Genç Muhabbet

Nizip Şiirleri

mahsuni63 Üye
Değişik konular altında Nizip'e ait birçok şiiri okuyoruz. Nizip'e ait bütün şiirlerimizi burada toplayarak arşiv niteleğinde bir çalışma yapabiliriz. Şiirlerin illaki bize ait olması gerekmiyor. Başka şairlere ait Nizip ile ilgili şiirleri isim belirterek burada toplayabiliriz. Şimdilik konuyu açalım, zaman içinde Nizip ile ilgili güzel çalışmaları burada göreceğimize inanıyorum...
mahsuni63 Üye
Sanırım bu şiir sitede de vardı ama bu konu başlığı altında daha çok değer kazanaır diye düşünüyorum... NİZİP'E ÖZLEM Ardından bakıp da ağladığım gün Bilmezdim ayrılık böyle zor imiş Yolundan çıkıp da gittiğim o gün Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... Meyan şerbetin ne imiş öyle Nizip dile gel de konuş benimle İçimde bir fırtına dondu dert ile Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... Her yer bizim ise de Nizip tek imiş Niziplimin sıcaklığı bir başka imiş Gurbetlik Mahsuni'ye biraz kor gelmiş Bilmezdim sensizlik böyle zor imiş... MAHSUN(07/04/2009)
mahsuni63 Üye
NİZİP, ORDA MISIN? Orda mısın huzuruna dünyalar verdiğim yar Sende bir lahza kalmak, değer bir asır kadar Lakin senden ayrılık, bir umman uzaklığı Sana olan hüznüm, Kasım ayı soğukluğu… Senden ayrı üşürüm gurbetin dar sokaklarında Büzülüveririm sokak lambalarının loş ışıklarında En sağanak yağmurlar ıslatır yüreğimi hazin Bir şeyler yaklaşmakta sessiz, ölüm gibi; kesin… Kurtar beni gurbetin acımasız yalnızlıklarından Bir el var uzanan; nereden geldiği bilinmeyen Seslerime ses ver; yoksa duymuyor musun? O özlenen yar sensin Nizip; orda mısın? MAHSUN (14/04/2009)
mahsuni63 Üye
AŞKIM NİZİP Çıkıp şu taşbaşa seyrine dalsam Görmeye değersin yüksekte Nizip Vuslat nefesini derinden alsam Aşk gibi tütersin yürekte Nizip Gelinde al gibi ufkunda şafak Bir başkadır sende her yeşil yaprak Sen cennetsin cennet sendeki toprak Görmeyenler kalır merakta Nizip Mehtabı loş olur tadarsın hazı Bülbüller ötende gülde gör nazı Bostan bağ olur yolunda cananla bazı Çulluk pınarınsa uğrakta Nizip Baharda dağları misk olur kokar Kışın zeytin yağı güzün bal akar Dört mevsim güzeli seyrana çıkar Yavuklular bekler yolakta Nizip Bereket fışkırır toprağı taşı Cömerçe yenilir ekmeği aşı Şu ülfet sinende bir dudu kuşu Turnası tüllenir telekte Nizip Cazibenle fırat mecnuna döner Belkıs tan içenler kanar da kanar Aşıklara sırdaş dertli bir pınar Karpuzatan dilde dilekte Nizip Tarihi kilise bilinmez yaşı Yukarı obaysa ilk temel taşı Yılları eskitmiş şu uzun çarşı Seyit hasan gibi leylekte Nizip Hele bir nazar kıl baraktan yana Biçer yürür tırpan vurur yan yana Hancağızsa ilham verir insana Oynar balıklar gölette Nizip Şahin Nizip anlatılmaz bu tarzda Varmıdır bir eşi kürre i arzda Sende yaşam hoştur her halukarda Misafirde olsan kalmakta Nizip 10 .01.1990 AHMET ŞAHİN
şükrü çiftçi Üye
paylaşımlarınız çok güzel hocam başarılar
ziya_eren27 Üye
ellerine saglık mahsuni kardeş..
secretgarden Üye
güzel paylasımlar... tesekkürler
ziya_eren27 Üye
Kurtar beni gurbetin acımasız yalnızlıklarından Bir el var uzanan; nereden geldiği bilinmeyen Seslerime ses ver; yoksa duymuyor musun? O özlenen yar sensin Nizip; orda mısın? her sabah seninle kalkıyorum ve acaba bügun niziptemiyim'diye. ama etrafıma bakıyorum yine gürbet yine özlem.
mahsuni63 Üye
İŞÇİ-SONBAHAR-NİZİP Yeni yeni açılmıştır okullar Yollar mavi önlüklere bürünmüştür Bir lise öğrencisidir ellerinde kitaplarıyla Okulunun yollarını adımlayan Henüz sobalar kurulmamıştır Nizip’te Sonbahar başlamıştır, aylardan Eylül… Dükkânların darabaları uyandırır insanları Sabah 6 dedi mi; sıcak ekmek hazırdır Açmak için erkenden işçi işyerini, hızlandırır adımları Zira her yavaş adım rızkımızı azaltır Diyor ya Mehmet Akif: Kim kazanmazsa bu dünyada bir ekmek parası Dostunun yüz karası, düşmanının maskarası Ellerinde nohut dürümleri vardır işçimin Gönlünde hakkını vermek yaptığı işin… Motorlar sinek misali geçer arabaların yanından Hazin bir güneş doğmuştur doğudan bu yana Bir Nizip çayı akar sanayi yolunda köprü altından Aylardan Eylül’dür; alışamadı henüz Nizip Sonbahar’a Güneş açılıyor yavaş yavaş yazdan kalma havadan Nizip bir başkasın sen; bir başka yakışır Sonbahar sana… MAHSÛN (Bir Sonbahar Sabahı…)
mahsuni63 Üye
DUT AĞACI Hem yakındın sen bana hem de çok uzak An gelir bir adım olur an gelir Fizan olurdun Kimi zaman Mecnun’un Leylası, ismin yasak Bazen solan bir hazandın, kibarca dökülürdün… Vuslatımızı düşünürdüm sonsuzluğu andıran Sen tüm zerafetiyle karşımdan bir kadın silueti Esaretimdin sen Nizip özgürlüğü yasaklanan Menzil’in diğer adıydın sen, menzilin hayaleti… Bir uzak düş olurdun dut ağacının gölgesinde Kimi zaman Nizip Çayı kadar uzundu istiarelerim Sen gönül bahçemin en nazenin kırmızı gülünde Hasretli bir kokuyu barındıran benim narin sevgilim… Ruhumu hasretiyle viran eyleyen eşsiz şehir Her vakit yanımdasın, bir düşünce kadar yakın Dermanımsın sen Nizip, tüm zehirlere panzehir Tut ellerimden sevgilim, bırakma beni sakın… Uzun zaman oldu gurbetteyim, yıllarım hasret Hamasi nutuklarım yok da; içimi acıtan ince sızı Ne zaman olur vuslat, ne zaman biter bu firkat? Didarına vurgunum şimdi, kabul et artık bu arsızı… MAHSÛN (27 Nisan 2009 Pazartesi)
mahsuni63 Üye
MEMLEKETİM Canlandı niye anılarım Memleketim tütüyor gözlerimde… Yeşil ile mavi bir olurdu ufukta Kızıllaşır maviler bizim Taşbaş’ta Bir rüzgar eser ki yağmurun habercisi Yankılanır arşa doğru ezanların sesi… Yeşilin bir başka, sen bir başka Bilmem ki ben nasıl düştüm bu aşka… Her anımda adımladım baştan başa Fevkanisi bir başka, Belkısı bir başka… Şimdi gurbet elde her yağmur düştüğünde Bir sen olurum, bir ayaz tutar yüreğim Seyir tepesinde bir seyir defteri tutar Caddelerinde bir ayyaş olurum görünmez… Memleketim, şimdi seni hatırlatır bütün sokaklar Hiçbiri sen olmaz, sende olmak bir başka Mahsun bir şair asar kendini gurbette Bir yalan olur dünya, sen yalan olursun… 11.05.2009 10:38 MEVLÜT KARA
aşk-ı muhabbet Üye
Katkıda bulunan, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Güzel paylaşımlardı. Sevgiler...
sihirli aşk2 Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.829
bende katkıda bulunan arkadaslara tesekkür ederim
nizipli_mehmet Üye
abi sen bi kitap çıkar bence :)
asmin Üye
HAYALLERİMİN ŞEHRİYDİN Ayrılığımın gözyaşıydın yağmurunla ıslattığın Mutluluğumun habercisiydin güneşinle aydınlattığın Sevdamın şahidiydin dar sokaklarının Acılarımın gölgesiydin fıstığında oturduğum Zamanımın geri kalanıydın yarimi barındırdığın Geçmişimin mazisiydin geleceğine yandığım Hayallerimin şehriydin Nizip... Zamansız gidişimdin umutlarımı çaldığın Kederlerimin sahibiydin uzaktan öylece bakakaldığın Sonbaharımdın ilkbaharımı yarım saydığın Karla beraber tane tane yağan umutlarımdın gün doğmadan erimeye mahkum bıraktığın Sevdamın rengiydin gün batmadan daldığım Sessizliğimin sahibiydin içindeki fırtınaya kulaç açtığım Gecelerimin karanlığıydın kuytu köşelerine saklandığım Adaletsizliğin ortasıydın beni kendine mahkum bıraktığın Uykusuz gecelerimin karanlığıydın kavuran güneşine hasret kaldığım Usulca kaçışımdın ardımda sevilmeye değerlerimi bıraktığım Çıkmaz sokaklarımdın yarime hasret bıraktığın Gerçeklerini bilmek istemediğim Hayalimdin... Hayallerimin şehriydin NİZİP.... (asmin)
osman utkan Üye
Nizip İlçesi ​ Tarımı, toprağı çok bereketli ​Eşsiz bir incidir Nizip İlçesi İpek yolu üstü çok hareketli İlde birincidir Nizip İlçesi Hayretler ediyor giden her kişi Zeugma’da güzel mozaik işi Toprağa işlenmiş kadim geçmişi Milattan öncedir Nizip İlçesi Türkler ile Kürtler yaşar birlikte Yardım eder herkes gelen darlıkta Böylelikle şehir olur dirlikte Dostlukta incedir Nizip İlçesi Misafiri sever Nizip insanı Gidenler yaşarlar, güzel çok anı İkramın, izzetin olmaz ki sonu Hürmette öncüdür Nizip İlçesi Osman Utkan-11.10.2014

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim