Tarihimiz Kültürümüz

TAŞBAŞ DAĞI ve İNANÇ TURİZMİ

Kemal Cengiz Üye
TAŞBAŞ DAĞI ve İNANÇ TURİZMİ Bilal-i Habeş’in makamının olduğuna inanılan yer... Hz. Ali’nin atı Düldül’ün ayak izi... Sert kabuklu, yeşil ve siyah renkli Taşbaş Böceği... Ve kutsallık addeden 7 kızlar.... Bu özellikleri ile, kent merkezimizin burnunun dibinde bulunan TAŞBAŞ DAĞI; inanç turizmine ev sahipliği yapmak için, Nizipli girişimcileri bekliyor..
admin Yönetici
Ayrıca civardaki yatır ve türbelerde değerlendirilebilir. Mesela;. Kocatepe köyünde bir türbe, Uluyatır köyünde Hz.Ali torunlarından Ömer şah mezarı, Leylek camisi içerisinde bir türbe,.
nizipli_mehmet Üye
hem syn beledıye baskanımızın yaptıgı yenı mesıre alanı ıle daha ıyı bır yer ve rahatca zaman gecırılebılır ve zıyaret edılebılcek bır yer hem çokta guzel manzara olarak
tule Üye
DESENIZE INSANLARIMIZA BIR YER DAHA CIKTI GIDIP BEZ BAGLAMAK ICIN VE ALLAHA SILT KOSACAK VEDA GUNAHA GIRECEK BIR MEKAN DAHA CIKTI.
Kemal Cengiz Üye
Sayın Adminim, inanç turizmi için ’benim unuttuğum’ bünyemizdeki üç kültürel değerimizin daha olduğunu belirtmiş... Araştırılınca bu sayının artacagından eminim. . Sayın Nizipli-mehmet, Taşbaş Dağı inanç turizmi için Belediye Başkanımız sayın H. Fevzi AKDOĞAN’ın Taşbaş Dağında oluşturduğu mesire alanını işaret ediyor; anladığım kadarıyla Taşbaş dağı inanç turizmi için alt yapısal zeminin mesire alanı çevresinde yapılabilirliğini, belirtiyor. . Sayın Adminim’e ve Nizipli-mehmet’e teşekkürler....
Kemal Cengiz Üye
Sayın tuleinançturizminden bihaber gibi, üstelik konuyu ve de Nizip’in tanıtımı ve Nizipliler’e ekonomik getirisini anlayamamış (idrak edememiş)... . İnanç turizmini cul-çaput bağlamaya indirgiyor ve şirkten bahsediyor ki, akıllara zay!...
ibrahim utkan Üye
Kemal abiye katılıyorum TAŞBAŞDAĞI boş değildir bunuda hatırlatıyorum.. tule baçım siz gitiğiniz yerler bezmi bağlıyorsunuz.. KEMAL ABİ BEN ÖNÇE BU KONUYU AÇMIŞTIM..
Omer Copur Üye
Ummadık taş, baş yarar. Bu dağın adında hem taş hem baş kelimesi geçiyor. Haliyle insanın aklına hemen bu söz geliyor..
Huzi Üye
Tule'ye hemen kızmışsınız ama,bence kızcağız meramını tam anlatamamış... Tamam oralarda bi çalışma yapılsın ama,halkımızı bilinçlendirecek levhalar ve yazılar da olsun..Uyarmazsanız en başta ben çaput bağlarım hebriniz olsun...
Kemal Cengiz Üye
Sayın aromel, lütfen konuyu eğil; iyi mi olur, kötü mü; yarar mı verir, zarar mı?.. Bilelim ki, ona göre; TAŞ YERİNDE AĞIRDIR, BAŞ VAKURDUR diyelim...
tule Üye
YUKARIDA BENI ELESTIREN DOSTLARA DIYECEYIM INANC TURIZMININ NE OLDUGUNU ESKI BIR TURUZIMCI OLARAK BIR COK INSANDAN DAHA IYI BILIYORUM.O BÖLGEDE BIR TAKIM CALISMALAR OLACAKSA BUNA ELBETTE DIYECEYIM OLAMAZ...RAMAZANAYLARINDA HEPIMIZ TELEVIZYONDA HABERLERI IZLIYORUZ SANIRIM BU GIBI YERLERDE INSANLARIMIZ NELER YAPIYORLAR HEPIMIZ IZLIYORUZ BILMEM MARAMIMI ANLATABILDIMMI? ÖNCE INSANLARIMIZI BATIL INANCLAR KONUSUNDA BILGILENDIRIN ONDAN SONRA TURIZIMIN GETIRISINI DUSUNELIM.
tule Üye
UNUTMADAN SÖYLEYEYIM BEN KADIN DEYIL ERKEK UYEYIM.BILGILERIM UYELIK KAYIDIMDA YAZIYOR ISMIM HUSEYIN.SAYGILAR
Kemal Cengiz Üye
Sayın tule (Hüseyin) batıl inançların yaygınlığı konusunda haklı. Batıl inançlar (hurafeler), ’neredeyse’ kutsal dinimizin içinde ayrı bir din gibi etkin ve eğemen... Kimi bölgesel örf ve adetlerin, kimi eski dinlerin (semavi olmayan dinlerin) geleneklerini yaşatmaya yönelik... Ve çoğu ’malesef’ müslümanlıkla harmanlanmış konumda. Bunların ayrıştırılması (batıldan kurtulunması) şart... Bunu yapacak olması gerekenlerde başta Diyanet olmak üzere, yetkili ve ehliyetli dinadamlarımızdır. . Sayın İ. Halil Erdoğan, sitemizin aktif üyesi olarak ’bakalım’ İnanç turizmi ve batıl inançlarkonusunda bizleri nasıl bilgilendirecek?. Tesbitlerinizi ve görüşlerinizi bekliyoruz, sayın hocam....
nizipli_mehmet Üye
syn.kemal abı uyarılarınız için tskler
Huzi Üye
alıntı: "quote" tule demişki: UNUTMADAN SÖYLEYEYIM BEN KADIN DEYIL ERKEK UYEYIM.BILGILERIM UYELIK KAYIDIMDA YAZIYOR ISMIM HUSEYIN.SAYGILAR .
ibrahim utkan Üye
alıntı: tule: UNUTMADAN SÖYLEYEYIM BEN KADIN DEYIL ERKEK UYEYIM.BILGILERIM UYELIK KAYIDIMDA YAZIYOR ISMIM HUSEYIN.SAYGILAR kardeş kuşura musura bakma ama ismin kadın ismiydi onun için öyle dedim.. kardeş siz zan edersem hep şoowtv,atv,kanald,fılaştv,ve benzeri haberlere bakıyorsunuz.birazda diğerlerine bakın lütfen.. kemal abi desteğimiz sizinle hep bu tür faydalı konularda yanındayız..
pirate382 Üye
NELER YAPILABİLİR SAYIN ABİCİĞİM AYDINLATIN BİZİ HERKES FİKRİNİ SÖYLÜYOR.İBRAM ABİ NEYİ DESTEKLİYORSUN.HERKESE MUHALEFET OLMAYIN SAYGI DUYUN DÜŞÜNCESİNE VE KONUYU AÇIN TAŞBAŞ İNANÇ TURİZİMİ NE YANİ BENDE ALGILIYAMIYORUM VE SİZLERİN TEPKİSİNDEN ÇEKİNEREK AÇIKLAMA YAPAMIYORUM.....
