Murat bey, G.antep’de Barış bey var kendisi restorasyon mimarı ve bu tür prosedürleri çok iyi biliyor. Proje hazırlanması konusunda kendisini yardımcı olabileceğini ve Kültür Bakanlığında ki tüm işleri yürürtebileceğini söyledi. Bakanlık proje masraflarını da karşılayabiliyormuş, sonrasında finansman için kaynak bulunması için tekrar çalışılması lazım. Bu eserin Nizip’e kazandırılması için sizin istekli olmanız en büyük teşvik olacaktır. Tekrar teşekkürler..
Tarihimiz Kültürümüz
NİZİP KÜLTÜR EVİ için
tabi ki,bu konuda bir heyet oluşturulabilinir.
EFENDİM ,BU KONULAR İÇİN SEVGİLİ BELEDİYE BAŞKANIMIZ İLE KAYMAKAM BEY İLĞİLİ İNSANLARLA GÖRÜŞSELER MESELE BİR ÇIRPIDA HALLOLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM. SELAMLAR
Barış Bey ile tanışıyoruz. Proje hakkında daha evvel kendisiyle görüşmelerimiz oldu. Barış Bey bu tür yapıların restorasyonu konusunda dediğiniz gibi uzman. Gerekli prosedürleri zamanla tamamlamayı hedefliyoruz..
Burada önemli bir nokta, binanın gelecekteki kullanım biçimi. Binanın restorasyonunda bu konu öncelikli belirlenmesi gereken bir husus. Çünkü restorasyon işlemleri binanın gelecekteki kullanım biçimine göre hayata geçirilmeli. Sonra tekrar tekrar düzenleme yapma şansımız olması pek zor. Bu nedenle alternatifler üzerinde duruyoruz. Gözönünde bulundurduğumuz noktalar arasında hem Nizip için sosyal anlamda fayda yaratacak hem de binanın ekonomik değerinin devamı yer alıyor.Daha evvel de yazdığım gibi alternatiflerimiz arsında otel, restoran gibi düşünceler vardı. Şimdi kültür evi düşüncesi de aklımızda yer alacak elbette. Yalnız bu fikrin işlerliğe kavuşması için bir maddi-manevi değer yaratması gerekiyor. Otel olarak kullanılması, her ne kadar çok fazla odası olmasa da binanın tarihinde yer alan esas yapılma amacına uygun olacağından, Nizip’te bir ihtiyacı karşılayacak olmasından ve ayrıca elbette maddi olarak değer kazanması bakımından göz önünde bulundurulmalı. Ayrıca Nizip, her ne kadar güzel yemekler yenebilecek lokantaları olsa da, şık ve nostaljik bir restorana da ihtiyaç duyulan bir yer. Şu anda Nizip ’te yaşayanlar misafirlerini yemeğe götürecekleri zaman Birecik ’e götürüyorlar. Restoran olarak kullanılması da yine Nizip ’in bir ihtiyacını karşılaması ve maddi değeri nedeniyle tercih edilebilir..
Kültür evi düşüncesi olgunlaşırsa bu da yine alternatifler arasında değerlendirilebilecektir..
Saygılar, selamlar..
Tabi benim ki kişisel fikirlerim olacak, netice de orasının atıl kalmaması ve gelir getiren bir yatırıma dönüşmesi isteğiniz gayet doğal. Hatta işlerlik kazanması için gerekli. .
Kültür eviile restorasyon fikri beraber düşünülebilir. Yani nostaljik dekore edilen ve şuan ilçenin en güzel yerinde bulunan bu bina, restorasyon olarak tasarlanır ve güzel bir işletmeciye kiralanabilirse, Nizip’te bu yönde bir eksikliği giderecektir. Odalar yine aynı şekilde bölünebilir ve yöremizin farklı formatları yansıtılarak belki de aileler buralara çekilebilir. Caminin yanıbaşında bulunması nedeniyle içki hususu olmayacağından, özellikle ailelerimizi yemeğe götürebileceğimiz, misafirlerimizi veya gelen turistlerin ağırlanabileceği otantik bir hava oluşturulabilinir. Tabi buna en iyi siz karar vereceksiniz. Şimdiden hayırlı kazançlar dilerim..
Kültür evi için önerilen yer son derece güzel ve mantıklı.Sn.Kemal Cengiz beye bu güzel yaklaşımı ve tespiti için teşekkür ediyorum.Olaya sıcak bakan bina varislerine de aynı şekilde teşekkürlerimi sunuyorum.Soyut bir yaklaşımdan Somut bir netice çıkarmak oldukça sevindirici bir gelişmedir.Bu hususta yorum üreten ve katkı sağlayan hemşerilerimizin de payı oldukça büyüktür.Ben şahsen binanın içini görmedim.Dış görünüş olarak Kemal beyin önerdigi "KÜLTÜR EVİ" ismi oldukça makul bir yakıştırmadır.Bence çok güzel bir proje ve kaliteli bir restorasyon ile bu bina güzel hizmetlere sunulabilir.Mesela yıl içinde yapılan muhtelif önemli toplantılar,saygın dügünler,dışarıdan gelen önemli misafirlerin ağırlanması gibi faaliyetler içinÇırağan sarayı örnegindeki gibi etkinliklere açılabilir.Tabiki benzetmeyi etkinlik ve faaliyet açısından yaptım.İnşallah soyut bir öneriden somut bir neticeye ulaşmış bir eser olarak yakın bir gelecekte bu güzide tarihi yapıyı Nizip'imize kazandırılmış olarak görürüz..
BOŞA MI KÜREK ÇEKİYORUZ!....
Şu an için Nizip-com 4789 üyeli. Gururlanılacak, taktir edilecek ve sevinilecek bir rakam..
Üyelerin ’muhakkak ki’ çoktan da çoğu Nizipli’dir... Ama, Nizip’e bir Kültür Evi için çabalarımıza verilen az sayıdaki duyarlı yanıtlara bakacak olursak ’DEMEK Kİ’ Nizip’in kültürel düzeyde bir yapılanmaya ihtiyacı (gereği) yok gibi, tavırlar içinde çoktan da çok, birçok üyemizin olduğu da gerçek... mi ne?.
Ben bu duyarsızlıklara üzülüyorum... Kültürel yapılanma noksanlıklarından ötürü; yarınlarda kim üzülür, kim sevinir; bilen varsa söylesin..
Kemal abi serzenişinizde haklı olduğunuz taraflar var. Bu proje zamana yayılması gereken, ince elenip sık dokunulması gereken bir projeysede, halkımızın olaylara "bana ne" ci yaklaşımı ilçemizin en büyük sorunudur. Sitenin başına geçip yapılanlara onlarca fikir konuşanlar, mesajlarını buraya aktarmaya gelince nedense çekinceli duruyorlar. Galiba fikirlerimizin tartışılabilir olmasını kaldıramıyoruz. En ufak karşı görüşte kaçıp gidiyor ve küsüyoruz. Umarım yeni nesil bunları aşar ama onlarda da sıkıntı var. .
Kültür evi projesine gelince o meydanı şenlendirecek ve tarihi dokunun geçmişten geleceğe en önemli köprüsü olacak bir projeydi. Murat bey sanırım proje ile ilgileniyor, bizlerle de fikirlerini paylaşacağına eminim..
Kemal abi,önerine ve de serzenişine sonuna kadar katılıyorum.Nizip için kültür evi olayını en başta savunanlardanım.Hatta şehri gezerken zamam zaman bazı binalar hakkında ;burası olur,şurası olmaz vb.muhabbetler yaptık..
takdir edersiniz ki bu muhabbetler,öneriler gelip bir yere dayanacak; o da yerel ve resmi erkandır.Bunlar olaya el atmadıkça fazla bir ilerleme olmaz.Bu nedenle daha somut ve ayrıntılı bir öneri ile -ki istenen yerin kesin durumu tespit edilmek şartıyla-ve bir heyet oluşturarak belediye,kaymakamlık,valilik,bakanlık nezdinde girişimlerde bulunmak gerekir.Böyle bir ekip oluşturulursa seve seve görev almak isterim.saygılar....
Çarşı caminin yanındaki bina daha çok bir sergileme mekanı geliyor insana, mesela Barak kültürü, Nizip, Dereköy ve Dağ köylerinin, kültür ve yaşamları cansız mankenlerle bir anbians yapılarak sergilene bilir müsait bir yere kafe eklenir bize ait motifler işlenir. Nültür sarayı daha komplike olmalı. Burada yer önerilerine bir de ben öneri getirmek istiyorum. Saracın yokuşundan yukarı doğru çıkarken sağ tarafta çıkmaz sokağın yanındaki köşe başı, cadde üstü bahçe içindeki taş nasıl belki yirmi yıldır kullanılmayan sapa sağlam taş işçiliğinin güzel bir örneği
Nizip kültür evi ile ilgili girişimler sonuçlandı mı acaba?
kaybolmaya yüz tutan bu tarih kokan köşelerimizin kıymetini bilmek lazım
bence adı.
---NİZİP.COM KÜLTÜR EVİ---olarak güzel bir mekan seçilmeli.
1-hem teknolojinin Nizip.com u.
2-hemde gelenek ve göreneklerin yansıtıldıgı KÜLTÜR evi-.
geçmişle ve modern gelecekle ilgili bir mekan olmalı.
Nizip.com üyeleri ve değerli Nizip halkımızın gelip çayını içecekleri,Nizip in gündemini ele alacakları,güzel bir mekan ZOR DEĞİL..
.
NİZİP İÇİN GERÇEKTEN BİR KÜLTÜR EVİ EKSİKLİĞİ HİSSEDİLİYOR SEÇİLEN YER ÇOK UYGUN BİR YER TEMENNİ EDİYORUZ BU DÜŞÜNCENİZ CANLANIR
Nizip gerçekten tarihi dokusuyla büyük önem arz edecek bir ilçe ancak;kültür miraslarının yaşatılması konusunda duyarsızlığımız var ilçemizin bu konuda duyarlı insanlara ihtiyacımız var bu eserler bizim sahip çıkalım yaşatalım
Bu konuyu arşive göndermek hiçte mantıklı bir durum olduğunu düşünmüyorum.
Elimizden geleni yapmalıyız.
Şehrimizi ziyarete gelen bir misafirin bu evi gördüğü zaman hayran kalacağını düşünün
Bu proje ile ilgili olumlu gelişmeler duyuyorum. Acaba Murat bey bizi bilgilendirebilirmi bu konuda ?murats;26178 wrote:Merhabalar,. Birinci örnekte sözünü ettiğiniz binanın varislerinden biriyim. Bahse konu olan "Kültür Evi" projesi tarafıma iletildi. Gayet mutlu oldum. Biz zaten binanın işlerliğe kavuşabilmesi ve restorasyonu için çaba harcıyoruz. Bu konuda butik otel, kafe, restoran, kültür evi gibi çeşitli değerlendirme alternatifleri mevcut. . Konuyla ilgili somut çalışmalara kapımız her zaman açıktır. Binanın şu anki hali bizi de fazlasıyla üzmekte.. Saygılar..
Yemin ederim! eğer bunu karşılamaya gücüm olsaydı tek başıma yaptırırdım
''Bu proje ile ilgili olumlu gelişmeler duyuyorum'' cümlesi dahi beni ve 'eminim ki' birçok nizip.com üyesini ziyadesiyle umutmar etmiştir, diyorum: katılımcılık, ısrarcılık, ciddi bir duyarlılık, yararlılık ve Nizip için elzem olan üst yapısal bir yapılanmaya ön-ayak olmak açısından... Bu aşamada, kültür evi konusundaki tek dileğim (beklentim, arzum) Nizip.com üyeleri ile sayın Murat Sayın başta olmak üzre, Kaymakamlığın, Nizip Belediyesi'nin, Yüksel Okulun, Sanat Okullarının, sivil ve mesleki toplum örğütlerinin ve hatta tek tek (Nizip içindeki ve dışındaki) bireylerin ciddi bi şekilde maddi ve manevi katkılarını sağlayabilmektir; duyuru ve ilanlarla... Ve bir uygulama rotasının (pratik yol haritasının) çizilmesidir. Lütfen, herkes 'bu konuda' görüşünü belirtsin; ''ne yapabiliriz, neler yapmalıyız?..'' hususunda...admin;194710 wrote:Bu proje ile ilgili olumlu gelişmeler duyuyorum. Acaba Murat bey bizi bilgilendirebilirmi bu konuda ?
Rahmetli Orhan Sayının varislerinin bu konuya sıcak bakmadığını oranın kendiliğinden yıkılıp yok olmasını beklediklerini sanıyorum, belediye başkanımızın bu konuyla ilgili girişimleri olduğunu kendi ağzından duydum ama varisler asla yanaşmıyorlar.
Sevgili Müslüm Akpek, murats (Murat Sayın) bu konuya varis olarak sıcak bakıyor... Mesajlarında bunu görebileceğiniz gibi, ben ve admin onun ile defalarca telefonda da görüştük bu konuyu: ata yadiğarı yerlerinin kültüren bir hizmet bazında değerlendirilmesi için elinden gelen desteği esirgemeyecek saygın bir kişilik olduğuna sizin de emin olmanızı 'şahsım adına' temin edebilirim.
Nizibe Kemal kardeşin tarif ettiği bina; kısmen antik görünümlü de olduğu için harika bir seçim.Nizip, kendi kültürünü yaşatabilmesi için bir kültürevi'ne muhtaç ve elzemdir. Burada, T.Halk müziği, T.Sanat Müziği, tiyatro gibi etkinlikler yanında yöresel el sanatlarının yaşatılması sergilenmesi de sağlanabilir. Hatta yıllardır müsait bir taş duvarlı, tabakalı ve kuyusu olan uygun bir ev bulup restore ettirmek ve eski etnoğrafik Nizip ev eşyaları ile tezyin edilmiş müze ev düşünürüm. Eski nenemin geniş avlulu evdeki mor salkımlı üzüm asmaları, fıskıyeli havuzu, petekli ocaklıklı ve livanlı evde geçen çocukluğumun, damda tahtımda çabut yorganlı yıldızlar altındaki uykuya doyamadığım günleri yaşatmak isterim.Uygun bina bulunarak, bu güçlü AKP iktidarında, Belediye Başkanı H.Fevzi Akdoğan ve milletvekilimiz Mehmet Sarı'nın gayreleri ile Kültür Bakanlığı veya AB fonları kullanılarak müze-kültür evi yapılabilir. Bu konuda hassasiyet taşıyan herkesi kutluyorum.Sesimiz dah gür çıkmalı ve ısrarlı takipçisi olmalıyız.
Diğer varisler ne diyor peki bu konuda.
Sevgili Polen2734 (sayın Mahmut Küçük) siz gerçekten 'abartısız ve yergisiz) değerli bir Nizip kişiliğisiniz... Her ciddi konudaki duyarlılığınızdan ötürü sizi sevip-saymamak mümkün değil... Çünkü siz, 'varını verenin yüzü daim sıcaktır' türünün eski kuşak Nizip örneklerindensinizdir... Ki ben bu konuda sizin elinizden ne gelirse katkı vereceğinizden 'ASLA' şüphe duymam... Sevgi ve saygılarımla...
Sevgili müslüm akpek, bu konuda diğer varislerin ne düşündüklerini bilmiyorum; görüşmedim, konuşmadım, ama onlarında karar ve kaanatlerini öğrenmeye çalışırım; uyarınız üzre... Sevgi ve saygılarımla... Bu konuda 'lütfen'duyarlılığınız devam etsin...
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.