Nizip.com
Üye ol
Genç Muhabbet

Hadis-serif

Görüntülenme: …

Zuhal Üye
Bir konu acmak istedim. Begendiginiz hadisleri ve güzel sözleri yazmanizi bekliyorum. Tabi yorumlarinizi da ekleye bilirsiniz.
Ben baslangici yapayim.

Eger o razi olsa, tüm dünya küsse ehemmiyeti yok.
Eger o kabul etse, tüm dünya reddetse, tesiri yok.
(Bediüzzaman Said Nursi)

Cöplükte biten gülden (ahlaksiz kadindan) sakinin.
(Hz. Muhammed s.a.v.)

Iki nimet vardir ki, insanlarin cogu bu nimetleri degerlendirmede aldanirlar. Bunlarin birisi sihhat, digeri bos zamandir.
(Hz. Muhammed s.a.v.)

tomoglu Üye

Liderlerinin arkasından koşan değil,liderlerini koşturan ,hep düzeltilen değil düzelten toplum özlüyorum..

(tomoglu).
Gökhan Dokuyucu Üye

Ben tebliğci olarak gönderildim. Zorlaştırıcı olarak değil
Hadis-i Şerif .(Müslim).

Kul namaza durduğunda, bütün günahları getirilir.Başı ve omuzları üzerine konulur. Rüku ve secdeye gittikçe dökülür, o insandan ayrılır.
Hadis-i Şerif (Taberani).

Bana 3 özellik verildi: Saflar halinde cemaatle namaz kılmak... Cennet halkına özel olan selamlaşmak... Harun Peygamberden başkasına verilmeyen (Amin) kelimesi... (Hz. Musa dua ettiğinde, Hz. Harun “Amin” derdi.)
Hadis

Benden sonra bana inanan müslümanlar hakkında şu 3 şeyden korkuyorum: Onları idare edenlerin zulme sapmalarından. Yıldızların (Burçların) yaşamlarına etkisi olduğuna inanmalarından. Kaderi inkar etmelerinden.
Hadis (İbn-i Asakir).

.

.
Cali Üye

Ebü Rukayye Temîm İbni Evs ed-Darî radıyallahu anh’den rivayet edildiğine göre, Nebî sallallahu aleyhi ve sellem: "Din nasihattir" buyurdu. Biz kendisine: Kimin için nasihattir? dedik. Peygamber Efendimiz: "Allah, Kitabı, Resulü, mü’minlerin yöneticileri ve tüm müslümanlar için nasihattir" buyurdu. .

"hygbold" (Müslim, İman 95. Ayrıca bk. Buhari, İman 42; Ebü Davüd, Edeb 59; Tirmizî, Birr 17; Nesaî, Bey’at 31, 41)
.
nizipli_mehmet Üye
SACMA BIR ZAMANIN KIYISINDA KURULMUS YASAMDAN NE FAYDA BEKLENEBILIR KI GEC OLMADAN GITMELI SIYRILMALI MAKAMSIZ UMUTLARLA YANYANA GUZEL BIR YASAM TASINMALI BERRAKLIKLARA...
nizipli_mehmet Üye
DUSUNCELERINE DIKKAT ET EYLEME DONUSUR! EYLEMLERINE DIKKAT ET ALISKANLIKLARA DONUSUR! ALISKANLIKLARINA DIKKAT ET KISILIGINE DONUSUR! KISILIGINE DIKKAT ET KISILIGIN KADERINDIR!!
nizipli_mehmet Üye
GOZ YASLARI MERHAMETE DELILDIR.YUREK YANMADIKCA GOZ YASARMAZ.(MEVLANA)
nizipli_mehmet Üye

Şeytan tek başına olanla, iki kişi beraber olana sıkıntı verir. Eğer üç kişi olurlarsa onlara sıkıntı veremez..
nizipli_mehmet Üye

Ne kadar yaşarsan yaşa, sonunda öleceksin; ne kadar seversen sev, sonunda ayrılacaksın; Dilediğini işle muhakkak karşılığını görürsün!.
kızılaslan tıp merkezi Üye

Müslümanca yaşamanın mümkün olmadığı bir yerde müslümanca ölmeninde elbette bir yolu vardır..

(İmam Rabbani).
Cali Üye

Allah´a ve ahiret gününe imân eden kimse, komsusuna eziyet etmesin. Allah´a ve ahiret gününe imân eden misafirine ikramda bulunsun. Allah´a ve ahiret gününe imân eden kimse, ya hayir söylesin veya sussun..

Buhârî, Edeb, 31, 85; Müslim, Îmân, 74, 75.
Cali Üye
5 - Ebu Hureyre (ra) hz. anlatıyor: Hz. Peygamber (SAV) buyurdular ki: "Sizden biri içiyle dışiyla Müslüman olursa, yaptığı herbir hayır en az on mislinden, yedi yüz misline kadar sevabıyla yazılır. Islediği her bir gunah da sadece misliyle yazılır. Bu hal, Allah’a kavuşuncaya kadar böyle devam eder."
avcı1973 Üye
kim benim sünnetimden vaz gecerse o bilsinki benden degildir.
akhenaton Arşiv üyesi
Herkese açık mesaj: 3.828

Siz ne haldeyseniz,başınıza o halde insanlar getirilir..

.

Sizin hayırlı olanınız,ehline hayırlı olandır.Ben de sizin ehline hayırlı olanınızım.(Kadınlara).

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim