Resim kaynağı Arkadaşlar bir fındık reklamıdır almış başını gidiyor.Fıstığın yanında lafı bile olmayan cücük fındıklar aganigi naganigi ile ülke gündemine oturdu. Fıstık üreticileri uyuyormu?.. Buradan bizlerde alternatif bir slogan bulalım. Belki iyi bir reklam alanında kullanılır.. Aklına güzel slogan gelenler buraya yazsınlar lütfen...
Bu konuyu gündeme getirdiğin için teşekkür ediyorum abi. Anlaşılan o ki Fındığın reklamından tek üzülen kişi ben değilim.
Abi öncelikle şunu söylemeliyim, Yöremiz çiftçisinin göz bebeği olan fıstığın şuanda kğ. en az 10.00 YTL olması gerekirken şu anki fiyatı 5.00 YTL
Ahmeter abiciğim sen bu konuyu gündeme getirdin ya, bakın şimdi bir yetkili çıkacak e biz fıstık reklamı için çalışmalar başlatmaktayız. İlgili yerlerle görüşmeler içerisindeyiz. Diyecekler...
Fıstık bu hale düşecekmiydi. Şu an çoğu çiftçimiz zeytine yönelmiş durumda ama üzülerek söylemeliyim. Zeytinde yakında fıstık gibi nasibini alacak.....
ARKADAŞALAR ZATEN BU KONU İLE BİR KURULUŞ VARDÜNYANIN EN TATLI LEZZETİANTEP FISTIKI TANITIM GRUBU BİR KURULUŞ VAR
AMA İSTERSENİZ BUNLARLA İRTİBATA DA GECE BİLİRSİNiZbizde fıstıkçıyız...
bu okunu acan sevgili abimize de teşekkür ederim fıstıkcılar adına..
Bi çok şehirde- KİRAZIN -KAYSININ-İNCİRİN-ÜZÜMÜN-FINDIĞIN-Festivali yapılırken bizim ilçemiz de SÜNNET-NİKAH-ZEUGMA-gibi festivaller yapılıyor biz kendi ilçemizde tanıtımını yapmıyorken her halde karadenizliler gelip bizim fıstığın festivalini de yapmaz.
Bizim tek sorunumuz yapılacak işi birilerinin yapmasını beklemektir. O birileri de başka birilerinin yapmasını düşündüğü için iş ortada kalıyor.
Artık devletten arpa, buğday, fındık fıstık gibi ürünlerin alınmasını veya devlet eliyle pazarlanmasını beklemek çok yanlış. Devletin alım yaptığı kurumlar siyasi malzeme olsun diye 1 liralık malı 5 liraya alıp sonra 50 kuruşu tekrar sataraktan dünyanın zararına girmişlerdir. Artık üreticiler kooperatif ve oda başkanlıkları nezdinde ciddi manada reklam ve pazarlama işine el atmalıdırlar.
ürünü ekerken devletten destek, tarlaya destek, mazota destek eee "şu ürettiğim ürünü de devlet eyi bir fiyata alsın" Ne oldu bunun neresinde kar var.
Bakın avrupa’da bu işin yükünü kooperatifler çekmektedir. ürünün ekilmesi, toplanması, pazarlanması gibi bizim devlete yük ettiğimiz veya yük etmek istediğimiz işleri orda dernekler vb.kuruluşlar yapmaktadır.
Yakın da ismi urfa fıstığı olarak değişirse de hiç şaşırmayın urfada çekilen bi dizide urfa fıstığı diye reklamı yapıldı şu an ezogelin diye bi dizi oynuyo hadi bakalım bizim yetkililer de uğraşsın da dizinin bi karesin de fıtıkla ilgili bişeyler geçsin.yetkililer dizi ye gerekli olan yardımı yapar ken bunu isteye bilirler sonuç ta ken di memleketimiz de çekiliyo bu dizi..
fıstık daha guzel olmasına ragmen ufacık bır reklam bıle yapılmıyor bır ara avea reklamında ufacık gecmesı bıle fıstık ıcın çok guzel bır tanıtım olmustu fındık reklamına ıse yaklasık 5 tane sanatcı reklamını yapıyor fıstık ıcın boyle bır calısma neden yok acaba yetkılılere sorulur
sayın ahmeter güzel bir konuya değinmişsiniz AMA ’’ fıstığın yanında lafı bile olmayan cücük fındıklar ’’ lafını beğenmedim fıstığa lafımız yok ama fındığa da bir karadenizli olarak laf dedirtmemeye çalışırım istersen o cücük falan olayını kaldır hiç hoş olmamış saygılarımla Resmi aç
Benim bir ağaç bile fıstığım yok. Fakat size bir fikir sunmak istiyorum. Hepinizin malumudur ki, Nizip’te yapılmakta olan bazı ufak çaplı festivaller var. Bunlardan biri de Zeugma festivali. Bu festivalin yapılma amacı ne? Bu festivalin organizatörleri bu konu da ne kadar deneyimli. Komşumuz Birecik yapmış olduğu festivallerle adını dünyaya duyurmuş bulunmaktadır. Fakat bizim festivallerimiz, bırakın uluslar arası, ulusal çapta bile pek bir ses getirmeyi başaramıyor. Tabi bu konu da sadece suçlu olan organizatörler değil. Eğer fıstık üreticileri ve bu işin alım satımını yapankuruluşlar tam destek verseydi, çok büyük ve anlamlı bir ortak festival düzenlenebilinir di. Ancak böyle bir şeye ne yanaşan var, nede bu işi tam anlamıyla ortaya koyan birileri.
