İmamHatip Lisesi

IMAM HATIP LISESI MEZUNLARI (1985-86 DÖNEMI)

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

kazimeroglu Üye
Slm ben izmitten kazım eroglu tüm niziplilre slm
felsefefe Üye
merhaba kardeşim nasılsın iyimi Öğrencimisin selamlar Osman Demir Istanbul
omerk Üye
selamün aleyküm 28 mart seçim sonuçları memleketimize milletimize hayırlı uğurlu olsun Arkadaşlar nasılsınız iyimisiniz işleriniz nasıl?osman kardeşim çok güzel dile getirmiş duygularımızı tesekkür ediyoruz.Tabi bir imam hatipli abimizin nizibimize belediye başkanı olması hepimizi gurulandırdı.İnşaallah başarılarının devamını temenni eder, şehri eminlik görevini hakkıylayerine getirmesini yüce mevladan niyaz ederiz.Muharrem kardeşim üzülme bilgisayarın düzelir inşaallah sende kısa zamanda aramıza dönersin .Ahmet kardeşim çok güzel dizeler ve meseleler dile getirmiş ayrıca kendisine tesekkür ederim.reseacher kardeşim kimya işleri ve dünya işleri nasıl gidiyor?haa bu arada kazım eroğlu kardeşim sitemize hoş geldin kendini bize tanıtırsan seviniriz.Yusuf ve Reşat kardeşlerimizde aramızda olacaklar yakında Muhoya çok kızdıklarını söylediler bunuda bildirmek görevim. ayrıca ikisininde selamı var.selam ve sevgiler sizleri çok seven arkadaşınız ömer
kazimeroglu Üye
Slm ben izmitten kazım
felsefefe Üye
İşler bildiğimiz gibi değil Valdo sen neden burada değilsin Aziz dostlar ben felsefe okuduğumdan olmalı bazen seviniyorum ama çoğu zamanda milletime istediğim anlamda fayda sağlayamadığım için üzülüyorum. Yukarıda iki ayrı başlık var birisi ismet özel'e ait biliyorsunuz İsmet abi eskiden solcu birkaç ay önce islamcı şimdide ... bilmiyorum. Solculuğundan kalmış olmalı kendisi çoğulcudur ve eylemcidir. Yani birisi gruptan ayrılırsa ona kızar hele İsmet abi'nin düşüncesinden ayrılırsa ona daha çok kızar. İspanya da iç savaş sırasında solcu bir genç hapisteki arkadaşı? ziyarete gider. Ona hapiste olduğuna dair acımaklı bir ifade takınır sende içerdesin anlamında bir şey söyler Arkadaşı da ona Waldo sen neden burada değilsin der. Bu söz elbette ki anlamlıdır. Ancak bu işte İslam dışındaki tüm hareketlerin şeklidir. Zaten İslamı diğer herşeyden ayıran özelliktir. Ama İsmet abi bunu anlamaz ve aramızdan ayrıldığını söyler ne demek istediğini kimse anlamaz ama herkes üzülür. Elbetteki hatamız var dı İsmet Özel Müslümanların İslamın istediği hareketleri yapmadığını bir kısmının para şan şöhret mevki için taviz verdiğini söyler. Tavizin boyutları hepimizcede bilinir. Ben ona ve onun gibi düşünenlere şunu söylemek istiyorum Ama İsmet Abi islamiyet ne bir örgüttür Ne de ben bir başkasına kızıpta ben müslümanlardan (müslümanlıktan değil)ayrılıyorum denir. selamlar Osman Demir Istanbul
felsefefe Üye
Düşünce hep insanlar için farklılaşmanın kaynağı olmuştur. Yeni şeyler keşfetmek icat etmek hep bu sayede olmuştur. Toplumumuz 17.yy girdiğinde müreffeh bir haldeydi. 18. yy girdiğinde ise fakirleşmeye başlamış 19. yy perişan olmuştu. Bu geri kalmanın en önemli 2 sebebi vardı. 1. Hiç bitmeyen savaşlar Burda tarihi bilenler şunu sorabilir. Ama 14-15-16 yy.da da savaşlar vardı. Elbette vardı ancak o savaşlar yenilgiyle bitmiyordu ve uzun sürmüyordu. (Cengiz ve Timurun verdiği geri kalmışlık unutulmasın) 2. sebep de nüfusun batıdaki ülkelere göre az artması. Burada sanayileşmenin en önemli sebebini söyleyecğim nufusun artması başka emperyalist emeller beslemek Bu iki sebep yani nüfus ve emperyalist emeller beslemek sanayileşmenin en önemli sebepleri olmuştur. Eğer sanayi devrimi sırasında ingilterenin nüfusu bu kadar artmasıydı sanayi devrimi belkide olmayacaktı. Birçokları geri kalmanın sebebini dinde arar ancak bu görüşün yanlış olduğunu o iddayı söyleyenler de bilirler. Ancak hayat tarzlarının değişmesini istemediklerinden dini bahane ederler. Ülkemiz güçsüz bir ekonomi ve geri kalmış bir sanayiye sahiptir. Bu iki handikapı aşmak 1- Tasarruf 2-Yeni keşiflerle olur. İmamı Gazzali İhya'da insanların fakih olacağına doktor olmasını tavsiye eder.(Buradan dinsiz olmalı anlamı çıkmasın) Fen bilimleri alanı hızla gelişmemiz gereken alan olmalıdır Müslümanların en büyük düşmanı tembelliktir. Saygılar Osman Demir Istanbul
felsefefe Üye
Aziz dostlar dünkü konumuza devam edeceğim. Din ve gelişme arasında bir bağ kuramamış ve dindar bir toplum da gelişir dinsiz bir toplumda gelişebilir demiştik. Gelişmenin ilk ortaya çıkış sebebini de söylemiştik. Tabi ki bu ortaya çıkışı ile artık gelişmeyi de ayırmak lazımdır. Burda iki kavram üzerinde daha duracağım Medeniyet Gelişme Bu iki kavramı insanlar ne yazık ki birbirine karıştırırlar. Birde kafadan atma hayalperest ne olduğu anlaşılmayan kavramlar vardır. Modern olmak Çağdaş olmak batılı olmak ilerici olmak gibi Modern ne demek ? Çağdaş Yani hangi yy'da ise o tarihte olmak mı? batılı neyin batısı? İşte hiçbir şeyden anlamayan insanların içi boş kavramları Biraz düşününün devam edeceğiz Selamalar Osman Demir Istanbul
felsefefe Üye
İbni haldun medeni toplumları sınıflandırmıştır. Onun tanımı kabul edilmiş ve toplum tarifleri de buna göre yapılmıştır. Tabi bu bir evrim gibi gösterilir. Yani önce insanlar ağaç kovuklarında yaşardı. Sonra taş devri sonra diğerleri. Oysa bu bir evrim değildir. Yani zeka olarak eski çağlardaki insanla şimdikinin bir farkı yoktur. Ne değişti de geliştik. Herşey kullanım ihtiyacına göre değişir. İnsanların çoğalmadan dolayı bir arada yaşama şartları ortaya çıkmıştır. Yani baba anne ve çocuk-lar İşte bu en az 3'lünün artması sonucunda köy diyebileceğimiz yerleşim yerleri ortaya çıkmıştır. Burada işte medeniyet kavramı ortaya çıkmıştır. Medeni bir toplum önce bir arada ve uyumlu ve de kavgasız yaşar. Zorla kimse bir diğerine ait olan bir eşyayı almaz. Kimse kimseyi öldürmez. Ona ait aileye karşı kendi sorumluluklarını bilir. yabi belli kuraları vardır. Bu kurallar neleri kapsar 1- Mülkiyet 2- Can emniyeti 3- Nesil koruma 4- Hürriyet (Din gelenek yaşam şekli vs tüm burdadır ) İşte bu 4 kavramın olduğu toplum medenidir, gelişmiştir. medeni toplum nükleer silah ve toplu imha silahı yapmaz. Savaş yaparsa suçsuz ve silahsız insanları öldürmez. Eğer bu eylemleri yaparsa o toplum insanlık tarihinde medeniyetin zıddı olan vahşet toplumuna dönmüştür. Medeniyetin zıddı vahşettir. Bu kavramlar için biraz daha düşünün selamlar saygılar Osman Demir Istanbul
sbilen Üye
Salim siteye senin adını kaydettim Bu da senin adına yazdığım yazı şifren bende sana istersen vereyim. İstemezsen snin adına ben burdan yazarım Selamlar Osman
Ahmet karadag Üye
Dostlar, şu sıralar işlerim çok yoğun yoksa osmana iyi bir cevap verirdim.dua etsinki zamanım yok,bu konuda senin fikrin nedir muharrem, selamlar,saygılar
omerk Üye
selamün aleyküm Osman kardeşim çok güzel şeyler söylemişsin aynen katılıyorum söylediklerine .İnsanlar medeniyetten bahsediyorlar ama en büyük medeniyetsizliği kendileri yapıyorlar.Merhum M.AKİF'in dediği gibi Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddım var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, “Medeniyet!” dediğin tek dişi kalmış canavar? Bugün insanlar medeniyyet adı altında biribirilerine zulmediyorlar ve hertürlü işkence ve eziyeti yapıyorlar ama ne için medenıyyet için! ömer
felsefefe Üye
sevgili Ömer bu problem şu anda insalığı tehdit etmektedir. Dünyayı defalarca yok edecek kadar nükleer silah stoğu bulunmaktadır. Ben diğer ülkeler bir yana Müslüman ülkelerin nükleer silah yapmak için çalışmasını hiç anlayabilmiş değilim. Oysa her kötünün zıddı İslam'dır. Biz ise Müslüman olmmayan toplumların yaptığı şeyleri aynen yapmak istemekteyiz. Oysa nükleer silaha karşı nükleer silah yapmak bir müslümanın yapacağı çalışma değildir. Bir müslümanın nükleer silaha karşı yapacağı çalışma nükleer silahlanmaya hayır demektir. Şu anda ne kötü ise onun tek alternatifi vardır o da İslam (müslümanlar olmalıdır)dır. selamlar Osman Demir Istanbul
eyunus5 Üye
s aleykum medeniyet konusunda islamin emri esyalarda asil olan mubahliktir eger ortada olan esya teknik vs islama uygunsa alinir yoksa reddedilir islama uygun olup olmadigini kuran ve rasul belirler. toplumu olusturan unsurlarda fikir duygu ve nizamlardir ama bugun ummetin durumuna bakarsak hepsi karisiktir bundan dolayi toplumun islami toplum olmasi icin calisilmalidir rasulede bakarsaak bizim icin ornektir geldigi toplumu degistirmeye calisti ve onlarin nizamlarina adetlerine vs hepsine catti. bir kulturlenme merhalesi gecirdi.sahabede bunu en guzel sekilde uyguladi ayettede belirtildigi gibi rasul size neyi getirdiyse alin neyi nehyettiyse kacinin bizim icin serri hukumdur bundan dolayi rasul islami hayatin baslamasi icin nasil hareket ettiyse bugunde muslumanlarin onu ornek almasi gerekmektedir herkese selamlar
felsefefe Üye
Aziz Yunus kardeşim zaten problemimiz orada saklı sen bir az daha açıklarsan seviniriz. Selamlar Osman Demir Istanbul
muharrem Üye
"Heeeeeyt yettim ülen kahpe Bizans!" Diye başlardı meşhur narası onun. İşte geldim sevgili kardeşlerim.Hem de özlem ve hasretlerle geldim.Rahmet okuyanlara rahmet okutturacağım.İnsan yardımcı olacağına bühtanda bulunuyor.Yedim seni DEMİR leblebi! Neyse yazma şansım yoktu ama yine de yazdıklarınızı okuyordum.Bütün söylenenlere cevap vereceğim.Ama daha sonra.Bugün bilgisayarıma kavuştuuuuuuuum! Selamlar,sevgiler... muharrem
felsefefe Üye
Kıymetli arkadaşım ben sen yokken banttan yayın yaptım hani M.(uharremden)Ö(nce). TRT'nin tek televizyonu vardı ya durmadan kırılırdı yayın kesilir ekrana bir manzara koyarlardı. Bende öyle yaptım geldin değil mi? Selamlar Osman Demir Istanbul
eyunus5 Üye
s aleykum kardesim normalde islamda sakli cevapsiz birsey yoktur medeniyet ve hadarat diye kavramlar vardir. medeniyet dedigimiz sey alinir teknik vs araclar. ama hadarad denen sey inanctan akideden gelenlerdir bunlar alinmaz mesela bizler yahudinin basina koydugu seyi kullanamayiz. laikligi demokrasiyi kullanamayiz cunku bunlar inanci akideyi etkiliyor ama matbaadir telefondur silah cesitleridir televizyondur kullanabiliriz ama islam olculerinde kullanilmalidir mesela bicagi ornek verelim bicagi gunluk ihtiyaclarimiz icin kullanirsak caizdir ama soygunculuk adam oldurmede kullanirsan haram olur. kuranda belirtildigi gibi rasulde bizim icin ornekler vardir bundan dolayi siyeri ve sahabeyi iyi tanimak gereklidir.rasul yanliz islami getirmemistir islaminyasanmasi ve islami hayatin baslamasi icin gerekli ortamihazirlamis ve uygulamistir bu surecte hic kuran ve sunnetten taviz vermemistir aallaha emenet olun selamlar
muharrem Üye
Osman kardeşim merhaba, He valla geldim.Görüşmeyeli nasılsın?İnşaallah iyisindir? Yav siteye gözel şeyler yazmışsın da bilmem mesajın alınır mı?Ama İsmet ÖZEL hakkında yazdıkların beni biraz düşündürdü.İslam gibi sahih bir inanca eğer kişi yürekten bağlanmışsa biraz zor döner.Fakat özümseyememişse zaten ondan hayır gelmez.Bu da onun sorunudur.Unutma ki insanların inanç derecesini ölçme şansımız yok.Yanlış anlaşılmasın hiç kimseye inancından dolayı taş atmıyoruz. Geçenlerde Atilla İlhanın Star TV.'de bir programı vardı.Bilmiyorum seyrettin mi?Ben adamın bazı konulardaki fikirlerine bayıldım. Bizim gibi ülkelerde din geri kalmışlığın müsebbibi gibi gösterilir.Amaç dinden soğutmak,din yerine batıl ve de bozuk fikirleri empoze etmek.Bunda da nisbeten başarılı oldular.Ama unuttukları birşey vardı,bu ülke evlatları atasını unutup maymuna sahip çıkmazdı.VE ÇIKMADILAR DA! Bazılarının saklamaya çalıştığı bir gerçek var.Batı kilisenin baskısından kurtulduğu için ilerledi.Ama İslam dünyası dinin emirlerine uymadığı için geriledi.Tabi bunda bazı milletlerin halen sürmekte de olan sinsi politikalarının da etkisi vardı.Kimler olduğunu tarihimize bakın anlarsınız. Bir düşünün A.B.D. 1985'li yıllarda askerini çölde savaşmak için hazırlıyordu.Acaba neden? Çağdaş,medeni...Birilerinin birilerine temelsiz düşüncelerini kabul ettirmek için başvurduğu, imal tarihi belli,tedavüle hiç giremeyen ama varlığını devam ettiren saçmalıklardır.Her insan kendi kültürüne göre çağdaş ve medenidir.Ama neylersin,burası Türkiye... Birilerini çağdaş olmamakla suçlayanlara bakın,durumları acaba nasıl?Valla onların değer ölçülerine göre ben çağdaş değilim ama ne hikmetse onlardan daha mutlu ve de bahtiyarım.Sahil şehirlerine yollarınız düşerse ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız. Daha bugün bir öğrencim intihar etti.Şükür ki ölmedi. Fakat ben nükleer bombaya karşı değilim.Olsun abi,dam yanarsa..... misali.Biz neden onlardan daha ileri gitmeyelim?Neden herşeyi onlardan almak zorundayız? Neyse...Daha halleşiriz kardeşim."AYICIKLAR" için tesekkürler.Aynısını Yusuf'a da gönder de sevinsin garibim. Yürekten selamlar,sevgiler... Kardeşiniz TIKTIK muharrem
felsefefe Üye
Aziz dostlar iki arkadaşımın birer görüşlerine karşı çıkmak istiyorum. Yunus yaşın yanında kuruyu da yakıp Demokrasi'yi de çöpe atmış. Neden aziz kardeşim demokrasi nedir ona niye hayır diyorsun Sevgili Muharrem bizim diğer insanlardan ayrılan yönümüzün doğruyu bulmak olmasıdır. Atom bir enerji gücü olarak kullanılacaksa evet ama bir bomba olarak kullanılacaksa hayır. Buna mecburuz. Çünkü bizim dinimiz kindarlığı kabul etmez. Lan sen benim çocuğumu öldürdün bende senin 5 yaşındaki çocuğunu öldereceğim diyemeyiz. Selamlar Osman Demir Istanbul
felsefefe Üye
Hepimiz aynı hataya düşüyoruz. batılılar Hristiyanlığı bıraktıklaları için geliştiler. Bu bir yalandır hem de tarihin en büyük yalanlarından. Ne alakası var. Bilim Tarihini incelerseniz görürsününüz. Hep Galileo örneği verilir. Galileo'ya ceza dünya dönüyor diye verilmemiş konuşma tarzından dolayı verilmiştir. Din adamlarına yaptığı saygısızlıktan dolayı. Gelileo Müslüman bilim adamlarından öğrenilerek yapılan yeni açıklamaları kendi buluşu gibi göstermiş ve abartılı bir öfkeyle insanları kırmıştır. Zaten gelişmeye karşı çıktığı söylenen başka da bir olay da yoktur. Ayrıca bir çok buluşu ortaya koyanda Hristiyan din adamlarıdır. Bu yazıdan benim Hristiyanlığı savunduğum çıkmasın Selamlar saygılar Osman Demir Istanbul
eyunus5 Üye
s aleykum kardes basta soylemeliyimki demokrasi bir kufur nizamidir cok tanrili sistemdir bugun kafirin zorla bizlere benimsetmek istedigi kufur sistemini ovmemeliyiz cunku demokrasiyi almak tatbik etmek ve ona davet etmek haramdir. bu sistemde her turlu otorite yetkinin kaynagi halktir. kanun koyan yasalar cikaranhalkin sectigi idarecilerdir ama normalde allahtir normalde demokrasi hurriyetlerden cikmistir. bunlar 1.inanc hurriyeti 2.fikir hurriyeti.3.mulkiyet hurryeti.4.sahsi hurriyet.normalde musluman bunlarin hangisinde hur serbestir hicbirinde serbest degildir cunku dini hayattan ayirma prensibinden cikmistir. bunu ilk ortaya atan eflatundur. hukum ancak allahindir yusuf;40 allahin indirdigiyle hukmetmeyenler kafirlerin fasiklarin zalimlerin ta kendileridir. maide suresi daha buna benzer cok ayet ve hadisler vardir ama demokrasiye bakarsak allahi safdisi birakmaktir cunku butunuyle kaynagi insandir selamlar
muharrem Üye
Dostum,cümlem "batı kilisenin baskısından kurtulduğu için gelişti"şeklinde idi.Sanırım dikkatinden kaçmış. Rönesans ve reformun neden ve kime karşı yapıldığı konusunu benden daha iyi bilirsin.Bunun yanıda papaz-bilim adamı birçok insan buluş yapmıştır,bu da doğru.Ama onların temelinde müslüman alimlerin fikirlerinin geliştirilmesi var.Bunun yanında sanayi devrimi gerçekleşirken doğu dünyasının içinde bulunduğu karışıklığı da unutmamak gerekir.İngilteredeki sanayi devriminin 7 yaşında işçilik yapmaya zorlanan yüzlerce yavrunun canı pahasına geliştiğini biliyor musun?İnsanların zorla şehirlere göç ettirildiğini...?(kaynak:Bertrand Russel) Ayrıca batının gelişiminin temellerinde sömürü,kan,gözyaşı,vahşet,acımasızlık....daha neler neler var birbilsen? (BATININ DOĞU POLİTİKASININ AHLAKEN İFLASI adlı kitabı bence mutlaka oku.Kültür bak.Yay.) Zavallı Afrikalıların,bugün insan haklarını bahane edenler tarafından,bir gecede onbinlercesinin öldürüldüğünü biliyor musun?Ama o kaatillerin torunları bugün demokrasi havarisi kesilmekteler.İşin ilginç yanı onlar çağdaş ve medeni(!!??).Belki beni fazla milliyetçi (batıya karşı kindar anlamında) bulacaksın ama inan o adamları sevemedim,sevemeyeceğim de.Matruşka bebeklerini düşün,içinden hep daha küçüğü çıkar aynı bebeğin.Ama sonuçta hep aynı bebektir çıkan.Şekli ve şemali ne kadar farklı olursa olsun. Kısacası dostum,çağdaş kim,medeni kim? Herkes dönüp şöyle aynanın sırrının altınadaki kağıdı kaldırıp geçmişine bir bakıversin. Milli Eğitim bakanı,üniversiteden benim hocam."BATI BAL ARISI GİBİDİR,HEM BAL YAPAR,HEM DE İĞNESİ VAR." derdi.Tercih bizim. Ama adamların batıl davaları uğruna yaptıkları çalışmaların yarısını biz hak davamız için yapabilsek bu dünya cennet olurdu. Neyse kafanızı şişirmeyeyim.Yara derin,dert büyük. Yusuf ve Reşat,sizleri öpüyorum.Niye kızdınız anlayamadım.Geçen balık tutarken az daha bir ayı balığı yakalıyordum(???).Ama şanssızlık,ipi kopardı. HERKESE SELAMLAR,SEVGİLER. muharrem
ibrahimhalili Üye
selamun aleykum.
Yusuf Nalçac? Üye
sevgili kardeşim muharrem hep resimleri bana gönderiyorsun ama sana gönderilen resim ve suallere cevap veremedin ayrıca beni senin yüzünden tüm arkadaşlara rezil ettin çünkü arakadaşlar bana senden senin durumunu sorduklarında başımı öne eğiyorum çünkü arkadaşlar bana beceriksiz bir i. arkadaşın var diyorlar.ayrıca sana dalmaçyalı ailesini bulursam göndereceğim.nede olsa akrabasınız.sevgilerle. selamlar saygılar tüm arkadaşlarıma Nalçacı
muharrem Üye
YUSUF YUSUF'A: Vay iki gözüm,sevgili kardeşim,nasılsın?Seni biraz sinirli gördüm.Nedendir acaba?Yoksa yakalayamadığım A....balığı için mi kızdın?Üzülme kardeşim,akrabalarına zarar vermek gibi bir niyetim yok.Sadece yakalayıp biraz sevecektim senin yerine...Kızma kardeşim,bir daha balık tutarken ismi geçen balığa olta atmam. Yav bana beceriksiz demişsin.Pek anlam veremedim.Niye sorusunu yöneltmek istersen eğer,bunu en iyi senin bilmen gerekir.Yani sen de beceriksiz diyorsan pes yani.Neyse..... MİLLET KİMSE KIZMASIN,BU YUSUF YUSUF İLE BENİM ARAMDAKİ BİR MESELE.Ama en iyisi YUSUF YUSUF kardeşim sen cevabını benim e-mail adresime yaz.Senle orada görüşelim.Hem daha iyi hem de daha free bir ortamda kozlarımızı paylaşalım.Şimdi çıkar yine adamın biri(?) seviye meviye der,uğraş dur.Anlatsan anlamaz da.En iyisi sen benim adresime yaz.Bak yazmazsan valla küserim.Ben cevabını e-mail adresime bekliyorum...Yazmayan fatey olsun! Adresim: mbilgehan@superposta.com Dostlar,pek takılan yok bu günlerde.Hayırdır,neden acaba? DEMİR dostum,sen bize hatıralarımızdan bahset en iyisi.Ayrıca içinde Reşat'ın da olduğu ilkokul anılarımızı hatırlıyorsan mutlaka yaz.Valla ben çoğunu unuttum.Kendini fazla özletme istersen.... İBRAHİM HALiLİ kardeşimiz, ve aleykümselam.Hoş geldiniz. HERKESE BENDEN KUCAKLAR DOLUSU SELAAAAAMLAAAAAR! KARDEŞİNİZ TIKTIK muharrem

Bu konu yeni yanıtlara kapalı.

WhatsApp iletişim