyor. ve bence özeliklede diyorum bence antep fıstıgı marka laşma yolunla cok iyi adımlaratıyor çünkü gecenlerede istanbulda fuar da antep fıstıgı tanıtım amacıylabüyükstand kuruldu ve bunun yanında ise bizim firmalarımızda güzel tanıtım lar yaptılar bunun cok faydası olduguna inanıyorum. bu yılki fıstık ihracatı ise yaklasın 11 000 milyon ytl bulmuş olması gerekir
Abdulkadir KIZILTAŞ.
BENCE BİRAZ DAHA ARAŞTIRILSA PİYAZA FINDIK MI FISTIK MI HAKİM GÖRÜRÜZ.
SEVGİLİ KARDEŞLER HELE İSTANBUL’ DAKİ KARADENİZ’ LİLERE BAKIN ÜNLÜ İSİMLERE BİR BAKIN!!!! BİRDE BİZİMKİLERE BAKIN ADAMLAR BİRLİK,VURDUKLARI YERDEN SES GETİRİYORLAR.CEM YILMAZ BU İŞE ÇOK AĞIR GELİR SİZ ACUN ILICALI’YA BİR BAKIN,OLMADI ŞORAY UZUN YOLDA’ YA BİR MÜRACAT EDİN!!!. (SAYIN VEKİLİMİZİN KONUYA YANIT VERMESİ BİLE ÇOK ÖNEMLİ HER ŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYELİM HAYDİ FISTIKÇILAR NAZİKELLER CEBE).
Bi çok şehirde- KİRAZIN -KAYSININ-İNCİRİN-ÜZÜMÜN-FINDIĞIN-Festivali yapılırken bizim ilçemiz de SÜNNET-NİKAH-ZEUGMA-gibi festivaller yapılıyor biz kendi ilçemizde tanıtımını yapmıyorken her halde karadenizliler gelip bizim fıstığın festivalini de yapmaz.
Yakın da ismi urfa fıstığı olarak değişirse de hiç şaşırmayın urfada çekilen bi dizide urfa fıstığı diye reklamı yapıldı şu an ezogelin diye bi dizi oynuyo hadi bakalım bizim yetkililer de uğraşsın da dizinin bi karesin de fıtıkla ilgili bişeyler geçsin.yetkililer dizi ye gerekli olan yardımı yapar ken bunu isteye bilirler sonuç ta ken di memleketimiz de çekiliyo bu dizi..
gaziantebin bana göre en büyük sıkıntısı birlik ve beraberlik, fındık tanıtımı için karadenizli birçok işadamı biraraya gelirken gaziantep ve yöresinde yeni fıstık tanıtım grubu kurulduğu halde toplantılarda bile hem fikir değiller,ama fındık tanıtım grubu bu işi iyi yapıyor reklama ağırlık vererek ürünlerini tanıtıyorlar,gaziantepte bile fıstık ön plana çıkarılamamış durumda bu şartlarda nasıl fıstığı tanıtıp anlatacağız bugün bu işle iştiğal edenler sadece parasal kısmını düşündükleri için fıstık biryerlere gelemedi,diye düşünüyorum..
HERKESİN FİKRİ ÇOK GÜZEL AMA BÖYLE ŞEYLERİN YAPILMASI HAYAL BİZ HAZIRCILIĞA ALIŞMIŞIZ İŞİMİZ ÇOK ZOR YANİ........
devletin kurumu olan tmo uçaklarda da fındığın tanıtımını yapacak ayrıca fındık alımıda yapıyor neden fıstığı tmo almıyor güneydoğubirlikte şaibe var denildi olabilir ama devletin kurumu fındık alıp ayrıca tanıtımını yapabiliyor bu gaziantebinsahipsizliğini gösterir.
fikirleriniz çok güzel şimdide siirt fıstığına patent verilmiş yani antep fıstığına altarnatif çıkarılmak isteniyor sahipsizliğimiz her alanda tescilleniyor sayğılar
Bu konunun sitemizde ilk gündeme getiriliş tarihi 28.09.2005 üç yılı aşmış durumda bu süre zarfında acaba ne kadar mesafe kaydedildi neler değişti ve yapıldı...
Sizler bir değerlendirin daha sonra Sayın Milletvekilimizden ve diğer ilgililerden son gelişmeleri öğreniriz.
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.