ALTIN FISTIK VE ZEUGMA KÜLTÜR FESFİVALİ. Nasıl olur du?
SİZ HALA FISTIĞIN ANTEP FISTIĞI OLARAK ADLANDIRILDIĞINA MI İNANIYOSUNUZ.FISTIĞIN ADI DA TÜCCARIDA DEĞİŞTİ..URFA FISTIĞI VE URFALI FISTIK TÜCCARLARI VAR ŞİMDİ.ANTEPLİLER SADECE BAKLAVAYA SAHİP ÇIKABİLDİ..ONUDA YAPMASINI BECEREBİLEN OLSA ONUDA ALIRLAR ELİMİZDEN..YAZIKK GERÇEKTEN YAZIK.. RIŞVAN BEY ÇOK HAKLI BU KONUDA.EL ALEM CİPSİNİ BİLE NE REKLAMLARLA SATTIRIYOR.HELALL OLSUN..
Ya sizde bu kadar karamsar olmayın.Fıstığın bir adı var oda Antep fıstığı bunu ne kimse değiştirebilir nede değiştirmeye gücü yeter.O yüzden bu kadar karamsar olmayın.Ha reklam eksikliği yok değil var.Reklam her zaman lazım.Sayın Coşkun kardeşimin dediklerinede katılıyorum.Biz fıstıktan zaten halk olarak kar edemiyoruz.Kar etmeyi düşünen fıstıkcı esnaflarımız reklam istiyorlarsa ellerini ceplerine atsınlar ve düzgün bir reklam yapsınlar.Ha acaba diyorum fıstıkçılarımız fıstık tanıtım gurubu kurulduğundan haberleri varmı.Tabi bu arada ticaret odası ve ticaret borsasının görevleri nedir?Onlar bu konular üzerinde dursalar daha iyi değilmi.
Zamanın birinde M.Kemal Atatürk Antebi ziyarete gelmiş.Halkda ona antebin misafir perverliğini göstermek için ellerinden gelen hürmeti göstermişler.Antep fıstıklı içli köfte,fıstıklı künefe,fıstıklı kadayıf,fıstıklı katmer,fıstıklı baklava v.b şeyleri ikram etmişler.Tabi Atatürk sormuş siz fıstıktan başka bişey bilmezmisiniz demiş.Ordakiler gülmüşler.Atatürk sonra su iştemiz.Hemen suyu getirmişler.Buyurun ATAM FISTIK GİBİ SU GETİRDİM Demiş.Ordakilerin hepsi kahkalarla gülmüş.
İşte Bir tane slogan
Fıstık Gibi Fıstık...
20.02.2007’ DE YAPTIĞIM YORUMU KİM SİLDİ, NEDEN GÖREMİYORUM.GEREKCESİ NEYDİ LÜTFEN BİRİ BANA BUNU AÇIKLASIN.YOKSA BİRİLERİ KENDİNİ DAHA FAZLAMI NİZİPLİ OLARAK GÖRÜYOR.ACUN ILICALIYA YADA ŞORAY UZUN YOLDA’ YA MÜRACAT EDİN DEDİKSE ZORUNUZAMI GİTTİ ARKADAŞLAR.(CEM YILMAZIN BİR REKLAM FİLMİ İÇİN NE KADAR ALACAĞINI HİÇ DÜŞÜNDÜNÜZMÜ SONRA ONLARIN ÇEKTİĞİ REKLAM DEĞİL SANKİ FİLM GİBİ SÜREKLİ DEVAMI GELİYOR HANGİ BÜTÇEYLE HANGİ SPONSORLA YAPILACAK MERAK EDİYORUM DOĞRUSU)
Önce kaliteli fıstık üretelim, pazar araştırması yapalım, rekolteyi ayarlayalım, tüm üretici ve tüketiciler toplanıp taban fiyat belirleyelim. En sonunda reklam ya da slogan ayarlarız.
alıntı:
"quote" ahmeter demişki:Resim kaynağı Arkadaşlar bir fındık reklamıdır almış başını gidiyor. fındıklar aganigi naganigi ile ülke gündemine oturdu. Fıstık üreticileri uyuyormu?.. Buradan bizlerde alternatif bir slogan bulalım. Belki iyi bir reklam alanında kullanılır.. Aklına güzel slogan gelenler buraya yazsınlar lütfen...
alıntı:
"quote" pirate382 demişki:bir fındıkla baş edemedik antep fıstıgı üreticisi olarak yazıklar olsun...bravo sana pirate kardaş,sen de aynen,musa hoca ya kabus oldun gitin...