Dini İçerikli Konular

Bir Başka Açıdan 24 Kasım Öğretmenler Günü

tomoglu Üye
Ben başta çağlar üstü öğreticilik vasfı olan,en büyük öğretici 1400 küsür yıldır öğretmenliği taktir gören, takip edilen ,uyguladığı insan yetiştirme modeline ,özellikle bu çağda daha fazla ihtiyaç duyulan,en büyük öğretici Hz.Muhammet (s.a.v.)’inhuzurunda tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım. Bir teklifim var: -Eğer yoksullarla paylaşmayı istiyorsak -Yeryüzünde adeleti istiyorsak -Dünyanın dört bir yanında akan kanı durdurmak istiyorsak -Hastasını müşteri değil şifa bekleyen biri olarak gören doktor görmek istiyorsak - Müşterisini aldatmayan esnaf istiyorsak -Öğrencisine şefkatle yaklaşan öğretmen istiyorsak -Emanete hiyanet etmeyen yönetici istiyorsak -Komşusu aç ikan kendisi tok yatmayan insan istiyorsak -Mutlu aileler ,mutlu bireyler ,mutlu tolum istiyorsak -Dünyanın öbür ucundaki aç ,yoksul, eğitimden , uzak evsiz barksız insanın derdiyle dertlenecek ruh olgunluğuna erişmiş bireyler istiyorsak Cinnet geçirip çocuğunu boğan babalar istemiyorsak Tinerci gençler istemiyorsak Hırsızları görmek istamiyosak Hortumcu yöneticiler istemiyorsak Mutsuz aileler,mutsuz bireyler,mutsuz toplum istemiyorsak Kısaca cinnet geçirecek duruma gelmiş toplum istemiyorsak Öğreticilik vasfıyla çağınasadet asrı dedirten bir şahsın manevi huzurundaeğilerek Diyorum ki; Öğretmenler ( bütün babaları ve anneleri de öğretmen kabul edersek) Gelin bu yılki öğretmenler günündeçağları aşan öğretmenineğitim felsefesini, pedegocik formasyonunubir inceleyelim.Bu çağın insanınınbuna çok ihtiyacı olduğu kanısındayım.
musaeken Üye
öğretmenler gününün anlam ve maksadını anlamak için ne yaptın kardeş?
tomoglu Üye
Sevgili kardaşim Musaeken.Ben öğretmen değilim.Bir vatandaş olarak tanıdığım öğretmenlerin öğretmenler gününü kutlarım.Yalnız öğretmenler Gününde öğretmenlere bolca övgüler yağdırıyolar .kutlamalar programlar oluyor.Öğretmenlerin topluma yön verme yönünde etkin güçleri olduğunu tahmin ediyorum .Bu yön vermede takip edilen metot, daha baskın olduğu için dikkati bir medeniyrtin kurucusunun eğitim metodu üzerine çekmek istedim.üzerine çekmek istedim.. Toplumun bukadar bozulduğu bir zamanda ben de bir baba olarak peygamberimizin öğretmenliğini araştıma gereği duydum bunu paylaşmak istedim..
ibrahimher Üye
Güzel bir paylaşım.
musaeken Üye
maksadın güzel tomoglu kardeş.Ancak öğretmenler günü biliyorsunu islam harflerinin kaldırıldığı gündür.3-4 milyon okur yazar ve alimin cahil sayıldığı bir gündür aynı zamanda.Umarım bunları biliyorsun.Yani maksat ve emsal tam uymamış ta....
ibrahimher Üye
alıntı: "quote" musaeken demişki: maksadın güzel tomoglu kardeş.Ancak öğretmenler günü biliyorsunu islam harflerinin kaldırıldığı gündür.3-4 milyon okur yazar ve alimin cahil sayıldığı bir gündür aynı zamanda.Umarım bunları biliyorsun.Yani maksat ve emsal tam uymamış ta.... Hmmm.. Bende düşünüyordum, musa hocam boş yazı yazmaz diye..
tomoglu Üye
Sayın Musaeken ,son mesajınızı pek anlamlandıramadım. Ben eğitimimizin teknik,yöntem ve metotlarının insan yetiştirmede eksik kaldığını söylüyorum ve dikkatleri 24 Kasım vesilesiyle Peygamberimizin daha çok mürebbiliğine çekmek istiyorum.. Yoksa bugünkü sistem içinde güle oynaya bu günü kutlayalım demiyorum ki .Bilakis sizin dediklerinize katılır manada bir dikkat çekme.bir nevi beyin fırtınası yaptırmaya çalışıyorum.
ahmetbozkurt Üye
Hedefe varmada aracımız yanlış olursa yanlış yere gideriz.Bugünkü eğitim sistemimizin öğretmede bir eksiği yok.Birçok eğitimcinin de katıldığı gibi eksiklik eğitimdedir.Yani öğretim metodumuz değileğitim metodumuz yanlış. Tomoğlu dikkatleri muallimliğe değil mürebbiliğe çekiyor sanırım.Bu yönüyle de tomoğluna katılıyorum. Öğretiyoruz ama eğitemiyoruz acaba niçin? Doğrusu ben de bir öğretmen olarak bu noktada biraz araştıracağım.
coskun Üye
Fatih Sultan Mehmed’i küçüklğünde terbiye eden onun mürebbisi Molla Gürani hazretlerinin bazen şehzade Mehmedi falakaya yatırdığı dahi olurmuş. Hatta bu dayakları babasına söyleyen Şehzade Mehmede babasının (Sultan Murad) cevabı ise "Oğlum o hoca seni de döver beni de.. " olmuştur. . Belki o terbiye ile Sehzade Mehmed önce Sultan Mehmed sonra da Fatih Sultan Mehmed olmuştur. . Şimdilerde ise öğretmenlerimizin işi çok zor. Sınıfta küfür edip birbirinin kafasını çenesini kıran öğrencilere bir tokat atıldı mı hemen "sen ne hakla benim çocuğumu döversin" diye tepkiyi maalesef babalar veriyor. Bir babaya "oğlunun veya kızının okuldaki davranışları gayri ahlaki, davranışlarına çeki-düzen verin" dendiğinde maalesef tepki çocuklara değil de öğretmenlere veriliyor. . Yani toplumdaki yozlaşma heryere sirayet etmiş durumda. . bu vesile ile tüm öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutlar hayırlı nesiller yetiştirmelerini temenni ederim. .

Cevap yazmak için hesabınıza giriş yapın.

WhatsApp iletişim