Yarışma daha devam ediyor ve bu konuda iddialı çok arkadaş var. Fotoğrafı çekmek için fikirleri hazır. Uygun zamanı ve açıyı bekliyorlar. Bakalım neler çıkacak....
Thalep o fotoğraf üzerinde biraz daha çalışmak lazım. Bende çekmek isterim ama şimdi benim fikrim dersin :) Sen birkaç açı daha çekde birlikte karar verip, diğeri ile yer değiştirelim :)
Yorumlarınız için teşekkürler. Tamamen bir çalışma değil tamamen "o an". Gördüm, döndüm, bastım ve çektim. Kuışların efendisinin yaklaşık 10 fotoğrafını çektim. Ama en hoşuma giden bu oldu. Asıl bomba yakında geliyor. Tam o havuzda kirli bir kaç legen falan yıkayan bir genç. Bakalım buna ne diyeceksiniz.
Bu yarışmada ilk tetiğe ben bastığım için ne mutlu bana bu yarışmayı kazanmasam bile eminim etkilerimden dolayı plaket alırım. "Şaka şaka" :D Fotoğraf sevdalılara selamlar.
Tam "O An" olmadıysada henüz vakit varken ve de uzun zamandır çekmek istediğim bu kareyi sizlerle paylaşayım istedim. Bu yaşlı amca hayatını Okan parkında gece gündüz leblebi satarak kazanıyor. Son derece mağdur.. Fakat yıkılmamış hala ayakta durmaya çalışıyor. Tam bir tarihi çınar misali.
Yani çok fırsat kolluyorum ama bir türlü o anı yakalayamıyorum. Arkadaşların bahsettiği gibi renk uyumu, resmin açısı gibi ince şeyler yerine mana itibari ile mesaj verecek resimler daha güzel olur diyorum.
Anlasılan o ki bazı yarışmacılar renk ve uyumda oranı yakalamakta zorlanacak ki mana aramak istiyorlar. Emme velakin bence fotoğrafta renk ve uyum olmadıktan sonra anlamıda olmaz.
Leblebici çok güzel bir tema emme velakin adamın objektife poz vermesi fotoğrafın "kurgu" olmasına nedn olmuş. "O an" dediğin habersiz bir anlık bir olaydır. "Sohbetten sonra çekilecek bir fotoğraf değildir".
Selam ben Denge Gazetesinden Mehmet. Siteye bende az önce bir resim yükledim. Yorumlamanız dileğiyle. Fotoğraf konusunda bende Thalep’e destek veriyorum öyle olması gerek.
Resim kaynağı
Selam Admin Abi. Bu yarışmaya aslında bol bol fotoğraf yükleyelim. Ratinge göre en sonunda karar verelim. Ne dersin iyi olmaz mı abi. Çünkü bende çok fotoğraf var. Kararsız kaldım valla. Hem bu başlıkta ilginç fotoların birikmesinde çok iyi olur.
Hocam siteye gönderilen fotoğraflardan yarışmaya girilecek olan resim son güne kadar değiştirilebilir,
ama sormak istediğiniz şey fotomontaj olayı ise elbette fotomontaj kesinlikle olmayacak.
Fotoğraflara her türlü PS müdahalesi serbesttir. PS zaten fotoğrafçılığın gereğidir. Orjinden öte asıl konuyu yansıtıp yansıtmadığıda kişinin sorunudur.
Talip Ps müdahalesi derken hafif renk düzenlemeleri olabilir. Bu kriterler yarışmanın başlangıcında belirtildi. Yani digital manipülasyonlar olamaz, yeni objeler eklenemez, fakat küçük çıkartmalar yapılabilir.