Genç Muhabbet

GÖNÜL BAHÇESİ

rojhelat Üye
Bir İntihar Senaryosu /Bugün sevgililer günü Ve bütün sevgisizler ölü.../ Mavisi tükenmiş bir kalem... Sarı saman kağıtlar üzerinde... Az ötede devrik bir şişe... Devrik bir adamın yanında Adam yüzüstü...Ölmekte... Bir şiirle vurmuş kendini, Kan sızıyor tırnaklarından... Şiir düşmüş adamın üstüne... Satır satır... Parçalamış yürek namına ne varsa... Yaşayamadığı bütün aşkları koymuş cebine adam Oysa bir şehir ısmarlamıştı sevdiğine... Kalan son nefesiyle... Hatırla... İç cebinde buruşuk bir kağıt İsmin yazılmış...Hala soğumamış mürekkeple İki satır yalnızlığın yanına... Nabız tükenmekte... " Hatırla... Bir otobüs camı buğusunda aşık olmuştum sana Şehir terk ediyordu beni... Ne de güzel kaçıyordum kendimden... Hatırla... Yanyana iki sinema biletiydi hayalim... Belki bir olta...Bir parça deniz... Biraz da sen... Hayallerimizi tutacaktık oltamızla... Boğmasaydın beni gözlerinde..." /Bugün sevgililer günü... Ve ben...Her sevgililer gününde... Ölüyüm.../
Gökhan Dokuyucu Üye
Yanyana iki sinema biletiydi hayalim... Belki bir olta...Bir parça deniz... Biraz da sen... Hayallerimizi tutacaktık oltamızla... Boğmasaydın beni gözlerinde..." Çok güzel bir şiir ellerine sağlık. Özellikle bu satır beni çok etkiledi.
rojhelat Üye
allah razı olsun kardaşım...
firaset Üye
GÖNÜL BAHÇESİ GÖNÜL BAHÇESİ Dahice bir siir Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur Herkesi sen dost mu sandın belki ol ağyâr olur Sâdıkâne belki ol bu âlemde dildâr olur Yâr olur ağyâr olur dildâr olur serdâr olur "Yavuz Sultan Selim Han
Cali Üye
GÖNÜL BAHÇESİ Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum.. Mekanın Cennet Olsun...
firaset Üye
Resim kaynağı
Dokunaklı sözlerin ardından birden başlıyorum hayat; bu sefer gideceğim yer belli değil,hangi hayatı seçeceğimi bilemiyorum,yolum uzun.Hayat engellerle doludur derlerdi de inanmazdım, boyumdan büyük işlere karışırdım. Büyüyorum hala değişmedim yine boyumdan büyüğüm… Ama çok önemli bir şey öğrendim ki insanın muhakkak bu dünyadan uzak kendine umudun demokrasiyle yönettiği bir düşler diyarı kurması gerekiyor.Katatonik bir anlamsızlığı hüküm sürdüğü seçmece bir düzende,karpuz konumunda ortadan ikiye yarılmadan önce.Belki de fark etmemek lazım bazı bilinenleri,toplum içinde kendime yer aramaya çalıştıkça farklı kimliklerin içinde barındığımı anlamaya başladım. Sanırım,hiçbir insanın bir tane kimliği yok bu hayatta. Benim de tek bir kimliğimin olmadığı gibi… Kuzenim hep der “İnsanlar için değil hep kendin için yaşa,bırak onlar konuşsunlar,sövsünler,sırıtsınlar,sen sen olduğun için varsın”. Hayat derslerinden kolay notlar alınmıyor zannumca… Devam ediyorum hayat her ne kadar şarkılar sussa da…
mustafasahin Üye
CumaLi Budak;178396 wrote:GÖNÜL BAHÇESİ Bir coşku var içimde bu gün kıpır kıpır Uzak çok uzak bir yerleri özlüyorum Gözlerim parke parke taş duvarlarda Açılıyor hayal pencerelerim Hafif bir rüzgar gibi süzülüyorum Kekik kokulu koyaklardan aşarak Güvercinler ülkesinde dolaşıyor Bir çeşme başı arıyorum Yarpuzlar arasında kendimi bırakıp Mis gibi nane kokuları arasında Ruhumu dinlemek istiyorum Zikre dalmış her şey Güne gülümserken papatyalar Dualar gibi yükselir ümitlerim Güneşle kol kola kırlarda koşarak Siz peygamber çiçekleri toplarken Ben çeşme başında uzanmak istiyorum Huzur dolu içimde Ben sonsuzluğu düşünüyorum Ey sonsuzluğun sahibi, sana ulaşmak istiyorum Durun kapanmayın pencerelerim Güneşimi kapatmayın Beton çok soğuk, üşüyorum.. Mekanın Cennet Olsun...
amin kabri nur dolu olsun
Zuhal Üye
Ben sana mecburum bilemezsin Adını mıh gibi aklımda tutuyorum Büyüdükçe büyüyor gözlerin Ben sana mecburum bilemezsin İçimi seninle ısıtıyorum Ağaçlar sonbahara hazırlanıyor Bu şehir o eski İstanbul mudur? Karanlıkta bulutlar parçalanıyor Sokak lambaları birden yanıyor Kaldırımlarda yağmur kokusu Ben sana mecburum sen yoksun Sevmek kimi zaman rezilce korkudur İnsan bir akşam üstü ansızın yorulur Tutsak ustura ağzında yaşamaktan Kimi zaman ellerini kırar tutkusu Birkaç hayat çıkarır yaşamasından Hangi kapıyı çalsa kimi zaman Arkasında yalnızlığın hınzır uğultusu Fatihte yoksul bir gramafon çalıyor Eski zamanlardan bir Cuma çalıyor Durup köşe başında deliksiz dinlesem Sana kullanılmamış bir gök getirsem Haftalar ellerimde ufalanıyor Ne yapsam ne tutsam nereye gitsem Ben sana mecburum sen yoksun Belki Haziranda mavi benekli çocuksun Ah seni bilmiyor kimseler bilmiyor Bir şilep sızıyor ıssız gözlerinden Belki Yeşilköy'de uçağa biniyorsun Bütün ıslanmışsın tüylerin ürperiyor Belki körsün kırılmışsın telâş içindesin Kötü rüzgâr saçlarını götürüyor Ne vakit bir yaşamak düşünsem Bu kurtlar sofrasında belki zor Ayıpsız fakat ellerimizi kirletmeden Ne vakit bir yaşamak düşünsem Sus deyip adınla başlıyorum İçim sıra kımıldıyor gizli denizlerin Hayır başka türlü olmayacak Ben sana mecburum bilemezsin..
müslüm akpek Üye
Zuhal bu yazıları nasıl sağ tarafa yapıştırabildin anlamadım. Ben yapıyorum olmuyor.
Zuhal Üye
Hehe, Müslüm abi, komutu yazinca oluyor :)
nizipli_mehmet Üye
zuhal sen feministlikten başka şeylerde mi biliyon :p :D
Zuhal Üye
Hihi biliyorum, ama Feminist degilim, sadece haksizliga gelemem :P :)
firaset Üye
GÖNÜL BAHÇESİ Ey nefsim dinle beni sana yan diyorum Ateşlerin içinde yanan gibi yan O’na can diyorum anla beni Canımında içinde canan gibi can
Yaprak düşerse dalından isyana öğütülürse yaz akşamları sevda sözcüklerinde Temmuz Ağustos uzaklaşırsa Yani bir sonbaharsa iklim, Ağlama El yapımı zanlar hükmederse uzun gün dostluklarına Gece başucundan uykusuzluk ekerse gözbebeklerinin vadisine Yüreğinin yıldızları kulağına fısıldayıp işte ağlama vakti derse Sen yinede ağlama Çünkü bize ağlamak düşmez Ağlama Bize yürümek düşer sevgilinin ardından Sadece ağlamak yetmez Güzeldir hayranı olmak nebinin Ama sadece hayranlık yetmez Onun gibi olmadıktan sonra bu yol ilelebet bitmez Ağaç gölgesinde gölgelenip yoluna devam eden yolcu gibi olmak vardı O’nun gibi olmak Alev sararda gözlerimi Bir rüzgar soğutmaya çalışır Zamanla alevlere o rüzgarda alışır Bilemez ki bu dünyanın bir oyunu Bilemez ateşin içimde olduğunu Hala yanmaktadır gözbebeklerim Ve ben ateşten bir mektup oldumda Özgürlüğümü yaktım dünya adına O’nun adına adımı yaktım Ve artık adına ortaktım Rüzgarsa dilbeste olmuştu nara Söndürme gözyaşlarındaAğlama Çünkü bize ağlamak düşmez Ağlama Bize yürümek düşer sevgilinin ardından Sadece ağlamak yetmez Güzeldir hayranı olmak nebinin Ama sadece hayranlık yetmez Onun gibi olmadıktan sonra bu yol ilelebet bitmez Ağaç gölgesinde gölgelenip yoluna devam eden yolcu gibi olmak vardı O’nun gibi olmak Şu geçen ömründe nelere kandın Sen ki dünyanın süsüne aldandın Yandın ağladın yinede uslanmadın Nereye bu gidiş? Nereye ey yolcu?
mavi_ölüm Üye
NEYE YARAR kır çiçekleri kadar güzel olsan da vakit geldiginde yar neye yarar bedeni bembeyaz kefen sarınca o zaman güzellik yar neye yarar yaş oldu mu elli saç ağaracak altmışa girince yüz kırışacak bel bükülünce göz ağlayacak o zaman güzellik yar neye yarar uçsuz dağlar bile boyun eğecek dünyanın kahrını seven çekecek kara toprak sana kucak açacak o zaman güzellik yar neye yarar on beşlik çagını çok arayacak ölüm günlerini bir bir sayacak dünya kanununa gönül uyacak o zaman güzellik yar neye yara Mahmut YAŞARER
Kemahlı Üye
GÖNÜL BAHÇESİ BENİM KÖYÜM Baharda şenlenir bağı, bahçesi Kokusu başkadır benim köyümün Unutturur adama gamı, kederi Havası başkadır benim köyümün XXX Akşam olur herkes döner evine Can kurban inan ki benim köyüme Gülabi'nin torunları derler bizlere Özü başkadır benim köyümün XXX Yeşil yeşil meşeleri var dağında Meyve ağaçları çiçek açar bağında Her çeşit otlar yeşerir toprağında Yeşili başkadır benim köyümün XXX Köyümün kenarından akar çayı Kıvrım kıvrım dolanır sular tarlayı Unuttum sanma orda olmayı Dostluğu başkadır benim köyümün XXX Yaz gelince çıkarlar yaylaya Gurbetçiler hasretle döner sılaya Benden selam olsun Aziz Ağa'ya Sevgisi başkadır benim köyümün İbrahim SEVİNDİK
sevill Üye
Al bedenini, istediğin kadar uzaklaş. İçimden çıkabilecek misin ? Gözlerinden ve kulaklarından sil istersen kalbinden silebilecek misin? içindeki benden uzaklaşabilecek misin? sevdiysen eğer aslaaa. neden biliyor musun. Bu duyguyu çok iyi bildiğimden. içinde ölmek değil ; her gün yeniden doğmak istiyorum.Çünkü ben ; sana her gün yeniden başlıyorum. (Benim şiir değil ama bi arkadaşın paylaşmak istedim.)
BERTAN ERGÜN
Kemahlı Üye
GÖNÜL BAHÇESİ MEMLEKET İSTERİM Memleket isterim Gök mavi, dal yeşil, tarla sarı olsun; Kuşların çiçeklerin diyarı olsun.
Memleket isterim Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim Ne zengin fakir, ne sen ben farkı olsun; Kış günü herkesin evi barkı olsun. Memleket isterim Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; Olursa bir şikâyet ölümden olsun.
Cahit Sıtkı TARANCI
coskun Üye
içime attım dediklerim hep içimdeydi.

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim