Site ve Üyeler Hakkında

Nizip Tarihinde Bugün Paneli Hayırlı olsun

Ramazan Tarhan Üye
Kıymetli Nizipcom üyeleri,sitemizin ana sayfasında sürekli gözükecek şekilde "Nizip Tarihinde Bugün" konulu bir bilgi paneli hizmete girmiş durumdadır.Uzun süredir çalışma içinde olduğumuz bu panelin oluşmasında özellikle ferdi çabaları ve katkılarından dolayı admin ve Kemal Cengiz beye teşekkür etmeyi bir borç biliyorum.Bu panelin amacı Nizip'te olmuş kayda deger tüm tarihi kayıtları okuyucularımıza sunmaktır.Kimimiz için nostalji degeri,kimimiz için anı degeri ve kimimiz için belge degeri niteliginde olan bu önemli arşivimizebilgiyükleme işlemleri sürekli devam edecektir.Bu sebeple Nizip tarihi ile ilgili kayda deger bilgilerin siz okuyucularımız tarafından bize ulaştırılması durumunda bu panelimize yükleme olanağımız mevcuttur.Bilgi eklemek isteyenler tarhan@istanbul-ulasim.com.tr adresine mail atarak katkıda bulunabilirler.Büyük ilgi göreceginden emin olduğum bu panelimizin Nizip'imize hayırlı olmasını diliyorum..
mukarrir Üye
Tebrikler ,çok güzel bir konu açmışsınız.Nizip tarihi hakkında kısa bir bilgimi sizlerle paylaşmak isterim.��Kurtuluş savaşı yıllarında ,Nizip ,Fransızlar tarafında işkal edilmiş bir müddet Nizip halkı ile Fransız askerleri bir arada yaşamışlardır.Bundan müteveddil ,Fransızlarla kültür ve dil alanında etkileşimde bulunulmuştur.Örneğin ,Niziplilerin ,somuna franca demeleri ,Fransız kültüründen alınmış bir kelimedir.Aynı zamanda ,domatese ,frenk demeleri fransızların dil alanında ki etkilerini göstermektedir.Savaşalar ,işkaller ve de göçler kültür ve dil alışverişinde etken olan faktörlerdir.��..
pala Üye
Dostlar emeğinize saygım sonsuz, Allah rasgetire.. Arşivimi bir kurcalayayım İnşaallah kayda değer birşeyler bulurum.
admin Yönetici
Biz teşekkür ederiz. Üç arkadaş yaklaşık 20 yıllık yerel gazeteleri taradık ve devam ediyoruz. Ağaç dikmekten asfaltlamaya kadar ne bulursak ekleyeceğiz. Zaman içerisinde eleme yapılabilir..
ibrahim Üye
Emeği geçen abilerimize çok teşekkür ederiz, bizlerde böylelikle ilçemizde ne zaman neler olmuş öğrenmiş olacağız.
cengizkrbck Üye
çok güzel olmuş emeğinize sağlk....
Subutay Üye
Abiler, emeğinize sağlık. Biz gençler detarihe tanıklık etmiş olacağız sayenizde.
Gökhan Dokuyucu Üye
Güzel bir çalışma emeği geçenlere sonsuz teşekkürler....
Orhan Çelik Üye
Gerçekten verimli bir çalışma olmuş,emeği geçenlerden Allah razı olsun.
admin Yönetici
Gençler haftaya ilçeye gelir sanırım. C.tesi Pazar günleri arşivlere ineriz artık. Başka çaresi kalmadı.
cengizkrbck Üye
aaahh abi ah bu ingilizceden çektiğimiz nedir yav... br sene boyunca çektik yetmedi şimdi de arefe gününe final sınavını koymuşlar....
nizipli_mehmet Üye
ABI ELINIZE SAGLIK VALLAHI SUBUTAYIN DEDIGI GIBI BIZDE TARIHE TANIKLIK ETMIS OLUYORUZ
KONT Üye
Emegi geçenlere tesekürler
hazal1 Üye
Ramazan bey,Zeugma kazı takvimi ve basın bültenlerindeki Zeugmaulusal haberler ile ilgili 19 kalemden oluşan bir tarih dökümünü mail olarak size gönderdim.Yapılan çalışma son derece güzel ve oldukça yararlı bir hizmet içermektedir.Katkıda bulunanlara ve bunu insanlarımıza sunanlara teşekkür ediyorum..
admin Yönetici
ulusal gazete ve haber sitelerinde de Nizip diye aratarak birçok tarihe ulaşılabilir. Genç arkadaşlar boş vakitlerinde Ramazan beye destek olursa memnun oluruz. Saygılar.
Ramazan Tarhan Üye
Ben bu çalışmadan büyük bir keyif alıyorum.Şu ana kadar 1000 civarında tarihi olayı kayıt altına aldım.Çok önemli bir arşiv oluşturduk.Şu ana kadar Aralık-Ocak-Şubat ve Mart ayları tamamen günlük olarak yüklendi.Diger ayların günlükleri %80 oranında yüklendi.Eksik kısımları tamamlamaya çalışıyoruz.O kadar ilginç tarihlere ulaştık ki panelden okuyunca sizlerde şaşıracaksınız.Birçok resmi kurumun bu tarihlerden haberdar olduklarını biletahmin etmiyorum.Onlarda bu tarihleri görünce şaşıracaklardır.Ve insanlarımız bu tarihi olayları okudukça şöyle bir gerilere doğru anılarını tazeleyecektir.Mesela bu gün Nizipli şehid askerlerimizi yükledim.Musa Sezgin ismini görünce gözlerim doldu kaldı.Kapı komşumdu.Nur içinde yatsın.Buna benzer birçok hatırayı insanlarımızla paylaştığımız için gerçekten mutluluk duyuyorum.Emegi geçen herkese sonsuz teşekkür...

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim