Değerli arkadaşlar ; 24 nisan 2007 günü saat 24:00 de kadar süreyi uzattık. Yani yarın akşama kadar...Yarışma için son 24 saat...Geri sayım başladı.
Desteklerinizi ve heyecanımızı paylaşmanızı bekliyoruz.Bu günden itibaren 23 nisan gününe kadar sürecek olan bu yarışmaya tüm üyelerimizin katılımını bekliyoruz... Yarışmanın kriterleri şu şekildir ;1-Çekilen fotoğraf ’’O an’’ ı ifade edecek....Yani ilginç veya anlam taşıyan bir fotoğraf olacak.2-Kesinlikle Nizip ile alakalı olacak.3-Her üye sadece bir adet resim ile yarışmaya girmeye hak kazanacak.4- 28 ocak 2007 de başlayıp,23 nisan 2007 tarihinde sona erecektir.5-Çekilen fotoğraflar Resim bölümünde Yarışma (O An) adlı klasöreyüklenecek ve yetkililer tarafından onaylanıp forum bölümüne atılacaktır. Bu görevi Metal isimli moderatör arkadaş üstlenecektir.
6-Birinci,ikinci ve üçüncüler milli eğitim bünyesinde oluşturulan kurul tarafından seçilecektir.7-Kazananlara plaket sunulacak olup, NRT huzurunda plaketleri verilecektir.
Tüm yarışmacılara başarılar dileriz....
Nizip’te ’’O an’’ adlı fotoğraf yarışması başladı...
Nizipden Fotograf ve Videolar
Nizip.com Fotoğraf Yarışması Bitti
Hadi hayırlısıbakalım... Üstadlardan resimlerini bekliyoruz..
herkese başarılar...
bide orhan abi bir resim ile katılmak biraz hoş olmayabilir 2 ya da 3 resim ile katılım olsa daha hoş olurdu...
İlçemizi anımsatacak olan duygulu-anlamlı-düşündürücü-mutluluk-hüzün vs. gibi O anları karelerle yakalamak vebunlarıpaylaşmak istiyoruz,.
fotograf gönderecek olan arkadaşlarımız sitemize resimler / resim ekle bölümünden Nizipte O AN adlı bölüme atsınlar,
Flaşlarınızın bol olması dileğiyle... .
çok güzel bir fikir, ayrıca güzel sanatlara da destek.
tebrikler.
.
Bence çok güzel kareler gelecektir. Amatörlerin ve profesyonellerin kendilerini ispat etmeleri için mükemmel bir fırsat. Sorulabilecek birkaç soruyu da önceden cevaplamaya çalışayım..
-Yarışmaya Nizip dışında oturanlarda katılabilir..
-Fotoğrafın çekilmiş olduğu tarih önemli değildir, fakat kimin adına katıldığınız ve çeken kişinin belirtilmesi plaket verilebilmesi için gereklidir.
-Yarışmaya katılım için Nizipli olma şartı yoktur..
- Nizip.com a yüklenmesi için en büyük 800*600 ebat gerekli, orijinali sizde bulunursa ilerde sergi açılıp sizin adınıza sergilenebilir..
- Siyah/Beyaz veya renkli farketmez fakat şimdilik aynı kategoride değerlendirmeye tabi tutulacak..
- Dijital manipülasyon olamaz, Yani photoshop benzeri proğramlarla nesne eklenemez, fakat küçük çıkarmalar yapılabilir..
- Dijital renk düzenlemesi, kontrast, parlaklık, sharpen ve noise yapılabilir..
-Analog makinalarla çekilenler, scannerla taranıp atılabilir.
- Nizip.com’a yükleme yapamayanlar, Metal nickli arkadaşa mail atarak eklemesini isteyebilirler..
-O an’ı anlatabilmek için altlarına küçük yorumlar eklemeniz hoş olacaktır. Ayrıca çekim tarihi ve mekanıda belirtmeniz iyi olur..
-Nizip’de çekilmiş olması önemlimi ? yoksa Nizip’lilerin konu alındığı başka mekanlar olabilirmi ? Bu soruyu bende bilemiyorum :)
.
şimdiden başarılar dilerim...favorilerimi söylemek istiyorum... .
admin,orhan abi ve gökhan .
Peki Orhan bey ;değerlendirmeyi yapacak olan hocalarımız. Bu konuda bilgililermi? Prefesyöneller mi? Yani Fotoğraf bambaşka bişey biliyorsunuzdur. Bu konuda karar verilirken bunu çok iyi bilen kişiler olmalı. Bende katılacağım ve Yarışmacı arkadaşlarıma başarılar diliyorum.
Suzan kardeşim, fotograflar sonderece profosyenel bir ortamda değerlendirilecektir.
katılımınızdan dolayı memnun olurum...
bu arada imzalarımız aynı gibi, demekki düşüncelerimizde birbirine yakın :-))
bu yarışma için güzel bir resim var elimde umarım jüri beyenir. teşekkür ederim.[ özellik orhan beye çok selamlar saygılar ben istanbuldan yazıyorum umarım tanımıştır selamunlayyküm ].
Sevgili İsmail seni tanımaz olurmuyum,elbetteki tanıdım ayrıca seni burda görmek çok güzel :)).
Suzan hanım fotoğraf sanatı hakkında düşünceleriniz bizleri memnun etti,sualinize gelince; müsterih olun milli eğitim bünyesinde görev yapan resim hocalarından oluşacak bu komisyonun en doğru kararı vereceğinden şüphem yok.
orhan kardeş neden foto elindesağlam arşivinolduğu içinmi .
ŞAKA ŞAKA.
Yokbe abi; arşivden alıntı yapmayacağıma söz veriyorum kesinlikle yeni bir çalışma ile yarışmaye gireceğim.
Tşk Ederim.. Pekiyarışmadayer alacak fotograflar; Yarışmacının kendisine ait olması şart koşulacak mı? Forumun konusunda belirtilmemiş ama ben yinede sorayım dedim... Eğer başkasına ait bir fotoğrafla Katılabilirsem; Yarışmaya katılmak istiyorum. Çünkü elimde kendime ait bir fotoğrafyok!...
Yetkili arkadaşlar, soruma cvp verirlerse sevinirim. Çok teşekkür ederim... SAYGILAR.....
suzan hanım fotograf Niziple alakalı ise katılabilirsiniz, üstelik zamanında önemi yok yani ilçemizde çekilmiş eski zamanlardan bir resimde olabilir.
alıntı:
"quote" admin demişki:
-Fotoğrafın çekilmiş olduğu tarih önemli değildir, fakat kimin adına katıldığınız ve çeken kişinin belirtilmesi plaket verilebilmesi için gereklidir.
.
tüm Niziplilerinve islam aleminin{ muharrem ayı ve aşure gününü mübarek olsun } rabbim gunahlarımızı affetsin bizlere yar ve yardımcı olsun inşallah.
Bu yarışmaya bende katılacam ve Huzeyfeyi cümle aleme ispatlayacağım... Birinci gelirsem ödülümü Admin abime hediye edeceğim...Hani diyorum pek fazla dünya malında gözü olmayan biriyimdir.....
Verdiğiniz bilgilerden ötürü çok teşekkür ederim. Metal beye özellikle teşekkür ederim.
bakalım kımın fotografları bırıncı olacak
Evet hayırlı olsun. Bakalım nasıl kareler gelecek. Sabırsızlıkla bekliyorum.
Şimdiden yarışmanın sonuçlanmasını merakla bekliyorum. Bu vesile ile de görmediğmiz ve su yüzüne çıkmamış tozlu ve yıllanmış resimleri de görme fırsatını yakayacağız..
Bir gazeteci olarak bu yarışmada oldukça iddialı olduğumu buradan herkese bildirmek isterim. İsterimki fotoğrafın "O an" ı anlatmaktaki başarısı kadar gerek fotoğrafın kalitesi gerekse renklerin uyumuda aransın. Nizip’ten çok güzel somut çalışmalar çıkar. Ama fotoğrafa Nizip’teki istikrarsızlığı yansıtırsak eğer istediği kadar güzel olsun bence hemen elenir. O nedenden dolayı mutlu bir kare çekmeye çalışacağım. Fotoğrafın teması "Nizip ile alakadar" olması konusu oldukça yarışmacıları zorlayacak bence. Jürinin hangi temayı beğeneceği bence tamamen onun şahsi fikrine kalmış. İşimiz çok zor.! Resmi aç .
Yorumların için teşekkürler, inan aynı düşünceler içerisindeyim ama jüri üyeleri içerisinde fotoğraf kriterlerine dikkat edecek birçok arkadaş var. Konu biraz daha dar olabilirdi ama ilk olması ve katılımın çok olması için böyle bir çerçeveyi uygun gördük. Şimdiden ilgi çok olacak gibi. Yeterli ilgiyi görürse bir dahakine daha dar bir çerçeve belirleyebiliriz. .
Kolay gelsin, rakipler tek tek belli olmaya başladı bile :).
Valla biraz daraltsak çok hoş olacak admin abi saygılar.... Beni tanıdığına eminim..
Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.