Kemal Cengiz Üye
İNANÇ TURİZMİ. İnanç turizmi, turizm sektörleri içinde tarihi ve kültürel yapılar, geçmiş medeniyetlerin kalıntısı harabeler, deniz ve güneş gibi doğal güzellikler, uluslararası kimlik kazanmış şenlik ve festivaller ve hatta sportif manada (kayak, dağcılık, güreş, yelen vs gibi) sosyo-ekonomik getirisi olan bir etkinliktir... . İnanç turizminin (yukarıda örneklediğim turizm sektörlerinden ayrıcalığı) dinsel bir takım kutsiyetler içermesidir. Yani, bir dinin inanç, ibadethane; ilkten sona tebliğcilerinin yaşadıkları ve ya mezarlarının bulunduğu ve de gazalarda bulundukları yerlerde "din adına" yaptıkları kalıcı eserler... Hem dinsel hem de tarihsel ve kültürel bir değer addetmesi şartıyla yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açılmasıdır. . Dünyada ve Ülkemizde bunun örnekleri çoktur. En değerlileri (giyim-kuşam ve silah türünden olup)Topkapı sarayında sergilenmektedir. Konya'da Mevlana türbesi, Urfa'da Halil İbrahim Cami ve Balıklı Göl gibi yüzlerce bölgemizde inanç turizminin örnekleri vardır.. Ben, "Nizip'te niçin olmasın?"diyorum. . Çünkü, asırlardan bu yana Taşbaş Dağı'nın birçok mevzuda "İNANÇ TURİZMİ" için bir kutsiyet içerdiğini bilmeyen yaşlı insanımız yok gibi... Hz. ALİ'nin atı DÜLDÜL'ün nal izi... BİLAL-İ HABEŞ'in kısa bir süre için de olsa orayı mesken tutması.. Kısır kadınlarımızın Taşbaş'a özgü böceklerden yuttuktan sonra çocuk sahibi olmaları... Eşkiyaların tecavüz şerrinden korkup, Allah'a taşa dönüşmeleri için yalvaran ve duaları kabul olan 7 BACILAR... . Bir inanç turizmi için bunlar az değerlermidir?.. Hadi diyelim ki, tümü efsane!.. Ateş olmayan yerden duman çıkar mı?... . Taşbaş Dağı inanç turizmine gelince; Son on seneden bu yana, Nizip karayolu hattından her yaz "en az" bin İran turist otobüsü geçmekte. Nizip'in girişinde ve çıkışında Hz. Ali ile ilgili bir tabelayı görseler "şii İranlılar" öldürseniz onları, Hz. Ali ile ilgili bir değeri görmesiz "asla" gitmezler. Düşününüz, bir Nizip'e az gelir mi bırakırlar, yalnızca İranlı turistler!... Ya diğerleri....
Kemal Cengiz Üye
Sayın pirate382'nin ''Biz ne yapabiliriz?'' sorusuna gelince; Nizip ile ilgili "kalıcı olmak koşuluyla" iyi, güzel ve yararlı yapılanmalar için görüş ve tesbit önerilerinde bulunacağız... Akla yatkın ve gerçekten olabilirlik yüzdesi yüksek konulardaki görüş ve önermelere destek vereceğiz... NİZİP-COM vasıtasıyla bunları tüm Niziplilere duyuracağız ve sektörel (gerek özel, gerek kurumsal bazda) girişimcilerimizi uyarıp,ikna edip,teşvik edeceğiz. Neticede hem o girişimciler, hem değişik türden birçok esnafımız-işletmecimiz, hem de ulusal ve uluslararası manada kimlikleşmek için Nizip ve Nizipliler kazançlı çıkacaktır.. Bizim kârımız ise, hayırlı bir işe ön-ayak olmanın manevi huzurundan ve onurundan başka birşey olmayacaktır. Bu da biz duyarlı insanlara yeter de artar bile!. Ne dersiniz?...
mehmet2763 Üye
BENCE TAŞBAŞ TEPESİNİ TURİZME KAZANDIRMAK GEREKLİ. AMA KOLAY OLMAYACAK GİBİME GELİYOR. .
küçükdeco Üye
bencede kolay olmayacak yinede emeği geçenlerden allah razı olsun
ultraslan_27 Üye
tule kardeşime sonuna kadar katılıyorum. insanlarımız bu gibi yerlerde bez bağlamaktan başka nişey yapmıyorlar. bide ibram27 isimli üye diğer tv kanallarına derken sanırım kanal7 veya samanyolunu kastetmiş. bence o tv kanallarını izlemektense hiç tv izlenmesin. yalnızca insanların manevi duygularını sömürüp bundan maddi çıkar sağlamaktan başka birşey yapmıyorlar..........
Kemal Cengiz Üye
Lütfen, bir akli-selim şu ÇUL-ÇAPUT bağlamanın toplumsal ve bireysel zararlarını, kötülüklerini, insanlık dışılıklarını, ilkelliklerini, kültür içi-dışılıklarını, yıkıcı-bölücü etkilerini vs, vs, vs’lerini anlatıp DA beni bilgilendirip aydırsa DA ben de rahatlasam!... Sonrasında siz sağ, ben ve İNANÇ TURİZMİ de selamet’e çıksak!...
pirate382 Üye
KEMAL ABİ ÖNCELİKLE EGER KENDİNİ BU TİP KONULARDA AYDINLIK HİSSETMİYORSAN YANİ BUNLARI GÖREMEYECEK KADAR KARANLIK HİSSEDİYORSAN NEDEN BÖYLE BİR KONU BAŞLATIYORSUN.ÖNCE SEN BİZE ONU ANLATTA BİZ BU NOKTADA AYDINLANALIM.SONRASINDA İSE, SİZ DAŞBAŞ DAGININ İNANÇ TURİZMİ YÖNÜNDEN BAHSEDİYORSUNUZ VE BENDE SİZE ŞÖYLE BİR SORU SORAYIM SİZ VE ÇEVRENİZDEKİ İNSANLARDAN KAÇ TANESİ DAŞBAŞ DAGINA PİKNİK DIŞINDA İNANÇ İÇİN KAÇ KERE ZİYARETE GİTTİNİZ ONU SÖYLEYİNDE ONDAN SONRA DÜNYADA VEYA TÜRKİYEDE DAŞBAŞ DAGININ İNANÇ TURİZMİ İÇİN NE KADAR UYGUN VE GELİŞİK BİR YER OLDUGUNU TARTIŞALIM.BANA SORARSANIZ DAŞBAŞ DAGI ASLA İNANÇ TURİZMİ İÇİN İYİ BİR YER OLMAZ.HEM TURİZME DAİR GELİŞİK FİKİRLERİNİZ VARSA ÖNCELİKLE DÜNYADA BÜYÜK BİR DİKKAT UYANDIRAN BELKIZ-ZEUGMA ANTİK KENTİNİN TURİZM AÇISINDAN HAKKETİGİ NOKTAYA GELMESİ İÇİN FİKİR BEYANINDA BULUNUNDA ONDAN SONRA NİZİPLİLERİN BİLE İNANÇ YÖNÜNDEN NE OLDUGUNU TAM OLARAK BİLMEDİGİ DAŞBAŞ DAGINI DÜŞÜNELİM DEGİL Mİ KEMAL ABİ..
Kemal Cengiz Üye
Sayın pirate382,. ''İnanç turizmi konusunda bizi aydınlatın'' demişti; bildiğim kadarıyla değindim. ''Ne yapabiliriz?'' demişti; yapabileceklerimizi kısaca belirttim (tabi kendi açımdan).. 1-) Ya okumamış ya da okuduğunu anlamamış!.... 2-) Üstelik, net'te büyük harflerle yazmak, bağırmak-çağırmak anlamında bir hakarettir ki; umarım bunu bilerek yapmamıştır.. 3-) Karanlık ve kara düşünceler benim beynimde "asla" yer etmemiştir ve etmez de... Taşbaş Dağı'na dair önerim inanç turizmi kapsamında kabul görür veya görmez... Konu tartışmaya açıktır... İlgilenenler ve bu konuda bilgi sahibi olanlar, seviyeli görüşleriyle ''olabilir veya olamaz'' derler... O kadar!.... 4-) DUYARLILIK ÜZERİNE (Kimliksiz Nizip 3'ten önce açılan parantez) adlı makalemi okursanız ZEUGMA ile ne kadar ilgili olduğumu görürsünüz. Nizip'te ZEUGMA ve MÜZE konusunu göndeme ilk kez getirmiş olmanın onurunun bana ait olduğunu da anlarsınız.. 5-) Bu konunun içinde gündeme gelen ''çul-çaput ile hurafeler'' konusunda bir akli-selim bizleri bilgilendirsin, dedim; yanıt(lar) yok. Hatayı burda mı ettim, karanlığa düştüm?!... 6-) Taşbaş dağına sizin tahmin edemiyeceğiniz kadar çok gittim. Taşbaş böceği yutan birçok kısır kadın da gördüm, 7 bacıların ve Hz. Ali'nin atının ayak izinin oldugu kayaların başında Kuran-ı Kerim okuyup dua edenleri de; hemen hemen her gittiğimde... Tabi, bu dediklerim takriben 25,30 sene önceydi, yakın zamanlarda 3, 5 kez "şifalı diyebileceğim" suyundan alıp-getirmek için gittim... Ya siz!.... 7-) ''Benim için Taşbaş Dağı inanç turizmi için asla iyi bir yer değil'' diyorsunuz. Saygı duyarım. Neden ve niçinlerini de açıklarsanız minnettar kalırım.. 8-) Sevgi ve saygılarımla....

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim